משחקי מוחות

אז אאיר את עיניך: בארה"ב קיימות תחרויות איות, לנוער. הבנות

תמיד מצטיינות, הזכרים מפסידים.
וזה מתאים לרושם שאת מקבלת מקריאת טקסטים באינטרנט (פעם בעיתונות) ובטלויזיה ומשמיעת קריינים ופוליטיקאים ברדיו ובטלויזיה. הזכרים מלאים בשגיאות כתיב, ובטעויות עברית דוחות וצורמות, בין השאר טעויות הגיון הנובעות מכך שהזכר הממוצע אינו עוקב אחרי ההגיון של המשפט. פשוט מעצבן לשמוע אותם. אני תמיד חושבת לי: אם אינך יודע לדבר, מי איפשר לך לדבר בציבור? בקשר לאלה הכותבים - טקסטים באינטרנט או כתוביות בטלויזיה - הבערות שלהם גורמת לי ולעוד אנשים האמונים על השפה העברית פשוט להתאבל על ההשחתה והניוון של השפה, דווקא במדינת ישראל.

aaa123

Member
הייתי רוצה לראות סטטיסטיקה על הזוכות והזוכים בתחרויות.

ומה אחוז הנשים שזוכות בתחרויות האלו מתוך כלל הזוכים והזוכות.

אני לא טוען שאין יותר נשים אלא רק שלא ראיתי סטטיסטיקה כלשהי שאומרת משהו בנוסח מתוך 100 תחרויות מרובות משתתפים(מספר משתתפים גדול מ100) נשים זכו ב80 תחרויות.

יש הרבה זכרים שאין להם בדרך כלל שגיאות כתיב,ובדרך כלל לא עושים שגיאות כתיב בהודעות שהם כותבים, ולא בגלל שהם בודקים אם הם מאייתים נכון בעזרת תוכנה כלשהי(אני למשל,ואני לא חושב שיש לי כשרון יוצא דופן בתחום).
יכול להיות שעדיין הבנות המצטיינות טובות יותר באיות מלים שאינן נפוצות אבל לא ידועה לי סטטיסטיקה בנושא.

בזמנו קראתי את הנתון: בנות מצטיינות, בנים נכשלים.

וכן, עפ"י נסיוני, הרבה מאד זכרים עושים שגיאות כתיב וגם טועים בהיגוי מילים וגם עושים שגיאות הגיון במשפט: אינם עוקבים במחשבה אחרי הגיון השפה.

יש תחומים שכן.

אגב, אני מעדיפה לגמרי לשהות בקבוצת נשים (נורמליות) מאשר בקבוצת גברים. ודאי שבת מיני (נורמלית) נעימה לי באופן טבעי: יש בינינו נקודות דמיון, ברגש, בהתנהלות, בפיזיות ובאופן בו אנחנו מחזיקות את גופנו. נוכחותו של גבר מושך (מתורבת) תהיה כמובן נעימה לי ג"כ, מבחינה אחרת. מהיותו המין האחר: שונה בגופו, בשידור הרגשי שלו.

Hippolyta222

New member
אני לא חברותית,ידידותית וחביבה-

אני נורמלית?

אישה חביבה ועדינה אבל שובניבטית היא לא נורמלית?
אישה עם בעיות חברותיות לא נורמלית?
נראה לך פמיניסטי, לסווג נשים לנורמליות ולא נורמליות?

בשבילי ולהרגשתי, (א)נשים חברותיים וחביבים הם אלה

שבנוכחותם אני מרגישה טוב. זו הנורמליות, להרגשתי.

Berethor

New member

A לוןA

New member
המממ.... לא נראה לי שזה נכון

לא ממש בדקתי את הרכב העולים לגמר ואת הרכב המתחרים, אבל חיפוש מהיר ברשת מעלה:
מתוך 281 מתחרים בתחרות הארצית ב2014 (מתחרים שניצחו בתחרויות האזוריות), 142 בנות, 139 בנים

http://mashable.com/2014/05/29/national-spelling-bee-facts/

aaa123

Member
כתוב שב2013 המנצח היה בן

פעם ראשונה שבן מנצח מאז 2008.
אני מסיק שכנראה ב2009-2012 ניצחו בנות.
בהנחה שמדובר בתחרות אחת ארצית בשנה אין לי מידע על מספיק תחרויות כדי להיות בטוח שהבנות הטובות עדיפות על הבנים הטובים בתחרויות האלו.

A לוןA

New member
לקרוא אני עוד יודע :)

אבל מאחר והמשתתפים בתחרות הארצית הם מנצחים בתחרויות איזוריות (ולפני זה אם אני לא טועה בעירוניות ובבית סיפריות)- אם היתה עדיפות ברורה לבנות בענין לתחרות הארצית היו מגיעות רוב של בנות, אחרי כל המסננות.

בושה לבנות האלה שבן ניצח אותן.

ואולי עורכי התחרות התחכמו והביאו גם מילים שלבת לא אומרות כלום באופן טבעי, מילים מלאכותיות משונות שמדברות אל המוח הזיכרי?

נחליף את המין בהודעות שלך, ונקבל שוביניסט מדהים

"בושה לבנים האלה שבת זרקה יותר טוב מהם..."
&nbsp
יופי של חיפוש תירוצים בשביל להדגיש את העליונות הנשית בה את תומכת. אני מתנגד לעליונות מכל סוג שהיא, אם לא הייתי מתנגד לה לא הייתי גולש בפורום הזה. אני נדהם ממחשבות כמו שלך לפעמים...
&nbsp
בכלל, מי קבע שסטנדרט נשי זה לדעת לאיית כמו שצריך? אם לאישה יש שגיאות איות היא אישה "פחות טובה"? היא אדם פחות טוב?
&nbsp
אני משתמש בקריטריונים אחרים בשביל לשפוט בני אדם, אבל נו, אולי זה רק אני...

אולי אני שוביניסטית נשית. צריך גם כמוני, שנכסח

גברים שוביניסטיים.
בת היא לא פחות בת אם נוצחה ע"י בת אחרת, אבל בושה לה אם נוצחה ע"י בן. כנראה באמת לא הגיעה לרמה הנשית המספקת.

הדבר היחידי שאת מכסחת עם הדעות האלו זה את השוויון

את מציגה בדיוק את אותן הדעות של הגברים שאת כ"כ מגנה ומכנה אותם פרימיטיביים. למה את מתנהגת כמוהם?
ומה נותן לך את הזכות לקבוע מי היא אישה טובה ומי היא אישה לא טובה? ��

אני מטעימה אותם מה שהם חושבים שרק הצד השני יכול

להיות קרבן לו. הם מרגישים שאת האשה אפשר להתקיף, גם פיזית, וגם בגסות מינית, ואילו הם - הזכרים - חסינים מכל זה, הם עולם אחר לגמרי. אז אני מראה להם שהם לא רק יכולים להיות קרבנות לאותו טיפול, הם גם חלשים במיוחד ופגיעים במיוחד בתחום הזה.

ומי אתה שתקבע לי את הדיעות שלי? ועוד תסלף אותן?

למעלה