משחקי ליל שני

Cade Foster

New member
אני חושב שזה מאוד קשור

ואתה ממעיט בערך התקשורת בין השחקנים בליגה הזאת. מאמין שאין שחקן שחותם בקבוצה מסויימת לפני שהוא מרים כמה טלפונים לאנשים ששיחקו/משחקים שם. שחקני NBA רואים בעיקר כסף מול העיניים, הם לא נמצאים בעמדה שלנו האוהדים שרואים שנותנים לשחקן בן 37 48 מיליון דולר ל3 שנים וחושבים לעצמנו WTF. הם רואים את זה ואומרים "וואלה, איזה כיף לו" ומעלים את סן אנטוניו (עיר שאף אחד לא חולם לגור בה) כמה מקומות למעלה בסדר העדיפויות.
&nbsp
על אותו משקל אפשר גם להעיף אותו לקיבינימט, לא לחדש לפארקר את החוזה ולהפריש את ג'ינובילי כבר לפני 3 שנים. רוב הקבוצות בליגה היו עושות את זה, מבחינה מקצועית אלה המהלכים המתבקשים.

rapgamer4ever

New member
אתה הולך לאיבוד

שחקנים מוכנים לעשות לספרס הנחה כי זה מועדון תחרותי. לא בגלל שזה מועדון שמחלק חוזים מוגזמים. החוזה הרע לגאסול פוגע בתחרותיות של הספרס.
לפי קו המחשבה שלך שחקנים היו צריכים לעמוד בתור כדי לעשות הנחה לניקס..?

בנוסף יש סתירה פנימית בדבריך. שחקני NBA שמעוניינים בעיקר בכסף לא יהיו פתוחים לתת הנחה לספרס, הם פשוט ילכו למי שיציע להם הכי הרבה כסף.

הוסבר לך מספיק פעמים שאין קשר בין גאסול ששיחק בפרנצ'ייז שנה אחת לבין טוני או מאנו שהם סמלים 15 שנה. זכותך להתעלם מהנקודה הזאת אבל זה פשוט עיוורון לשים אותם באותה קטגוריה.

Cade Foster

New member
איזה שחקן קיבל "הוקרה" מהניקס?

הם החתימו הרבה שחקנים על אוברפיי אבל כאלה שבזמנו היה נראה ששווים את הכסף (אני כמובן לא מדבר על החתמות מטומטמות כמו זו של הארדווי ג'וניור אלא על כאלה שהציעו להם במודע יותר ממה שהם שווים).
&nbsp
אין שום סתירה, אם קבוצה א' מציעה לך חוזה מקסימום עד גיל מסוים ואחר כך תחשב מסלול מחדש וקבוצה ב' מציעה לך פחות מהמקסימום על מנת שתוכל להיות תחרותית ואחר כך תחזיר לך את הכסף שויתרת עליו למרות שלא סביר שתוכל להצדיק את החוזה העתידי אז אתה לא בהכרח תחתום בקבוצה א'. כמובן שהחוק הזה לא תקף לגבי 100% מהשחקנים וכמובן שהעובדה שהספרס תמיד תחרותיים תורמת לנכונות של השחקנים לבוא לקראתם, לא אמרתי שלא. אבל אתה מבטל את הטענה שלתרבות הארגונית שלהם יש השפעה על זה בלי שום סיבה מוצדקת. גם אוקלהומה מעמידה קבוצה תחרותית במשך המון זמן, מתי בפעם האחרונה שחקן עשה לה הנחה כלשהי?
&nbsp
אני לא מתעלם, ואני יודע שיש הבדל, זה בכלל לא האישיו. הספרס יפרישו את החולצות של פארקר וג'ינובילי ואת זו של גאסול לא. זה לא אומר שאסור להם לומר תודה לשחקן שבא לקראתם והיה מוכן להקריב מעצמו כדי לעזור להם להתחזק. זה לא משהו שחבר'ה כמו דוויין דדמון או קורי ג'וזף היו מוכנים לעשות.

rapgamer4ever

New member
אין מה להוקיר את פאו

הסברתי את עצמי מספיק בדיון הזה. כמו גאסול עברו בספרס עשרות שחקנים ואף אחד מהם לא קיבל חוזה כזה מנופח. הספרס לא "החזירו לפאו כסף", הוא לא ויתר על כלום, הם פשוט העניקו לו חוזה מוגזם. אין בזה אלמנט של תרבות ארגונית, פשוט החלטה כלכלית רעה.
&nbsp
אתה כל הזמן מדבר על הקרבה אבל אין שום דבר מאחורי זה, הוא יצא מחוזה של 16 מליון כדי לקבל 48.

לא מבין למה לטעון שפאו הקריב משהו. קיבל חוזה עצום ומובטח לשלוש שנים בגילו המתקדם שהוא לא היה מקבל בשום מקום אחר, בקבוצה רלבנטית, אולי הכי מתאימה לו בליגה, אצל מאמן שהוא רוצה לשחק אצלו. מה הוא הקריב כאן בדיוק? יותר כסף - צ'ק. יותר זמן - צ'ק. מקום מצויין לשחק בו? צ'ק. סיכוי להתקדם בפלייאוף? צ'ק. על מה הוא וויתר?
באופן כללי זה ששחקנים מוותרים על כסף קשור גם למיסים הנמוכים בטקסס. אם הליגה היתה רוצה להיות הוגנת עד הסוף היא היתה מחשבת תקרת שכר דיפרנציאלית פר מיסוי מדינה (אבל זה המון בלאגן אז אף אחד לא עושה את זה).

Cade Foster

New member
קל לומר את הדברים האלה בדיעבד

אם כריס פול מחליט לחתום זה משנה את כל התמונה ב180 מעלות. לסן אנטוניו יש הנהלה מצוינת אבל כדור בדולח עדיין אין להם.

rapgamer4ever

New member
זה גם בזמן אמת

בשום שלב לא היה לגיטימי להתחייב לתת לפאו 48 מליון דולר. לא לפני שהוא יצא מהחוזה, לא אחרי שהוא יצא מהחוזה.

FrecCo

Active member
לא הסתכלות נכונה בעיניי

מילא לטוני, אבל אם אתה "עושה טובה" גם לפאו- שחקן חדש לגמרי בקבוצה- אז בוא "נעשה טובה" לכל השחקנים הבינוניים בליגה ונהפוך לקבוצה בינונית ופילנטרופית.

נקודות המפתח הן:
1. הספרס היא קבוצה שאמורה לרוץ לאליפות כל שנה, כל שנה, כל שנה. כמו לברון. אין עונת ביניים של בנייה.
2. פאו בן 37 והראה ירידה רצינית ביכולת כבר בעונה הראשונה שלו עם הספרס, אז מילא שהחוזה שלו מובטח לעוד שנה (לא היה שום סיכוי שיקבל הצעה שקרובה ל- 16 מ' שהובטחו לשנה השניה) אבל להאריך גם לשנה שלישית?
3. הנק' החשובה ביותר: לפני 5 או 10 שנים עוד היה אפשר לחרוק שיניים ולהגיד- בכל זאת גבוה סביר גם בגילו, יתן קצת גוף מתחת לסלים וריווח+משחק מסירות טוב בהתקפה. אבל לא היום, לא כשברור שהקבוצות הטובות בליגה הולכות לכיוון של סמול בול, של שחקנים דינמיים ומהירים, ולא כשהנחת הבסיס אמורה להיות העמדת קבוצה שתנצח את הווריורס. פאו לא יכול לראות פרקט מולם, אפילו דאנקן לא ראה פרקט מול קבוצה פחות מהירה (OKC של 2016).

קצת מרגיש שאמרתי את המובן מאליו שנאמר הרבה פעמים לפני, מה שבעיקר יוצר את התסכול זה שפאו ממשיך לעלות בחמישייה ואני מקווה מאוד שפופ מתכנן לעשות שינוי ברוטציה כשקוואי יחזור ויתחיל לתרגל חמישיות עם רודי או קייל אנדרסון, או מארי, ואז כשפאו יהפוך לשחקן ספסל, כמו שהוא אמור להיות בשלב הזה של הקריירה, אוכל כאוהד הספרס לישון בשקט. הגיע הזמן לתרגל חמישיות שאשכרה אפשר להריץ בפלייאוף.

Cade Foster

New member
אבל פאו הוא לא עוד שחקן בינוני בליגה

לא כל שחקן בינוני עשה לספרס טובה ופתח להם חלון שאפשר להם להיות אופציה בכירה עבור CP3. פאו עשה לספרס טובה לפני שהספרס החזירו לו טובה. וחוץ מזה, הוא אחד מ3 האירופאיים הגדולים בכל הזמנים (גם טוני, דרך אגב). למילים ולדעה שלו יש משקל. תחשוב שנייה על סיטואציה שבה לוקה דונצ'יץ' מרים טלפון לגאסול כדי לבקש ממנו כמה טיפים לקראת קריירת הNBA שלו ושומע את המילים הבאות: "ברגע שיש לך הזדמנות להגיע לסן אנטוניו, אל תהסס. אפילו אם הם מציעים לך פחות מקבוצות אחרות. אתה לא רק תתקדם שם מקצועית, הם גם יזכרו לך את זה ברגע שתהפוך מאנדרפייד לאוברפייד, זה לא לוקסוס שיהיה לך בקבוצות אחרות". מספיק ששחקן אחד יקבל החלטה להגיע לסן אנטוניו בגלל זה וכל הכסף שנשפך "לחינם" בחוזה של גאסול כבר הצדיק את עצמו. העובדה שהספרס נמצאים גבוה בסדר העדיפויות של FA בכירים זה מה שמאפשר לכם להיות רלוונטים לאורך כל כך הרבה זמן.
&nbsp
ואם כבר נגענו בזה אז לא, סן אנטוניו לא אמורה לרוץ כל שנה, זה שהיא רצה כל שנה זה נס שראוי להערכה של כל הדמויות המעורבות במערכת הזאת. יש לסן אנטוניו רצף של מעל 20 שנה בפלייאוף, לאף קבוצה אחרת אין רצף של חצי מזה אפילו. אל תיקח את זה כמובן מאליו.
&nbsp
הנקודה השלישית שלך היא לא החשובה ביותר אלא הכי פחות חשובה ולו בגלל שפופוביץ' עדיין מאמין בכדורסל הזה. יש לי הרגשה שאת פופוביץ' אתה לא רוצה להוציא מהמערכת בגלל זה. ובלי קשר לזה - אם גאסול לא יראה פרקט מול הווריורס אז לא יקרה שום אסון. אם הוא יכול לתת 15-20 דקות בעונה הסדירה כדי לשמור על הרגליים של שחקנים יותר חשובים לקראת הפלייאוף (והוא מסוגל) אז הנוכחות שלו רצויה. נכון שהוא יקר אבל שוב, הוא באותה המידה היה יכול לממש את האופציה שלו.

FrecCo

Active member
אז אנחנו לא מסכימים על כלום

לגבי פיסקה 1- אין שום מצב בעולם שבו זו השיחה שמתקיימת בהנהלת הספרס ומובילה אותם להחתים שחקן. זה סתם ערך מוסף שאתה מציע כנחמה להחתמה שלו, אבל ״נחתים שחקן על חוזה מפנק שהוא לא שווה כדי שכוכבים אחרים יראו איזה מפנקים אנחנו״ לא היה השיקול בשום שלב של אף אחד במערכת של סן אנטוניו. העובדה שהספרס הם אירגון מנצח ומשפחתי זו הסיבה שהם נמצאים גבוה בסדר עדיפויות של כל FA, לא העובדה שהם פראיירים או משלמים הכי הרבה (הם לא).
&nbsp
לגבי פיסקה 2- כל עוד פופ במערכת, כל עונה הספרס משחקים עם מטרה אחת בלבד- טבעת. אתה יכול לקרוא לזה נס או להשוות את זה לקבוצות אחרות עד מחר. זה ברור בדיוק כמו שברור שלברון לא עולה למגרש בשביל מטרה אחרת מלבד אליפות.
&nbsp
פופ עושה טעויות בדיוק כמו שהנהלת הספרס עושה טעויות, אחת המגרעות הבודדות שלו כמאמן זה שגם הוא נוטה להחזיק בתפיסות מיושנות קצת יותר מדי זמן (שאל את ריי אלן כמה הוא שמח שפופ לא מאמין בעבירות בשניות האחרונות כשמובילים ב-3).
בכל מקרה אני לא חושב שזה מאוד קשור לדיון, בזמן אמת פופ רואה כמו כולם ששחקנים איטיים כמו פאו (ואפילו דאנקן כמו שציינתי) לא יכולים לשחק נגד קבוצה כמו הווריורס או הרוקטס. בשביל filler שנותן מנוחה לשחקנים אחרים יש הרבה שחקני שנה ראשונה שניה בחוזי מינימום.
&nbsp

Cade Foster

New member
לברון ופופ הם לא האנשים היחידים שמשחקים בשביל אליפות

פאקינג כרמלו אנתוני הטיל וטו על כל טרייד שלא היה מעביר אותו לקבוצה שנראית כמו קונטנדרית. גם ג'יימס דולאן יכול לטעון שהניקס תמיד עולים לפרקט במטרה לזכות באליפות. העובדות הן שלא כל אחד יכול. לעשות מאזן חיובי במשך מעל 20 שנה וכמעט כל הזמן הזה להיות אחת המועמדות הבכירות לאליפות זה דבר שהוא לא פחות ממדהים ואני לא חושב שיש לזה תקדים בכלל, עצוב מאוד שאתה לוקח את זה כמובן מאליו. אין אוהדים שאני מקנא בהם בליגה הזאת יותר מאוהדי סן אנטוניו וזה לא בגלל ההצלחה אלא בדיוק בגלל הקלאס הזה שאני מדבר עליו. אם הספרס מצליחים כל עונה לתת יותר ממה שמצפים מהם אז כנראה שהם עושים משהו נכון. הווריורס כרגע הם הקבוצה הכי טובה בליגה אבל כשהשושלת תסתיים הם יחזרו למרתפים בדיוק כמו שיקאגו פוסט ג'ורדן או מיאמי פוסט לברון. הספרס יישארו שם גם אחרי קוואי בדיוק כפי שנשארו שם אחרי דאנקן/פארקר (אני מתייחס אליו כבר כאל שחקן עבר). אם אתה מעדיף שושלות קצרות יותר כמו מיאמי ואז ללכת ללוטרי כנראה בחרת את הקבוצה הלא נכונה לאהוד...

מסכים שהתרבות הארגונית של הספרס ממש חשובה לאיך שהארגון נראה

לא נכון שהספרס קונטדנרים בגלל זה, פשוט כי הFA המרכזי שהם החתימו בשנים שהם קונטרדרים זה אולדריג'. הם נבנו פחות או יותר מהדראפט ועל להחתים דני גרינים, לא FA בכירים.

כרגע התרבות הארגונית של הארגון גרמה לו לעשות טעות. אפשר היה להחתים את פאו לחוזה ממש גבוה לשנה הנוכחית כי ממילא אין לנו מה לעשות עם הכסף ועוד קצת לשנה הבאה. להחתים אותו על חוזה מאוד גדול גם לשנה הבאה זה סתם לתקוע את תקרת השכר עם גבוה בן 39 שלא רלבנטי.

OrEl74

Well-known member
מנהל
הלילה הזה כולו של קובי

גולדן כמובן יבואו להרוס את החגיגה אבל אני בספק אם אפילו אוהדי הלייקרס יתייחסו לזה

billc

New member
אני לא בטוח שגולדן יהרסו, עכשיו אומרים שגם לווינסגטון בחוץ

זאת אומרת ששני הרכזים הראשיים של הקבוצה בחוץ
ואני הייתי אומר שגרין הוא השלישי, וגם הוא בחוץ

זה נכון שאיגי יכול לרכז, זה נכון שקווין עושה עבודה טובה בפוינט
ובכל זאת עכשיו שכולם ואח שלו יודעים שאין רכז אמיתי על המגרש
יכול להיות שהם ינסו להוציא את הכדור מהידיים של דוראנט

Cade Foster

New member
הסלטיקס פשוט לא החטיאו ברבע הראשון

אני לא חושב ששיחקנו רע ברבע הזה, אבל זה אחד מאותם ימים שפשוט הכל נכנס להם.
&nbsp
ג׳ייסון טייטום הולך להיות סופרסטאר ענק בליגה הזאת.

Cade Foster

New member
לא מאמין

אחרי הרבע הראשון הייתי מוכן לכל תסריט שלא ייגמר במפלה היסטורית, בסוף המשחק אני שואל את עצמי איך לעזאזל פספסנו את הניצחון.
&nbsp
קיירי פשוט לא מסוגל להחטיא במאני טיים, לא ראיתי דברים כאלה.
&nbsp
ובכלל איזה משחק משונה. הסלטיקס עם 16 מ26 מה3, 26 אסיסטים מול 14 שלנו וצריכים איבוד כדור קריטי וסל ניצחון שנייה וחצי לסוף כדי לנצח.
&nbsp
כואב.

Anfield

New member
גם נגדנו קיירי התחרפן במאני טיים

לא קלע כלום לפני, לא החטיא כלום אחר כך.

למעלה