משחקי ליל שני

rapgamer4ever

New member
משחקי ליל שני

שארלוט- ניקס: בזינגה בספק למשחק.
אינדיאנה- בוסטון: יכול להיות פה כדורסל טוב וצמוד.
אטלנטה- מיאמי: וויטסייד בחוץ.
יוסטון- יוטה: הרוקטס מחפשים ניצחון 14 רצוף.

מינסוטה- פורטלנד: משחק סופר חשוב עבורנו מול יריבה ישירה על מקום בפלייאוף. זה המשחק האחרון מ-5 משחקים אצלנו בבית, התוצאות היו מאכזבות (2 מ-4 עם שני הפסדים צמודים) כך שאנחנו חייבים ניצחון כאן כדי למנוע מלהכתיר את ה-home stand הזה כקטסטרופה.
פורטלנד טובים, נרקיץ' חזר, באטלר סובל מכאבי גב ובספק למשחק אז אני חושש שבמקרה הטוב אנחנו מדברים על 50-50.

אוקלהומה- דנבר: קרב ישיר על הפלייאוף.
דאלאס- פיניקס.
ספרס- קליפרס.
לייקרס- גולדן: הווריורס מתקשים באופן מסורתי במשחקים האלה מול הלייקרס, כנראה כיף להם מדי בלוס אנג'לס.

FrecCo

Active member
אני רוצה לתקן משהו שאמרתי לפני שהעונה התחילה

אמרתי שההחתמה של פאו זה המהלך המנהלי הכי גרוע שהספרס עשו ב-20 ומשהו שנה שפופ חלק מהקבוצה.
אני רוצה לשדרג את האמירה לאחת ההחתמות הגרועות בעידן החדש של הכדורסל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
(מעתיק את ההודעה לכאן כי השרשור שבו הזכרתי את הסטט' של פאו מהמשחק האחרון כבר לא קופץ)

Cade Foster

New member
אין מה להתעמק בהחתמה הזאת

מנקודת מבט של אוהד אני מסוגל להבין את מה שאתה אומר, גאסול לא שווה את הכסף ואני חושב שזה היה ברור ביום שהוא חתם.

אבל יש דברים שלא רואים מכאן אבל רואים טוב מאוד משם. גאסול היה מוכן לעשות לספרס טובה ולא לממש את האופציה שהייתה לו על מנת שהם יוכלו להחתים את כריס פול. לא הצליח להם, אז הם פיצו אותו ובגדול. וזה בדיוק מה שהופך את הספרס לארגון הספורט הטוב ביותר בעולם. אם נחשוב על זה לעומק - גם טוני פארקר כבר מזמן לא שווה את מה שהוא מרוויח ועדיין, הם לא שוכחים לו את הרגעים הגדולים.

כרגע, זה מגביל את הספרס, אין ספק שהם יכולים להיות טובים יותר אם הם לא מחדשים לטוני ולגאסול. בטווח הרחוק - הסיבה שסן אנטוניו היא אחד היעדים הבכירים בפנקס של כל FA היא בדיוק ההחתמות האלה. בפעם הבאה שאיזה יהלום ספרדי או צרפתי יהיה לקראת סוף חוזה - יהיה לטוני ולפאו מה לומר לו בנושא.

הקלאס של הארגון הזה שווה כל כך הרבה יותר מאיזה עסקה "גרועה" פה ושם. וכל זה עוד לפני שנזכרנו שמדובר עדיין בקבוצה של 55+ ניצחונות בעונה ומינימום חצי גמר מערב...

rapgamer4ever

New member
אני דוקא חושב שמה שהפך את הספרס לגדולים

הוא נכונות מצד השחקנים לוותר על סכומי כסף לטובת הפרנצ'ייז, ולא להפך.
אגב טוני פארקר הוא לא דוגמה בעיני לשחקן שהם יצאו "לארג'ים איתו". ישר אחרי עונת האליפות של הספרס הוא האריך חוזה לא כזה שמן, העונה הנוכחית היא האחרונה שלו תחת החוזה הזה. כרגע הוא לא שווה את הכסף, בזמנו כן.

Cade Foster

New member
זה לא באמת משנה מי ויתר קודם

בליגה של היום קבוצות לא מהססות לשלוח את הסמלים שלהן בטרייד כשהן מזהות הזדמנות ליצור קבוצה טובה יותר. פארקר בקבוצה אחרת כבר מזמן היה עולה על הטרייד בלוק, לא מעניין את אף אחד שפעם הוא היה שווה את הכסף. זה למה קבוצות אחרות מצליחות להעמיד קונטנדרית לאורך תקופה של 3-5 שנים וסן אנטוניו מעמידה קונטנדרית כבר מעל 20 שנה. אז ב3 העונות הקרובות הם יהיו "רק" קבוצה לחצי גמר מערב. אוהדים של 90% מהקבוצות בליגה היו מוכנים להרוג בשביל זה.

rapgamer4ever

New member
אני מסכים איתך שפארקר הוא סמל עם חשיבות סנטימנטלית

רק לא מסכים עם הטענה שלך שהם נתנו לו יותר כסף ממה שהגיע.
בעניין פאו- הוא דוקא לא סמל, החוזה שקיבל הוא טעות ניהולית. הספרס קונטנדרית מעל 20 שנה בזכות הרבה גורמים ובהם החלטות חכמות, החוזה הזה לפאו לא עונה להגדרה של החלטה חכמה.

Cade Foster

New member
אין אדם אחד בעולם שחושב שהחוזה של גאסול תואם את היכולת שלו

וזה היה נכון בעת החתימה בדיוק כמו שזה נכון עכשיו. אף אחד בסן אנטוניו לא חשב ואמר "וואלה, ב50 מיליון האלה גאסול הוא השחקן הכי טוב שאפשר להביא בטווח הקרוב". הם פשוט רואים דברים שאנחנו לא רואים. למה לדעתך שחקנים נוטים לתת לסן אנטוניו את ההנחות שהן לדעתך (בצדק) הסיבה שהספרס רלוונטים בשך כל כך הרבה זמן?
&nbsp
אם הספרס היו מתנהגים כמו הבולס ומשתינים בקשתית על כל שחקן שמשחק אצלם אז תהיה בטוח שלא הרבה שחקנים היו מוכנים לתת להם הנחות ובטח לא לשחק אצלם קריירות שלמות.

rapgamer4ever

New member
זה שהם ארגון חכם לא הופך אותך לחפים מטעויות

לא צריך ללכת בעיניים עצומות אחרי כל החלטה שמתבצעת בספרס. בדרך כלל הם צודקים, לפעמים הם טועים וזו דוגמה קלאסית לטעות שנראתה כמו טעות מהרגע הראשון ואכן מתברר שהיא כזאת.
&nbsp
מה הם רואים שאנחנו לא? חילקו חוזה רע לשחקן ששיחק במועדון בדיוק עונה אחת. הייתי מדבר אחרת על שחקן כמו טימי/מאנו/פארקר שנתן הכל למועדון כולל הנחות פיננסיות לאורך השנים. אבל מה קשור פאו גאסול? על אותו משקל הם היו יכולים לתת 20 מליון לדווין דדמון.
&nbsp
כמו שאמרתי חוזים מהסוג הזה הם ממש לא הסיבה שהספרס מצליחים לאורך כל-כך הרבה שנים. הם מצליחים בזכות תרבות ארגונית, פיתוח שחקנים, מאמן מבריק, הנחות שהכוכבים עושים, קצת מזל- כל הדברים האלה לא ממש קשורים להחתמה של גאסול.

Cade Foster

New member
אבל אתה מערב פה שחקנים שלא קשורים לסיטואציה

דוויין דדמון לא בא לקראת הקבוצה ופתח לה חלון שהיה יכול לחזק אותה משמעותית אם פול היה מחליט אחרת. גאסול כן. גאסול היה מממש את האופציה שלו אם לא היו מבקשים ממנו שלא יעשה את זה, והוא ממש לא היה חייב להסכים לזה. איך היית מרגיש אם הבוס שלך היה מבקש ממך לקצץ בשכר כדי להציל את העסק, היית מסכים, ואחר כך כשהחוזה שלך היה נגמר הוא היה פשוט מפטר אותך? למה אתה קורא "תרבות ארגונית" אם לא לזה?
&nbsp
ההחתמה של גאסול היא לא ה-סיבה לזה, אבל היא דוגמה לאיך שמתנהל מועדון עם תרבות ארגונית טובה.

rapgamer4ever

New member
ברור שהם לא היו צריכים לקבל ממנו טובה ואז לחתוך אותו

אני רק אומר שהטובה שעשה להם לא מצדיקה מתן של חוזה מופרך.
גאסול יצא גבר, יכלו לסכם איתו ב-wink wink שהוא לא יפסיד כסף מהמהלך הזה אבל מה פתאום להחתים אותו על 48 מליון דולר? זה ספורט של תקרת שכר והמהלך הזה פוגע ישירות ביכולת של הספרס להעמיד קונטנדרית.
"תרבות ארגונית" היא לצאת הוגן עם גאסול, לעמוד במילה שלך שהוא לא יפסיד כסף. מפה ועד החוזה שקיבל המרחק גדול.

Cade Foster

New member
יכול להיות שזה היה הסיכום איתו בעל פה

לא הכל אנחנו יודעים.
&nbsp
כמו שאני רואה את זה אין בליגה הזאת אף קונטנדרית חוץ מגולדן סטייט כי אני לא רואה אף קבוצה שמסוגלת לנצח אותם בסדרת פלייאוף וזה נכון עם גאסול ובלעדיו, אבל אם כשאתה אומר "קונטנדרית" אתה מתכוון לקבוצה שיכולה להגיע לגמר הקונפרנס אז סן אנטוניו בהחלט קונטנדרית גם השנה. אני חושב שזה קצת מוגזם להתייחס לגאסול כאל נטל שפוגע בקבוצה ומוריד אותה ברמה, הוא מסוגל עדיין לתת דקות טובות. אין יותר מידי סנטרים שהיו משפרים את הספרס בצורה קיצונית. הם פשוט החליטו לתת לו את הכסף הפנוי.

ג'ונתן סימונס היה בא הרבה יותר טוב בהרבה פחות כסף...

אבל זה לא באמת קשור כי כנראה שהייתה סיבה אחרת שהם בחרו לא להחתים אותו.
אי אפשר לפטור חוזה לשלוש שנים כחוזה סביר בגלל שהיה כסף פנוי. הספרס לא יודעים כמה כסף פנוי ייצטרכו בשני הקיצים הבאים וסיכוי טוב שהחוזה של גאסול ייסתום אותם אם יירצו להביא פרי אייג'נט איכותי בשנתיים הבאות.

rapgamer4ever

New member
אז הסיכום גרוע

בסופו של דבר ניתן חוזה רע כלומר התקבלה החלטה רעה בשלב מסוים. פחות משנה האם היא התקבלה בסיכום מראש או בזמן אמת.
&nbsp
כמו שתומר ציין כמובן שהיה דברים יותר טובים לעשות עם הכסף. מילא אם האוברפיי לגאסול היה מסתכם בעונה אחת בלבד עם אפשרויות חיזוק מוגבלות כמו שאתה אומר, אבל פאו ימשיך לקחת חלק לא פרופורציונלי מה-cap space גם בעונות הבאות וימשיך לפגוע ביכולת של הספרס להתחזק. ככה זה בספורט של תקרת שכר, על חוזים רעים משלמים פעמיים.

billc

New member
אני רק אציין נק' קטנה העונה השלישית

רק 6.7 מיליון מובטח על פי זאק לאו

אז מה בעצם החוזה אומר
העונה 16 מיליון
עונה הבאה 16 מיליון
והעונה השלישית רק 6.7 מיליון מובטח

אני לא חושב שזה ההסכם הגרוע בהיסטוריה

rapgamer4ever

New member
נכון, ציפיתי שמישהו יעלה את הנקודה הזאת

היא מרככת קצת את המכה אבל זה עדיין חוזה רע, אף אחד לא קרא לו הגרוע בהיסטוריה.
&nbsp
מעניין מה התנאים שקובעים את המשכורת של גאסול בעונה השלישית. רק לציין שבכל מקרה כל סכום בטווח שבין 6.7 מליון ל-16 מליון הוא אוברפיי למה שפאו יהיה שווה בעוד שנתיים.

Cade Foster

New member
למה סיכום גרוע?

אני רואה את זה ככה: כריס פול היה יכול לחזק את סן אנטוניו מעמדה של קבוצה שלישית-רביעית בטיבה בליגה לעמדה של קונטנדרית אמיתית. האם אתה לא חושב שהסיכוי שפול היה חותם בספרס (וזה בכלל לא היה רחוק לטענתו, הם היו האופציה הבאה בתור) שווה את הסיכום הזה? הרי עם ובלי גאסול קשה לראות איזה שחקן ברמה של CP3 הספרס יכולים להשיג בשנתיים הקרובות שיוכל לשדרג אותם לעמדה של קונטנדרים. זה היה הshot הכי טוב שלהם להפוך לקונטנדרים אמיתיים.

rapgamer4ever

New member
היו צריכים לסכם איתו שיצא מהחוזה ולא יפסיד כסף מהמהלך הזה

מפה ועד להתחייב לסכומים שהחתימו אותו, למשך הזמן שהחתימו אותו- זה מה שהופך את הסיכום לגרוע.
&nbsp
הטענות שאין שחקן שהם יכולים להשיג בשנתיים הקרובות שיכול לשדרג אותם זה בולשיט. השוק מאוד דינמי ואתה לא יודע איזה שחקנים יתפנו ובאיזה מחיר. התפקיד של GM הוא לבצע את ההחתמות הכי טובות ולאסוף את הנכסים הכי טובים למקרה שתיפתח הזדמנות שיוכל לנצל בהמשך. החוזה של פאו חוסם להם הזדמנויות, מגביל את האפשרויות שלהם הן בטריידים והן בשוק החופשי, אין כאן שאלה בכלל.

Cade Foster

New member
אבל מה שקרה עם גאסול זו בדיוק הסיבה

שכאשר ייפתח חלון כזה יהיה מי שיסכים לתת להם הנחה. וגם אם הספרס לא מתחזקים בשנתיים הקרובות הם עדיין - קרוב לוודאי - קבוצה של מינימום סיבוב שני, שזה מה שהם היו גם לפני. זה הימור שהיה שווה לקחת לדעתי.

rapgamer4ever

New member
אתה מקשר דברים לא קשורים

אף אחד לא יתן לספרס הנחה בגלל שהם נתנו לפאו אוברפיי.
&nbsp
לא הבנתי מה יכול להשתלם ב"הימור" לתת חוזה מנופח לשחקן בינוני ומטה. אין כאן מימד של הימור אלא פשוט החלטה רעה. היו יכולים לקבל את הצ'אנס על כריס פול מבלי לתת לפאו 48 מליון דולר.
&nbsp
הטיעון שלך שהספרס שווים סיבוב שני גם בלי פאו, אז בעצם "מה זה משנה לתת לו 48 מליון", הוא לא ממש הגיוני. על אותו משקל בוא ניתן לו 100 מליון, למי אכפת.

למעלה