משחקי ליל חמישי

rapgamer4ever

New member

נצל"ש - סיכום שארלוט - סקרמנטו: משחק מפלצתי של קאזינס

אם שני המפגשים בין הקבוצות בעונה שעברה לימדו אותנו משהו זה שהולך להיות משחק מרתק, שיתחיל ביתרון גדול של סקרמנטו ויגמר במותחן שיוכרע עם סל ניצחון בשניות הסיום: במפגש הקודם בין הקבוצות בשארלוט, בנובמבר 2015, סקרמנטו הובילה ב-22 הפרש, אך 21 נק' של קמבה ווקר ברבע הרביעי [39 במשחק] עזרו לקחת את המשחק להארכה שממנה שארלוט יצאה עם הניצחון. חודשיים לאחר מכן, בדיוק לפני שנה ושלושה ימים, סקרמנטו אירחה את שארלוט, הובילה ב-17 הפרש, אך ראתה את המשחק הולך לשתי הארכות שבסיומן שארלוט ניצחה בנקודה הפרש, למרות שיא קריירה של 56 נקודות של דמרקוס קאזינס. ההפסד הזה היה תחילתו של רצף הפסדים [8 מ-9 משחקים] שנמשך עד לתחילת פברואר, שלמעשה הוציא את סקרמנטו מהמאבק על הכרטיס השמיני במערב וסיים את העונה מוקדם.

רבע א' - פתיחה מגומגמת:
הרבע מסתיים בתוצאה 22-24 לסקרמנטו. קאזינס משחק את כל הרבע הראשון [11 נק']. שתי הקבוצות ב-43% מהשדה. סקרמנטו ללא איבוד כדור ברבע הראשון, וזה בגדול שומר אותנו במשחק. שארלוט עם 8 אסיסטים, נראית קצת יותר טוב.

רבע ב' - הספסל של סקרמנטו מסתדר דקות ארוכות בלי קאזינס:
ווילי קולי-סטיין פותח את הרבע עם זריקת הוק שאט שלא נוגעת בטבעת, אבל אז נהנה ממסירות שמוצאות אותו ל-6 נק' קלות ב-2 הדקות הראשונות של הרבע. באמצע הרבע הוא מוסיף גם ג'אמפ שאט מחצי מרחק לעוד 2 נק', ועולה ל-8 ברבע. אני מצטער לומר לכם, אבל לקולי-סטיין יש את הטווח הזה, אם הוא לא חסר ביטחון.

4:36 לסיום המחצית, קאזינס חוזר אחרי מנוחה ארוכה. לא היה בו צורך, סקרמנטו שמרה על יתרון קל, אבל בכמה פוזשנים האחרונים זה הלך קשה וייגר מחזיר אותו בזמן.

3 דקות לסיום המחצית, תרגיל מסודר יפה של סקרמנטו מסתיים במסירת לוב לקאזינס, שעולה לסל, קולע ומקבל גם עבירה. בסיום המהלך הוא מתנגש בספנסר הוז עם הכתף והוז בתגובה מכה בישבנו. זה נגמר בעבירה טכנית לשני הצדדים. קאזינס קולע מהקו ומשלים מהלך של שלוש, וזה יתרון שיא של 9 הפרש.

44-52 לסקרמנטו במחצית. בשיא ההפרש הגיע ל-10. שארלוט ברבע חלש במיוחד, לא קולעת זריקות פנויות באמת, קיבלה הרבה מבטים לסל לשחקנים שאתה רוצה שיקחו את הזריקות מבחוץ - בלינלי [שהחטיא את כל הזריקות שלו במחצית הראשונה], הוז ובאטום [הבולט בשארלוט במחצית הראשונה]. בסקרמנטו, טוליבר קלע 3 שלשות ברבע השני ומסיים מחצית ראשונה של 11 נק'. יש לו כדורסל, ואת זה אמרתי עוד בנובמבר כשהיה מחוץ לרוטציה. ת'נק יו.

רבע ג' - דז'ה וו: רבע של קאמבק בהובלת קמבה ווקר:
רבע נהדר של קמבה ווקר עם 20 נק' [7-5 מהשדה, ו-3 שלשות], שומר את שארלוט במשחק. 77-85 לסקרמנטו אחרי שלושה רבעים. אצלנו, קוליסון [11 נק'] וקאזינס [11 נק'] עושים את הנזק ושומרים על היתרון, שכבר היה דו-ספרתי בחלקים גדולים של הרבע.

רבע ד':
קאזינס חוזר 7 דקות לסיום, ביתרון 8.
4:47 לסיום, מייקל קיד-גילכריסט חודר עם מה שנראה כמו עבירת תוקף, עם טוליבר שעמד שם שעה וחיכה לו, אבל השופטים מחזירים על מהלך דומה שלא שרקו לטובת שארלוט מוקדם יותר, ונותנים עבירת מגן. קיד-גילכריסט קולע פעמיים ומוריד את ההפרש ל-3 בלבד.

3:10 לסיום, ניק באטום יוצא מחסימה שמסדר לו מארווין וויליאמס וקולע שלשת קאץ אנד שוט מאמצע הקשת. שיוויון 101! בצד השני, קאזינס מקבל יפה אחרי הפיק אנד רול, מוצא את עצמו מתחת לטבעת, מפוצצים אותו ב-4 או 5 עבירות שלא זוכות לשריקה, מחטיא מתחת לסל ואז גם את הטיפ, אבל לוקח שוב את הריבאונד התקפה ומוצא עם מסירה מאחורי הגב את ארון אפללו, שקולע את הג'אמפ שאט מקרוב! איזה קאזינס זה. 2 לסקרמנטו. קמבה חודר על כל ההגנה בצד השני ומוציא לשלשה של מארווין וויליאמס בפינה. יתרון נקודה של שארלוט! יתרון ראשון של שארלוט מאז הרבע השני.

קאזינס מקבל עם הגב לסל, מנער את מארווין וויליאמס שחלש ממנו בהרבה ולא יכול לשמור אותו, עולה לזריקה ומחטיא, אבל דוחק את זה פנימה בטיפ. נקודה לסקרמנטו, 2 דקות לסיום.

בצד השני, מארווין וויליאמס מחטיא שלשה פנויה, טיי לוסון לא מצליח להשתלט על הריבאונד וקמבה ווקר לוקח לו, מוציא לבאטום, שחודר ומושך את קאזינס עליו, מה שמשאיר את קיד-גילכריסט לדאנק קל. נקודה לשארלוט. 1:40 לסיום.

קוליסון מוצא את קאזינס בפיק אנד רול, וקאזינס נשלח לקו. פסק-זמן. חוזרים. קאזינס קולע 1 מ-2. שיוויון 106. 1:23 לסיום.

קמבה ווקר, 8 דקות ברבע הזה ועדיין ללא זריקה, זורק את הזריקה הראשונה שלו, ומחטיא שלשה! היה פנוי, השתמש בהוז בסקרין. כדור סקרמנטו, 1:16 לסיום. סקרמנטו עם התקפה מסודרת, אבל לא מצליחה לייצר כלום. קוליסון חודר, מועד וזה סוף שעון ללא זריקה. איבוד כדור. 50 שניות לסיום, כדור שארלוט, עדיין שיוויון.

באטום, אייסוליישן, לוקח את טוליבר עד לסל, אבל מזווית קשה מחטיא זריקה שלא היתה קרובה להיכנס. קאזינס עם הריבאונד מול שני שומרים. 30 שניות לסיום, כדור סקרמנטו, אבל לא לפני פסק-זמן.

חוזרים. מורידים שעון, לא אוהב את זה אבל בסדר. קאזינס מקבל בהיי פוסט, חודר עם צעד ראשון מהיר, מגיע עד הטבעת ביורו סטפ, עולה לזריקה, הכדור מטייל על הטבעת, אבל נכנס! 14 שניות לסיום, יתרון 2 לסקרמנטו! עצירה וניצחנו! פסק-זמן שארלוט, פסק-זמן אחרון שלהם.

חוזרים. באטום מקבל. מחכה עד שקמבה ווקר יגיע לקבל. 9 שניות על השעון. ווקר מקבל חסימה מהוז, הולך עד הטבעת אבל אין לו זוית לעלות לזריקה, מוציא החוצה לשלשה של קמינסקי! קמינסקי...מחטיא! איר בול! ריבאונד קאזינס, ועבירה על בוגי עם שניה אחת על השעון! גם אם בוגי מחטיא את הזריקה השניה, לשארלוט אין פסק-זמן, זה לעבור מגרש בשניה אחת. בול גיים.

הרכב שלושת הגארדים ההגנתיים של ייגר מוכיח את עצמו בפוזשן האחרון - ווקר התחיל עם טיי לוסון, התחלף עם גארט טמפל, וסיים עם ארון אפללו. קמינסקי השלישי מחטיא זריקה פנויה לחלוטין, מיהר אותה אבל זו זריקה שחייבת להיכנס. להוציא ממנה איר בול זה כישלון. וכמה כיף לי שהוא מפשל [ליכלך באוקטובר על קבוצת הבייסבול שלי - השיקאגו קאבס, וניסה לפגוע בסיכויינו לזכות באליפות ראשונה מאז 1908. אני לא שוכח. יש לי כבוד אני]

106-109 לסקרמנטו בסיום. מותחן גדול, וקאמבק גדול שבו שארלוט חוזרת מפיגור 15 ברבע הרביעי. סקרמנטו עם 52% מהשדה, ו-11 שלשות ב-40%, ובמספרים כאלה, הקבוצה תמיד העונה בעמדה טובה לנצח. כדורים ממשיכים להיכנס לנו, זה הרצף הטוב ביותר שלנו העונה מהבחינה הזו, וזה ניצחון חוץ חשוב נגד קבוצת בית טובה.

מצטיין המשחק: דמרקוס קאזינס, וזה אפילו לא קרוב.
35 נק' [22-13 מהשדה, 2-2 משלוש, 9-7 מהקו], 18 ריב' [7 בהתקפה] ו-4 אס' [2 איבודים] ב-34 דקות משחק. כמה וכמה ריבאונדים בהתקפה שהכריעו את התוצאה, וזה לא יהיה מוגזם לומר את זה. מהדקה הראשונה ועד האחרונה היה במשחק. המספרים מפלצתיים, אבל גם משקפים את הדומיננטיות שלו על שומרים חלשים ממנו - מארווין וויליאמס וקיד-גילכריסט זה לא כוחות; עוד הוביל, דארן קוליסון עם 17 נק' [11-7 מהשדה] ו-2 אס' [2 איבודים] ב-35 דקות משחק. צריך לומר בכנות, שקוליסון הוא עדיין אותו רכז שלא מסדר לך את המשחק ולא עושה את כולם טובים יותר לידו, אבל כשהזריקות שלו נכנסות, וזה כמובן דבר שאי אפשר להישען עליו לנצח, אז הוא נותן תפוקה שעוזרת לנו שים את עצמנו במצב טוב לנצח משחקים, ללא ספק.

מילה טובה מגיעה גם הפעם לארון אפללו [13 נק'], ששוב קלע את הזריקות שלו. גם הוא במומנטום חיובי; ומילה טובה גם מגיעה לקולי-סטיין, עם 13 נק' [7-6 מהשדה, למרות רק 4-1 מהקו] ב-14 דקות משחק בלבד, שנותן לנו דקות כל כך חשובות עם קאזינס על הספסל. האורך שלו פותח את כל הצבע, ומה שהוא נותן כבר כמה משחקים זה באמת הכי טוב שיכולנו לדרוש ממנו.

- המשך -

מבחינת מעקב כספי, אז טוליבר עם עוד משחק נהדר של 14 נק' [4 שלשות ב-50%] ו-7 ריב' ב-30 דקות משחק, ולעומתו שוב מט בארנס מפשל, מסיים ללא נקודות [4-0 מהשדה] ב-15 דקות משחק, ובאמת מרגיש לי שמיצינו, די, זה לא עובד. וזה חוסר המזל הבאמת גדול בעונה שכספי עובר, כן ברוטציה או לא, אם היה בריא היה משחק במשחקים האחרונים, אני משוכנע.

בשארלוט, קמבה ווקר מסיים עם 26 נק' [16-8 מהשדה, 6-3 מהשלוש, 8-7 מהקו] ו-7 אס' [2 איבודים] ב-39 דקות משחק, אבל 20 הגיעו ברבע השלישי, שבהחלט עזר להורנטס לחזור למשחק, אבל ברבע הרביעי לא קלע נקודות [זריקה אחת בלבד] ופשוט לא הוביל את הקבוצה שלו כמו שהיה צריך, אז מה זה שווה. לא שאני מתלונן;

ניקולה באטום עם ערב של כמעט טריפל-דאבל - 19 נק', 7 ריב' ו-7 אס' [5 איבודים] ב-40 דקות משחק. משחק טוב שלו;

פרנק קמינסקי השלישי מסיים עם 9 נק' [אחוזים לא טובים], 4 ריב' ו-6 אס' מהספסל, אבל החטיא שלשה שהייתה כופה הארכה; מרקו בלינלי, במפגש נגד קבוצתו לשעבר, איכזב עם 7 נק' ב-1 מ-7 מהשלוש;

ליין כספי: עמרי הפצוע לא התלבש, אך ישב על הספסל. לא ראיתי אותו במשחק נגד אינדיאנה, אז זה סימן טוב.

** Chris Smoove מתקצר את המשחק.

המשחק הבא - ממשיכים את מסע המזרח ומגיעים לפידלפיה [ב'], להשלמת המשחק שבוטל בסוף נובמבר.

להתראות בשמחות סקרמנטו קינגס ואחרות!
שבוע טוב!
ומברוק לאברם!

Cade Foster

New member
יוטה - ממפיס כרגיל משחק מעולה

חבל רק שהשופטים הרסו אותו מההתחלה. בכלל שמתי לב בזמן האחרון לנטייה לעשות ויהפוכו ולהחמיר יותר עם הקבוצה הביתית ולתת לאורחת לפוצץ חופשי. אפקט אחד חיובי שהיה לזה הוא שאווירה של משחק אימון בפתיחה הפכה לאווירת פלייאוף ברבע האחרון עם כל התסכול המצטבר של הקהל המקומי.
&nbsp
ממפיס כמו בימים הטובים עם גאסול וזיבו ביכולת אדירה בצבע מחזיקים את ממפיס כל המשחק, ובמאני טיים בא קונלי and seals the deal.
ביוטה החיסרון של פייבורס הורגש והגנת הצבע לא הייתה קיימת למרות גובר. גאסול קלע 4/4 מחוץ לקשת ופתח את כל העסק לנקודות קלות של זיבו בפוטבקס.
&nbsp
הלוואי שנראה עוד מזה בפלייאוף ורצוי בסיבוב השני.

Cade Foster

New member
לא חייב להיות ביניהן

אני גם לא חושב שסדרה ביניהן היא אפשרית (בטח לא בסיבוב השני) למרות שאני לא אתנגד (ושיקולי רייטינג ממש לא מעניינים אותי). יש כמה קבוצות שאני חפץ ביקרן ואלה שתיים מהן.

rapgamer4ever

New member
ראיתי רק את הרבע הרביעי, קונלי היה גדול

אני גם אשמח לראות אחת מהן עוברת סיבוב ומגוונת לנו את הפלייאוף. בעיקר את יוטה.

נצל"ש - רוז'ה פדרר, והפורום האחרון בתפוז...

פדרר החזיר אותי שנים אחורה לזכייה האחרונה שלו. תענוג. רציתי לכתוב על זה בפורום טניס. מסתבר שאין כזה פורום בתפוז יותר. כלומר יש. אבל אין שם אף כותב. מבזקים אוטומטיים שלא מעניינים אף אחד.
&nbsp
התחלתי לתהות האם אנחנו פורום הספורט האחרון שעוד נושם כאן, וכמה זמן נשאר גם לנו. שימו לב שיש כאן גרעין של כותבים שרץ כבר הרבה שנים, היום כולם על סף סיום תואר, הם התחילו בתור תיכוניסטים, ואין כאן דם צעיר. אני יודע שפורום מד"ב ופנטזיה כבר נסגר. נדמה שעידן הפורומים של תפוז הולך ומסתיים...

fatnoam

Active member
בצדק אגב

כמה אפשר לגלוש בתת רמה של אתר, עם בעיות טכניות שפתרו כבר לפני 20 שנה (סירייסלי, 20 שנה). בתור מפתח (אמנם לא אתרים, אלא דברים אמיתיים), אני מוכרח לומר שאם הייתי מוציא מוצר כזה ללקוח, הייתי מקבל בעיטה בביצים.
&nbsp
לא פלא שלא מגיעים לכאן גולשים חדשים, שבמילא קשה להחזיק, ואז לקהילה הטובה שיש פה אין צ׳אנס להוכיח עצמה.
&nbsp
בכל אופן אני אדמין בקבוצת NBA לדעתי הכי גדולה היום בפייסבוק הישראלי, אז מי שרוצה ממשק יותר נוח יכול לבוא לשם. יש שם אבל יותר ילדים וטרולים מפה, אבל יש גם כמה חבר׳ה עם הרבה שכל.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני אגיב ברשותך ואחשוף כמה דברים בפומבי

אתה צודק בכל מה שכתבת, נתחיל מזה.
יחד עם זאת, יש כאן גרעין של מספר כותבים שבעיניי הידע שלהם ואיכות הכתיבה (שזה חשוב לא פחות מהידע) הם לא פחות ממדהימים.
יש סיבה שהפורום הזה שורד כבר 9 שנים בזמן שפורומים אחרים נעלמים (לדעתי פורומי NBA כבר לא קיימים בכלל חוץ מהפורום שלנו)
עבורי זאת גאווה אדירה לדעת שהמפעל הז שאני לא מתבייש לומר שאני בניתי אותו (אפילו אם לאחרונה אני פה קצת פחות ממה שהייתי רוצה) ולדעת שיש פה אנשים שבאים נטו מאהבה.
כן, זה בהחלט לא מה שהיה בעבר ומפורום שבשיאו היו לו כ-5000 הודעות בחודש, היום אני שמח אם אנחנו מגיעים ל-1000 (בפלייאוף היו 1500 הודעות)
יש בפורום כ-35 כותבים שונים, חלקם יותר "קולניים" וחלקם פחות ואתה יודע מה? אני בכלל לא בטוח שבקהילות גדולות יותר בפייסבוק, יש דיונים טובים יותר מאלה שפה.
&nbsp
עד כאן הצורך שלי להגן על הפורום למרות שהטענה היא לא נגדו אלה נגד האתר שבו הוא מנוהל.
ועכשיו לגילוי נאות, חלקכם כבר יודעים שלאחרונה קיבלתי הצעה מאתר שלא אנקוב בשמו כרגע שמעוניין שאני ויושבי הפורום נעבור אליו ולפורומים שלו בפלטפורמה שהיא כנראה יותר נעימה ונוחה.
אני חייב להודות שלמרות הגירוי והעניין שבנושא, אני די פוחד שבסופו של יום, פורום שהוא אולי יותר עמוס באנשים אבל לא בהכרח יותר איכותי די מפחיד אותי ואני מאוד חושש שמעבר כזה יפרק את הפורום הנוכחי מצד אחד ויגרום לבריחה של האנשים הטובים שפה מצד שני ואז בעיניים שלי, יצאנו מופסדים משני הכיוונים.
עדיין בדילמה בנושא ומי שבא לו להביע דעה בהחלט מוזן (אפשר גם במסר אם לא רוצים לעיניי כולם)
&nbsp
אני מנצל את ההזדמנות הזאת כדי להודות ליובל המלך שהוא הרוח החיה של הפורום ואיש סודי מאחורי הקלעים שעוזר לי המון, גם בלי שיראו.

&nbsp

אני לא כותב הרבה אבל קורא קבוע כבר שנים

פורום יותר גדול פירושו יותר טרולים וכתיבה פחות איכותית (והיו גם כאן זמנים כאלו).

אין ספק שזו פנינה שהזמן פסח עליה.

אני יודע שלפחות אני, נועם ומדרידיסטה בכלל יוצאי פורום אחר, בכל מקרה הכרתי את שניהם הרבה לפני שכתבו בפורום אז זה בכלל משהו.
&nbsp
אני עוד זוכר זמנים שהיו לך פריבילגיה לא לנהל לבד ושנחקקו בזכרונו של שימי ריגר..

י ו א ב

New member
הפורום הוא משהו נדיר (ואדיר)

אני קורא בו שנים, מיום הקמתו.
מדי פעם משחיל איזו הערה, אבל בעיקר נהנה מהדיונים, החדשות, השמועות והידע העצום של הכותבים כאן.
כאחד שאוהב NBA מאז שאני הייתי בן 15 (ולכו תחשבו כמה שנים זה
), שמחתי שמצאתי מקור כל כך נהדר למידע, עדכון והנאה מהנושא, גם אם זה בא ממי שיכולים להיות (בחלקם) הילדים שלי
.
הדיונים בשפה רהוטה ואינטילגנטית, וברוח טובה ברוב המוחלט של הזמן.
כשהדברים באים מאהבה, זה בהחלט נראה כך.
אז תישארו, כולכם....קשה לי להאמין, שאעקוב אחרי הפורום גם בפלטפורמה חדשה.
&nbsp
וניר, סחתיין על העבודה וההתמדה!!
&nbsp
&nbsp

fatnoam

Active member
אני מסכים איתך

ואישית אני מבלה יותר זמן פה מאשר בקבוצה שם.
&nbsp
יתרה מכך - בכל פעם שאני רוצה לכתוב משהו ארוך אני בא לפה. פה טוב לי. אני גם אוהב את הקהילה פה. ואגב, זה למה לא רשמתי את שם הקבוצה שאני פעיל בה בפייסבוק, שחס וחלילה לא תהיה נטישה. מבחינתי - פה זה הבית.
&nbsp
בפייסבוק זו קבוצה בעיקר שפתח חבר שלי ואיכשהו תפחה למימדים גדולים, בהתחלה היינו שם רק חברים וחברים של חברים שאשכרה גם שיחקתי איתם כדורסל ולא סתם ״פגשתי אותם באינטרנט״.
היום בקבוצה יש 1300+ חברים. אור עמית גם מגיב שם, ועוד כמה אנשי כדורסל מהמדיה הדיגיטלית (דרור האס, לייזי גורדון וכו׳).
&nbsp
מצד שני, אני יכול לספר לך על פורום MMA שהיה אחלה פורום, ועשה מיגרציה מוצלחת לפייסבוק, ובזכות זה הצליח ״לקנות״ עוד קהל ועוד אנשים. הקלות בלהגיב, השתתפות הפורום תוך כדי שהיה בפייסבוק, וכמובן הנוחות של המובייל. שיתוף וידאו ותמונות יותר טוב. אין מה לעשות, זה משפיע. מבחינת מנהל הקבוצה, זה היה מבורך.
אגב, אני - שבמילא דעכה אצלי ההתעניינות בספורט הזה - חבר בקבוצת הפייסבוק שלו, אבל כמעט ולא מגיב. הסצנה של המכות מושכת הרבה אנשים תת רמה. ה-NBA מושך בעיקר עכברי כדורסל, וכמה ילדים שמאוד אוהבים NBA 2K. אז זה גם הבדל.
&nbsp
ובכל אופן אישית אני בטח רוצה להודות לך וליובל אבל בעיקר לכל המשתמשים פה בפורום על דיונים טובים, תרבות וחלוקת הידע.

OrEl74

Well-known member
מנהל
תודה על החיזוקים

ותודה גם לעצמך
אחד מעמודי התווך של הפורום וגם את זה צריך להגיד

&nbsp

Cade Foster

New member
אתה צודק והכל אבל

בוא נדבר דוגרי - לא איכות האתר זה מה שמונע מאנשים חדשים לבוא לפה. כיום יש רשתות חברתיות וזו פלטפורמה יותר נוחה ונגישה לרוב האנשים שאין להם שום תמריץ לצאת משם. אני משוכנע שרוב מוחלט של הגולשים כאן גלשו בתפוז עוד לפני שפתחו פרופיל פייסבוק, ומכיוון שהידע ואיכות הכתיבה שלהם בילו הרבה זמן בתנור נוצר פורום שהוא די נדיר באיכותו, בטח בהשוואה לקבוצות הפייסבוק ברשתות החברתיות. כשהייתי בן 16 הייתי חבר באיזה 6 פורומים שונים כולל אחד שניהלתי, NBA זה הפורום היחיד שאני עדיין פעיל בו. וזה ממש לא בגלל הפלטפורמה...

rapgamer4ever

New member
זכייה אדירה של פדרר

לצערי לא ראיתי אף משחק בטורניר, אבל לפחות מבחינה היסטורית זו בודאי אחת הזכיות היותר מיוחדות שלו.
פדרר נחשב לטניסאי הגדול בכל הזמנים עוד לפני הטורניר. אבל מה שמיוחד בספורטאים מהזן שלו, שהם איכשהו מצליחים להתעלות גם מעבר לשיא והרבה מעבר לשיא.
אחרי שנים של כישלונות זו סגירת מעגל נפלאה עבור פדרר, ועוד מול היריב המיתולוגי שלו.
&nbsp

למעלה