סיכום ממפיס - סקרמנטו: אייכה, רודי גיי ?
מפגש שלישי העונה בין הקבוצות.
בראשון זה נגמר בניצחון מפתיע בקלילותו של האורחת מסקרמנטו [ובהתפרצות של קאזינס בסיום המשחק על התקשורת המסקרת אותו],
ובשני זה נגמר בבלו אאוט בזכות מחצית שנייה גדולה של ממפיס שבה כל הכדורים נכנסו. והלילה?
רבע א' - 'בריק סיטי':
המשחק נפתח עם ריצת 0-9 של סקרמנטו ו-3 דקות ראשונות ללא נקודות של ממפיס. ב-4 הדקות הבאות, סקרמנטו ללא נקודות, וממפיס מחזירה עם ריצת 0-11.
15-23 לסקרמנטו אחרי רבע אחד. שתי הקבוצות מתחת ל-40% מהשדה. ממפיס ב-30 הנמוך. הרבע הסתיים בשלשה של בארנס ואז סל במתפרצת אחרי איבוד כדור של ממפיס, לכן, התוצאה קצת משקרת, ההפרש לא מוצדק.
רבע ב' - הסקנד יוניט של סקרמנטו עם תרומה אפסית:
חמישייה מוזרה של ייגר עם לוסון-קוליסון-בארנס-טוליבר-קופוס. לוסון הולך עם הראש בקיר ומייצר כמה נקודות, אבל זה לא כדורסל. בארנס וטוליבר לא קולעים את הזריקות שלהם. תרומה אפסית גם מקוליסון, שמרבה לאכזב כל העונה כשנותנים לו להוביל. 3 דקות מפתיחת הרבע, ממפיס הופכת את התוצאה והיא ביתרון.
7:30 לסיום הרבע, קאזינס חוזר בפיגור נקודה. ייגר מבין שאין לו קבוצה ואם קאזינס לא יחזור עכשיו תהיה בריחה. קאזינס עונה עם 8 נק' ב-4 הדקות הבאות.
0.1 שניות לסיום המחצית, לוסון עולה לזריקת סוף שעון וטוני אלן עושה עליו עבירה. עבירה ברורה, אבל כזאת שראיתי כבר שלא שורקים בסיטואציה הזו, ובכל זאת צריכה היתה לבוא שריקה, ובאה. הלכו לבדוק אם זה היה לפני הבאזר, וזה היה. לא מתאים לטוני אלן. לוסון משלים 2 מ-3 מהקו. 42-49 לממפיס במחצית.
רבע טוב של ממפיס עם 55% מהשדה ו-7 איבודים של סקרמנטו שהובילו ל-14 נק' קלות, מאזן את הרבע הראשון הדל. קאזינס עם 16 נק' [5 מ-9 מהשדה] ו-6 ריב' במחצית. גאסול מוביל את שחקני ממפיס עם 11 נק' ו-6 ריב', כולל גם
הקליעה הלא נורמלית הזו על טוליבר.
ממפיס העונה עם 16 ניצחונות ב-21 משחקים שבהם היא מסיימת את המחצית הראשונה ביתרון. בול גיים?
רבע ג' - רבע הבול גיים:
סקרמנטו נשמרת במשחק רוב הרבע, סביב ה-6 הפרש. ואז הריצה מתחילה. מארק גאסול עם שלוש שלשות [!!!], אחת מטווח סטף. זק "זיבו" רנדולף עם מהלך של שלוש-נקודות באנד וואן, וגם
שלשת באזר מכמעט חצי מגרש [ולא באזר ביטר ראשון שלו
נגד סקרמנטו]. ממפיס סוגרת את הרבע בריצת 8-23. אוירה טובה בממפיס, אבל לצערנו לא בצד שלנו.
64-83 לממפיס לאחר שלושה רבעים. גאסול עם 15 נק' ברבע. במקום לציין מי לא בא לעבוד בסקרמנטו, יותר נכון להגיד מי כן - קאזינס. זה הכל. תרומה מינימלית [טמפל] עד אפסית [כל השאר].
רבע ד' - גארבג' טיים, חמישייה שלישית:
ייגר מבין שזה בלו אאאוט אז הוא מנסה להרוויח כמה דקות טובות של בן מקלמור. פותח גם עם קולי-סטיין. מקלמור - חושך, לא תורם כלום, חסר ביטחון. קולי-סטיין עם רבע טוב בחלק ההתקפי - קלע שתי זריקות מחצי מרחק והשיג על עוד אחת עבירת שוטינג. אבל כל זה לא משנה, כי אתה מקבל את הדקות האלה במשחק של מבוא ל-20. משחק נוראי של אנתוני טוליבר ומט בארנס, שקלעו ביחד 9 נקודות ברבע הזה, וזה יופיע בבוקס סקור ויכנס לממוצע העונתי, אבל זה לא נותן כלום. בארנס החטיא לייאפים קלים כל המשחק ונראה כמו לא-שייך לענף.
91-107 לממפיס בסיום. סקרמנטו עם 6 שלשות [20%] ו-40% מהשדה. רק 35 ריבאונד לעומת ה-58 של ממפיס [כולל 15 של הגריזליז בהתקפה].
מצטיין המשחק: מארק גאסול.
28 נק' [19-9 מהשדה, 6-3 משלוש, 7-7 מהקו], 9 ריב' ו-4 אס' [2 איבודים] ב-33 דקות. סיים את הרבע השלישי עם 3 שלשות מטורפות ואחראי לבריחה של קבוצתו; מייק קונלי היה קרוב לטריפל-דאבל והוא מסיים עם 16 נק', 8 ריב' ו-8 אס' [3 איבודים] ב-34 דקות משחק; זאק רנדולף עם 20 נק' [7 מ-14 מהשדה, כולל 2 שלשות] ו-10 ריב' מהספסל, והיה חלק משמעותי מהריצה של ממפיס בסוף הרבע השלישי. הפלוס 23 שלו במדד הפלוס / מינוס משקף. הוא וגאסול הרגו את טוליבר בצבע. לרנדולף היו שתי שלשות במשחק. שתי השלשות נתנו לו משחק ראשון מאז פברואר 2009 שבו הוא קולע יותר משלשה אחת במשחק.
קאזינס[
*] מסיים עם 19 נק' [11-5 מהשדה, 3-2 משלוש, 10-7 מהקו], 10 ריב' ו-2 אס' [4 איבודים] ב-28 דקות משחק. לא שיחק את הרבע הרביעי ולא היה פקטור במחצית השנייה משחק שני ברציפות - רק 3 נק' ברבע השלישי המכריע, ורק 2 זריקות מהשדה במחצית השניה [החטיא את שתיהן]. לא יודע אם לקרוא לזה משחק חלש שלו, כי לא היתה קבוצה מסביבו, ולא משנה כמה הוא מזין שחקנים אחרים במסירות הם לא יודעים לסיים התקפות. חלק מהמסירות שלו נגמרו באיבודים, אבל אני רק יכול להאשים את הצוות המסייע שמאז הדקה השלישית של המשחק לא עשו ריצה אחת.
[
*] קאזינס עלה למקום השני בקלעי כל הזמנים של הסקרמנטו קינגס [מאז המעבר לסקרמנטו] עם 9,504 נק' קריירה, וזה נותן לו 6 נק' יותר מפז'ה סטויאקוביץ'. במקום הראשון ניצב מיטש ריצ'מונד עם 12,070 נק', מה שאומר שכדי לעבור אותו קאזינס יצטרך לחתום על הארכת החוזה שלו ולעשות את זה בעוד שתי עונות.
טוליבר עם 6 נק' [9-2 מהשדה, 6-1 מהשלוש], בארנס עם 8 נק' [9-3 מהשדה, 4-1 מהשלוש] וקוליסון עם 4 נק' ב-27 דק'. טמפל היציב עם 14 נק' [9-5 מהשדה, 5-2 משלוש] וזה פחות או יותר מה שמקבלים ממנו כל משחק.
ליין כספי: עמרי כספי פצוע ולא שותף. אם הפסדנו לפחות נתנחם בכך שכל השחקנים שמקבלים את הדקות שלו [בארנס, טוליבר, ואפשר שגם אפללו וקופוס] הובסו.
המשחק הבא - כבר הלילה, אנחנו בשיקאגו [ש']. מאסט ווין מבחינת סקרמנטו, במצב ששיקאגו נמצאת ואחרי שני הפסדים בשבוע שעבר נגד קבוצות שהיינו צריכים לנצח [מיאמי, אינדיאנה].
**
שו"ת עם עמרי כספי ב'ג'ייויקלי' [אתר החדשות היהודי של צפון קליפורניה].
** מיום חמישי: שחקן הפוטבול לשעבר רנדי מוס התארח באולפן 'Inside The NBA' של TNT. שאקיל ניצל את ההזדמנות
לתקל את צ'אק וקני.
שבוע טוב ולהתראות בשמחות סקרמנטו קינגס ואחרות!