נצל"ש - סיכום ממפיס - סקרמנטו: קאזינס נגד התקשורת
מקלמור הפצוע חוזר לפעילות, והוא בחמישייה. רודי גיי עדיין לא, אבל אנחנו רואים את גארט טמפל פותח. בארנס מתלבש נגד קבוצתו לשעבר, וטוליבר, יחכו לדקות שלהם מהספסל.
החדשות הרעות בערב הזה הן שעמרי כספי החולה לא ישחק. סמיילי עצוב. סמיילי אובדני. אני סופר משחק שלישי העונה שכספי מחמיץ בגלל מחלה, ופעם שניה העונה שהוא חולה. זה לא צריך לקרות מעל כתה ו'. סירייסלי.
רבע א':
8-8. בארנס חילוף ראשון, מקלמור יוצא. הניסיון של ייגר ללכת סמול בול לא צולח עם פתיחה מצוינת של טוני אלן שמוצא את עצמו חופשי בכל התקפה מסיים בלייאפים, משיג ריב' התקפה, ורושם גם אסיסט. ממפיס הגיעה לזריקות לא רעות הייתי אומר, אבל כדורים לא נכנסו [0 מ-7 מהשלוש ברבע הזה]. רבע טוב של סקרמנטו, אבל היתרון זניח. 19-24 לסקרמנטו אחרי רבע אחד, אחרי יתרון שיא של 8.
רבע ב':
שלשה ראשונה של ממפיס במשחק מגיעה אחרי 4 דק' בתוך הרבע השני, וההפרש יורד ל-6 בלבד. שלשה חשובה של טרוי דניאלס לא משנה את העובדה שממפיס לא במשחק. רבע קשה של ממפיס. זריקות לא לעניין, עובדים קשה בשביל כל סל. סקרמנטו לא ברבע גדול, אבל זה מספיק בינתיים. התסכול מתחיל להצטבר ואיתו גם הטכניות. הקהל מתחיל בקריאות "referee suck!".
תוצאת המחצית היא 42-52 לסקרמנטו. יכול היה להיות יותר גרוע מבחינת ממפיס. סקרמנטו לא במשחק ענק וזה משאיר את ממפיס במשחק. לקינגס מצ'אפ טוב נגד גאסול, שמשום מה "התאהב" בזריקה מבחוץ וכפה את זה שוב ושוב כל המחצית. טוני אלן הוא מי שמשאיר את הגריזליז במשחק.
ממפיס עם פחות מ-35% מהשדה [1 מ-11 משלוש] במחצית, זה הנתון להסתכל עליו. בנוסף, סקרמנטו עם 13 נק' במתפרצות - כמו הממוצע העונתי של הגנת ממפיס למשחק שלם.
רבע ג':
ממפיס עם סל שדה ראשון אחרי 3 וחצי דקות מפתיחת הרבע.
אמצע הרבע, גאסול מקבל את הרביעית שלו ויורד לספסל. קופוס מהעבר השני מנצל את זה, לוקח ריב' התקפה על הזריקה של עצמו ומסיים ב-2 נק' שמעלות את זה ליתרון שיא של 15. קופוס כבר עכשיו עם דאבל-דאבל.
דקות אחרונות של הרבע, קאזינס עם 6 האחרונות של סקרמנטו, וממשחק בינוני שלו הוא פתאום ב-15 נק'. ממפיס בדקות האחרונות של הרבע הצליחה להוריד את היתרון, אבל כדורי ה-50-50 לא היו לטובתה, ועדיין שחקנים לא קלעו את הזריקות שלהם. זק רנדולף הוביל וקלע כמה ג'אמפ שאטים שתמיד יש הרגשה שהוא יחטיא אותם, אבל כבר 15 שנה שהוא קולע את זה.
65-76 לסקרמנטו אחרי שלושה רבעים. סקרמנטו מנצחת את הרבע בנקודה.
רבע ד':
גאסול חוזר עם 4 עבירות בפתיחת הרבע. משחק ליד רנדולף וממפיס נראית קצת יותר טוב. 9:37 לסיום, רגע של מחלוקת. פעמיים ברציפות שממפיס חוטפת, אבל שחקן שלה דורך על הקו והכדור נשאר של סקרמנטו. בפעם השנייה זה היה וינס קרטר, אבל השופטים החליטו לאפס את שעון ה-24 ולא לשחק את השניה וקצת שנותרו. וינס לא השיג פוזשן במהלך וזו טעות שיפוט אדירה ב-8 הפרש, והקהל מגיב בהתאם. המהלך נגמר באנד וואן של קאזינס. 11 הפרש. משמעותי.
8:08 לסיום, עוד רגע מעורר מחלוקת. ממפיס יוצאת קדימה ובאמצע המגרש קאזינס מבצע עבירה שמונעת מטוני אלן לשלוח כדור למארק גאסול שהיה באותו קו עם שחקן ההגנה בדרך לסל. הולכים למצלמות לראות אם זה קליר פת', אם זה פלגרנט [קאזינס פגע לאלן במצח] או אם זה עבירה רגילה. השופטים קוראים את זה עבירה רגילה, רביעית של קאזינס, וכדור מהצד.
1:51 לסיום, סקרמנטו ביתרון של 4 בלבד, עוד רגע מעורר מחלוקת. דארן קוליסון חודר ונעצר במה שנראה כמו צעדים, אבל השופטים לא שורקים את זה. המהלך מסתיים בסל של בארנס מתחת לסל. ממפיס נשדדת.
1:27 לסיום, קאזינס מסיים את המשחק בעבירות ביתרון 8 לסקרמנטו. לא בטוח שהיתה עבירה, אבל זה נראה שהשופטים מנסים לאזן את הטעויות הקודמות.
בול גיים?
ממפיס קולעים את שתי הזריקות מהקו ואז שלשה מדהימה של טרוי דניאלס מורידה את זה ל-3 בלבד! דקה לסיום! או. אם. ג'י. ייגר לא לוקח פסק-זמן והמשחק רץ.
ואז עוד החלטה מעוררת מחלוקת. טמפל על הריב' התקפה, אבל השופטים קוראים שדרך על הקו. ההילוך החוזר מראה שקלירלי הוא לא דרך על הקו, ובכלל לא היה קרוב לקו! שריקה נוראית של צוות שופטים שאיבד כל כיוון. אחרי בדיקה במצלמות הם מתקנים. 31 שנ', כדור סקרמנטו ל-24 שנ', יתרון 3 סקרמנטו. בארנס לשלוש . . . מחטיא! פסק-זמן ממפיס, 8 שנ' על שעון המשחק. כדור אחרון.
כמו שכולם יודעים, אחד הנתונים שמרבים לדבר עליהם בהקשר של ממפיס העונה זה היכולת של הקבוצה לנצח משחקים צמודים. הם ב-0-12 העונה במשחקים של עד 3 נק' שמוכרעים בדקה האחרונה של הרבע הרביעי או/ו ההארכה.
חוזרים מפסק הזמן . . . וקונלי מוותר על שלשת קאץ' אנד שוט שהיתה נראית טוב בתמורה לשלשת אוף באלאנס שלא קרובה להיכנס. כדור סקרמנטו. טיי לוסון הלך לקו, קלע 1 מ-2. ב-4 הפרש, גאסול זרק שלשת התאבדות עם 2 שנ' על השעון.
לא נכנס.
המשחק מסתיים בתוצאה 92-96 לסקרמנטו. ניצחון ראשון בממפיס לאחר 12 הפסדים ברציפות.
עם-זאת, אי אפשר לחגוג יתר על המידה את הניצחון במשחק שבו אתה קולע פחות מ-40% מהשדה והקבוצה שמולך נותנת את מה שנראה כמו המשחק הכי גרוע שלה העונה. סקרמנטו לא יכולה לקחת הרבה מהמשחק הזה, מפני שבכל ערב אחר סביר להניח שזה היה נגמר בדו-ספרתי ליריבה. אבל זה ה-NBA.
בכל זאת, אם חשבנו שהניצחון יתן שקט תעשייתי, אז הסיפור הגדול של הלילה הוא ההתפרצות של קאזינס בסיום המשחק על הכתב של ה'סקרמנטו בי', אנדי פארילו. אם אתם זוכרים, הזכרתי בתחילת השבוע
כתבה שמגוללת בפרטי פרטים את אירועי ניו-יורק שהובילו לתקיפה, לכאורה, של זוג במועדון ע"י קאזינס ומט בארנס. את הכתבה פרסם אנדי פארילו. פוסט בהיר של כתב ותיק. קאזינס לא אהב את העובדה שפארילו הזכיר את שמו של אחיו ג'אליל, והחליט להתעמת איתו לאחר המשחק נגד ממפיס.
וכך זה נראה, כולל התפרצויות נוספות של קאזינס על התקשורת במקרים מן העבר.
לפני שמכתירים את קאזינס לאדם הנורא בהיסטוריה והופכים אותו לאויב המדינה, אני באיזשהו מקום לא שוכח את הלחץ העצום ששחקן כמוהו נמצא בו. לא כל בנאדם בנוי לעמוד בזה. האם זה מצדיק את ההתנהגות? ודאי שלא. אבל לפעמים אנשי תקשורת, או אנשים בכלל, מחפשים את הנקודות הרגישות שלך, ונדמה, לפחות לפי מה שאומרים ברשתות החברתיות, שה'סקרמנטו בי' עשו הכל כדי להוציא ממנו תגובה. אני לא אומר שזה מה שאנדי פארילו עשה [כאמור, הפרסום שלו לגיטימי לחלוטין ונראה שנאמן לאמת, וזה תפקידו], אבל אני לא יודע מה טיב היחסים ביניהם ומה הוביל לזה. דבר אחד בטוח, ד'ו, ועל זה כולם יסכימו - קאזינס לא יוצא טוב מהסיפור הזה. התדמית שלו ניזוקה משמעותית, מפני שזה הגיע לתקשורת הארצית. בניגוד להתפרצויות האחרות, על זה מדברים. אם אני קבוצה ואני צריך להשקיע את מיטב המשאבים שלי בקאזינס [קודם בטרייד שלו, לאחר מכן בלהתחייב לשלם לו 200 מיליון דולר ואז גם לתת לו להוביל את הפרנצ'ייז], אני לא יודע, אולי הסיפור הזה גורם לי לשקול את הצעד הבא שלי. אין מה לעשות, לא משנה כמה הוא איש טוב ורגיש והכי אחלה שבעולם, כל בנאדם שיש בו קצת שכל יפחד להתעמת עם בחור במימדים האלה. וזה לא מתאים למה שהקינגס מנסים לבנות. בוא ניזכר ברג'ון רונדו. נכון שמבחינת הקינגס לא באמת היה מקום להחזיר אותו מבחינה מקצועית, אם לא מבחינה כלכלית, אבל נדמה שאחרי התקרית ההיא שבה הקניט את השופט ההומוסקסואל ונענש בהרחקה למשחק אחד, ואז התנצל, היתה תחושה שזה לא שחקן שיהיה חלק מהקבוצה בעונה הבאה. יש דברים שבקהילה כמו סקרמנטו לא יכולים לקבל. אני לא אומר שזה יביא את הקבוצה לעשות טרייד מחר לקאזינס, אבל זה לא דבר שיהיו מוכנים לקבל.
**
מייק קונלי עבר את פאו גאסול והוא כעת הסקורר המוביל בתולדות הפרנצ'ייז. מארק גאסול, המדורג שלישי, יגיע לאחיו בעוד כ-300 נק'. מעניין לראות ברשימה גם את רודי גיי [4] וזק רנדולף [5], שצפוי להצטרף אל המובילים בהמשך העונה.
המשך יבוא.