לאייקון הזה באתי בפעם הראשונה כמנחה
ויצאתי עם שלושה לקחים חשובים: 1) לעולם אל תריץ משחק דו סבבי בכנס (אלא אם כן יש לך שחקנים "בטוחים" או שאתה 'סלבריטי') 2) נסה לא להריץ במקביל לאירועים עתירי רייטינג 3) Never talk about Fightclub אף שחקן לא נרשם למשחק שלי, אך יצא לי לשחק בשלושה משחקים בכנס הזה, שונים מאוד באופיים ובסגנונם, ובכולם נהניתי. בכולם היה שילוב של מנחה טוב, משחק טוב ושחקנים טובים. שניים מהם בחרתי מראש על פי הטיזר, ולאחד מהם הוזעקתי על מנת למלא משחק שהתרחש בזמן המשחק שלי שבוטל מחוסר עניין לציבור. סטטיסטית זה אומר שיש שם בניגוד למה שלפעמים חושבים הרבה שחקנים טובים ומשחקים טובים. אני בטוח שלא כולם כך, אבל למזלי עוד לא נפלתי עליהם. לדעתי יש כמה דרכים להקטין את הסיכויים להמנע משחקנים לא משהו (לפחות לפי ההגדרה שלי את אותם שחקנים): 1) להמנע מלשחק בשיטה מרובת מעריצים שיוצרת ציפיות מוקדמות ולהרבה ממעריציה יש קונצנזוס על איך היא צריכה להיראות. דוגמאות: בראש ובראשונה מו"ד, ויש שיגידו שגם V:TM ואקזלטד. אני לא מנסה למתוח ביקורת על השיטות, רק אומר שנקיבה בשמה של שיטה מוכרת ומרובת מעריצים ייצור ציפיות, ואחד מהדברים שאני משתדל להמנע מהם זה שחקנים שזועמים על שבירת הציפיות או סטייה ממוסכמות מקובלות. מה עושים? משתמשים בחופשיטה או שיטה גנרית כשיטה, וכותבים אווירה שמתאימה בכל מקרה, כגון פנטזיה במקום מו"ד, סייברפאנק במקום Shadowrun וכו'. 2) לשים הגבלות בתיאור המשחק. הגבלה לקהל מבוגר יותר משמעותה (אם כי לא ביחס ישר לגיל) גם סיכוי מוגדל לשחקנים בוגרים יותר. רוב האנשים צוברים ניסיון וכישרון עם הגיל (כשהם צוברים כמובן. יש כאלה שלא משתפרים בלהיות שחקן, כמוני למשל). רצוי גם לכתוב שזה מיועד לסוג מסויים של שחקנים, זה שאתם מעדיפים, כמו חובבי הומור, עמוקים, מנצ'קינים או כאלה שמכירים בע"פ ספר מסויים עליו זה מבוסס. 3) להנחות משחק דו סבבי שנופל על אירועים עתירי רייטינג. הבעייה היחידה היא שזה מבריח את כל סוגי השחקנים, לא רק את הפחות טובים. כל הקווים המנחים הללו משפרים את הסיכויים לקבלת שחקנים טובים. תאמינו לי שיש הרבה כאלה שם בחוץ. אני רוצה לנצל את ההזדמנות על מנת להודות לאחראי המשחקים השולחניים באייקון על ההשקעה והעבודה הטובה שהם עשו. הם היו צריכם להתמודד עם אילוצים טכניים ובעיות שלא היו באשתמם (כמו הרבה אנשים שנרשמו ולא הגיעו, בעיות עם כרטיסים שמורים וכו') ועשו הכל על מנת שאנחנו המנחים, גם אלה שמשחקיהם בוטלו, נעשה את המקסימום ונקבל את המקסימום שאפשר. הופסט הזה מוקדש לכם חבר'ה.