משחקי כנס

ננסק

New member
משחקי כנס

אלו מבינכם שמריצים משחקים בכנסים, אני סקרן: אילו משחקים הרצתם? איך הם הלכו? בגדול, מה דעתכם על קהל השחקנים בכנסים, ואיך כדאי להתמודד איתו? אחת הבעיות הקלאסיות היא האכזבה מכך שקיבלת שחקנים לא משהו, אחרי כל הטרחה שהשקעת במשחק שלך. יש לדעתכם פתרון כלשהו לבעיה? מלבד, כמובן, להשקיע פחות? אני מעדיף שלא לפתח את הדיון לשאלה האם משחקי כנס זה טוב\רע, אז מי שלא הריץ בכנס, בבקשה שלא יגיב.

DDN

New member
לא הרצתי, אבל יש ביקורת על הארגון.

המשחק של עמית (והיה לו אחד מצויין, אני הייתי בהרצת הנסיון) שובץ בדיוק על סרטים אטרקטיביים. היות והוא מנחה לא מוכר, אנשים בחרו בסרטים על פני המשחק שלו, וכך הוא נותר עם משחק מצויין שלא הורץ. יכלו לדאוג שהמשחקים לא יורצו בזמן האטרקציות העיקריות של הכנס. וחבל.

DIDGIN

New member
זו גם קצת אשמתי

כי אני ביקשתי את השעות הללו, ולא הייתי מודע לבעייה. יכולתי לשנות אותם אחרי שראיתי את התוכנייה, אבל לא חשבתי שזה יהיה עד כדי כך גרוע.

Engelous

New member
יש דברים שהארגון לא יכול לדאוג להם.

אני אמנם מבין בעיות בשיבוץ, בעיקר באייקון (ובעיקר באייקון האחרון שבו הלו"ז פורסם מאד מאוחר) - אירועים אטרקטיביים עלולים, אחרי הכל, לגרום לשחקנים לא להירשם. ובעצם - אין כמעט סבבים שבהם אין אירועים אטרקטיביים אל מול המשחקים. אבל אין מה שהמארגנים יכולים לעשות. באייקון היו לנו 7 סבבים שנפלו על זמנים של פעילויות אטרקטיביות אחרות. אם היינו מודיעים מראש לכל מנחה (ונניח שהיינו יכולים) שיש פעילות חשובה בסבב בו הוא נרשם להנחות, היו לנו 3 סבבים (אולי) עם 30 משחקים בכל אחד - 30 משחקים שחלק גדול מהם ריק. מלבד במקרים שבהם יש יותר מדי או פחות מדי משחקים בסבב, אנחנו לא מבקשים ממנחים להזיז משחקים. אנחנו לא שמחים שמשחקים התבטלו, אבל לא יכלנו לעשות דבר מלבד לנסות לדאוג לכך שהמנחה והשחקנים של משחקים כאלו יקבלו תחליף הולם. נקווה שבפעם הבאה המשחק הזה יוכל לרוץ - ביגור רק עוד חצי שנה :)

Engelous

New member
והערה נוספת להודעה הזו-

אני לא מנסה לומר שזו אשמתו של המנחה - אני מנסה לומר שאין את מי להאשים בעניינים כאלו. בעיות קורות - אם הן לא היו קורות, לא היו צריכים להיות אחראים, וכל כך הרבה מהם.

יותר הומור

בכנסים, כשעוד טרחתי להריץ בהם (עד שהתנהגותם של סולטני-עמותה מסויימים באחד הכנסים ולאחריו הוציאה לי את החשק לנקוף אצבע למען יוקרתם ומשכורתם של ארגון זה ופעיליו), הרצתי בדרך כלל משחקים הרבה יותר הומוריסטיים עד פארודיים מאשר הייתי עושה במשחק פרטי. למה? כי הרבה יותר קל לכתוב משהו משעשע מאשר משהו רציני, ובמקרה של שחקנים שכבר הגיעו עייפים אחרי יום ארוך ועלולים לאבד ריכוז או סתם להשתטות, פוטנציאל הקלקול קטן בהרבה - קשה להפוך לבדיחה מה שכבר תוכנן כבדיחה.

ננסק

New member
כנ"ל

כל משחק שהרצתי עד היום בכנסים היה תמיד הומוריסטי, בעיקר פארנויה, ומאותן הסיבות. בגלל שאני מפנטז על שלושה משחקים ספציפיים שהייתי רוצה להריץ, שהם כולם רציניים, פתחתי את הת'רד הזה - בחיפוש אחר עצות. אני רק חושש מכך שיסתבר ש*כולם* מריצים הומוריסטי בכנסים (שזאת פחות או יותר התמונה שמתקבלת כשמסתכלים על היצע המשחקים בכל איקון ממוצע).

הומור ופחד

הבהרה: ההודעה הבאה לא מעליבה ולא יורדת על אף אחד - אני מדבר בה גם על עצמי. הומור בהרצה בכנסים (ודומני שבמידת מה גם בכתיבה עיתונאית - ע"ע ניאו-ג'ורנליזם כדרך עדות בלייזר), דומני, הוא דרך להתמודד עם פחד מלקיחת אחריות וקבלת ביקורת. מה אם לא יאהבו את הרעיון שלי? מה אם יעשו עלי עליהום בגלל שהמשחק פוגע במישהו פוליטית/דתית/וואטאבר? מה עם אצא טמבל כי אחד השחקנים מבין יותר ממני בנושא? מה אם אפול על שחקנים גרועים שיהרסו את המשחק ואח"כ יעשו ממנו צחוק? מה אם זה לא יעניין אף אחד או שלא ישימו לב למה שניסיתי לעשות שם? מה אם בעצם אין לי כוח בכלל לכנס ולשחקנים וסתם חיפפתי כי שידלו אותי להנחות? כמו שלליצן החצר מותר להגיד הכל, ולמתחן מותר להאכיל את הנמתחים בגלידת בצל ואח"כ להראות להם את המצלמה הנסתרת, כך גם הומור פוטר את מנחה הכנסים הממוצע מאחריות למעשיו ומשמעותם - קבלו, חבר'ה - זה בעצם בדיחה-חה-חה! מתיחה, פארודיה, זה בצחוק, זה לא רציני.

DIDGIN

New member
יש בזה משהו

למרות שראיתי באתר גם הרבה טיזרים למשחקים רציניים. גם אני חושב שיותר קל להריץ משהו קליל בכנסים. גם כשניסיתי את המשחק שלי לפני הכנס (מדובר במשחק מז'אנר המסתורין, עם עלילה לא הומוריסטית במיוחד) קיבלנו הרבה comic reilifes. זה תלוי גם בשחקנים כמובן, אבל יכול להיות שממניעים דומים שתיארת בעצמך שחקנים ילכו בעצמם על סגנון משחק קליל, לא משנה לאן הגיעו. אני ניסיתי לשחק דמות בסגנון הדמויות שתמיד נותנים לקומיקאים שחורים לשחק בסרטי אקשן או מד"ב, וזה היה במשחק שעלילתו דומה לזו של "תשעה נסיכים לאמבר".

ננסק

New member
גם, אבל לא רק

זה ממש הצד האחד של המטבע, והוא נכון וחשוב. אבל לדעתי מה שאמרת לפני כן, אודות כל היתרונות של משחקי הומור מבחינת הרצה והתאמה לקהל (המכנה המשותף הנמוך) הוא הצד השני של המטבע, כלומר בעל אותו משקל. בסה"כ שני הגורמים החשובים האלו הם שמביאים לכך שרוב המשחקים הם הומוריסטיים.

מטבע במשקל נוצה

עוד נקודה שחשבתי עליה כרגע בהקשר ההומור והקלילות - החד פעמיות של האקט. אתה מגיע, מנחה, אומר שלום והולך. ברוב המקרים לא תראה יותר את השחקנים שישבו בשולחן שלך, וכל המשחק יתחיל ויגמר בסבב של כארבע שעות. משחק רציני ומורכב דורש זמן כדי להתפתח, המנחה לא פעם נדרש "להכין שיעורי בית" ורעיונות מתבשלים עם הזמן - שלא לדבר על המבנה האפיזודי של משחק ממוצע עם קבוצה משלך - בין סשן לסשן התוכן מופנם ושוקע, ומכין תשתית לתוכן של הסשן הבא. משחק בכנס, לעומת זאת, הוא חפוז ודחוס יותר. אתה לא יכול לבנות את אותה תשתית של משחק רציני כמו שאתה יכול במשחק מתמשך, ולו בגלל שאין לך מספיק זמן כדי להציג את כל הנקודות החשובות ולפתח אותן. סתם דוגמא - אתה רוצה להריץ בכנס את "רינו משאטיון תוקף את מכה" - זה דורש ממך כמנחה ללמוד על הנושא, ולהציג את ה"סטינג" בצורה מזורזת לשחקנים - תוך כמה דקות, לפני שהם ירדמו כי הם מתרוצצים בין סבבים מהבוקר, אתה צריך לסכם להם מי זה מי, מה כולם עושים פה, ולתמצת את כל ההיסטוריה של מאה שנות אוטרמר ("מעבר לים" - כינויה הצלבני של א"י). זה לוחץ וזה קשה, ויש כאן פתח לשכחת פרטים ולטעויות. וכל זה, בשביל משהו די חד פעמי - מה שהיה לפני לא במשחק, מה שיהיה אחרי גם כן בחוץ. לא שזה בלתי אפשרי, אבל הרבה יותר פשוט להריץ בצורה קלילה עד פארודית. הרבה יותר קל ופשוט לשעשע מאשר לקחת דברים ברצינות, והרבה יותר קל להריץ קטעים עם אנשים שאתה לא מכיר מאשר לבנות עבורם מסכת מורכבת. זה לא משנה את העובדה שיש משחקים רציניים בכנסים (לא תמיד הם זוכים לשחקנים רציניים) ושיש אנשים שפשוט נהנים ממשחקי-הומור גם בקבוצה הפרטית שלהם (פאראנויה למשל?) - פשוט מאוד, משחק בכנס יוצר אילוצים מסויימים שהדרך הקלה ביותר להתמודד איתן היא באמצעות הומור ומשחק קליל, שלא לוקח את הסיטואציה בכובד ראש.

DIDGIN

New member
לאייקון הזה באתי בפעם הראשונה כמנחה

ויצאתי עם שלושה לקחים חשובים: 1) לעולם אל תריץ משחק דו סבבי בכנס (אלא אם כן יש לך שחקנים "בטוחים" או שאתה 'סלבריטי') 2) נסה לא להריץ במקביל לאירועים עתירי רייטינג 3) Never talk about Fightclub אף שחקן לא נרשם למשחק שלי, אך יצא לי לשחק בשלושה משחקים בכנס הזה, שונים מאוד באופיים ובסגנונם, ובכולם נהניתי. בכולם היה שילוב של מנחה טוב, משחק טוב ושחקנים טובים. שניים מהם בחרתי מראש על פי הטיזר, ולאחד מהם הוזעקתי על מנת למלא משחק שהתרחש בזמן המשחק שלי שבוטל מחוסר עניין לציבור. סטטיסטית זה אומר שיש שם בניגוד למה שלפעמים חושבים הרבה שחקנים טובים ומשחקים טובים. אני בטוח שלא כולם כך, אבל למזלי עוד לא נפלתי עליהם. לדעתי יש כמה דרכים להקטין את הסיכויים להמנע משחקנים לא משהו (לפחות לפי ההגדרה שלי את אותם שחקנים): 1) להמנע מלשחק בשיטה מרובת מעריצים שיוצרת ציפיות מוקדמות ולהרבה ממעריציה יש קונצנזוס על איך היא צריכה להיראות. דוגמאות: בראש ובראשונה מו"ד, ויש שיגידו שגם V:TM ואקזלטד. אני לא מנסה למתוח ביקורת על השיטות, רק אומר שנקיבה בשמה של שיטה מוכרת ומרובת מעריצים ייצור ציפיות, ואחד מהדברים שאני משתדל להמנע מהם זה שחקנים שזועמים על שבירת הציפיות או סטייה ממוסכמות מקובלות. מה עושים? משתמשים בחופשיטה או שיטה גנרית כשיטה, וכותבים אווירה שמתאימה בכל מקרה, כגון פנטזיה במקום מו"ד, סייברפאנק במקום Shadowrun וכו'. 2) לשים הגבלות בתיאור המשחק. הגבלה לקהל מבוגר יותר משמעותה (אם כי לא ביחס ישר לגיל) גם סיכוי מוגדל לשחקנים בוגרים יותר. רוב האנשים צוברים ניסיון וכישרון עם הגיל (כשהם צוברים כמובן. יש כאלה שלא משתפרים בלהיות שחקן, כמוני למשל). רצוי גם לכתוב שזה מיועד לסוג מסויים של שחקנים, זה שאתם מעדיפים, כמו חובבי הומור, עמוקים, מנצ'קינים או כאלה שמכירים בע"פ ספר מסויים עליו זה מבוסס. 3) להנחות משחק דו סבבי שנופל על אירועים עתירי רייטינג. הבעייה היחידה היא שזה מבריח את כל סוגי השחקנים, לא רק את הפחות טובים. כל הקווים המנחים הללו משפרים את הסיכויים לקבלת שחקנים טובים. תאמינו לי שיש הרבה כאלה שם בחוץ. אני רוצה לנצל את ההזדמנות על מנת להודות לאחראי המשחקים השולחניים באייקון על ההשקעה והעבודה הטובה שהם עשו. הם היו צריכם להתמודד עם אילוצים טכניים ובעיות שלא היו באשתמם (כמו הרבה אנשים שנרשמו ולא הגיעו, בעיות עם כרטיסים שמורים וכו') ועשו הכל על מנת שאנחנו המנחים, גם אלה שמשחקיהם בוטלו, נעשה את המקסימום ונקבל את המקסימום שאפשר. הופסט הזה מוקדש לכם חבר'ה.

JuffoWup

New member
איך היה המשחק שהיית בו עם הקלפים?

אתה יכול לספר עליו קצת? בפרט- מה הקטע של הקלפים (ניסיתי להסתכל אבל השחקנים קצת נלחצו שם)?

maore

New member
ביד הגורל? או כל הNCPים כולם?

בשני הייתי בכנס הזה (שימוש בקלפי once upon a time) ובראשון בכנס אחר (שימוש בקלפי טארות).

דרגורן

New member
למרות שלא הרצתי בכנס, אני אגיב....

מהצד של השחקנים, אני תמיד מוצא את עצמי בבעייה בכנסים לגבי האם המשחק יהיה טוב, האם השחקנים האחרים יהיו טובים וכו' ת'אמת? בגלל הסיבות האלו, לא שיחקתי מעולם בכנסים (ואני מגיע לכולם כבר כמה שנים טובות). אני יכול להציע פתרון (קצת יומרני) לבעייה שלי ושלך: בכנס הבא, אתה תתכנן משחק מושקע, ואני ארשם אליו! אפשר לארגן עוד משת"פ/שניים ואז כשיש לך שלושה/ארבעה שחקנים טובים, אין לך בעיות. דעתך?

ננסק

New member
ווט!

זה משהו שחשבתי כבר לעשות - במקום להריץ את המשחקים שרציתי בכנס, להריץ אותם כערסוואט. כלומר, במקום לקבל אנשים אקראיים שגם אינם יודעים למה לצפות מהמשחק שלי, לבחור אנשים שבפירוש יודעים על מה מדובר ואני גם מכיר אותם. זה לא פותר את "בעית הכנסים" עבורי - אני עדיין רוצה להריץ בכנסים - אבל זה בהחלט פותר את החשק להריץ בהצלחה את המשחקים הספציפיים האלו.

זה משהו שעשיתי בעבר

דאגתי שאנשים שאני מכיר ירשמו למשחק שהרצתי בנוסף לזרים, והשתדלתי לברר לפני הכנס מי הולך לשחק אצלי ובמידת האפשר לנסות ליצור איתו קשר.

למעלה