משחקי יום ראשון 2/4

עונת המכללות הסתיימה, וזה אומר שיש לנו חברים חדשים ב-HOF

פורסמה רשימת המצטרפים החדשים ל'היכל התהילה'. מוביל את הרשימה טרייסי 'טימק' מקגריידי, אחד האהובים על כולנו. יצטרפו אליו מאמן המכללות המוביל ביל סלף [קנזס], המנהל הותיק של השיקאגו בולס ג'רי קראוס [שהלך לעולמו בחודש שעבר] וענקית המכללות לשעבר רבקה לובו [קונטיקט]. הרשימה המלאה כוללת גם את מאמנת המכללות מאפט מגרו [נוטרדיים], מאמן התיכונים מטקסס רוברט יוז, מנהל בליגת המכללות טום ג'רנסטדט, מני ג'קסון וזק קלייטון מה'הארלם גלובטרוטרס', שחקן העבר ג'ורג' מגיניס, ואולי גולת הכותרת עבור רבים - מהועדה הבינלאומית נבחר ניקו גאליס, אחד מגדולי הכדורסל האירופי, אשר נבחר כבר ב-2007 ל'היכל התהילה של פיב"א'.
&nbsp
&nbsp
כריס וובר, טים הארדווי ורודי טומיאנוביץ' שוב לא נבחרו ויחכו לשנה הבאה שתביא איתה תחרות קשה בדמות ג'ייסון קיד וגרנט היל.

OrEl74

Well-known member
מנהל
הערה לא לעניין

Cade Foster

New member
אני לא חלק מהפוליטיקלי קורקט, מצטער

המילה הזאת איבדה לגמרי את המשמעות שלה, בטח כששחורים קוראים ככה אחד לשני.
&nbsp
אני מקווה שברור שהכוונה היא לא לצבע העור אלא לתרבות שאותם שחקנים מביאים לNBA (מה שפיל ג'קסון היה מכנה posse).

Ring Bearer

New member
לשחור מותר לקרוא לשחור nigger, אבל לי ולך לא

ולמרות שבמידה מסוימת אני יכול להבין אותך, אם תחשוב פעמיים תראה שזה הגיוני לגמרי. זה כמו שבתור יהודים מותר לנו לספר בדיחות שואה, כי זה סוג של דרך להתמודד ולנסות להתגבר על אירוע קשה שסבא וסבתא שלנו (ולפעמים הורים שלנו) עברו על לא עוול בכפם. אבל אם שחורים בארה"ב יתחילו לספר בדיחות על חשבון הגז של היטלר, אתה תחשוב ובצדק שזה זלזול באירוע טראומטי שקרה לא כל כך מזמן. אז אותו הדבר עם nigger, שבצורה מוזרה התגלגל להיות מתורגם בעברית כ"כושי". הדבקת המילה הזו לתרבות השחורה בכלל, ועל אחת כמה וכמה לאנקדוטה ילדותית שהופיעה בשקטין, היא מעשה שלכול הפחות דורש הסבר. אתה לא יכול להניח שאנחנו נבין שאתה לא מתכוון לצבע העור. מה שאני הבנתי זה שכשאתה רואה שחקני ספסל רוקדים בזמן התקפה של החברים שלהם, באופן שמוציא אותם טמבלים, אתה חושב שזה בגלל תרבות שהמקור שלה באדם השחור (ב"כושי"). וזו מחשבה די גזענית, אתה לא חושב?

Cade Foster

New member
= פוליטיקלי קורקט

לי אין בעיה עם בדיחות שואה בין אם הן מסופרות ע"י יהודים ובין עם ע"י לא יהודים. וגם אם הייתה לי בעיה, איך זה בדיוק היה עוזר לי? מי שעושה את זה ממניע של גזענות, כל האבי נעלבי הזה רק יתדלק אותו.
&nbsp
הדוגמה היותר טובה היא מזרחים שמדברים במונחים כמו "אשכנזי מת" או להיפך ("שוורצע חיע"). ואלה דברים שאנשים אומרים מידי פעם גם בלי כוונות גזעניות. מי שרוצה לקחת את זה לכיוון של גזענות ולהיעלב בשם אנשים אחרים אז שיבושם לו, אני לא משתף עם זה פעולה וזה לא ישנה את הסגנון שלי. ואם ניר מוצא את זה לא מתאים הוא יכול גם למחוק את הפוסט ואפילו לחסום אותי, אני לא אכעס ולא אנטור טינה.

billc

New member
הקטע זה לא איך אתה מרגיש,

יכול להיות שבדיחה על יהודים ותאי הגז על ידי זרים לא יזיז לך, סבבה, אבל אם יש ניצולי שואה או הילדים שלהם שזה יותר קרוב אליהם והם ממש נפגעים, האם למענם לא תעדיף שזה לא יקרה?

יכול להיות שאתה מוציא מפיך את המילה כושי, זה לא מזיז לאלף שחורים, אבל זה מציק ל500 ילדים, אולי ילדים אתיופים שגרים בארץ, שילדים רעים משתמשים בזה ביום יום נגדם באופן מכוער, גם אם הכוונה שלך לא מכוערת,
עצם שזה חרוט אצלם במוח כמילה פוגענית בגלל אנשים רעים שמשתמשים בזה באופן פוגעני. זה צריך להיות מספיק

בעבר לא היו בישראל שחורים מאתיופיה, ולכן גם השתמשו במילה כושי בספרי ילדים, זה היה עדיין לגיטימי, כי זה היה רחוק וזה לא בא ממיניעים רעים

עכשיו שבארץ יש הרבה מאוד אתיופים וחלק מנסה לפגוע בהם ביום יום
צריך לדעת לכבד אנשים אחרים.

אז אני לא אומר, אם אתה מכיר איזה אתיופי שקורא לעצמו כושי, אתה יכול בהחלט באחד על אחד לקרוא לו בשם הזה, אפילו מתוך חיבה, אבל בפורומים צריך לדעת להתאפק, גם אם יש לך את כל הכוח בעולם, וגם אם אף אחד באופן מעשי לא יעצור אותך

היה פה איזה מישהו שאמר כושי והתשמש בזה בהקשר פוגעני, אולי בהמשך אחפש זאת

Ring Bearer

New member
מסכים עם ביליץ' ומוסיף לגבי פוליטיקלי קורקט

צריך להבין על מה אנחנו מדברים כשאנחנו אומרים פוליטקלי קורקט. מצד אחד אני מסכים איתך - עדיף לא לעשות מהומה מאיזו מילה טעונה או בדיחה לא מוצלחת. בדרך כלל זה לא ביג דיל להגיד מילים גסות, פרובוקטיביות או מעליבות. גם לא הייתי ממהר למחוק התבטאות כזו או אחרת. חופש הביטוי הרבה יותר חשוב מהזכות להגנה מפני העלבה.
מצד שני - וכאן אני מתחבר לדבריו של ביליץ' - לפעמים כשאנחנו אומרים פוליטיקלי קורקט אנחנו פשוט מדברים על צורת התנהגות בסיסית בחברה מתורבתת. התייחסות (רצינית, לא כשברור שמדובר בבדיחה) לשחורים לפי הסטריאוטיפים הכי רדודים עליהם, זו התנהגות ממנה אנחנו אמורים להיפטר איפשהו בחטיבת הביניים, ואם לא הצלחנו אז לפחות עלינו להוקיע אותה. מתישהו כול אחד מפנים שבן אדם הוא קצת יותר מאיזה מאפיין אבנורמלי בגוף שלו, ולכן הוא ראוי לכבוד בסיסי. וזה נכון לגבי כול בני האדם. לכן כמו שזה לא פוליטיקלי קורקט לעשות חיקויים של פילים וגמדים כשרואים אדם קצת שמן או נמוך, אותו דבר עם שחורים.

Cade Foster

New member
מההתנהגות הזו נפטרתי ממזמן

בסופו של דבר אני עוקב אחרי ליגה ש90% מהשחקנים בה הם שחורים, כמה מהשחקנים האהובים עליי ביותר הם שחורים ואני מגיב לגביהם בצורה הכי אובייקטיבית שאני יכול. אם אחרי כל זה אנשים חושבים שיש לי מניע גזעני בגלל שאני קורא לתופעה מסוימת "כושיזם" אז יש להם בעיה קשה בקומן סנס.
&nbsp
אם הייתי מחליף "כושיזם" ב"posse" אף אחד לא היה עושה מזה ביג דיל, למרות שהכוונה הייתה נשארת בדיוק אותו הדבר. אני קצת לא מבין מה נותן לאנשים לקחת תמיד את המשמעות הפוגענית כשיש כפל משמעות, אבל נו מילא, על זה אני כבר לא אחראי.

ההבדל בין "כושיזם" ל Posse

הוא שהאחד מתאר צבע עור והשני מתאר התנהגות.

הכוונה איננה בדיוק אותו דבר.
הנה שאלה: האם "חמדנות" ו"יהודיות" הן אותו דבר?
האם "קרירות" ו"פולניות" הן אותו דבר?
האם "אלימות" ו"ערביות" הן אותו דבר?

לא. כשאתה קורא לתופעה "כושיזם" במקום Posse אתה מצהיר שזו בעיה שקשורה בצבע העור שלהם, כאילו צבע העור מכתיב את ההתנהגות. גם אם נדמה לך שהכוונה ב Posse וב"כושיזם" היא אותה כוונה, מההיבט המילולי הפשוט, הכוונה שונה באופן מהותי.

Cade Foster

New member
לאף אחד לא באמת אכפת מההגדרות היבשות

זה כמו ש"אשכנזי" זה לא רק שייכות אתנית אלא גם דרך לתאר אנשים שהם חננות/בהירי עור. אף אחד לא באמת נעלב מזה (אני מקווה), לא צריך לקחת הכל ללב, זה לא נאמר במטרה להוציא אותם מהחברה/להתנשא מעליהם/לשלול מהם זכויות. הכל בסדר.

rapgamer4ever

New member
אלה לא הגדרות יבשות...

כל המהות של מילה היא המשמעות שלה. אתה לא יכול לקרוא לבדואים "מזייני כבשים" ואז להגיד שזה בכלל לא גזעני, שהבדואים הם ממש אחלה ובכלל "מזייני כבשים" זו סתם הגדרה יבשה ולא משנה האם אתה משתמש בכינוי הזה או בכינוי אחר (בדואים).

זה מאוד פשוט-
אם המטרה היא לפגוע אז משתמשים במילים פוגעניות.
אם המטרה אינה לפגוע אז משתמשים במילים לא פוגעניות.

אין סיבה להשתמש במילים פוגעניות ואז לקוות שאף אחד לא נפגע.

Cade Foster

New member
אני פעם ראשונה שומע מישהו משתמש בביטוי "מזייני כבשים"

לא צריך לחפש דוגמאות קיצוניות בכוח.
&nbsp
אם בן אדם שחור יכול להגיד לבן אדם שחור אחר "ניגר" והוא לא ייפגע אבל כשבן אדם לבן יגיד את זה הוא כן ייפגע אז לא מדובר פה בביטוי פוגעני אלא בצביעות.

Ring Bearer

New member
זו לא צביעות. למילה nigger יש משמעות היסטורית.

המילה nigger היא אחלה פתח ללמוד על ההיסטוריה השחורה של ארה"ב, כאפליה מתמשכת שגם היום מתקיימת בפערים כלכליים-חברתיים ובמפגש עם מוסדות המדינה (כמו המשטרה). אילו המילה הייתה מומצאת לפני 10 שנים או יורדת מהשמיים הצדק היה איתך, אבל המילה שימשה בעלי עבדים בתקופת השיא של אפליית האדם השחור באמריקה. כיום היא נתפסת עבור אפרו-אמריקנים רבים כדרך למחות נגד תרבות שכפתה על בני גזעם חיים ללא זכויות במשך למעלה מ-200 שנה, בעודה מתיימרת להיות "ארץ האדם החופשי". אם כבר צביעות, זו צביעות. הגנאי המופנה כלפי אדם לבן שישתמש בה כלפי אדם שחור הוא בעצם התרופה לצביעות הזו וההפך הגמור ממנה.

עריכה: דון למון (CNN) עושה סיכום נחמד של 3 דקות על התפתחות המילה באמריקה.

Cade Foster

New member
הסרטון הזה לא מחדש לי יותר מידי

ובלי קשר, העם המטורלל הזה והCNN בפרט הם האחרונים שיכולים להעביר שיעורים. לא בנימוסים (פחות מעניין) ובטח לא בהיגיון (יותר מעניין). זו מדינה שבה אדם שיביע דעה נגד הפלות נחשב אצל המיינסטרים והתקשורת הממוסדת אוטומטית לשונא נשים. מדינה שאירוח אולסטאר בסטייט מסוים מבוטל בגלל שהוא רואה מגדריות באופן שונה מהמיינסטרים. ישנה מעין תחרות כזו בעולם המערבי מי הכי לא גזען, ומבלי לשים לב ככל שאתה מקצין בעניין הזה אתה הופך בעצם לגזען, רק לצד השני. BlackLivesMatter זו דוגמה טובה, השם נשמע יפה והמטרה המוצהרת שלהם היא לגיטימית אבל בפועל זו קבוצה שהפעילים שלה מאוד אלימים כלפי לבנים (ולא בגלל שהם שחורים - להיפך - מדובר ביוזמה של אנשים לבנים).
&nbsp
תסלח לי אם אני מעדיף לתפוס מרחק מהאידאולוגיה של אנשים כאלה. אני לא חושב שהם הופכים את העולם למקום טוב יותר מאשר זה שהיה לפני 20 שנה נגיד - שבו כושי הייתה מילה שכל אדם נורמטיבי היה משתמש בה אבל עדיין שחורים היו שווי זכויות. כמובן שיש לאן להתקדם בהשוואה לאז אבל את גבולות השפיות נראה לי שחצינו.

למעלה