משחקי יום ראשון 2/4

Ring Bearer

New member
אתה נראה לי מגובש בדעתך, ואני בטח לא אוכל לשכנע אותך,

אבל אולי תוכל להסביר לאיזה עם מטורלל אתה מתייחס? האמריקאים, או האפרו-אמריקאים? או שאתה מתכוון לאליטה בתקשורת, או לאיזו אליטת מיינסטרים אחרת? אני פשוט לא מצליח להבין מי האנשים שמהם אתה מנסה לתפוס מרחק. אני לא מכיר לעומק את תנועת Black lives matter או את המקרה שציינת עם האולסטאר, אבל אני מכיר טוב מאד את ההיסטוריה האמריקנית בנוגע לזכויות שחורים. לא היום ולא לפני עשרים שנה "השחורים היו שווי זכויות". פורמאלית הם שווי זכויות 150 שנה, אבל בפועל הם עניים יותר, חשודים בפשיעה מהר יותר, מקבלים פחות הזדמנויות להצליח בעולם העסקים ועוד נושאים על עצמם צלקות מתקופות קשות יותר. אין סיבה לדחוף להם בפרצוף גם NIGGER או "כושיזם" לצורך הדיון.
&nbsp
נגיד ויש תחרות "מי הכי פחות גזען?", היית מעדיף להיות קצת גזען? אתה חושב שבגזענות יש משהו טוב? נשמע לא הגיוני. ברור שעדיף להיות כמה שפחות גזענים, כי גזענות היא ייחוס תכונות אופי לאדם, על בסיס מראה חיצוני. זה לגמרי להסתכל בקנקן. ההפך מגזענות היא אף פעם לא גזענות לצד השני, אלא סובלנות. לכן שוב, אני לא מבין מה אתה אומר. נראה לי ברור שמי שגזען נגד לבנים טועה בדיוק כמו גזען נגד שחורים. אבל למרות שישנה שנאת לבנים בארה"ב, ואין ספק שזו מדינה מפולגת מבחינה אידאולוגית (כמו כול מדינה דמוקרטית), זה לא מצדיק גזענות קלאסית נגד שחורים. לכן קשה לי להאמין שהבעיה שלך היא עם אנשים שמתנגדים לגזענות, אבל עדיין לא הבנתי בדיוק עם מי כן?

Cade Foster

New member
העם האמריקאי כמובן

אין לי כוח להיכנס עכשיו לשאלה אם יש שיוויון זכויות או לא, זה נושא אחר לגמרי וארוך בפני עצמו. שורה תחתונה היה להם לפני רגע נשיא שחור. זה שיש כמה אידיוטים כמו הKKK זה משהו שאין יותר מידי מה לעשות נגדו, כאלה יש בכל מקום.
&nbsp
אני הייתי מעדיף להיות מחוץ לתחרות הזאת, להתייחס לכל בן אדם לפי התוכן ולא לפי צבע העור שלו ולדבר בשפה שנוחה לי. וזה בדיוק מה שאני עושה. אני יכול לכתוב ברמה ספרותית ואני יכול לכתוב בשפת רחוב, מרגיש נוח יותר עם האופציה השנייה. למה? ככה.
&nbsp
הבעיה שלי היא עם אנשים שלא מסוגלים לקבל שום דעה שהיא מילימטר ימינה או שמאלה מהדעה שלהם.

rapgamer4ever

New member
לפני שנייה התייחסת לבני אדם לפי צבע העור שלהם

"כושיזם במיטבו".

התחרות "מי הכי פחות גזען" נועדה למגר גזענות. למילים יש כוח והם חלק בלתי נפרד מתהליך ההתקדמות המוסרית. אתה לא יכול לכנות הומואים "אוכלים בתחת" ואז לצפות שהחברה תתייחס אליהם כשווי זכויות.

תקרא את שתי השורות הבאות:

1) להתייחס לכל בן אדם לפי התוכן ולא לפי צבע העור שלו
2) כושיזם במיטבו
&nbsp
אתה באמת חושב ששני הדברים האלה הולכים יחד? הביטוי כושיזם מייצג נטו את צבע העור שלהם. גם אם היו לבנים דרך אגב - אם תראה חבורה של לבנים רוקדים ותקרא לזה "כושיזם במיטבו" זה עדיין עלבון לשחורים, לא ללבנים. אתה פשוט אומר שהשחורים כולם הם כמו הלבנים האלה.

rapgamer4ever

New member
אז לא קיימות מילים פוגעניות כי זה רק הגדרות יבשות?

או שכן יש מילים פוגעניות אבל "כושיזם" אינה מילה פוגענית? אני צריך להבין את עמדתך כדי לענות לך.

ובלי קשר לעמדתך, הטענה שהמילה "ניגר" זהה כשנאמרת ע"י אדם שחור או אדם לבן היא בורות גמורה. זה לא עניין אקדמי כמו שאתה מנסה לנתח אלא עובדות בשטח... אתה לא תסתובב בשכונה שחורה ותקרא לאנשים ניגרס והכל יהיה סבבה. זו מילה גזענית קשה אם תסכים עם זה או לא... ומעבר לכך המילה יכולה להיות פוגענית במקרים מסוימים גם כשנאמרת ע"י אדם שחור.

Cade Foster

New member
אני לא מאמין במילים פוגעניות, אלא בהתבטאויות פוגעניות

מה היה מעליב אותך יותר: אם הייתי קורא לך (אני מקווה שברור שזה לצורך העניין בלבד) אשכנזי מניאק/רוסי מסריח/תימניוק או שהייתי מחבר ספר, כתוב בצורה רהוטה לחלוטין שמסביר למה אנשים מהעדה שלך הם נחותים וצריך להתייחס אליהם אחרת/לשלול מהם זכויות?
&nbsp
לגבי הפסקה השניה אני אשמח אם תסביר לי איך זו עובדה בשטח שניגר זו מילה גזענית כאשר היא נאמרת ע"י לבן ולא כאשר היא נאמרת ע"י שחור. אני יכול להבין מישהו שזו דעתו, אבל איך הדעה הזאת הפכה לעובדה בשטח?

rapgamer4ever

New member
שניהם מעליבים

לא יודע מה יותר מעליב, בודאי שספר כמו שאתה מתאר הוא יותר הרסני. אני לא מבין מה הנקודה שאתה מנסה להעביר- אפשר להשתמש בביטויים פוגעניים כי קיימים בעולם דברים יותר גרועים?

ניגר היא תמיד מילה טעונה ויכולה להיות פוגענית גם כשנאמרת ע"י שחור. ההבדל בין שחור ללבן שאומר אותה היא הקונטקסט- המילה ניגר שנאמרת ע"י לבן מחזירה אותנו לא כל-כך הרבה שנים אחורה, ששחורים היו רכוש של הבעלים הלבנים שלהם ונחשבו ליצורים נחותים. לא קשה להבין מדוע זו מילה טעונה במיוחד כשנאמרת ע"י לבן.
לגבי המילה שנאמרת ע"י שחור- על זה אפשר לעשות עבודת דוקטורט שלמה אבל בודאי שהקונטקסט שונה. חבר שלך יכול לקלל אותך בצחוק ואתה תגיב לזה בצורה שונה מאשר כשאדם זר יקלל אותך. זו אותה קללה אבל ההבדל הוא בקונטקסט...

איך ניגר כמילה פוגענית הפכה לעובדה בשטח? תפתח מילון ותבדוק מה כתוב. זו לא המצאה שלי.

Cade Foster

New member
מסכים לחלוטין בעניין הקונטקסט

לכן גם היה נראה לי שהקונטקסט כאן הוא מאוד ברור: אני עוקב במשך שנים ארוכות אחרי ליגה שמשוחקת רובה ככולה ע"י שחורים, ישנם הרבה מאוד שחקנים שחורים שאני מאוד מעריך ומאוד נהנה לראות. למי אכפת אם אני אקרא להם שחורים או אפרו או כושים או כושונים. זה בסך הכל תיאור. גם "הומו" יכול להתפרש כהעלבה או כסתם תיאור של בן אדם, זה לא אומר שאני צריך עכשיו לעשות אקרובטיקה עם איך שאני כותב כדי שאף אחד לא ייפגע. תתמודדו.

לא הבנת כנראה למה התכוונתי (או שאני לא הבנתי נכון למה אתה התכוונת מקודם). אתה אמרת שאלה עובדות בשטח שניגר מאדם לבן חמור יותר מניגר מאדם שחור ואפילו כתבת שזו בורות לטעון אחרת. אז אני שואל מאיפה הביטחון. למה ניגר יכולה להתפרש כמילה פוגענית אני יודע, וממש לא צריך מילון בשביל זה.

rapgamer4ever

New member
טוב זה מתחיל לחזור על עצמו

אין לי מושג למה נראה לך שאתה יכול להשתמש במילים גזעניות כלפי שחורים רק בגלל שאתה אוהב לראות NBA.
"זה בסך הכל תיאור"- כן, מילים נועדו לתאר. יש מילים שמתארות בצורה מכובדת ויש מילים שמתארות בצורה מבזה, אתה בחרת לבזות.

מי שיש לו היכרות מינימלית עם התרבות האמריקאית יודע שללבנים אסור לומר ניגר בשום אופן. זה טאבו. אלה החוקים הלא כתובים (העובדות בשטח) ויש מאחורי זה סיבה.
ניגר שנאמר ע"י שחורים היא עדיין מילה טעונה אבל באופן טבעי הקונטקסט ההיסטורי שונה, גם אדם שחור לא יכול לבזות באותה הצורה אדם שחור אחר בגלל התייחסות לצבע העור שלו.

לך לא אכפת.

ככלל, מי שנמצא בעמדת החוזק, לא חושב שזה משנה (אשכנזים בישראל, וואספים בארה'ב, וכו), מי שנמצא בעמדות פחות חזקות ייפגע יותר.
אי אפשר להשתמש הביטוי "כושיזם" ולהגיד שזה לא קשור לצבע עור, "ערבושיות" ולהגיד שזה לא עניין לאומני, "יהודונות" ולהגיד שזה לא עניין גזעני.
&nbsp
זו השפה. זה הכח שבמילים. אתה יכול להעמיד פנים עד מחר. כושיזם מתייחס לשחורים. אין לבנים עושים. אין יהודים ערבושים (וכשקוראים למזרחיים ערבושים גם הם נעלבים מאד), ואין ארים יהודונים.
&nbsp
השפה שלך גזענית. אתה לא יכול לנתק את המשמעות המילולית הישירה של המילים. כל זה לא פוגע, אז לא אכפת לך מצב שזה עושה לאחרים. אם היית בעמדה פחות חזקה גם היית מרגיש אחרת.

Cade Foster

New member
קודם כל, אתה לא מכיר אותי

אני לא חושב שיש הרבה ילדים שסבלו מהקנטות בבית הספר יותר ממני בגלל המוצא של אחד מההורים שלי (גרמניה). אני יודע טוב מאוד איך זה מרגיש. אתה יודע מה אני עוד יודע? שאין יותר מידי מה לעשות בנידון. אני מבין למה גרמניה מעוררת קונוטציות שליליות אצל ישראלים. אני מבין למה הרבה מזרחים לא אוהבים אשכנזים ולהיפך (החצי השני שלי הוא מזרחי אז...). אני לא מצדיק. אבל אני גם לא שופט.
&nbsp
אני לא בהיתי יותר מ3 שניות בריקוד של שחקני שיקגו לפני שתיארתי את זה איך שתיארתי. יכול להיות שהיה ביניהם איזה שחקן לבן אחד. לא היה משנה את מה שכתבתי. אתה רוצה להמשיך לטעון שאני מעמיד פנים? אז תטען. האמת שלא מזיז לי יותר מידי.

rapgamer4ever

New member
למה אין מה לעשות בנידון? אפשר לחנך

פעם היו צוחקים על נכים ואוטיסטים והיום זה נחשב לחציית קו אדום. החברה גם מתקדמת (לאט) ביחס כלפי שחורים, וחוסר הלגיטימיות של הקללה nigger היא נקודה אחת מתוך רבות בתהליך הזה.

Cade Foster

New member
כן?

אם אני אבדוק עכשיו 50 דפים אחורה, אני לא אתקל באף התבטאות מצידך בסגנון "ג'ואקים נואה הנכה הזה"? או מגולשים מוערכים אחרים כאן?

rapgamer4ever

New member
יכול להיות שכן

השימוש ב"נכה" כמילת גנאי הוא פסול ומראה שיש עוד לאן להתקדם. אבל הכוונה היא ללגלוג ישיר על נכים, שקיים הרבה פחות מפעם. זה הכל עניין של תפיסה תרבותית וחינוך.

OrEl74

Well-known member
מנהל
מחזה מגעיל ומעצבן, אפילו לרגע לא חשבתי שזה חמוד

OrEl74

Well-known member
מנהל
הבולס מתעקשים לעשות את זה קשה ומפסידים לניקס

למזלם, אוקלהומה מפרקת את מילווקי ושארלוט מפסידים לוושינגטון, מה שככל הנראה סוגר את היסוכיים שלהם להשתחל לפלייאוף באופן סופי.
אינדי מנצחים את טורונטו טועולים למקום השמיני על חשבונה של מיאמי

OrEl74

Well-known member
מנהל
141:118 זאת התוצאה בין הנטס לפילי

ככה זה שהליגה והתוצאה ממש לא מעניינות אותך

למעלה