משחקי הרעב vs לופר

CallMeCavanaugh

New member
אזהרות

ג'אברווקי נעשה בתקופת מונטי פייטון, כך שציפיתי שיהיה סרט מונטי פייטון (גם בערך חצי מחברי מונטי פייטון משחקים בו), אבל הוא פשוט היה סרט משעמם ותמוה.
גם הברון מינכהאוזן היה מבטיח אבל סתם נמרח.
טיידלנד נשמע ממש מבטיח, אבל מערכת היחסים בין שתי דמויות ראשיות שיחקה יותר מדי על גבול הפדופיליה, וזה גרם לי ליותר מדי אי נוחות (ואני חושב שממישהו שממש אהב, לא נהנה, אבל אהב את משחקי שעשוע, זה אומר משהו).

ועכשיו שמתי לב שאני עדיין צריך לראות את פישר קינג, שגם הוא מהמומלצים שלו.

Murdock18

New member
אין לי ספק שיש הרבה יותר מוצלחים ממנו בז'אנר,

אבל עדיין מדובר בסרט נהדר ולדעתי גם די מרענן בז'אנר שלו.

einat162

New member
משחקי הרעב

ראיתי את שניהם, ולמרות שלופר הוא סבבה - זה סוג אחר של סרט....
משחקי הרעב, למרות שהוא עוסק בנושא מאוד אפל,התוצאה הסופית היא יותר קלילה מלופר.

לופר יותר כבד בעיני- ויש בו בעיה של "מה קדם למה" שעד היום אנשים לא הצליחו לפתור לי - אז הוא סתם מתסכל.

einat162

New member
אז ככה (
רציני)

איך הבחורה ידעה על הלופרים?

מישהו זרק לי ש"היא חזרה בזמן בעצמה": אוקיי, בזמן שלה אי אפשר- אז אולי בעתיד, אבל למה? אם בגלל שהילד הפך להיות "איש הגשם" הוא היה צריך לראות את אמא שלו נרצחת כלומר היא לא הייתה קיימת (כצעירה), ואם חזרה בזמן כשהיא הייתה מבוגרת (האופציה היחידה כי מסע בזמן לא היה קיים) ההשפעה על הבנאדם לא היתה כזאת מאסיבית (איש הגשם מחסל לופרים באופן כללי ולא נוקם במי שרצח אותה בעתיד).
וגם אם חזרה - איפה עצמה המבוגרת?

CallMeCavanaugh

New member
לא חשבתי על זה בכלל

אני פשוט הנחתי שאם יש כל כך הרבה לופרים, וכל כך הרבה מהם הם - איך נאמר, לא העפרונות הכי חדים בקלמר, כל עניין קיומם פשוט דלף בזמן מסויים ואנשים יודעים שיש דבר כזה.

זה גם מסתדר עם העובדה שהיא אומרת לו שהוא לופר בזמן שהוא עומד לגלות לה את זה בעצמו. הוא לא ממש התאמץ לשמור את העניין בסוד.

einat162

New member
אני לא חושבת שהם פולטים את זה

סתם ככה. מבחינתי דווקא עשו את זה יפה שהוא מתחבט אם לספר לה או לא, לתת צ'אנס ולהפתח (לאו דווקא מה הוא) ואני לא כ"כ זוכרת אבל אני חושבת שיש התייחסות לזה בתחילת הסרט שבו הוא מספר על המציאות שבה הוא חי ומה החוקים של להיות לופר.

הוא בעצמו הופתע כשהיא אמרה לו- כלומר הוא לפחות האמין ששמרו על כל העניין הזה בסוד, מה גם שכל הארגון של הלופרים נראה מאורגן ומוקפד מאוד.

CallMeCavanaugh

New member
באמת נראה מוקפד?

בכניסה יש דלי כמו של מטריות שעליו כתוב "רובים של לופרים". הם כולם מכורים לסמים קשים. בכל פעם שאחד מהם מסיים את החוזה שלו הוא עומד באמצע הפאב וצורח בקולי קולות "Loop Closed".

ממש לא קיבלתי תחושה של ארגון מוקפד וסודי.

שירה זר4

New member
קיומם ותפקידם של הלופרים הוא אחד מאותם

"סודות" שכולם יודעים, אבל נמנעים מלדבר עליהם בקול רם, כי זה לא בסדר, ולא נעים, וכו'.כמו גזענות.

CallMeCavanaugh

New member
בדיוק מה שחשבתי

היו בסרט הזה כל כך הרבה בעיות בכל כך הרבה רמות, העניין הזה נראה לי ממש שולי ולא הייתה לי שום בעיה עם הפתרון הזה.

einat162

New member
ללופר

לא לשכוח שכל העולם / הסרט מעוצב בצורה מאוד אפוקליפטית וחשוכה, זורם שם המון כסף ככה שהם יכולים להרשות לעצמם לחיות בבארים אפלים שהם אקסלוקלוסיביים, סגורים ומאובטחים- אבל מעוצבים כמו העולם (ורוב הסיכויים שבעל העסקים הוא הבחור "הראשי" מהעתיד).

ביננו, עם כל המוזיקה האלכוהול והסמים שרצים שם חופשי לא נראה לי שמשנה מה הם יצעקו שם.... מה שאנשים רואים (גם אם פקחים לגמרי) זה חבורת חברים שיכורים שאחד מהם צועק ביטוי לא מובן "Loop Closed".

לגבי המוקפד - דווקא בגלל שהעולם הוא אפוקליפטי חשוך יש ארגון מוקפד שאין "בחוץ" - תחשוב על הפגישה עם הבוס מהעתיד, איפה הוא נמצא כמה שומרי ראש יש לו, היכולת הלוגיסטית שיש לו כדי לעשות מה שעשה (להקים את מערך הלופרים ולגייס), וכמות הכסף ומשאבים שיש לו.

CallMeCavanaugh

New member
כך או כך

זה באמת לא משהו שמטריד אותי, כי זאת בעיה שיכולתי לפתור ב"לופרים זה לא כזה סוד גדול", וזה לא שבר לי את עולם הסרט.
לעומת זאת, היו שאלות שעליהן לא הצלחתי לענות בלי לשבור את עולם הסרט, כמו "איך הילד הפך למוריד הגשם בלי שאמא שלו מתה, ואיך בפעם השניה שאמא שלו לא מתה הוא לא הפך למוריד הגשם?" או "למה כשקוטעים למישהו רגל בעבר, הרגל נופלת לידו בהוו אבל כשהורגים מישהו בעבר הוא פשוט נעלם בהווה?".
והיו סתם תהיות כמו "למה ארגוני פשע עם מכונות זמן משתמשים בהן למטרה כל כך מטופשת?" או "אם רצח הוא עניין כל כך מסובך בעתיד, איך זה שהעתיד כל כך אלים ומלא במקרי מוות אלימים?" או "מה כל כך מרושע במוריד הגשם? לא שמענו אפילו על מעשה רע אחד שהוא עשה בעתיד. למעשה, הוא סוגר ארגון של רוצחים שכירים, זה נשמע לי כמו מעשה טוב".

einat162

New member

האמא של הילד מתה פעם אחת (שהתבטלה), זאת אכן בעיה פרדוקלסית - כי אז המתנקש המבוגר לא היה צריך לחזור אחורה בשביל לרצוח את הילד.... הוא היה נשלח בכל מקרה, אבל היה נרצח.

"למה כשקוטעים למישהו רגל בעבר, הרגל נופלת לידו בהוו אבל כשהורגים מישהו בעבר הוא פשוט נעלם בהווה?".
כשהיה את הסצנה עם המתנקש המבוגר האחר (שברח) הוא נפל בגלל חוסר שיווי משקל, רגל אחת "נעלמה" לו כמו שהאף והאצבעות ביד "נעלמו".

לגבי מה רע במוריד הגשם- זאת שאלה שנשארת פתוחה. כנראה שהוא עשה יותר מרק לחסל את ארגון הלופרים.
אני מניחה שיש פה משל ל"מה יקרה אם טרוריסטים ישתלטו על ארה"ב?" או כל דיקטטור אחר (תוסיף לזה כוחות על ואולי שיגעון ויש לך בכלל אפוקליפסה).

CallMeCavanaugh

New member
מוריד הגשם

קודם כל, הבעיות הפרדוקסליות הן חלק גדול ממה שהפריע לי בסרט. מילא זה שהמסע בזמן בו לא הגיוני (למשל, אם מורידים למישהו רגל, הרגל נעלמת לו בעוד 30 שנה, אבל במשך כל 30 השנה באמצע הוא חי עם רגל) - הוא לא עומד גם בתיאוריות המסע בזמן הקלושות שעליהן מתבסס הסרט (והדוגמא הכי טובה היא, כמו שאמרנו, מוריד הגשם).

מעבר לזה, לפי מה שטוענים בסרט, רצח בעתיד הוא לא אפשרי מבחינה טכנית - הבמאי הסביר שהוא לא הצליח להכניס את העניין הזה לסרט, אבל ברגע שמישהו מת יש התראה באיזשהו מוקד, ולכן שולחים אנשים חיים לעבר והורגים אותם רק שם, כך המוקד לא מקבל התראה. בא מוריד הגשם ודואג שאי אפשר יהיה לשלוח אנשים לעבר ולהרוג אותם שם. אם נמשיך את אנלוגיית ארגון הטרור שלך - הסרט שואל "מה יקרה אם טרוריסטים ישתלטו על ארה"ב וישמידו את כל כלי הנשק בה, וקודם כל את כלי הנשק שלהם עצמם?" זה לא נשמע לי כמו ארגון טרור נוראי ורצחני שחייבים להיפטר ממנו מיד. למעשה, אני אשמח אם ארגוני "טרור" שכאלה ישתלטו על כל המדינות בעולם.

רמלו

New member
לופר.

משחקי הרעב סרט נחמד ויותר קליל, רעיון מדהים אבל מפוספס מאוד, לא משאיר יותר מדיי רושם מלבד הגרפיקה העתידנית שהייתה מדהימה.
לופר הרבה יותר מסקרן ומעניין, אני מאוד אוהב סרטים שנותנים לך כיוון פתוח לתהות בו אחר כך (בדומה לסרטים כמו Shutter Island ו-K-PAX).

למעלה