משחקי הרעב vs לופר

CallMeCavanaugh

New member

בפעם הראשונה שלופר זקן בורח, תופסים את הלופר הצעיר ומתחילים לכרות לו איברים והם נעלמים מגופו של הזקן. זה מתחיל בזה שמעבירים אליו מסר באמצעות צלקת, ואז מורידים לו אצבעות, ואת האף, ואת הרגליים ואת הידיים, ורק בסוף כשהוא שוכב על הרצפה בלי יכולת לזוז - הורגים אותו.

הפרדוקס כאן הוא שהאיברים הכרותים נעלמים ממנו במקביל לכריתתם מהגרסה הצעירה, אבל הם לא משפיעים על מהלך חייו עד אותו רגע. הרי הלופר הצעיר ששוכב עכשיו על שולחן הניתוחים בלי ידיים, רגליים ואף ככל הנראה לא יחיה עוד 30 שנה, ובעוד 30 שנה לא יופיע שלם בגופו אחרי מסע בזמן ויתחיל לרוץ כדי לא למות. ובכלל, למה האיברים שנכרתו לא הוחלפו בפרוטזות כלשהן? זה העתיד, בטוח שהרפואה יכולה לדאוג לו לדברים האלה.

einat162

New member
אפשר בהחלט לראות את זה כבעיה

ואפשר גם שלא - הרי אנחנו לומדים מהלופר שלנו (הזקן) שתהליך הסינכרון בין הזכרונות הוא לא מיידי, ולא ברור וחד ישר.
בנוסף למה שהוא לא יחיה עוד 30 שנה? (ועוד "בתנאי שבי" שבו שומרים אותו חי עם רופא צמוד) ידיים, רגליים, וחלק מהאף אפשר לשרוד במיוחד עם יש צוות רפואי זמין/ נעשה באופן כירוגי מדוייק.
לגבי הפרוטזות, אפשר פשוט לטעון שהם זרקו אותו לעבר בלי....

CallMeCavanaugh

New member
זה לא מסתדר

אם הם זרקו אותו לעבר בלי, איך בדיוק הוא קם והתחיל לרוץ?
איך הוא התחיל לטפס על גדר לפני שנעלמו לו הידיים?
איך הוא נהג במכונית לפני שנעלמו לו הרגליים?

תיאוריית המסע בזמן שמאחורי הסרט ככל הנראה מתייחסת לשני קצוות של רצף, כשפגיעה בהתחלה משפיעה על הסוף, אבל לא על האמצע. זאת לא תיאוריית מסע בזמן מוצלחת במיוחד (למעשה היא לא מוצלחת בכלל), אבל אפילו אם נקבל אותה, הסרט לא תמיד מתנהג על פיה - הוא לא עקבי עם העולם הפנימי שלו.

Murdock18

New member
אפשר דוגמאות שבהן הסרט סותר את עצמו?

זאת אומרת, את תיאוריית המסע בזמן שלו.

CallMeCavanaugh

New member
כמובן

מוריד הגשם הופך למוריד הגשם בגלל שאמא שלו נהרגה. אם לא הייתה נהרגת, היה נשאר ילד טוב.

אמא שלו נהרגה על ידי ג'ו הזקן. זה אומר שבלולאה הראשונה, הוא לא אמור להיות מוריד הגשם, כי ג'ו הזקן עדיין לא חזר בזמן. למרות זאת, מוריד הגשם קיים בעתיד ודואג לסגור לופים.
הוא שולח את ג'ו הזקן לעבר וג'ו הצעיר הורג אותו מיד. שוב ג'ו הזקן לא הרג את אמא של מוריד הגשם. כעבור 30 שנה, מוריד הגשם שלא אמור להיות מוריד הגשם שולח את ג'ו הצעיר, שהוא עכשיו זקן, לעבר.
עכשיו אנחנו כבר בלולאה השלישית. מוריד הגשם לא היה אמור להיות קיים כבר פעמיים, ובשתי הפעמים הוא היה קיים ושלח את ג'ו הזקן לעבר. רק עכשיו, בלולאה השלישית, יש לג'ו הזקן הזדמנות להרוג את אמו של הילד ולגרום למוריד הגשם להופיע בפעם הראשונה - אבל הוא נכשל.

בשום קו זמן לא התרחש האירוע שאמור לגרום למוריד הגשם להתקיים, ובכל זאת הוא התקיים בשלושה קווי זמן שונים.

Murdock18

New member
ל"לופר" ו"פשעים בזמן".

אין ספק שמדובר בפרדוקס מהותי, אתה צודק. אני מסתכל על זה כמו על שאלת הביצה והתרנגולת. כל אחד מהמצבים לא יכול היה להתקיים ללא השני והם די תלויים זה בזה, אפשר לומר שזו הסיבה שהם למעשה אכן מתקיימים.

"פשעין בזמן" סובל מבעיה דומה, פרדוקס הידע.

loeytan

New member
רציתי לשאול פה בפורום למה האף נעלם

לא שמתי לב שהצעיר עונה באותו זמן.

תודה

האמת שמאז הטחינות האין סופיות בכשלים לוגיים ב"חזרה לעתיד" אני כבר לא כזה מתעמק בסתירות ובסרט הזה הן לא צורמות מידי.

CallMeCavanaugh

New member
רק האף?

גם הופיעה עליו הודעה בצורת צלקת על היד, נעלמו לו אצבעות, נפלה לו הרגל בזמן שהוא ניסה לבלום את הרכב וכשהגיע לדלת נעלמו לו גם הידיים. בפנים ראו את הצעיר שוכב על שולחן ניתוחים (וגם לפני כן הבוס אמר לקרוא לרופא).

ההבדל בין חזרה לעתיד ולופר הוא שחזרה לעתיד הוא לא סרט שלוקח את עצמו ברצינות בקטע הזה, לופר, לפחות על פניו, כן.
יש סרטים שכן מבצעים בצורה טובה את נושא המסע בזמן ומשאירים מעט מאוד חורים.

Murdock18

New member
"בחזרה לעתיד" אכן לא לוקח את עצמו ברצינות,

לפחות לא בפן המדובר. זה סרט קליל לכל המשפחה והוא מתנהג בהתאם גם בכל הנוגע לפן "המדעי" שבסרט.

einat162

New member
לי היתה בעיה עם "חור"

שהכותבים הכניסו כי צריכה להיות בחורה בסיפור.
העובדה שהיא הכירה את כל סיפור הלופרים קיצר את התהליך של להכניס אותה לעלילה - אבל יצר חור רציני.

GK_FF

New member
סרט אפקטים?

כל כך מביך לקרוא לו ככה.....
מיילא חשבת שהעלילה מלאת חורים, אני בכלל לא חושב שההגיון של המסע בזמן היה מה שצריך לחפש בסרט הזה אלא את הדרמה האנושית, התובנות והחוויות שהדמויות עוברות ואת הדיאלוגים ואתגרים שעומדים בפניהם... נראה לי מגוחך לקרוא לו סרט אפקטים, או להגיד שבחזרה לעתיד טוב ממנו..... (את טיים קריימס ו-12 קופים לא ראיתי, אך גם אם הם מעולים זה לא יוריד מרמתו של לופר, שחשיבותו כ"סרט מסע בזמן" או "לא" גם היא בכלל לא רלוונטית להיותו מעולה)

CallMeCavanaugh

New member
צר לי מאוד

לפני שסרט יכול להיחשב לסרט רציני הוא צריך איזשהו היגיון מינימלי. בלופר אין את זה עוד לפני שנכנסים לבעיות של המסע בזמן שיש בסרט. מעבר לזה, להתעלם מאספקט המסע בזמן בסרט שהוא סרט מסע בזמן מובהק, זה לא רציני.

ואחרי כל זה - הדרמה האנושית בסרט הזה הייתה שבלונית וצפויה, הוא לא חידש כלום בתחום הזה, והדברים הישנים שהוא הציג לא היו מוצלחים גם כשהיו חדשים.

בכל פרמטר מלבד איכות האקשן והאפקטים, הסרט הזה מקבל ציון נכשל.

CallMeCavanaugh

New member
למה ציפיות נמוכות?

זה בגלל הבמאי המבריק או בגלל השחקנים המעולים, שההופעה של אחד מהם (בראד פיט) נחשבת בעיני רבים לאחת הטובות שלו?

GK_FF

New member
וסיבותיי הן..........

נתחיל מזה שההייפ המטורף שלו, האנשים שאהבו אותו והסרטים שלרוב מוזכרים ביחד איתו כ"טובים" ו"מוצלחים", הם ממש לא הסוג האהוב עלי, חלקם אפילו רעים מאוד בעיני.
נמשיך עם זה ששני הסרטים שראיתי מטרי גיליאם היו פשוט גרועים ומשעממים בטירוף, האחים גרים ודר' פרנסוס.
ונסיים בזה שממש השתעממתי מהסרט הקצר עליו 12 קופים מבוסס, והוא רק רבע שעה!

אז מכל זה, כדיי שציפיותיי יהיו נמוכות.. :)

CallMeCavanaugh

New member
טרי גיליאם

יש לו מעט מאוד סרטים נחמדים. רוב הסרטים שלו הם או מעולים או ממש גרועים. זה בעייתי, כי אי אפשר לדעת מה תקבל כשאתה צופה בסרטים שלו, אבל אם מספיק אנשים אומרים על סרט שלו שהוא טוב, אני נוטה להאמין שזה אכן המצב.

תראה את הסרטים היותר נחשבים שלו - ברזיל, פחד ותיעוב בלאס וגאס, וכמובן - 12 קופים. אני יכול גם לספר לך על כמה סרטים שלו שלדעתי רצוי להימנע מהם

GK_FF

New member
ידוע לי ששלושת אלה מומלצים......

וכן, אתה מוזמן להזהיר.. XD

למעלה