משחקי הרעב vs לופר

אדם 08

New member
שמעתי גם דברים פושרים

"גיבוב של אין סוף רעיונות וגימיקים, עבר, עתיד, טלקינזיס, מתח, עינויים, מרדפים, אהבה לאישה, אהבה לבן, סתם אהבה, התפצלויות של העולם... מה שאתם רק רוצים וניתן לדחוס בשעתיים... והתוצאה בהתאם... לא אמין, מתיש, מותח. הסרט כן קולח ומהיר ומותח... אבל הסוף המטומטם והמיותר וההזוי בנוסף לכל הבלגן הזה... אפשר לראות... אפשר גם לוותר."

"סרט גרוע ומשעמם. רעיון לבד לא מספיק כדי לבסס סרט, שכחו שדרושה גם עלילת משנה, או משהו שיחזיק את הצופים ערים, מה גם שהרעיון בסרט לא מי יודע מה גאוני. סרט דל תקציב, אכזבה גדולה לאור הביקורות הקודמות שראיתי כאן. מרדפים משעממים, משחק בינוני. אין סקס. ממש סרט רע. לא שווה את הזמן, ובטח לא את הכסף. גם לא ב-DVD."

Murdock18

New member
נהניתי משניהם,

אבל את "לופר" אהבתי הרבה יותר.

"משחקי הרעב" פונה יותר לנוער, למרות שמדובר בסרט טוב לדעתי.
http://www.youtube.com/watch?v=B28pMh2OMnk

"לופר" אפל ובוגר יותר, וגם מוצלח יותר כפי שציינתי.
https://www.youtube.com/watch?v=dnjSqbFgj1c

אז בין השניים אני מעדיף ללא ספק את לופר, אבל אני ממליץ על שניהם באופן כללי.

Yo-man

New member
אני נוטה לכיוון משחקי הרעב, בעיקר בגלל הספרים

אחרי שראיתי את משחקי הרעב הרגשתי שאולי הספר היה טוב אבל הסרט לא מספק אותי
אז קראתי את הספר ובאמת גיליתי שיש יותר בסיפור ממה שמראים.
אחרי זה ראיתי את הסרט שוב (הפעם בבית) ומאוד נהנתי.
אז אם מגיעים אליו עם סלחנות קלה לגבי סיפור המסגרת שלא מוסבר מספיק טוב, הוא סרט מצוין.

לופר היה כייפי, אבל היו בו כמה פספוסים, כמו שרוב המבקרים (מקצוענים וחובבים) אומרים.

בשני הסרטים מוצגת מציאות עתידנית שונה... אם אתה בעניין של קריאה הייתי ממליץ דווקא על משחקי הרעב, ואז לקרוא את ספרים 2 ו-3. אתה מאוד תשמח מהלכת לכיוון הזה אם תמשיך בקריאה. הספרים מרתקים.

GK_FF

New member
אין בכלל מקום להשוואה.....

משחקי הרעב סרט גרוע ממש וממש משעמם,
לופר לעומת זאת הוא פיסה קולנועית מרתקת.
מומלץ מאוד לופר, ומומלץ להתרחק ממשחקי הרעב.

שירה זר4

New member
אני ממש ממש, אבל ממש נהניתי מלופר

עד כדי כך שהייתי אומרת שהוא אחד הטובים ביותר בז'אנר המותחן הבדיוני שראיתי אי פעם.
את משחקי הרעב לא ראיתי, (בעיקר כי הוא מוגדר כסרט נוער) כך שאין לי נתונים לשפוט בתחרות- מי הטוב בין שניהם.
אבל ההמלצה שלי- לופר. אין ספק בכלל. לא תצא מאוכזב.

CallMeCavanaugh

New member
רק רציתי להעיר

שלופר היה מאוד מאכזב. מבחינה עלילתית - אחד הסרטים היותר גרועים ומלאים בחורים שראיתי.

סרט אפקטים, לא יותר מזה.

Murdock18

New member
מה כ"כ גרוע בו לדעתך?

אני חושב שבלתי אפשר לעשות סרט על מסע בזמן, ללא חורים ו/או סתירות פנימיות.

gavrik

New member
הסרט עצמו מהנה למדי, אבל callme צודק

לופר עושה סלט מהמסע בזמן, בניגוד ל-12 הקופים למשל שהציג עולם שלם ללא חורים. לופר מחורר יותר מ"שליחות קטלנית" לדעתי ואפילו נוטה יותר לכיוון של "בחזרה לעתיד".
עם כל זאת, אני דווקא כן שמחתי שצפיתי בו ומחשיב אותו כאחד הסרטים הטובים יותר שראיתי השנה.
זה כמו לדעת שמרמים אותך, אבל בגלל שהרמאות הייתה כל כך חיננית, אתה מחייך ומתעלם מהשקר.
אם העלילה הייתה חלשה יותר, הייתי זורק את הסרט לפח.

gavrik

New member
CallMeCavanaugh - מדהים, הרגע קראתי את ההודעה

שלך בסרטי השבוע.
את התגובה שלי ל-Murdock18 כתבתי לפני שעברתי על שרשור סרטי השבוע.
השתמשנו באותם הדימויים לסרטים, אפילו רציתי לכתוב את timecrimes ביחד עם 12 הקופים אבל הנחתי שהוא פחות מוכר אז ויתרתי...

(ספויילרים לשני הסרטים הללו)

אגב, למה ציינת ש-12 הקופים הדוק פחות מ-timecrimes?
לדעתי הם חיים בדיוק באותו העולם מבחינת היגיון של מסע בזמן.

CallMeCavanaugh

New member
יש חור משמעותי ב-12 קופים

את ההודעה של קתרין משמיעים לו כשהוא חוזר מהנסיעה הראשונה בזמן, אבל להודעה שלו הם מגיבים רק במסע האחרון שלו, למרות שהיו להם את שתי ההודעות במשך כל הזמן, והן הושארו במרחק של שעות ספורות זו מזו.

מצד שני, הם לא באמת יכלו לעשות משהו קודם, כי הם לא יכלו לעצור אותו לפני שהוא משאיר את ההודעה.

gavrik

New member
אף פעם לא חשבתי על זה כבעיה רצינית

כנראה שבאמת זה היה עניין לא ברור.
בכל אופן, ב-time crimes היה מדובר בסביבה קטנה מאוד יחסית שקל (עד כמה שמסע בזמן מאפשר) היה להמנע בה מ"באגים", בניגוד לעולם של 12 הקופים שהיה הרבה יותר מפותח ועשיר.
timecrimes אהבתי, אבל 12 הקופים הוא אחד מהעשרה הכי אהובים עליי כנראה.

אגב יש סרט בשם primer, גם משהו בסגנון של time crimes, רק הרבה הרבה יותר כבד.

CallMeCavanaugh

New member
אפשר למצוא לזה פתרונות

למשל - שלא יתאפשר לאנשים לסתור דברים שכבר קרו, ומכיוון שהוא השאיר את ההודעה, לא יתאפשר לעצור אותו לפני שהוא משאיר אותה, ולכן שחזור ההודעה בעתיד התמשך עד אחרי שהוא נשלח לעבר בפעם האחרונה.

היה יכול להיות נחמד אם הוא וחוזה היו מגיעים לזמנים שונים בסדר אחר, ואז למשל חוזה היה יכול להזכיר את המפגש שלהם ב-1996 במלחמת העולם הראשונה ולבלבל אותו קצת, ולהיות בלי צלקות במפגש האחרון שלהם.

בנוגע לפשעי הזמן - אני אוהב את הטיפול שלו במסע בזמן, אבל כסרט הוא נחמד, לא יותר מזה. הוא רחוק מאוד מהליגה של 12 קופים, שגם בעיני הוא אחד הסרטים הטובים בכל הזמנים.

שמעתי מוקדם יותר היום על סרט בשם Frequency שעוסק במסע בין מימדים, לא במסע בזמן. אני אנסה להניח את ידי על עותק שלו וגם על עותק של Primer. תודה.

fortunes

Member
Primer סרט שנהיה על גבול המעצבן :\

לא יודע, לא איתגר אותי לעקוב אחרי כל חוטי האפשרויות שם, לא תפס...

מצד שני, המון אנשים מתייחסים אליו בכבוד רב :)

CallMeCavanaugh

New member
הרבה דברים

בוא נעזוב בצד את חוסר ההיגיון בהתייחסות למסע בזמן בסרט, עולם הסרט בעצמו אינו עקבי.
יש לנו עתיד שבו מאפיה חזקה במיוחד מחזיקה במכונת זמן ומשתמשת בה בשביל... להיפטר מגופות בצורה מגושמת ומסורבלת.
יש לנו עולם עתידני שבו רצח אינו אפשרי לכאורה, אבל העולם הזה רווי באלימות. המונטאז׳ של שלושים השנים מראה שהעולם אלים מאוד. גם הסצינה שבה הוא מקבל את המספר לא בדיוק מראה עולם שבו רצח אינו אפשרי. גם העובדה שהאנשים שנשלחו לתפוס אותו ולשלוח אותו לעבר מגיבים לצנועה בירי אינסטינקטיבי מדוייק וקטלני מראה שהם לא חיים בעולם שבו רצח אינו אפשרי, אלא שירי כזה הוא שגרה מבחינתם.

ואחרי העולם נטול ההיגיון הפנימי, מגיע המסע בזמן נטול ההיגיון לחלוטין. אנשים רבים לפני המסע בזמן והדבר מעכב את הזמן בו המסע בזמן יסתיים? באמת? והכי גרוע - התעלמות מוחלטת מכל נושא הפרדוקסים של מסע בזמן. למה בפעם הראשונה שהוא נשלח לעבר הוא לא התנגד? במה בדיוק היא שונה מהפעם השניה? זאת אמורה להיות אותה פעם בדיוק. ואיך ההתאבדות אמורה לפתור את הבעיה? וכל נושא כריתת האיברים הוא מאוד מגניב, אבל למה אין לו השפעה רטרואקטיבית?

בקיצור - יש בסרט הזה יותר חורים מאשר תסריט. זה נחמד מאוד לעשות סרט מד״ב שאומר לנו לגדל את הילדים שלנו כמו שצריך, והאפקטים והאקשן היו מאוד מהנים, אבל סרט עמוק? עלילה טובה? ממש ממש לא.

למעלה