משחקי הלילה

rapgamer4ever

New member
אתה מתפזר

לא הבנתי איך כמות הזריקות של קליי תומפסון מחזקת את הטענה שלך. הדבר היחיד שמשותף לכל האלופות הוא סגל איכותי ומוכשר. זה יכול להתבטא בסופרסטאר שסביבו שחקנים טובים מאוד, שני סופרסטארים או אפילו ביג ת'רי. אף שיטה לא טובה או נכונה יותר מהאחרות.
&nbsp
אף אחד לא אומר שאוקלהומה צריכה לשתף רק שני שחקנים בהתקפה. היא לא מאומנת בצורה טובה ולא גיבשה שיטה שממקסמת את הפוטנציאל בסגל. הפתרון הוא לנסות למצוא שיטה כזאת, לא להיפטר מכישרון כדי לכפות על עצמך בינוניות עם שיטה והיררכיה ברורים. אפשר לתת לאנס קנטר עוד 5 דקות משחק ו-3 זריקות מהשדה גם מבלי להעביר את דוראנט תמורת צ'נדלר פרסונס. אני די בטוח שזה יקרה בהמשך העונה, למען האמת.
&nbsp
עכשיו זרקת למיקס את הטענה שהשחקנים המשלימים באוקלהומה ראויים לקבל נתח גדול יותר אבל מסתפקים בפירורים. למי בדיוק אתה מתכוון? כי אני חושב שקנטר הוא היחיד שעונה על ההגדרה הזאת. אדאמס ורוברסון לא שווים חמישייה באף קונטנדרית בליגה חוץ מאוקלהומה. אוגוסטין ומורוו חיים כל הקריירה שלהם על פירורים.
&nbsp
בשורה התחתונה לאוקלהומה אין שיטה טובה מספיק. היא לא מאומנת היטב. זה לא עניין של היררכיה או של חוסר נכונות מצד הרול פליירס לקבל את התפקיד שלהם. העברה של סופרסטאר תמורת שחקן הרבה פחות טוב לא תקדם את אוקלהומה לשום מקום, להפך.

Cade Foster

New member
אתה מערבב

קודם כל בשום מקום לא טענתי ש*כדאי* לאוקלהומה אלא ש*הייתי רוצה* שזה מה שיקרה. אף קבוצה לא תוותר ככה סתם על הכוכב הגדול שלה (או השני הכי גדול) כי תיאורטית בלעדיו זה אמור לתאום את הציפיות. פשוט אני רוצה יותר קבוצות טובות בליגה. אני חושב שאוקלהומה עם פארסונס במקום דוראנט עדיין קונטנדרית, אם כי בבירור פחות מוכשרת.
&nbsp
עכשיו לגבי השיטה הלא טובה. איך לדעתך השיטה כן תהיה טובה? איך אפשר להוציא מראסל ווסטברוק וקווין דוראנט קרוב ל30 נקודות במשחק (שכולם יודעים שהם יכולים לעשות) ובנוסף שגם ווייטרס (10-15 נקודות) גם איבאקה (15-20 נקודות), גם קאנטר (דאבל דאבל למשחק) יבואו כולם לידי ביטוי וגם שאר הספסל יתרום את מה שהוא צריך? אם תימצא שיטה להפעיל את המכונה בצורה כזאת אני חושב שאפשר לסגור את הליגה לעוד הרבה זמן. אני פשוט חושב שזה לא אפשרי, והציפיות מהם גדולות מידי בכדי להתממש.
&nbsp
גם לא בהכרח צריכה להיות היררכיה. סן אנטוניו קבוצה שבנויה לרוחב. פעם זה פארקר פעם זה דאנקן פעם זה אולדריג' ופעם קוואי. אבל אם קוואי יקלע חלילה 12 נקודות אף אחד לא יגדיר את זה כמשחק נפל, לדעתי אותו כנ"ל גם עם אולדריג'. גולדן סטייט בנויה בצורה היררכית וגם זה עובד נפלא. ויש את הקליפרס ששם בכלל יש 2 סופרסטארים והם עובדים מעולה אחד עם השני כי זריקות של האחד לא באות על חשבון זריקות של השני (או של השאר). אני פשוט חושב שאין כל כך דרך לאזן את העסק באוקלהומה.

rapgamer4ever

New member
עם הרצונות שלך אני לא יכול להתווכח

הטענה שלי היא שמהלך כזה יהפוך את אוקלהומה לקבוצה טובה פחות. נראה שאתה מסכים, כך שאין טעם לשכנע את המשוכנע.
&nbsp
לגבי השיטה- אני לא חושב שקיימת מטרה לשחק על בוקס סקור כמו רשימת מכולת: שווסטברוק ודוראנט יקלעו 30, שקנטר יעשה דאבל דאבל, שאיבאקה יקלע 15 וכו'. התפקיד של מאמן הוא לתכנן סטים שונים שיובילו למצבי קליעה טובים. באוקלהומה אתה רוב הזמן רואה שניים-שלושה שקנים נעים בהתקפה בזמן שהשאר עומדים בצד. זה מה שהופך את ההתקפה של הת'אנדרס לצפויה. כמה כבר אתה רואה את רוברסון חותך לכיוון הסל? או את מורוו עובר בין חסימות במקום לעמוד בפינה ולהסתכל?
סתם לדוגמה- כשיש לך קלעי אדיר כמו דוראנט הייתי מצפה שלפחות מדי פעם כשעושים לו pin down ב- weak side, שהשחקן החוסם יחתוך לכיוון הטבעת בעת החסימה. כלומר להשתמש ב-pin down בתור הסוואה ולהרוויח ככה לייאפ פה ושם. גולדן עושה את זה עם קרי, אטלנטה עושה את זה עם קורבר. למה לא לנצל גם את כוח המשיכה של דוראנט בצורה דומה?
אני יכול לתת עוד המון דוגמאות, רעיונות וכשלים שיש לתפיסתי בצורת המשחק של אוקלהומה. למרות זאת אני לא מאמן כדורסל ובטח שלא מבין ויודע יותר מבילי דונובן. לכן אני לא מתיימר לומר שהייתי יודע להפעיל את המכונה בצורה טובה יותר. בכל זאת אני שופט את מה שאני רואה- באוקלהומה זאת התקפה קפואה, שהכוכבים צריכים לעבוד קשה כדי לייצר מצבים ולא תמיד הם עושים את זה מה-sweet spots שלהם. תנועה בהתקפה גוררת קבלת החלטות מסובכת יותר של ההגנה וכתוצאה מכך יותר טעויות. למה זה לא אפשרי ליצור התקפה יותר דינמית באוקלהומה?
&nbsp

Cade Foster

New member
אני לא יודע עד כמה התקפה דינמית בכלל תועיל יותר

בסופו של דבר אני לא יודע איזה שחקן יכול לעצור את דוראנט כשהוא עולה לסל מאיזה טווח שהוא רוצה, ואני לא יודע איזה שחקן יכול לעצור את ווסטברוק כשהוא טס לסל. בסט אופנס אתה לוקח בסופו של דבר את מה שההגנה תיתן לך, ואני לא יודע אם אופציות כמו זריקה חופשית של ווייטרס, מורו או קאנטר או מהלך לפוסט אפ של הטורקי או של איבאקה יהיו יעילים יותר בlong run מאשר שימוש בשניים האלה. הם עד כדי כך טובים. והאופנסיב רייטינג של אוקלהומה בינתיים שני רק לווריורס (גם מבחינת TS), עד כמה לדעתך אפשר להשתפר מכאן?

rapgamer4ever

New member
כמובן שהיא תועיל

לכל שחקן יותר קל לעשות נקודות עם Head start על השומר בהשוואה לבידוד באחד על אחד. כמו שאוקלהומה משחקת כרגע לכולם ברור איפה דוראנט אוהב לקבל את הכדור, לכולם ברור איזה מסלול הוא יעשה בכדי להגיע לנקודה הזאת ולכן יחסית קל למנוע ממנו לקבל את הכדור איפה שהוא אוהב. כשההתקפה דינמית ושחקנים זזים נהיה הרבה יותר קשה לשומר לחזות בדיוק מה הולך לקרות. היריבה צריכה לקבל הרבה יותר החלטות ולתקשר ברמה גבוהה יותר. בסופו של דבר יווצרו יותר חורים ופרצות בהגנה. שחקנים זזים בהתקפה לא בשביל הכיף אלא בגלל שזו הדרך להגיע למבט פנוי.
&nbsp
אני חושב שזה די ברור שאפשר להגביל במידה מסוימת את ווסטברוק ודוראנט. אחרת הם לא היו מודחים בפלייאוף בשנים האחרונות ובמאזן 3-3 כרגע. זה דבר אחד שווסטברוק חודר ונתקל ב-rim protector ודבר אחר שהוא חודר מבלי שיש להגנה גיבוי בצבע. כנ"ל לגבי דוראנט שלפעמים מקבל את הכדור רחוק מדי מהסל, במיוחד בהתחשב ביכולת הנוכחית שלו שלטעמי היא נמוכה בהשוואה ללפני הפציעות.
ההתקפה של אוקלהומה תהיה שווה הרבה ניצחונות בעונה הרגילה אבל בפלייאוף קבוצות יתכוננו מולן, ישחקו אגרסיבי ויצליחו להגביל אותם אפילו יותר. זה מה שקורה לקבוצות עם התקפה שבלונית. לא מדובר פה בנבואת זעם שלי, אני פשוט מסתמך על מה שכבר ראינו שקורה.
&nbsp
אני לא מציע להוציא את הכדור מהידיים של ווסטברוק ודוראנט לטובת וויטרס ואיבאקה. ווסטברוק ודוראנט צריכים להמשיך להיות היוצרים העיקריים אבל לגבש שיטה שבה השחקנים מפיקים תועלת זה מזה. אוקלהומה מנסה לעשות את זה אבל רמת הביצוע שלה נמוכה, לכן היא לא מממשת את מלוא הפוטנציאל. כשמורו פנוי הוא קולע באחוזים אדירים וגם זריקה פנויה של איבאקה מהמיד ריינג' תהיה יעילה יותר מאשר ניסיון semi-contested של ווסטברוק או דוראנט. קנטר לא מספיק טוב בפוסט כדי לרכז את ההתקפה סביבו אבל כשיש תנועה ומסירות הוא פתאום ימצא את עצמו במיסמאצ' על איזה ווינגמן ואז אתה מקבל סל או פאול כמעט בטוח.
&nbsp
ההתקפה של אוקלהומה תהיה טובה בכל מקרה כי יש לה כישרון אדיר אבל הכישרון הגולמי הזה לא מספיק בכדי לקחת אליפות. בילי דונובן החליף את ברוקס מתוך תקווה שיצליח ליצור התקפה דינמית יותר שבה השלם קרוב לסך חלקיו. כרגע זה לא נראה ככה. להערכתי ההתקפה של אוקלהומה ובמיוחד הסט אופנס היא לא השנייה בטיבה בליגה ואם הסטטיסטיקה לא תתיישר לאורך העונה הרגילה אנחנו נגלה את זה בפלייאוף.

Cade Foster

New member
אממ

עד עכשיו לא נראה שראסל ודוראנט מתקשים לייצר נקודות גם בלי Head start. עד כמה אתה חושב שהם יכולים להשתפר בהתקפה דינאמית בהשוואה לכמות שהם קולעים כרגע?

האם מורו ואיבאקה לדעתך מסוגלים להיות עקביים בזריקות פנויות?

לא יודע אם הביאו את דונובן רק בשביל ההתקפה. הם גם לא קבוצת הגנה מי יודע מה. ופה הבעיה העיקרית: אין כמעט ליינאפ שמסוגל לייצר התקפה דינאמית ובמקביל לשחק הגנה טובה. תחשוב על זה - שני השומרים הטובים היחידים שלהם בקו האחורי הם רוברסון ודוראנט. השניים היחידים בקו הקדמי הם איבאקה ואדאמס. חוץ מהחמישייה שלהם (עם רוברסון ואדאמס, שאמרת בעצמך שהם לא שחקני חמישייה של קונטנדרית) אני לא רואה איך הם מסוגלים להיות טובים גם בצד הזה של הפרקט.

בקיצור הרבה הרבה בעיות שאני לא יודע אם אפשרי בשביל מאמן לפתור.

rapgamer4ever

New member
אני חושב שאתה מפספס את העיקר

אוקלהומה צריכה לשחק התקפה זורמת יותר לא רק בשביל שווסטברוק ודוראנט יעשו נקודות אלא בשביל שההתקפה הקבוצתית תהיה יעילה יותר. אני יכול להתייחס גם ספציפית לדוראנט וראסל אבל זה לא העיקר מבחינתי:
בפלייאוף האחרון שהצמד שיחק הם פגשו שתי קבוצות הגנה טובות שהצליחו לפגוע ביעילות שלהם.
בסיבוב הראשון מול ממפיס, ווסטברוק קלע ב-38% מהשדה ואיבד 5 למשחק.
דוראנט קלע ב-44% מהשדה שזה יחסית נמוך בשבילו ואיבד 4 למשחק.
בגמר המערב מול הספארס ווסטברוק קלע ב-40% מהשדה ודוראנט קלע "רק" 26 למשחק. אוקלהומה הפסידה כמובן את הסדרה.
&nbsp
מה שחשוב יותר מבחינתי הוא להתייחס לכך שההתקפה הקבוצתית של אוקלהומה לא הייתה יעילה במיוחד מול ממפיס והספארס. הגריזליס הצליחו להגביל את אוקלהומה 4 פעמים בסדרה לאחוזי קליעה הנמוכים מ-40%. אז סבבה שדוראנט עדיין שם 30 אבל הם הצטרכו לירוק דם מול קבוצה הרבה פחות מוכשרת מהם. הם הוכיחו שאין להם התקפה קבוצתית ברמה של אלופה.
&nbsp
לדעתי מורו ואיבאקה בהחלט מסוגלים לקלוע זריקות פנויות בעקביות ולנצח משחקים.
&nbsp
אוקלהומה כרגע לא טובה הגנתית וזו הסיבה העיקרית למאזן 3-3 אבל תחת ברוקס היא שיחקה הגנה טובה באופן עקבי שלדעתי גם שמרה על הרמה שלה בפלייאוף (בניגוד להתקפה). התלונות כלפי ברוקס התרכזו בעיקר בשבלוניות ההתקפית.
&nbsp
אני חושב שהתקפה דינמית יותר ממה שאוקלהומה משחקת זו מטרה ברת השגה בכל סגל שלא תבחר. קבוצות פחות מוכשרות בקילומטר כמו בוסטון, הספסל של גולדן והספסל של הספארס משחקות התקפה דינמית וזורמת (גם אם פחות יעילה עקב מחסור בכישרון). אני לא טוען שלת'אנדרס יש הרכב two-way מושלם אבל גם החמישייה הפותחת שיש בה שחקנים מוגבלים התקפית יכולה להיות יותר יצירתית, לפתוח יותר אפשרויות. לעשות יותר קאטים לסל. להתמסר בכדי להגיע לעמדות פוסט טובות יותר.
&nbsp
ווסטברוק יכול להיות שחקן הגנה טוב כפי שהיה מוקדם יותר בקריירה. מבחינתי צורת המשחק ההיפראקטיבית שלו היא גם כישלון של מאמן.

Anfield

New member
עד מתי המהלכים של רבע 4 יהיו כאלה מפגרים?

אני לא מבין איפה הפאקטור של מאמן אם כל מה שקבוצה עושה אם המשחק צמוד זה ללכת אייסוליישן עם אחד מ2 הכוכבים. גם אני יכול לעמוד על הקווים ולקרוא למהלך הזה.
&nbsp
לא מבין למה נתנו לקאנטר חוזה, השחקן הזה בכלל לא מנוצל. הוא כלי התקפי שיכול להיות שובר שיוויון עבור אוקלהומה במאבקי אליפות ובמקום זה מתעלמים ממנו וממשיכים לשחק עם ג'אמפרים של ווסטברוק ודוראנט או על חדירות מול שמירה כפולה.
עם כל ההערכה שווסטברוק ודוראנט מקבלים בליגה בתור סופרסטארים, שניהם לא מסוגלים (ולא מקבלים הוראה) להסתכל ימינה ושמאלה כשהמשחק צמוד והזמן הולך ונגמר וזה אומר משהו עליהם וגם על המאמן שלהם.
קבוצה מאומנת עם כל כך הרבה כלים בהתקפה ובהגנה הייתה במאזן 5-1 לפחות והיה צריך משחק שיא כדי לנצח אותה, יש בסגל הזה אינסוף כישרון ואם בסופו של דבר המהלכים הם בידוד של דוראנט אז אפשר לחזור לסגל של פרקינס וספולושה כי אין באמת הבדל.

rapgamer4ever

New member
האם אתה מרגיש כמוני

שרמת ההאסל של אוקלהומה נמוכה? ציפיתי שיבואו להסתער על הניצחון הלילה אחרי שני הפסדים רצופים.
אני מקבל מאוקלהומה וייב של קבוצה שבעה, לא יודע למה.
&nbsp
קנטר שחקן טוב, הייתי רוצה לראות אותו מקדים את אדאמס ברוטציה. בכל אופן אני מסכים עם הנאמר עד כה- אוקלהומה משחקת בדיוק באותה הצורה ששיחקה עם ברוקס.

Anfield

New member
אני מסכים שבד"כ אוקלהומה הייתה משחקת יותר באגרסיביות אחרי

הפסדים.
בלי לבדוק, חוץ מבעונה האחרונה עם הפציעות, לדעתי המון המון שנים לא היה רצף של 3 הפסדים לקבוצה בעונה רגילה.
המשחק התחיל באינטנסיביות שהייתי מצפה אבל מה שמאוד פוגע באגרסיביות שאתה מביא למשחק זה כשאתה יורק דם עבור הסלים שלך ובצד השני מקבל לייאפ. גם בשיקאגו וגם מול טורונטו היו סטרצ'ים במשחק שאוקלהומה הלכה כל התקפה על ג'אמפר קשה ובצד השני קיבלה לייאפ בצבע כי לא הגיעה עזרה. הדברים האלה הם תוצר של תיאום הגנתי רע ולדעתי הם מכרסמים לך במיינדסט שאיתו אתה בא למשחק.
לא לקחת כלום מדירק רוז, אבל היו לו כמה סלים כל כך קלים אתמול...תלכו לדהרוזן ותקבלו את אותם הסלים.
&nbsp
קאנטר לא צריך לעלות בחמישייה בהכרח, אדאמס עושה עבודה יפה בגדול, אבל כשקאנטר על המגרש חייבים להכיר בזה שיש איום התקפי משמעותי מאוד בפוסט. כשאתה רואה לפעמים את המהלכים ההתקפיים שיש בדקות שקאנטר על המגרש אתה ממש מגרד את הראש.
שמעתי את בארקלי במהלך המשחק, הוא בחר באוקלהומה לנצח את המערב, למה? כי הם סוף סוף הביאו את הביג מן שייתן להם איום בפוסט והם יוכלו גם לקחת סלים "קלים" ולא רק לבנות על ג'אמפרים. האם באוקלהומה מבינים את זה? כי כשמגיע הזמן החשוב הקבוצה משחקת כאילו זה פרקינס שם בצבע גם כשקאנטר על הפרקט.

Reutk

Active member
באמת מה קורה לממפיס? יש להם פצועים או משהו כזה?

הפסידו לגולדן וקליבלנד, ניצחו את שלושת האחרות

ככה שבשורה התחתונה זה מה שהייתי מצפה מהם. נכון, הם לא סתם הפסידו, הם אכלו חצץ רציני אז אולי זה בכל זאת יותר חמור ממה שנדמה, אבל זאת רק פתיחת עונה. ראנדולף נראה בינוני בנתיים למרות שדווקא נגד סאקרמנטו הוא היה מעולה. מארק גאסול תמיד היה סקורר אנמי כשבשלושת האחרונים נותן פחות מ-10 נקודות למשחק (נפצע גם קצת ולכן שיחק מעט נגד הקינגס) אבל לדעתי זה יותר עניין מנטלי מנפילה ביכולת.

Reutk

Active member
הם גם הפסידו היום לפורטלנד, אבל בסך הכל אתה צודק.

הבעיה בהפסדים לקבוצות צמרת זה שההגנה שלהם כמעט לא הייתה קיימת כמו שאנחנו רגילים מהם. אבל כן זה רק פתיחת עונה...

ווסטברוק בצורת המשחק הנוכחית הוא אחד השחקנים ההגנתיים

הגרועים בליגה. הוא מתרוצץ בכל המגרש בהגנה ועובר משחקן לשחקן לשחקן וגם כשהוא כבר נשאר על מישו אז אחרי 2 כדרורים הוא פשוט עוזב אותו וכועס אם לא מגיע חילוף. כן, היו לקאנטר ואיבאקה מספר פספוסים של רוטציות אבל ראסל חייב להתאפס על עצמו, כי כרגע ההגנה שלו מביכה ברמות של הארדן 14'.

אני מאוד מרוצה מקאנטר בנתיים. כמו שכבר הדגישו פה בשרשור, לא משחקים עליו בכלל וזה על הפנים כי מכל הפיק אנד רולים איתו יצאו לרוב דברים טובים. למרות זאת, אני חושב שהוא נראה הרבה יותר טוב בהגנה. כן, כשהוא מתחלף על גארד זה נגמר לרוב ברע אבל זה נכון להמון שחקנים בליגה. הוא מתאמץ הרבה יותר, השמירה שלו בפוסט לגמריי סבירה וגם את הרוטציות הוא מתחיל לעשות כמו שצריך. הוא חיית רבאונד התקפה, לפעמים לוקח אותו על 3 שחקנים של שיקאגו עם טיפ ועוד טיפ ועוד טיפ. רואים שהוא כבר סוגר משחקים על חשבון אדאמס אבל חייבים לנצל אותו יותר.

דוראנט כרגע על תקן פינישר. כבר דיברתי על זה בפעם הקודמת וזה עדיין מורגש שהקליעה שלו די מאופסת. אם הוא מקבל את הכדור במקום הנכון או כמעט במקום הנכון הוא פוגע. הבעיה שהוא לא מביא את עצמו למקומות הנכונים לבד. היה לו פינגר רול מרשים ועוד כמעט דאנק שנמנע בגלל עבירה ושניהם היו לגמריי דוראנט הישן אבל זה עדיין לא שם. למרות זאת, אני אופטימי בקשר אליו.

כמה קטנות. איבאקה בא לשחק היום ובכלל במשחקים האחרונים הוא נראה יותר טוב אחרי פתיחה חלשה. ווייטרס לא רואה בעיניים. סיגנלר ליצן. מורו לא משחק כמעט וחבל אבל כשווסטברוק נותן הגנת מטאדור השילוב הזה על הפנים בהגנת פרימטר.

למעלה