משחקי הלילה

picki23

New member
קליבלנד נכנסו לקצביה

לפי דעתי המשחק הזה לא יחזור על עצמו.
דליבדובה, שאמפרט קלעו מצוין.
לברון שיחק מצוין אם כי במחצית השניה היה קצת ירידה בקומפוז'ר.
קיירי עשה נק' בשקט.

אבל ההפסד כולו של תיבודו.
שיקגו פשוט לא הגיעה מוכנה - לא מנטלית ולא מבחינת שיטת משחק. פעם שיקגו הייתה ידועה בהגנה שלה, היום ראינו איזו הגנה הייתה לה.
אנשים לא אומרים את זה מספיק - נואה הוא האקס פקטור בהגנה. היום נואה היה נוראי בחינה בהגנה. כמה פעמים הוא השאיר את ג'יימס ג'ונס לבד, כאילו שיחדרו עליו. אני זוכר בולס שהיו מרביצים בהגנה, לאן זה נעלם?
ההתקפה לא עובדת, זה קורה וזה קרה לכל כך הרבה קבוצות. זה קרה לקליבלנד ברבע הראשון במשחק שעבר. תיבודו הבטיח שמשחק הבא נראה אותם משחקים יותר טוב. אבל הם פשוט לא הגיעו. הדרך לצאת ממשברים בהתקפה היא לעשות הגנה.

אי אפשר לקחת את הקרדיט מבלאט, שעשה משהו שבהתחלה לא הסכמתי איתו ויכול להיות שאתברר שצדקתי אבל הנצחון הזה לגמרי שלו . הוא פתח עם תומפסון. הוא הכין את כולם הגנתית וראו את זה ( גאסול היה פנוי רק 37.5 אחוז מהזמן לפי סטטיסטיקות באתר NBA ולקח רק 4 זריקות מהיי פוסט, שלוש מהן היו פנויות לפי הגדרות האתר ו1 מהן הייתה פנויה לגמרי - היחידה שנכנסה). אפילו מוזגוב עשה נק' .

וול, לברון וזהו :)

חחח..
&nbsp
היה משחק טוב, אני חושב שלומר ששיקגו לא הופיעו עושה עוול לקליבלנד, כי קליבלנד פשוט עצרה את שיקגו ההגתית, ביטלה לגמריי את הבין שניים של גאסול ורוז, מה שהיה ידוע שחייב להיות ההתאמה הכי גדולה של בלאט.
&nbsp
רוז לא משחק טוב אחרי יום מנוחה אחד, יש הבדל של 9נק' ו-18% סטטיסטית בין רוז של יותר מיומיים מנוחה לבין רוז של אחרי יום מנוחה אחד.
&nbsp
קליבלנד שיחקה מצויין, ג'יימס ג'ונס חזר לפגוע וזה מה שהוא אמור ובעצם כל מה שהוא יודע.
קיירי היה בערב שקט מתחת לראדר אבל עם כמה פעולות יפות בהגנה.. כמו חטיפה והצלה של כדור ומסירה ביד אחת ללברון שבצד השני של המגרש.
&nbsp
אבל הבחור הזה נוו עם התספורת ההזויה הזו, שהגיע מניו יורק... אה נכון שאמפרט, הוא היה פשוט פנטסטי.
הגנה, התקפה, הוא היה בכל מקום במגרש, קלע בצורה נהדרת.
&nbsp
היה איזה רגע במשחק שהייתה בטוח שיש שניים משאמפרט ולברון מרוב שהם היו בכל מקום פשוט.
&nbsp
שיקגו לא הצליחה להעיר את עצמה מאז הרבע הראשון, הם הצליחו טיפה אחרי ששאמפרט נפצע עם ריצה יפה אבל כאמור גם זה נבלם ע"י הקינג.
&nbsp
אני לא חושב שזה הבדלי הרמות בין שני הקבוצות, ואני גם ממש לא חושב ששיקגו של המשחק הראשון היא הנורמה, שיקגו איפשהוא באמצע.
&nbsp
ג'יי אר חוזר למשחק השלישי, אם אני בלאט אני מעלה אותו מהספסל, כי שאמפרט כל כך טוב. אבל זה עוד ווינגמן שיכול לתת לך הגנה ושלשות, נראה יותר את לברון בארבע אני מניח.
ואז עם ג'יי אר זה בסה"כ סגל מלא לפלייאוף, no more excuses for the cavs.
&nbsp

off shekel

New member
לגבי שאמפרט וג'יי אר

אני ממש מסכים, כשבוצע הטרייד ממש לא הבנתי את ההחלטה של בלאט להעלות את הראשון מהזפסל והשני בחמישייה, הייתי בטוח שזה יהיה הפוך כי סמית' טוב יותר התקפית וממש יעיל בתור מוביל חמישייה שנייה, לעומת זאת שאמפרט הוא סטופר ואתה צריך אחד כזה בחמישייה.
מאז קרו כמה דברים כמו יכולת מעולה של סמית בשני צידי המגרש ומשחקי נפל מבחינה התקפית של אימאן, בנקוה הזאת קצת התחלתי להבין את בלאט.
אבל אחרי שרואים ששאמפרט יכול בכיף להיות כלי משמעותי בהתקפה, אני חושב שזה הזמן אולי לתקן את העניין ולהחזיר את הסדר למקומו, סמית פשוט יותר יעיל משאמפרט בתור שחקן שישי. האמת, לא מאמין שזה יקרה אבל חושב שזה המהלך הנכון.

חברה עם כריס פול, אין פה סדרה.

גם בלעדיו הם היו במשחק לכל אורכו, ביוסטון.
&nbsp
אני חושב שזה מקרה הפוך מגריזליס-וואריורס, שם אמרנו קונלי יחזור תהיה סדרה, פה CP3 יחזור, נגמרת הסדרה :)

אגב לברון ג'יימס אולי הסופרסטאר עם החסימות המנטליות הכבדות..

ביותר.
&nbsp
לפעמים זה כזה ברור שמה שעוצר אותו, זה הבעיות המנטליות שלו.
&nbsp
סתם דוגמא הכי מובהקת לכך היא הHeadband.
זה התחיל אי שם באמצע-תחילת עונה שלברון עוד שיחק גרוע יחסית אליו, אם אני זוכר נכון באיזה משחק אחד הוא קיבל מכה שהעיפה לו את הheadband ואחרי זה הוא שיחק מצויין ומאז הוא פשוט החליט לא לעלות למגרש יותר עם ההדבנד.
&nbsp
לפי דעתי כל הסדרה מול הסלטיקס הוא היה בלי, וגם את המשחק הראשון מול הבולס, הוא שיחק בלי ההדבנד.
&nbsp
לפני המשחק השני הוא אמר בעצמו שהוא היה גרוע והוא חייב לעלות חד יותר, והפעם הוא כן עלה עם הheadband.
&nbsp
אולי בפעם הבאה שללברון יהיה משחק נפל הוא שוב יוריד את ההדבנד. :)

בדיוק. זה לא סתם.

מחסום מנטלי/פסיכולוגי same shit different island :)

אלברט בנדורה (פסיכולוג) התעסק בנושא הזה הרבה, נושא המסוגלות העצמית (Self efficacy).
"האמונה של אדם שביכולתו להביא לתוצאות הרצויות לו."
הוא טוען שכדי להצליח בגדול, צריך קודם להצליח בקטן- כלומר לבנות תחושה של הצלחה או של ביטחון שתיתן בסיס להצלחות הבאות.

זה בדיוק מה שלברון עושה כל פעם עם ההדבנד.

אתה מוזמן לחשוב שזה שטויות בן אדם... אבל אל תזלזל.

בספורט כמו בכדורסל, אבל למעשה בכל ספורט כלשהוא היום, יש פסיכולוג שכל ההתמחות שלו היא בספורט.
אני לא חושב שיש קבוצה בליגה שמכבדת את עצמה שלא מחזיקה פסיכולוג ספורט אחד או יותר בצוות הרפואי שלה.
&nbsp
לברון הוכיח בעבר שהוא יכול לעצור את עצמו עם מלחמות פסיכולוגיות גם ברמות הגבוהות ביותר.
&nbsp
אז אתה יכול לחשוב שההד-בנד זה סתם שטות, אבל כשזה קורה בנסיבות מסויימות יותר מפעם אחת, זה מוכיח משקל מנטלי יותר כבד בשביל לברון מסתם שטות.
ג'ף הורנסק אמר בעונה שעברה בהקשר של פיניקס:
“Basketball is 10 percent physical and 90 percent mental.”
&nbsp
אני יותר ממסכים איתו.

התכוונתי ב"סתם פסיכולוגי" שהכל נמצא בראש שלו.

אם הוא רוצה הוא יכול לעשות 40 10 10 עם או בלי סרט על הראש.
ולגבי שאר התיאוריות שרשמת הכל ידוע לי כבר

נו אבל זה בדיוק מה שאני אומר.

ברור שהוא יכול לעשות את זה עם או בלי ההד-בנד.
&nbsp
אבל העובדה שהוא הצליח לשנות את היכולת שלו בהפרש ניכר מלפני יומיים, והעובדה שהוא היה עם ההד-בנד על הראש, כנראה נתנה לו בטיחון מנטלי למשחק שלו וזה יגרום לרצף מנטלי שהוא יעלה עם ההד-בנד גם למשחק הבא למרות שלא שיחק עם הד-בנד מאז ינואר נראה לי.
&nbsp
אז זה הכל מין מחסומים מנטלים מסויימים שיש ללברון, הוא מצא דרך להתמודד איתם וזה דרך ההד-בנד במקרה הזה.
&nbsp
אז למעשה אתה מסכים איתי, או ששוב לא הבנתי אותך

למעלה