ראיתי את הקליפרס מול הראפטורס
היה משחק לא רע. בגדול אני מאוד לא אוהב את הכדורסל של טורונטו, ולא את הבכיינות של הקליפרס, אבל בהסתכלות על משחקי אמש זה היה נראה כמו קרב הצמרת היחידי.

הקליפרס משחקים יופי של כדורסל השנה, בדקות של החמישיה הם יודעים ללכת לאיש החם, הם יודעים לזהות מיסמאץ׳ אצל היריבה והם שומרים ממש טוב ביחס לקבוצות אחרות שראיתי בליגה.

בגדול, המשחק הזה התנהל יותר בקלות בזכות ריצות ברבע השלישי שבלייק התחמם (קלע איזה 12 ברבע) ובסוף הראשון + תחילת רבע השני שקרופורד גם קלע 12, והראפטורס נותרו ללא מענה. הקליפרס הובילו בזכות הריצות כל הזמן, וכשהראפס צימקו, לאיזור ה-2 פוזשנים, הקליפרס ידעו מה לעשות בשביל להבטיח את הניצחון.

דברים יותר נקודתיים -
1. בגדול אני לא אוהב את כדורסל הבידודים של הראפס, הוא מאוד שלילי בעיניי. מצד שני, הוא בדר״כ אפקטיבי, אבל הקליפרס פשוט התלבשו על דרוזן ולאורי וגם על ג׳וזף ולא נתנו להם לייצר לעצמם ואחרים. הקרדיט הזה מגיע קודם כל לכריס פול (שינוי מרענן לראות גארד בליגה הזו שאשכרה מנסה לעבור חסימות במקום ישר להחליף), אבל גם לדיאנדרה. דיאנדרה ידוע כשומר לא רע ומגן מצויין על הטבעת, אבל בחילופים על דרוזן הוא פשוט נצמד אליו, לא נתן לו לעבור בקלות ופעמיים גם שיחק אובר-פליי ומנע מדרוזן את הכדור. זה קריטי, והמאמץ הזה ממש השיג לקליפרס פוזשנים כי זה שבר לראפטורס את המשחק, והם פשוט זרקו בלוקים לסל כשדרוזן לא נגע בכדור.

2. דיברתי בתחילת העונה איך הראפס יסתדרו בלי ביומבו, אבל הם פשוט לא. הוא ממש חסר להם. לוקאס נוגרה לא קרוב לתת מה שהוא נתן. יש להם סבן פוטר אוסטרי בשם ג׳ייקוב פואלטל שראיתי דקות טובות שלו, אבל אתמול הוא לא שיחק. הם הרבה לשחק עם 4 גארדים בחצי השני, אחרי שהבינו שמשהו טוב לא יצא מנוגרה, אבל הקליפרס כמו קבוצה מנוסה ניצלה את זה, והזינה גם את בלייק וגם את ספייטס בכדורים למטה, כדי שינצלו את המיסמאץ׳.

3. דיאנדרה היה 8-12 מהעונשין במשחק הזה. זה ממש ממש קריטי לדעתי לסיכויי ההצלחה של הקליפרס אם הוא ימשיך כך.

4. בלייק היה לא משהו בחצי הראשון אבל רבע שלישי חזק, ורבע רביעי בו הוא מתפקד כעושה משחק בעיקר, גרמו לו לסיים עם שורה סטטיסטית נאה, גם בנקודות, גם באסיסטים וגם בריבאונדים. יתרה מכך, אני מתרשם מהמחויבות של בלייק. כשהם נתקעים בלי סל, הוא מבין שהוא צריך לייצר משהו. הוא שומר הרבה יותר טוב, לפחות מנסה. ריבאונדים חשובים. בקיצור - בא לעבוד. שינוי מרענן אצל שחקן שאישית אני הרגשתי שיש אצלו בעיית גישה.

5. פול עם סלים מדהימים בקלאץ׳, אבל לא רק. פשוט כל פעם שהקבוצה שלו צריכה סל הוא היה שם. מן הסתם לא פעם ראשונה שאני רואה אותו עושה דברים כאלה, אבל טוב לדעת שזה עדיין שם.