משחקי הכס הישראלי

boby25

New member
בכללי אני אומר, אם כבר הזכרת אובייקטיביות

מעריב לדוגמא מאז שדנקנר קנה אותה היא לא מזכירה את האי שיוויון שיש בארץ או דברים נגד תאגידים וכו..
ישראל היום בבעלות אנדרסון שמחובר לביבי ורואים את זה בעיתון.
רק ידיעות אחרונות / YNET לדעתי נישארה נקייה.

עוד פעם ניכנסנו לדברים לא קשורים לפורום הזה

זה ההבדל בינו לבין ג'ופרי (וגם לבין היטלר):

הוא *רוצה* את כל הדברים האלה, אבל מעולם לא עשה אותם. אף אחת מהתוכניות שלו לא הוצאה לפועל, והוא לעולם לא יגיע לעמדה שבה הוא יוכל לבצע אותן, משום שתופתעי לגלות שרוב הארץ שונאת אותו.

אגב, סתם פור דה רקורד, הוא מעולם לא אמר שהוא רוצה להשמיד ערבים, אלא רק לעשות להם טרנספר (העברה מרצון למדינות ערב).

thisisme4

New member
חחחחח ענק "העברה מרצון לארצות ערב"

ההבדל היחיד שליברמן לא יבצע את הזוועות שהוא מציע
הוא בגלל שאנחנו מדינה שפויה תודה לאל ואף אחד לא ייתן לו לעשות את זה, תודה לאל.

תאמין לי שאם הוא היה יכול היה עושה כמו גדול.

ענית לעצמך עכשיו.

ג'ופרי - נמצא בעמדת כוח, עושה את הזוועות שהוא רוצה.
ליברמן - לא נמצא ולעולם לא יימצא בעמדת כוח, כך שהוא לעולם לא יוציא שום דבר לפועל.

יש הבדל גדול בין מעשים לדיבורים.

וכן, "טרנספר מרצון" זה העברה מרצון לארצות ערב. תבדקי בויקיפדיה.

thisisme4

New member
טוב אבל אני שאלתי את מי היית מתאים לג'ופרי

בהתחלה,
אתה ענית לשאלה את מי היית מתאים לליברמן?

ואני לא רוצה להתווכח על זה, אני לא גזענית ואין לי בעיה עם אף מוצא.

את מי היית מתאים לג'ופרי מהחבורה המקסימה שלנו בכנסת?

אף אחד.

אין בכנסת שלנו אדם אכזרי ברמה כזאת (כלומר, אף אחד לא עוקר לאנשים לשונות, מתעלל ומפשיט בנות 13, ומוציא להורג על כל שטות). העולם שלנו לא עד כדי *כך* מחורבן.

ויכלת להבהיר שאת מבקשת ממני להתאים את ג'וף למישהו, אני הייית בטוח שהתכוונת לליברמן.

CallMeCavanaugh

New member
אתה מודע להבדלים בין ספרים ומציאות?

אתה ראית את ציפי ליבני עורפת למישהו את הראש עם חרב מפלדה ואלירית? לא? אז למה אתה לא מתלונן על זה שהשוו אותה לנד סטארק?

אין אף פוליטיקאי בארץ שמתעלל בילדות קטנות ועוקר לאנשים את הלשון. אלא אם אתה רוצה לעשות את ההשוואה בין משחקי הכס וממשלת דארפור, כנראה שלא תמצא מישהו שמקביל לג'ופרי מהבחינה הזאת.

כי אצל נד זה דבר "קטן".

כשאנשים חושבים על נד סטארק, הם לא חושבים מיד על אדם אדם שעורף ךאנשים את הראש עם חרב וואליריאנית. הם חושבים על אדם רם מעלה שאיבד את הראש, וזה די מתאים לציפי לבני.

CallMeCavanaugh

New member
אני לא מסכים אפילו עם מילה אחת ממה שכתבת

נתחיל מהסוף: ציפי לבני מעולם לא הייתה רמת מעלה, ואני בספק אם אי פעם היה לה ראש לאבד.

לערוף ראש זה הדבר הראשון שאנחנו רואים את נד סטארק עושה. כשחושבים עליו חושבים על מישהו עם כבוד, שעובד בצורה נקיה, ולא מתלכלך כמו כל הפוליטיקאים האחרים, ומה שביסס את זה הוא העובדה שהוא מבצע בעצמו את המשפטים שלו, וזה בא לידי ביטוי בהוצאות להורג שהוא מבצע בעצמו.

כשאני חושב על ג'ופרי אני לא חושב על מישהו שמתעלל בילדות או על מישהו שעוקר לאנשים את הלשון (אגב, הוא לא עשה שום דבר מכל זה. הוא תמיד אומר לאחרים לעשות את זה. מהבחינה הזאת, עם הייתי עושה את ההשוואה לפני 20-30 שנה הייתי משווה את ג'ופרי ליצחק "תשברו להם את הידיים והרגליים" רבין). אני חושב על מישהו שהוא שיכור מהכח שקיבל ומנצל אותו לרעה בצורה פסיכוטית. בימינו צריך לעשות פחות מהפשטת ילדות ועקירת לשונות כדי להיחשב לפסיכופט שמנצל את כוחו לרעה.

עדיין,

"שיכור מהכח שקיבל ומנצל אותו לרעה בצורה פסיכוטית" זה לא דרך לתאר את ליברמן.

CallMeCavanaugh

New member
אני מסכים

אכן, ההשוואה בין ליברמן וג'ופרי לא במקום כי ליברמן באמת לא קיבל שום כח (ולמי שיקפוץ ויגיד "שר החוץ", תבדקו מי היו שרי החוץ בעשרות השנים האחרונות, ותגלו שמדובר בתיק חסר כל כח שניתן לאנשים שצריך לתת להם משהו אבל ברור שיעשו נזק אם יקבלו תיק עם כח אמיתי). הבעיה שלי הייתה עם הטענה שצריך למצוא פוליטיקאי שמטיל מומים באנשים ומתעלל בנערות בשביל להשוות לג'ופרי.

boby25

New member
ומושחט שזה הכי חשוב לדעתי

הכל רע אצל ליברמן ומפלגתו חוץ מקשיחות ודעות כלפי הערבים.
אם הוא לא היה מושחט, פקה פקה, בעד התנחלויות, והיו במפלגה אנשים עם ערכים ויושר הייתי בוחר בו.

לדעתי (וזאת דעה קשה, אבל מציאותי) במלחמת העצמאות היינו צריכים לכבוש כמו שצריך!
כלומר מי שלא איתנו, הוא נגדנו וזה אומר שהוא לא צריך להיות בישראל.

עכשיו בעידן המודרני כל ישראלי שלא מכיר במדינה צריך לבטל לו תאזרחות זה כולל את כל האוכלי חינם החרדים הקיצוניים כמו נקוטרי קרטה או איך שקוראים להם.
קיצר אם אותם אוכלוסיות לא מכירות במדינה הם יתרבו וזה זמני לקיום של המדינה.
וחוץ מזה שאני גזעני בכל מה שקשור למוסלמים ולקיצוניות שלהם.
אמת קשה יודע.

הם שניהם הורסים כל חלקה טובה

ג'ופרי הרג את נד, צעד חכם מאוד, נכון?
ליברמן גרם לכך שישראל לא היתה במצב גרוע יותר הרבה מאוד זמן עם שכניה במיוחד עם תורכיה.
לא רואה איך שניהם עושים בעיות בגלל שהם לא מבינים בשלטון?

הגרסה שלי (אין תמונות, אין כוח):

אריק שרון = רוברט באראתיאון: השליט הקודם, בעל קריירה צבאית מפוארת, היה שליט מבטיח, אבל הרס הכל עם פעולות מטומטות.
רחבעם זאבי=נד סטארק: מנהיג צבאי לשעבר, נהרג משום שהיה ישר ואמר לאנשים את האמת בפנים, נחשב לבוגד בממלכה.
ביבי = רוב סטארק: מנוסה ובעל כוונות טובות, אבל הביצועים שלו לא משהו בלשון המעטה והוא עשה כמה דברים טיפשיים בחיים שלו. גם הוא נחשב לבוגד בממלכה.
ציפי לבני = סרסיי לאניסטר: לכאורה אישה חזקה, מחזיקה בעמדה משפיעה, אבל קצת עיוורת ומוזרה.
ליברמן = סטאניס: מיליטנט, שמרן, אגרסיבי, ולא מוכן להתפשר, אבל באופן כללי מאוד יש לו כוונות טובות, ואף אחד לא מבין אותו ולא אוהב אותו.
אלי ישי = באלון גרייג'וי: בא מרחוק, מאמין בדת מוזרה, קצת אכזר.
יאיר לפיד = רנלי: כריזמטי, פרצוף יפה, אבל לא מבין כלום בשלטון.
חנין זואבי = דאינריז: שיכת לבקוצה בפעם הממלכה הייתה שייכת להם, ורוצה אותה חזרה, אבל לשם כך היא תעביר את כולם בדם, אש ותמרות עשן.
אחמד טיבי = ואריז: התברג יפה בצמרת השלטון, אבל תומך בהחזרת הבעלים הקודמים של הממלכה, והוא בוגדני מאוד.
חסן נאסראללה/בשאר אסאד/מחמוד אחמדיניג'אד = מאנס ריידר: ברור למה.
משה קצב = וולדר פריי: מעט כוח, הרבה נשים...
ג'ופרי = לא מצאתי. לא בשמאל ולא בימין קיים אדם ברמת האכזריות הזאת.

thisisme4

New member
אגב הייתי מצמידה את ג'ופרי לחיזבאללה

החיזבאללה הורגים ילדים ונשים בלי להניד עפעף וממש לא מעניין אותם מהעם שלהם, מצידם שיירקב.
בדיוק כמו מי שעכשיו בשלטון - ג'ופרי לאניסטר. גם אסד שטובח בעם שלו ועושה שם זוועות - מתאים לו.
אתה לא מסכים איתי שנאוצר? דווקא הם, השליטים האכזריים ביותר. אני חושבת שאסד מתאים לג'ופרי וגם החיזבאללה וחמאס.

למעלה