משחקי "אילו"

כמעטית

New member
מה היה קורה?

אני שואלת מכל הזוויות. מה היה קורה?
האם האידאולוגיות שלך היו שונות.
תמיד טענתי שאנשים דתיים פאנטיים ביהדות, יכלו באותה מידה להיות מוסלמים פאנטיים..
כי זה לא משנה באיזה דת הם היו נולדים, יש בהם את הצורך ללכת עד הסוף ולהתקשר.
וזאת בהחלט גם שאלה טובה, האם הטיעונים באיסאלם היו משכנעים אותם? אי אישית חושבת שכן, אם הם היו נולדים למשפחה זהה למשפחתם ביהדות וסביבה זהה. לדעתי כן.
ואולי לא?
מי באמת יודע...?

לגבי דעתך בנושא אנשים פנאטיים

לפי החשיבה שלך, הייתי מצפה ששכיחות הפנאטיים בין המוסלמים תהיה דומה לאחוז הפנאטיים בין הפרבוסלאביים. האם זה כך? נדמה שלא...

nini132

New member
אילו

אילו הייתי חילוני אני מניח שלא הייתי עובר חצי ממה שעברתי (וקורות הבלאגן מתחבאות איפשהו בשרשור של לייזר)
מה שיכול להיות די מבורך. ומצד שני לא הייתי הניני שאני היום.
בטח עוד הייתי ילד תמים עדין ופלצן ומטומטם שבטוח שהעולם נחמד
ובלי קשר לדת

אילו הייתי נולד להורים מוסלמים אני מניח שהייתי שוכב בתחתית נהר עם משקולת על הרגליים ובלי קשר לדת

אילו הייתי נולד להורים נוצרים בטח הייתי ראש ממשלה או משו

אילו הייתי נולד חתול בטח הייתי מאושר והייתי סוגד לעצמי

nini132

New member
לפעמים שטוב לי

אני חושב שאולי זה באמת היה שווה את כל זה
ושרע לי אני חושב שאולי היה עדיף להישאר תמים ומטומטם

לשאלה שלך יש שני פנים

לשאלה שלך יש שני פנים. הפן הראשון, תהייה אמיתית האם הדעות שלנו אובייקטיביות והאם אפשר לסמוך עליהן או שהן מושפעות מקורות חיינו. והפן השני, סתם סקרנות איך היינו נראים או מרגישים היום אילו חלק מקורות חיי היה שונה.

ובכן, לגבי הפן הראשון, דעתי שאדם יכול לשקול את מכלול הנתונים בכובד ראש ובנסיון אמיתי להגיע לאמת, ואם כה יעשה - יכול הוא לסמוך על המסקנות שלו. נכון, אנחנו לא יכולים להיות לגמרי אובייקטיביים, אולי בכלל לא, ובכלל לא בטוח שיש דבר כזה 'אמת', אבל אין לנו ברירה אלא לסמוך על מסקנות מוחינו הקט. אין שום דרך הכרעה אפשרית חוץ מהמוח שלנו.
ולכן, אם נבוא לדין אצל אלוהים נאמר לו: אתה בעל המלאכה שעשאנו, ראה כלי זה שעשית, כמה מכוער וקט הוא, פעלנו איתו ככל הניתן, עשינו ככל אשר יכולנו.

לגבי הפן השני, אין לזה סוף. גם אני יכול לשאול את עצמי מה היה קורה אילו לא הייתי נחשף לקשיים ושאלות באמונה - האם הייתי ראש כולל מפורסם היום? אם לא הייתי מתחתן? אם לא הייתי מביא ילד? אם לא הייתי מתגרש? אילו הייתי נולד כבנו של אוסאמה בן לאדן? אילו הייתי נולד ציפור? אילו לא הייתי נולד?
אך לדעתי השאלות האלה לא באות ממקום בריא אלא ממקום שהאדם רדוף ואכול הלקאה עצמית. אנחנו צריכים לשחרר מעצמנו, להפסיק לרצות להשיג את הכי טוב שהיה אפשר להשיג ולהתחיל לנסות להשיג את מה שאפשר עכשיו להשיג. חייבים להמשיך קדימה.

בהצלחה!

לגבי הפן הראשון

התשובה שהבאת היא תשובה מאוד דתית.
ברגע שאתה מאמין וקצת חושש בסופו של דבר אתה אומר זה מה יש, זה מה שאלוהים נתן לי ועם זה אני אמור בסוף להסתדר
כך שממילא אלוהים לא יכול לשפוט אותי לרעה אז אני מסודר.

לכן אני חושבת שהפן השני של התשובה שלך יותר רלוונטי
זו נטו שאלת פילוסופיה שיכולה בעיקר לתת לנו פרופוציה על החיים שלנו וכל הדברים שקורים סביבינו.

מעבר לזה, אין סיבה לקחת את זה קשה.

pokeret

New member
אני משחקת גם אבל הפוך ממך בדיוק

אילו אני אבחר ללכת ללמוד עכשו משפטים ואהיה תובעת פלילית אצליח לגרום לעולם להיפטר מאנשים רעים?
אילו אעבור קורס של מד"א ואהפוך לחובשת אצליח להציל חיים ולא להשתעמם?
אילו אהיה אשת רוח מוכרת אצליח לגרום לאנשים לסייע ליוצאים יוצאות בשאלה?
אילו אחליט להכין עם הבנות שעורי בית בבקרים במקום אחה"צ תהיה להן ולי סבלנות יותר?
אילו אחליט לפרסם ספר תהיה בו תועלת ממשית ליקום או שהוא בעיקר יפגע במשפחה שלי?

ועוד אילו ואילו ואילו ואילו.

אני מרשה לעצמי עוד חודשיים של אילו ואז זהו.
אבחר באחד מהאילו ואנסה להתמודד עם אלפי האכזבות שהוא מן הסתם יוביל.

pokeret

כנראה שאת לא ממש יודעת מה קורה במד"א
יותר מלהציל חיים הם עסוקים במריבות ותככים חסרי תועלת לחלוטין,

אולי לאכזבה הזאת התכוונת...

ווי, מכירה ממש

יוצא לי הרבה להרהר ולגלוש אם המחשבות,מה היה "אילו"...
באופן אישי (גדלתי בציבור הדתי לאומי די פתוח),
נראה לי שאם הייתי גדלה כחרדיה הייתי נורא נורא אומללה,
וגם למען האמת, אני לא יודעת אם היה לי טוב לגדול כחילוניה כי יש משהו מעוטף ורך בעולם הדתי, במיוחד עבור ילדים עדינים כמו שאני...

בכל אופן, ברור לי שהבניה העצמית שלנו מושפעת בטירוף מהסביבה, ואני חושבת שיש הרבה אנשים שיהיו כמו הסביבה שבה הם גדלו,
אבל אני חושבת שיש גם אנשים עם נפש שחייבים את המקום המסוים להם (ואם הם היו גדלים בציבור החילוני אני לא חושבת שהיו חוזרים בתשובה אבל היו מוצאים דרך למרוד במשהו), הרבה פעמים זה אנשים אומנותיים או סקרניים מאוד וכו'...
אני פשוט לא יכולתי להשאר בדת. לא יכולתי.

N0Way

New member
כשאני משחקת ב"אילו"

אז זה לא - מה היה קורה אילו הייתי נולדת לבית חילוני, אלא מה היה קורה לו הייתי גדלה במשפחה מתפקדת,
ולא מתעללת ומזניחה. מה היה קורה אילו היתה לי ילדות 'נורמלית' יחסית כמו לרוב הילדים.
מניחה שהייתי שונה. לא יודעת בדיוק איך ומה.

pokeret

New member
רציתי חיבוק עצוב ויצא מחייך

לומשנה, כשאפגשך אתן לך חיבוקים אמיתיים וחסל.

למעלה