משחקי "אילו"

לא.. כל הזמן לא הבנתי

את זה שבדיוק רשמת לי...זה שאתה מאמין או לא מאמין זה לא מה שהופך להגדרה שלך....ההגדרה שלך זה מה שאתה בתכלס עושה בחיים.......לכן שאלתי אותך---מה שאתה עושה הופך אותך לזה...

וסורי על החפירה...אבל תמיד זה נתקע לי במוח ולכן שנאתי את המילה הזאת...
ואויש...אני שוב לא קשור לעולם...אבל ניסיתי להבין

במבה9

New member
סליחה על ההתערבות

אתאיסט פשוט לא מכניס את אלוהים לשום משוואה בחיים שלו, מה שמותיר לו להתנהג על פי צו מצפונו בלבד.
הוא לא צריך להודות לו על האוכל שהוא אוכל.
הוא לא צריך לדבר איתו כל בוקר, צהריים וערב.
מותר לו להדליק את המחשב בשבת.
מותר לו לאכול כל מה שהוא רוצה (כמעט)

בקיצור, אף חבר דמיוני לא מסתכל עליו מלמעלה.

כמעטית

New member
אתאיסט

אני חושבת שהסתבכתם פה עם הגדרה פשוטה.
אתאיסט זה אדם שלא מאמין בישות אלוהים בכלל. כל המצאתנו כאן בעולם היא ככוח הטבע, אין מישהו שעומד מאחורי זה.

אתאיסט הוא לא אפיקורס. (עבור הדתיים האתאיסט אפיקורס, אבל הוא לא שווה ערך לאפיקורס)

אדם שמאמין שיש כוח בעולם הזה, אבל לא איכפת לכוח הזה מה אנחנו בני האדם אוכלים, שותים או עושים. הוא אינו אתאיסט!

במבה9

New member
ברור

אבל הוא שאל מה מבדיל את האתאיסט בתכלס, ברמה המעשית, לא ברמה האמונית. אז אני חושבת שאתאיסט הוא אדם שפועל בלי להתייחס או לחשוב על כח עליון שמתערב במעשיו.
מכיוון לדעתו אין כח כזה.

כמעטית

New member
זה שונה

כי אדם שלא מתייחס לכוח עליון יכול להיות עדיין אדם ש"מאמין" שישנו כוח כזה, רק שאותו זה לא מעניין.
ואדם כזה הוא בפירוש לא אתאיסט.

יש לי ידיד שחזר בשאלה, כי הוא החליט שאלוהים מעצבן אותו, הוא בטוח שהדת היא הדרך הנכונה, אבל לטענתו, אלוהים פשוט הגזים.
אז הוא לא צם ביום כיפור, אוכל גדי בחלב אימו ועושה כל מה שכתוב בתורה- רק הפוך :)

לדעתי, הוא יחזור בתשובה בעתיד, אבל, בכל מקרה הבנאדם הזה לא אתאיסט. הוא רק כופר.

מה מבדיל את האתאיסט? שום דבר.

אני חושבת שהמוח שלי מתחלק לשניים, הצד הרציונלי שבי הוא אתאיסט לחלוטין, ולעומת זאת הצד הרגשי שבי מאד מאמין.

חחחח
וסורי

הייתי הייתי קצת מחוק שכתבתי את התגובה הזאת של מזה אתאיסט

לא שהבנתי הרבה יותר אבל ננסה.

אני לא דתי.וזה לאו דוקא בגלל שאני חושב שאין אלהים.אין קשר גדול בין השנים.אני גם לא חושב שיש אלהים\כוח עליון\סנטה קלאוס וגם לא חושב שאם יש שאני חייב לו משהו.ממילא איני מקיים מצות עשה ולא תעשה.

מה זה ארכיאולוג?

אני שונא את המילה הזאת....חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

גנדרן

New member
פירוש המילה

ארכי= חופר , לוג=במוח. אבל אתה שוחה בעומק (של הים אני מניח...) אז אולי ארכיאולוגי ימי?

גנדרן

New member
זה שרשור שאתה ייצרת

לא הייתה כל כוונת חפירה ... אביה שאלה עניתי וזהו, ואז אתה באת והתחלת לחפור...

גנדרן

New member
כנראה, בייחוד שזה בדשא של השכן...

נראה את כושן, עושה כן ב- "דשא שלו" (הפורום החביב עליו) ?

ואולי ואם ואילו

ואם היית נולדת בן בבית חילוני
ואם הרמה השכלית שלך היתה גבוה יותר
ואם היית סינית או ערבייה או הבת של מלכת אנגליה

ברור שהכל היה נראה אחרת, והמחשבות שלך והדעות שלך ואולי במקרה אחר ש׳אילו׳ היית בו גם היית עולה על השאלה ׳אם לא הייתי וכו׳״
ואין לזה באמת סוף, וברור שהתשובה היא שכן, דברים היו נראים אחרת, את היית אחרת, האופי שלך היה מושפע מזה וכנל הדעות שלך ואין לזה סוף.

אבל מה זה באמת משנה?
אז הגעת למסקנה שהכל שטויות, הבל הבלים,
אז עכשיו את יכולה להתחיל לחיות באיזי, בכיף, במחשבה שלא באמת משנה מה תעשי, מה תחליטי, דור הולך ודור בא והארץ לעולם עומדת, נכון ככה זה, והעולם הוא עגול ואולי יש חייזרים ויש הרבה ׳אוליים׳ ולא חסרים ׳אם׳ים
אז עכשיו שהבנת את זה תתחילי להנות ולעשות מה שבא לך ועושה לך טוב.
תנצלי את מה שיש לחיים להציע לך וכמה שיותר
שימי פס ארוך על כל הדברים שעוצרים אותך מלעשות כך
וזהו, בטח נתראה באיזו צומת

כמעטית

New member
תגובה

אני מבינה את הגישה שלך.
אבל, אני עצמי מתעסקת (לא באופן יומימי , כי אין לי זמן.. וכי זה לא בריא) באמונות שלי.
אני זוכרת שבאולפנה בשיעורי מחשבת, תושבע, אזרחות ותנך, הייתי כל הזמן בדעה נגד, כיתה שלמה חושבת דבר אחד ואני דבר שני, וכמובן שאין תרבות דיון בגילאי התךיכון והיו צרחות והתפרצויות ומורה שניסה להשליט סדר בחוסר דיון.
ומצאתי את עצמי אז חושבת לעצמי, האם אני חושבת ככה, כי אני נהנת להיות נגד או כי אני באמת חושבת ככה.
עד היום אין לי תשובה.

לשאלתך, זה לא באמת משנה, זאת שטות גמורה להתעסק בה ובגלל זה , כתבתי "משחקי אילו", כי זה משחק לחלוטין.

אני מעדיף שאלה בוואריאציה קצת שונה

מה היה אילו נולדתי למשפחה נוצרית דתית אדוקה? האם חךק גדול מהטענות שאני שומע בחברה הדתית, שאמורות לשכנע אותי לדבוק בדת, לא היו אז תקפות באותה המידה?

ומשפחה בודהיסטית? קראית?

אבל יש לי הרגשה שאת שואלת ממקום אחר, שלא מדגיש את תחולת הטיעונים, אלא את הפן הסוציולוגי.

למעלה