משחקים תחרותיים

freak2100

New member
הכנסתי את טקן כדוגמה גרועה

ואני רואה שאתה לא מבין כלום במשחקי מכות, אם אתה טוען שסמאש וטקן הם באותה רמה מבחינת הטקטיקה והסקיל הטכני הדרוש
טקן זה כמו משחק הזיכרון, "תזכור שלמעלה-ריבוע-עיגול-עיגול עושה בעיטה עם חשמל, ותזכור שריבוע-משולש-ריבוע-למטה יורה כדור אש". בסמאש אין את השטויות האלה, אתה לא צריך לזכור כלום, וכל הקומבואים שם מומצאים ע"י אנשים, בדרך כלל תוך כדי משחק, וכל הזמן אנשים ממציאים קומבואים חדשים. המשחק כן דורש ממך סקיל טכני, אם אתה רוצה להגיע לרמת דיוק גבוהה (למשל לתפוס את הקצה של השלב או לעשות הגנה בדיוק בפריים שבו איזו ירייה של האויב פוגעת בך - כדי להחזיר אותה אליו ולא רק להדוף אותה), אבל מה שיותר חשוב במשחק זה הטקטיקה מאחורי הדברים. מה שכן, יש שתי דרכים לשחק סמאש - האחת, לשחק עם items, להתלהב מכל מכה שאתה נותן, לנסות להספים מכות, לרדוף אחד אחרי השני, לשחק 4 אנשים בFFA מטורף... והשנייה, לשחק בצורה מקצועית, עם שחקנים רציניים, שכנראה לא יאפשרו לך לזוז בלי לחטוף איזה סמאש לפנים ולא תצליח לפגוע בהם כי הם יתחמקו מכל המכות שלך - ואת זה כנראה אף פעם לא ניסית, אחרת לא היית מדבר ככה על סמאש.

Ziltoid

New member
חבל שאתה סתם אומר שאני לא יודע מה אני אומר

במיוחד בגלל שאני בקהילות של המשחקים האלה [טקן כבר מת אבל נזניח את זה וסמאש אני קצת משחק אבל יש לי הבנה לגבי התיאוריה במשחק וגם שיחקתי קצת עם השחקנים הטובים בארץ למרות שזה לא משחק לטעמי בכל מקרה, גם בגלל השליטה עם השלט בו וגם כי אין לי ויי] לא אמרת שהמשחקים לא דורשים סקיל טכני, סמאש במיוחד דורש סקיל טכני [למרות שבבראול ירדה הדרישה בהרבה, מילי דרש המון סקילטכני] וטקן גם יש לו היבט טכני כמו להוציא אלקטיריקים וקומבואים ולעשות מלכודות ופארי למכות נמוכות בצפייה והענשות. ויש עוד שלל דברים אבל מה, ב2 המשחקים המכנה המשותף הוא שרוב המוחלט של הדמויות משחקותו אותו דבר מלבד השוני בעדיפויות של המהלכים שלהם ולכן הן משחקות על אותם דברים של ריווח נכון, הענשות טעויות וקצת מיקסאפים של תפיסה או מכה [במקרה של טקן גם ערבוב של מכות נמוכות וגבוהות] ובעקרון זהו.

freak2100

New member
זה היה בצחוק, כי אתה אמרת לי את אותו דבר ../images/Emo6.gif

אני עדיין לא מבין איך אתה יכול להשוות בין טקן וסמאש, אבל שיהיה

Ziltoid

New member
טקן וסמאש שינהם משחקי מכות.

בעלי אותם יסודות. אומנם בסמאש זה יותר בפלטפורמה ויש פרוג'קטיילים אבל בשני המשחקים יש את עניין החיזוי והצפוי. אני התייחסתי לטקן וסמאש שהם אותו דבר במובן שבשני המשחקים הדמויות בכל משחק משחקות בצורה דומה [אולי לא הייתי ברור בניסוח, מצטער על זה]. אולי לך כשחקן מהצד זה לא נראה ככה, אבל לי כשחקן משחקי מכות בעיקר, ברמה גבוהה בסמאש משחקים פחות או יותר אותו דבר כמו שגם בטקן הדמויות שם משחקות על אותם דברים כדי לנצח וההבדל בין הדמויות לרוב זה רק העדיפויות של המהלכים והסט מהלכים שאפקטיבי אצלם וכל אחד עם המלכודות שלו באוקיזמה [כשהיריב קם ואתה מכריח אותו להגיע למשחק ניחושים, אולי כדאי שתקרא את הספר שהמלצתי בהתחלה אם זה מעניין אותך] אניוואי, אני אפסיק לחפור בנושא, תצפו לעדכון בקרוב :D

Ziltoid

New member
בשניהם גם

יש את האספקט של הענשות של היריב, ומלכודות פריימים וכדומה. בסופו של היום שניהם משחקי מכות שמתבססים על אותם יסודות, פשוט זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. גם במשחקי מכות דו מימדיים יש אלמנטים דומים אבל במשחקי דו מימד יש יותר דגש על שליטה במרחב באמצעות פרוג'קטיילים ומהלכים עם טווח עצום בשילוב עם הקפיצות המוגבלות [אם אתה לא יודע הפרוג'טיילים בסמאש הם לא יותר מדי אפקטיבים ויש להם שימוש רק בנקודות מסויימות בזמן הקרב].

freak2100

New member
סמאש הוא משחק מכות דו מימדי...

בסך הכל, מימד העומק בא לידי ביטוי רק בגרפיקה הנראית על המסך, הקרב עצמו מתבצע רק בשני מימדים. ההבדל בינו לבין שאר המשחקים זה שבסמאש השלב יותר מסובך, וזה מוסיף עוד אספקט טקטי ללחימה (לא רצפה עם גבולות ורקע משתנה). הבנתי מה שאתה אומר לגבי זה שלכל הדמויות יש את אותו בסיס, אני רק לא מבין למה זה בעייתי. בסך הכל הדמויות שם מאוד מאוד שונות אחת מהשנייה, יש tear list מאוד מפורט, לכל דמות יש יכולות שונות ויתרונות\חסרונות משלה... הדבר היחיד הוא שאתה צריך ללמוד את השליטה הבסיסית, והיא תקפה לכולם - אם אתה מנסה לשחק עם דמות שעוד לא שיחקת איתה אתה צריך ללמוד איך להשתמש בה בצורה יעילה, ואיך ומתי להשתמש ביכולות שלה, אבל השליטה הבסיסית נשארת זהה. אף פעם לא יצא לי להתקל במשחק מכות יותר עמוק מסמאש, שמשלב כל כך הרבה טקטיקה וחשיבה מאחורי כל מהלך, לא מצריך ממך לשנן שילובי כפתורים, ומאפשר לך ליצור קומבואים משלך בלי שום הגבלה. לא סתם סמאש נחשב לאחד המשחקים הכי טובים בעולם... יש איזשהו משחק מכות יותר *מצליח* ממנו? (אני לא נתקלתי, אבל אולי אני פשוט לא מכיר, בגלל זה אני שואל) ואם לחזור רגע לדיון המקורי - הטורנירים בסמאש הם בדיוק הטורנירים שאתה מדבר עליהם, טורנירים מאוד גדולים, מוצלחים, תחרותיים וכו'... מצד שני... תקן אותי אם אני טועה, נתקלתי פעם בשם שלך בפורום סמאש בvgames, ושם היה לך דיון עמוק עם השחקנים הכי טובים בארץ לגבי סמאש. אני צודק? כי הם יודעים הרבה הרבה יותר טוב ממני... אמנם יש לי את המשחק, אבל אין לי יותר מדי זמן להשקיע בו, ובסך הכל השתתפתי מספר פעמים בטורנירים ותמיד הפסדתי (ידעתי שאני אפסיד, אני רחוק מהרמה שלהם, סתם הגעתי בשביל הכיף)

Ziltoid

New member
אומנם סמאש היא משחקיות דו מימדית

אך בסמאש להבדיל מטקן מימד הגובה מאפשר התחמקות ממהלכים מסויימים או מפרוג'קטיילים לצורך העניין כמו שבטקן אפשר לעשות סיידסטאפ כדי להתחמק ממכות. טקן זה גם משחקיות דו מימד אבל הייתי קורא לזה דו מימד וחצי כי בגלל הסיידסטאפ. זה לא באמת תלת מימד. אני לא אוהב את זה כשיש לי 40 דמויות נניח (לא זוכר את המספר מדוייק של דמויות בסמאש) ורובם המוחלט כמעט משחקות אותו דבר. זה משעמם לדעתי. בנוסף לפחות במילי, המשחק הזה היה לא מאוזן בטירוף והיו רק 5 דמויות שבאמת היו שוות משהו ברמה גבוהה כמובן שעדיין היית רואה שחקנים משחקים עם לואו טיירס אבל הם לא היו משתווים כמעט לעומת הטופ. בסמאש אין קומבואים באמת כי אפשר להתחמק מהם בכל רגע נתון עם תזמונים נכונים = זה לא קומבו. אני לא אמרתי לרגע שסמאש לא משחק תחרותי, הוא מאוד פופולרי בארה"ב ויש לו המון טורנירים גדולים שם והקהילה פורחת. אבל אני אישית לא אוהב אותו בגלל הרבה סיבות. אני חושב שזה גם כי יותר 'גדלתי' על המשחקי מכות היותר מסורתיים שרובם אגב הרבה יותר מצליחים מסמאש ביפן (המקום בו השחקני משחקי מכות הכי טובים שוכנים ושם הטורנירים הכי גדולים במשחקי מכות, ראה ערך - Super battle opera) כגון Guilty gear xx accent core, street fighter 3rd strike (משחק שאני גם לא אוהב מאותם סיבות שאני לא אוהב סמאש), super street fighter turbo 2 (משחק מכות שקיים כבר מעל 15 שנה ועדיין מוצאים בו דברים חדשים! המשחק הכי איכותי שאני מכיר). אה ובקשר לחבר'ה של סמאש, בעקרון דיברתי איתם יותר in-person או במסנג'ר וכאלה, אנשים כמו valley ן fizz שמובילים את הקהילה שלהם. כמובן גם בדקתי על המשחק בסמאשבורדס הרבה, הפורמים העולמיים כדי לחקור ולגבש החלטה שלי על המשחק.

למעלה