משו מלחיץ!!

Manty

New member
אבל שכחת לציין

שמקבלים 300.000 לאחר הלידה מהביטוח שאמור לכסות את מחיר הלידה (אם כי לאנשים כמוני זה כסף נקי בבנק (
). וסתם לקנטר, אם מניקים, אין צורך בתמ"ל
(אך רוב היפניות משלבות). ולדעתי, רוב הילדים הולכים ליסודי ממלכתי. רק לדוגמא, בגן של ביתי, מתוך כ 60 ילדים, אני יודעת רק על 3 בנות שנשלחו לג'וקו ומתכוונות ללכת לבי"ס יסודי פרטי. שלושתן בנות יחידניות. החטיבה היא גם בחינם, אך דווקא אליה הרוב מעדיפים לשלוח לפרטי, כדי להקל על הקבלה לאוניברסיטה. לדעתי, כאם לארבעה עם בעל שהוא טיפיקל סאלארימאן, הבעיה הרצינית ביותר זה תנאי המחייה (דירות קטנות בעלות עצומה). ובכל זאת, התרבות היפנית, בה כולנו ישנים יחדיו פותרת את הבעיתיות, לפחות בשנים הראשונות. כמי שמאמינה בסגנון חיים פשוט, אני לא חווה בעיות כלכליות בחיי היום יום. ולגבי המשפחות מרובות הילדים... הלוואי ויכולתי לתת לילדי את החינוך הזה

karnush72

New member
וכפי שאמרת - המענק מוענק לאחר הלידה

זה לא בדיוק עוזר לאנשים בלי כסף לעבור את חודשי ההריון. אני חושבת שכולם היו מעדיפים לקבל את ההנחה הזאת בתשלום לבדיקות הרפואיות. אני יודעת שרוב הילדים הולכים לבתי ספר יסודיים ממלכתיים אבל הבעיה בחלט מגיעה עם חטיבת הביניים והתיכון. ואכן - שכר הדירה כאן...... משלמים הון תועפות על דירות קטנטנות. בארץ באותו מחיר בהחלט אפשר להשכיר דירה סבירה ביותר. ומנטי - את ואני אכן לא חוות בעיות כלכליות אבל אני מכירה הרבה אנשים שכן. הבת שלי הולכת למעון ציבורי 保育園 ורוב המשפחות שם הן משפחות בעלות אמצעים מוגבלים ואכן רוב הילדים הם ילדים יחידים.

Manty

New member
אך לדעתי את לא רואה את האוכלוסיה

הממוצעת. גם כשאני שלחתי את טאיו להיוקואן, נפגשתי במעמד הצווארון הכחול. אך הם מהווים אחוז מאד קטן באוכלוסיה. לא בטוחה לגבי הסטטיסטיקה, אך לדעתי מעל 70 ואולי אפילו 80 אחוז מהילדים הולכים ליוצ'יאן (בדר"כ פרטי), והאם אינה עובדת.. אני יודעת שחלק מהסיבה לכך היא שאין מספיק מקומות בהויקואנים, אך עדיין, אני חושבת שהמצב הכלכלי ביפן עוד רחוק מלהיות רע... אך אני בהחלט מסכימה איתך שבגלל העלות של החינוך והאמונה בחינוך פרטי, מותגים, ואלפי חוגים לילד, משפחות רבות מעדיפות ילד אחד.

karnush72

New member
אני בהחלט לא טוענת שהמצב הכלכלי

ביפן רע. אני רק אומרת שלגדל ילדים ביפן עולה המון כסף. יש המון משפחות רק עם ילד אחד ויש גם הרבה משפחות עם שני ילדים (ואני לא יודעת איך זה יוצא להם אבל לרוב מי שאני פגשתי זה בן-בת). ראיתי גם מעט משפחות עם 3 ילדים (שזה דבר ראוי להערכה פה) ומשפחות עם 4 ויותר ילדים זה נדיר (וזה ראוי להערצה - לפחות יש לך את ההערצה שלי). הייתי אומרת שהממוצע הוא בין ילד אחד לשניים. בארץ הממוצע הוא 3 ילדים???? דבר נוסף ששכחתי לציין הוא שעד גיל 6 טיפול רפואי לילדים הוא חינם!!!!!!!!!!! (וזה כולל תרופות) וזה מכפר על המעט שמקבלים מקצבת הילדים.

tals56

New member
מאנטי תמיד רציתי לשאול אותך!

נכון את ישראלית והבעל שלך יפני? אז יש לכם ילדים,איזה דת הילדים? זה תמיד עניין אותי!(כמו שיש אמא יהודיה+אבא נוצרי אז זה נוצרי-יהודי כי בנצרות זה לפי האבא וביהדות זה לפי האמא)

tals56

New member
אז?

אז מה אם ביפן לא מייחסים חשיבות לדת, אני שואל איזה דת הילדים שלה בגלל שהיא יהודיה (לפי מה שידוע לי) ובעלה יפני...אז איך זה הולך בילדים בבודיהיזם (או שינטו)?

Nisenhouse

New member
חסרי דת אולי... ההגדרה לא משנה

ביפן, איש באמונתו יחיה (ויקיים מנהגים בשביל הכיף) -> ככה זה צריך להיות

karnush72

New member
לא יודעת לגבי מאנטי אבל בהחלט ביפן

לדת אין חשיבות, אפשר להיות הכל בעת ובעונה אחת. אנחנו חוגגים את החגים היהודיים ואת ראש השנה היפני. אנחנו הולכים ל-お寺 וגם חוגגים יחד עם כל שאר היפנים את halloween ו-xmass. (לחגים האלה אין שום משמעות דתית אצל היפנים, הם רק רואים בזה סיבה למסיבה)

Manty

New member
הילדים שלי יהודים

בגללי
אך אם תשאל את ביתי בת ה-6 היא דווקא תגיד שהיא נוצריה, או לפחות מאמינה בישו..

Woogy

New member
כן, העיקר זה איך הם מגדירים את עצמם

אז הילדים היותר גדולים לא מאמינים בישו או שהם יהודים שמאמינים בישו? (שזו הגדרה לגיטימית, אף כי הרבה יהודים אחרים חושבים שהיא לא. מצד שני מספיק "יהודים" מגדירים חילוניים כלא יהודים)

tals56

New member
והם יודעים עברית?

והבת שלך מחזיקה ספר של הברית החדשה? מגניב דווקא...אחים יהודים ובת נוצריה

ryurach

New member
40.000 יין? את אולי מתכוונת ל400.00

400.000יין? לא נראה לי שיש מצב שלידה ואישפוז עולים 40.000יין? לי זה עלה משהו כמו 700.000יין

jonbaum

New member
קצבת ילדים - כל כך מעט??

באירלנד אנחנו מקבלים 150 יורו לכל ילד, פלוס עוד 1000 יורו בשנה (250 יורו כל שלושה חודשים) לכל ילד מתחת לגיל שש. כך יוצא שעם שתי בנות מתחת לגיל שש, אנחנו מקבלים 5600 יורו לשנה, שזה בממוצע 466 יורו לחודש (כמעט 70000 ין או 2500 שקל לחודש).

JPing

New member
זה הגיוני

יפן היא מדינה קפיטליסטית ליברלית בעוד שרוב מדינות אירופה הם סוציאל דומקרטיות כך שברור שיהיה הפרש תהומי בין הקצבאות ביפן לבין אירלנד :)

Woogy

New member
לדעתי זה צפוי להשתנות בקרוב

זאת בשל הסוגיה הדמוגרפית כפי שציינתי במקום אחר בשירשור. ואני לא מאמין שבממשלה היפנית מספיק טפשים כדי לא לנקוט בקרוב באמצעים חריפים לתיקון המצב.

למעלה