משו מלחיץ!!

M4686

New member
משו מלחיץ!!../images/Emo11.gif

הייתה כתבה בעיתון "7 ימים" של ידיעות אחרונות על יפן ,רציני! כתבה מלחיצה!!!! אני אכתוב פה את הכותרת המשנית.. ממנה כבר אפשר להבין.. "הפשע בעלייה, הכלכלה בירידה, הנסיכה בדיכאון, האבטלה היא אסון. יפן של המאה ה-21 מנפצת לרסיסים את כל מה שידענו בעבר על ארץ השמש העולה: העם החרוץ והממושמע מעדיף לרבוץ עכשיו בבית במקום לצאת לעבודה, הנשים לא רוצות להתחתן, הצעירים חולמים לברוח לאוסטרליה.רק תינוק אחד קטן הצליח להוציא את היפנים לרחובות ולהחזיר את התקווה." עוד חלק מהכתבה שממש נשארתי בפה פעור עד כמה שהמצב קשה0-0 "המדינה הזו צריכה איזה זעזוע, זה מה שצעירים צריכים כאן", אומרת נאוקו, בשנות ה40 לחייה, בתגובה לשאלתי מה יביא לשינוי לטובה במצב החברתי המדרדר. "משהו חייב לקרות. למשל מלחמה עם צפון קוריאה. זה יכול לעורר את האנשים ולגרום להם להכיר בכך זהעולם אינו רק פינוקים, קניות ומשחקי מחשב"... "קצת משמעת ומלחמה קצרה לא יזיקו"" כאילו מה? המצב שם עד כדי כך קשה עד שהם רוצים מלחמה? שהם חושבים שזה פיתרון?! אני הייתי בהלם.. ועוד חלק... "... החלומות שהנשים מטפחות: אלה חושקות בגבר קוראני ובקריירה משגשגת..." את החלק הזה סתם כתבתי כי זה גרם לי להתקפל מצחוק עד כמה שהחלומות שלהן דומות לשלי XD

GnomeBubble

New member
לא נשמע לי כמו כתבה מאוזנת...

יש ביפן בעיות, אבל הכלכלה דווקא יציבה כרגע, עד כמה שאני יודע. הנסיכה אולי בדיכאון, אבל זה לא ממש משנה לעם. האבטלה היא אכן בעיה רצינית שם (אבל גם כאן, ובעוד מקומות בעולם).

tals56

New member
אז מה גם אני בדיכאון נו ו?!

אני בדיכאון בגלל שאני מחכה לאימייל ממישהו כבר יומיים!

Tenguy

New member
מדובר בכתבה "צהובה" תרתי משמע

דווקא יפן יוצאת עכשיו ממיתון כלכלי מאד ארוך, ועברה רפורמות משמעותיות בפוליטיקה ובכלכלה (תודות לרה"מ הקודם קואיזומי), והעוצמה הכלכלית של יפן שוב מורגשת ביפן עצמה ובעולם כולו. הפשע עדיין אפסי, והעלייה המדוברת היא בעיקר מקרב המיעוטים ביפן (בעיקר של הסינים). תרבות הפנאי קצת יצאה מן הפרופורציות פה ושם, אבל היא דווקא תולדה של יוזמה ממשלתית שהצליחה (אולי קצת יותר מידיי...) לשכנע את היפנים לבלות ולצרוך יותר (משיקולים כלכליים), ולהפסיק את השתעבדות המוגזמת לעבודה ולחסכנות המופלגת של היפנים. הירידה בחתונות ובמספר הילדים היא תוצאה ישירה לשחרור האישה היפנית, שעד סוף שנות השבעים הייתה "כלואה" בבית, שכל תפקידה לגדל את הילדים לבד בעוד הבעל היה עובד מצאת החמה ועד צאת הנשמה... (שלא לשכוח שאם אישה יפנית הייתה נישאת לבכור, היא מחוייבת לטפל, ולעיתים כמו משרתת חרופה, גם בהורים שלו). ביפן של ימינו, הנשים הרבה יותר עצמאיות וכמות היפניות שיש להן קריירה עצמאית הוא גדול במאות אחוזים למה שהיה לפני 30 ו-20 שנה. גם יוקר המחייה הגבוה מאד ביפן, מעלה מאד את עלות גידול הילדים, דבר שמקטין מאד את מספר הילדים שהורים יפניים יכולים להרשות לעצמם לגדל (אין ביפן תרבות פריון מטורפת כמו שיש בארץ ואין קצבאות ילדים כמו בארץ, שהרבה פרזיטים ופרימיטיבים יכולים לחיות כאן על חשבון שאר משלמי המיסים). הלוואי בארץ חצי רמת חיים, כמות פשע, איכות לימודים ותעסוקה כמו שיש היום ביפן. הכתבה הזאת במפורש מסתכלת על שמינית הכוס הריקה, ולא על שבע השמיניות המלאות...

tals56

New member
"ביפן תרבות פריון מטורפת כמו שיש בא

בארץ" למה אנחנו בדואים שלכל משפחה יש 18564387436587436587645 ילדים שלתל אביב אנחנו נוסעים במשאיות הובלה? נו באמת,המשפחה הכי גדולה (יהודית חילונית) שראיתי היה לה 7 ילדים וכל השאר 3-5 ילדים שזה נורמלי לגמרי. (אני אישית יש לי 2 אחיות או יותר נכון חיות פרא פרה-היסטוריות) ומה רע בחיים בארץ?אני לא לומד עד מאוחר אבל לומד ביום ראשון ואני לומד בשעות כמו תלמיד בן 16 מברוקלין (נבדק!) ההורים שלי חוזרים לא מאוחר מהעבודה(4-5 בצהריים) אני לא פוחד לצאת לרחוב ולהשתמש באוטובוסים וברכבות (טוב אולי ברכבות כן אחרי שראיתי כתבה על זה בערוץ 2)הבית שלי קצת יותר גדול מ30 מ"ר לעומת דירה בטוקיו ויש לי חברים ובסכ"ה אני מאושר לחלוטין! (חוץ מהיומים האחרים שאוסולד OSWALD החליט לדכא אותי ע"י כך שהוא לא מחזיר לי אימייל! ואני לא מפסיק לבדוק את האימייל שלי כל 20 שניות) יש לי 3DS MAX,MAYA,XSI ופלאש והחיים יפים!

Tenguy

New member
ביפן זה מאד מאד לא נורמלי 3-5 ילדים

למשפחה, ביפן 3 ילדים זה הרבה, ו-5 ילדים זה ממש מטורף (כמו שאתה מסתכל על משפחה בדואית...
). הממוצע למשפחה יפנית זה 1-2 ילדים, וזהו. אם אתה רואה את סדרת האנימציה המד-הי-מה וה*נהדרת* "אזוקי-צ'אן", תראה שמכל החברים שלה, היא היחידה שיש לה עוד אח (כלומר, הם 2 ילדים במשפחה), בעוד שכל שאר החברים שלה הם ילדים בודדים.

tals56

New member
אולי ביפן

ולמשפחה בדואית ממוצעת אין 5 ילדים - יש קצת יותר מ15...יותר או יותר... ו3 ילדים זה בסדר גמור - כנ"ל גם 4 5 ילדים זה קצת מוגזם אבל ילד אחד?כאילו זהו? אני מתכתב עם הרבה אנשים מהעולם (אירופה,אמריקה,אסיה - לרוב אירופה) ולכולם כמעט יש 1-2 אחים (בנוסף להם,כלומר 3 ילדים במשפחה) וגם ההורים שלי כשלא הייתי בבית והאחיות שלי היו בצבא - אמרו שהיה מאוד ריקני בבית. וגם אם הייתי בן יחיד גם הייתי מרגיש מין בדידות שכזאת... כמובן שאני לא אומר שאני רוצה 15 אחים אבל 3-4 ילדים במשפחה זה בסדר גמור... גם ככה,יש הרבה כתבות בוואלה ובYNET על קצב הילודה הסופר נמוך שביפן - ושהשלטונות היפנים מעודדים להביא עוד ילד למשפחה (כלומר 2 ילדים בממוצע) ואם הייתה צופה בסדרה המדהימה וה*נהדרת* קוד ליוקו (שדורגה כמקום ראשון בCN!!) היית רואה שליומי (יפנית) יש עוד אח בנוסף לה (הירוקי) הנה קח לינק ליוטוב: הפרק הראשון חלק 1: http://youtube.com/watch?v=U9H-kVWTq3s חלק 2: http://youtube.com/watch?v=tA8HMvazxWc חלק 3: http://youtube.com/watch?v=3rk5PoAlAbE למרות שכדאי לך לראות קודם את XANA AWAKENS (זנה מתעורר) אבל שידרו את זה לפני העונה השלישית - זה פרק שבו מסבירים איך הכל התחיל כאילו עונה 0 ובפרק 1 הם התנהגו כאילו הם בפרק מיליון (וכמובן אני אוסר עליך לראות את זה בעברית!!איסור חד משמעי!) אז תתחיל להתמכר כמוני וכמו עוד אלפי אנשים אם לא מיליונים ברחבי העולם!

0Pandemonium0

New member
אולי לא תגיד ליפנים מה לעשות?

אני לא בטוח שהם חושבים שארבעה ילדים זה בסדר, כמוך, אז לא יעזור אם תכתוב את זה כאן.
ואתה צריך להתעדכן בקשר לגודל המשפחות היהודיות שאתה רואה בארץ. אני חושב שזה היה בעיתון של סוף השבוע, שהייתה כתבה על אמא שנפטרה והשאירה מאחוריה 18 (!!!) יתומים.

tals56

New member
אוקיי אז היא הקשיבה יותר מדי למשפט

פרו ורבו... ואני לא אמרתי ליפנים מה לעשות. אם 4 ילדים זה לא בסדר אז כמה זה בסדר?1?

0Pandemonium0

New member
אין מספר מוחלט שהוא בסדר.

כל אחד יחליט כמה ילדים מבחינתו זה "בסדר".

tals56

New member
אבל 3 ילדים זה בערך ממוצע ולא

תרבות פיריון מטורפת

calijuu

New member
אני חושב שילד עד 2 זה בסדר.........

למה אם ילד זכר יגדל עם יותר מידי בנות בלי אחים, יש סיכוי גבוה שיצא הומו.. =] ויפניות הורסות את העם היפני בזה שהן מתחתנות עם נוכרים!!! ז*נ*ת :}

0Pandemonium0

New member
מה נסגר איתכם, תגידו?

אחד מחליט ליפנים כמה ילדים זה טוב, והשני גורס שילד שגודל בחברת בנות יהיה הומו, ועוד חושב שזה לא בסדר?

Woogy

New member
כן- ילד אחד בלבד זה רע מאד

הממשלה ביפן כנראה עוד לא ממש עושה הרבה כדי למנוע את המצב המסוכן הזה של ילד אחד בלבד למשפחה. זה אומר שבתוך דור אחד יהיו חצי מכמות האנשים העובדים שיש כיום, כלומר חצי הכנסות ממסים, בזמן שההוצאות על קיצבאות זיקנה ומערכת הבריאות רק עולים יחד עם תוחלת החיים. אם תזכרו שהייתה שם גם קצת שחיתות עם הכספים המיועדים לחסכונות הפנסיה של אנשים, אז תבינו שהממשלה משלמת את ההוצאות מתקציב שוטף ולא מחסכונות שאנשים שילמו למדינה. גיל הפנסיה צפוי לעלות פלאים בקרוב. זה סיפור שלם, אבל אני מקווה שהבנתם שזה לא כזה פשוט שכל אחד יעשה כמה ילדים שבא לו, רק שלא בא לו.

tals56

New member
אתה טועה!

לאחותי יש לה חברה שלאמא שלה יש שלושה אחים וכולם הומואים! (כלומר במשפחה יש 4 ילדים,3 בנים ואחת בת - כל הבנים הומואים והבת היא הסטרייטית היחידה!)

karnush72

New member
ביפן עלות גידול הילדים הרבה הרבה

יותר יקרה. נתחיל מזה שההריון לא בחינם כמו בארץ. בישראל בכל תקופת ההריון מטופלים בקופת החולים בחינם (כמובן חוץ מהבדיקות המיוחדות שעולות) ואין צורך לשלם על אשפוז בבית החולים לאחר הלידה. ביפן - מאחר והריון הוא לא מחלה שום דבר לא מכוסה על ידי הביטוח. משלמים בכל פעם שמגיעים לרופא, משלמים על כל בדיקת אולטרסאונד ולאחר הלידה משלמים גם על ימי האשפוז בבית החולים. וזה המון המון כסף. רק הלידה והאשפוז עלו לי 40,000 יין ואני אפילו לא רוצה לחשב כמה זה עלה לי עד ללידה. ואחר כך העלות של גידול הילדים....... בגדים, חוגים,,,, אומנם החינוך בבית הספר היסודי הוא חינם לגבי חטיבת ביניים ותיכון ציבוריים - אני עדיין לא יודעת כמה זה עולה , אבל אם הולכים לבתי ספר פרטיים (שזה בערך הנורמה ביפן) אז שוב - צריך לשלם. ושלא נדבר על האוניברסיאות.......... לא כולם יכולים להרשות לעצמם לשלם ולכן הם מסתפקים בילד אחד שיוכלו לתת לו את כל מה שהוא צריך ולא לקמץ בין 2 ילדים ויותר. ונזכרתי בדבר נוסף - אין ביפן קצבת ילדים כמו שיש בארץ. מקבלים 5,000 יין לכל ילד (וגם זה לא באופן אוטומטי)- שזה 200 ש"ח. אל תשכחו שרמת החיים ביפן יותר יקרה. מה זה 5,000 יין. זה לא מספיק לכלום. רק פחית אחת של תחליב חלב עולה 1200 יין. וכשיש תינוק צריכים לפחות 4 פחיות כאלה בחודש... הרבה זוגות רוצים יותר מילד אחד אבל הם פשוט לא יכולים להרשות זאת לעצמם. ושוב - יחד עם זאת ---- יש גם משפחות מרובות ילדים (מעט אבל יש). במשפחות כאלה יש בין 8 ל-11 ילדים. ביפן אוהבים לעשות תוכניות ריאליטי על המשפחות האלה. עוקבים אחריהם במשך מספר שנים. וזה פשוט הורס מצחוק..... איך שהבית נראה.. כל השוגי קרוע כי הילדים כל היום משתוללים ורבים. וכמויות הכביסה שצריך לעשות.... ובדרך כלל האמא תמיד נראית כזאת גדולה וחייתית.... אבל במשפחות אלה כשהילד מגיע לגיל 18-20 הוא צריך לעוף מהבית. זהו - you are on your own

Tenguy

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד על גילוי הלב, ובהצלחה

בגידול הילדים - שתרווי הרבה הרבה נחת

למעלה