משו למחשבה...

2PAC4EVER

New member
המפיק הזה הוא הממחזר הכי גדול של

ההיפ הופ, הוא הפיק שיר באלבום החדש של אקזיביט שנשנע בדיוק כמו THE 6TH SENSE שהוא הפיק לקומון. לא יודע מה תופסים ממנו כל כך???

צחי טל

New member
פאק אתם מזיינים את המוח!

אני לא מבין את הוכוח הזה , הוא אידיוטי לדעתי . כי אם ההיתם מתווכחים על הליריקס והמשמעות ומסר ובלה בלה אז ההיתי מבין, אבל אתם מתווכחים על משהו שהוא בתכלס ענין של טעם, תראו למשל פעם לדרה היו הפקות "הרדקור" כאלה מעצבנות והיום יש לו נטיה להיות יותר קליל וקליט כי זה מה שהקהל רוצה ואוהב נכון?זה גם מוכר טוב וגם נשמע טוב. אבל בסך הכל כל הויכוח הזה זה ענין של טעם כי גם מפיקינדרגראונד יש יציאות עם נטיה לפופ והפוך.. ובשורה התחתונה: כל עוד זה עושה לך לרקוד זה טוב
והמבין יבין

da^Lord

New member
בעניין הפקות

בשנתיים האחרונות, התקופה שהיפ-הופ נכנס חזק גם למיינסטרים חל שינוי/שיפור בהפקות, הרבה יותר מלודיות ועשירות. אבל בעיני לעשות הפקה עשירה היא בדיוק כמו להכניס כוסית לקליפ. לא תמיד זה מראה על גאונות, ולפעמים בא בקלות יותר מאשר לחשוב על ביט שהוא אומנם מונוטוני אך סוחף. אני משווה למשל ביטים של ביגי ,שהיו ריקים אבל ממש טובים להפקות של פאפי (למשל מה שעשה לסרט גודזילה) - ביט ענק עם המון המון השקעה אבל בתאכלס מה שייזכרו זה את הביט של ביגי (אם יעשו זה מול זה). בעיני המפיק הכי טוב הוא דר דרה, פשוט זה מה שאני אוהב, את הסגנון של המערב, והגאנגסטה. בזמן האחרון גם הוא השתנה התקדם עם הזרם כמו הביט שעשה ל"אדיקטיב" של truth hurts, ביט פשוט מעולה, וכמה שאני אוהב אותו, לא בטוח שהוא ייכנס לקטגורייה של הקלאסיקות כמו הביטים מהקרוניק או הקרוניק 2001. אני לא אומר שמה שיש היום זה לא טוב, ההפקות של טימבה מעולות ושל הנפטונס ולדעתי זה חלק מקידמה מסוימת.. שיפור גם של האמצעים וגם של גישה להיפ-הופ.. אני אומר שביט טוב צריך להיות טוב בבסיס שלו, ולא חשוב כמה השקעה תהיה בו הוא יהיה טוב. ויש יציאות של ביטים מושקעים טובים, אבל לא הכל. ועוד מילה (לא קשור) - ההפקות של מומי לוי לא נופלות מהפקות של מפיקים מפורסמים בחו"ל..

Gershenman

New member
רק דבר אחד

אם אני לא טועה,DJ QUICK הפיק את אדיקטיב... שומע עכשיו- Queen Latifh-A King and Queen Creation

kodman

New member
DJ Quick הפיק את השיר

דרה הוא המפיק בפועל כי היא חתומה אצלו. וגם ככה כל הביט מסומפל על קטע מוזיקלי מאיזה סרט הודי - מי שרוצה תשיר המקורי שיפנה אליי באייסיקיו או משהו אני ישלח לו. kodman

kodman

New member
לא מסכים איתך בכלל

היפ הופ זה מוזיקה. עם כל הכבוד שיש לי לפרימייר - וגם ל Gang Starr, ויש לי כבוד - הוא בהחלט מפיק מכובד, ואחד מהסקרצ´רים הטובים בתחום - לא צריך להיסחף. וזה שהנפטונז וטימבאלנד עושים להיטים רק מוסיף להם - אפילו שלפי דעתי לטימבאלנד דיי נגמרו הרעיונות - ואולי לא תסכימו איתי על זה, אבל לאט לאט כבר מפיקים (וגם זמרים \ ראפרים) חוזרים על הדברים של עצמם. ואני שמח על כל הפקה חדשה - גם ככה ממחזרים סימפולים באופן מטורף וסימפול שלראשונה הפך שיר לקלאסיקה אחרי זה מסומפל שוב בצורה מגעילה (קחו לדוגמא את stay with me שסומפל אצל BIG L זה היה יפה, אחרי זה סומפל אצלי ביגי והפך לקלאסיקה - אבל אצל זה כבר היה דוחה לפי דעתי) גם פאפי מבסס את ההפקה שלו על סימפולים אז מה? סימפולים זה חלק חשוב בהיפ הופ, גם בהפקה. בכל מקרה לפי דעתי פרימייר לא המפיק הכי טוב בהיפ הופ, ואף אלבום של גאנג סטארר לא נחשב אצלי לקלאסיקה (אפילו שיצאו להם כמה אלבומים טובים מאוד). קשר לטימבאלנד - הוא ומיסי עובדים ביחד על האלבום הבא שלה - נקווה שיהיה טוב, אני אישית אהבתי את 2 האלבומים הראשונים שלה (במיוחד את הראשון) הרבה יותר מהאלבום האחרון. פרימייר וגורו עובדים על האלבום הבא שלהם - פרימייר קצת נעלב מהשמועות שהוא נחלש והוא מתכוון לחזור בגדול (לדבריו
). kodman

kodman

New member
תיקון משפט

"אבל אצל אשאנטי זה כבר היה דוחה לפי דעתי"

בלייז

New member
סתם שאלה...

כולם מדברים על פרימייר מצד אחד והנפטונז וטימבלנד מצד שני,יש הרבה מפיקים מצויינים אחרים,שימו לב למשל לnottz מי שמכיר,או קבוצת מפיקים בשם hangman 3 שהפיקו לנאס את השיר stillmatic ועוד שירים לפרודיג´י קורמגה ואחרים. ואגב מילה אחת על irv gotti:הבן אדם כבר לא כל כך מפיק דברים משלו ,יש לו מפיק שעובד איתו בשם 7.... משהו,שכחתי מה אחרי השבע,שמפיק לא כמעט את כל הדברים תגיבו אנשים

Pace

New member
לא, פאפי לא מבסס על סימפולים...

יש הבדל בין סימפול לבין העתקה של מוזיקה מלהיטים ישנים. זו הסיבה שפאפי לעולם לא יחשב בעיני ובעיני רבים אחרים כמפיק, אלא פשוט בתור בנאדם שהורס שירים ישנים, ועשה קריירה על כלום (תתווכחו איתי עד מחר, איזה ביט מקורי הוא הפיק?). תחשבו על זה: האם הוא מסמפל חלקים קטנים משירים מסוימים ומפתח אותם (ובהיפ-הופ - הסימפולים הם מתקליטים ישנים ונדירים בד"כ ולא להיטים בטוחים) או פשוט עושה עבודה קלה ולוקח להיטים ישנים ועושה עליהם ראפ (קריוקי)?

baduist

New member
פאפי לא מפיק ביטים

פאפי מפיק שירים. אם הפלייבק לקוח או לא, זה לא משנה, הוא א. עדכן את הסאונד ב. יצר שירים (הפקה מוסיקלית, לא ביטים) שהם להיטים ו\או סתם מאוד טובים בלי קשר ללהיט המקורי.

Pace

New member
כלומר, במילים אחרות:

הוא בנה קריירה על כלום. גם אחי הקטן יכול "לעדכן" סאונד לשירים ישנים ואהובים... זה עדיין עלוב לדעתי. "יצר שירים". הצחקת אותי.

hermoni

New member
בואנה מה זה ההתעלקות עליו?

דבר ראשון באלבום החדש שלו רוב הביטים מקוריים וגם ככה הוא הופך את השירים הישנים בסימפול למשהו משובח עם ניחוח היפ הופ אז זה שמישהו אחר הלחין את זה אומר שהוא גרוע? הוא אין לו כישרון יצירה אבל כישרון הפקה יש לו בין הטובים בעולם

DJ$upreme

New member
אתה לא יודע על מה שאתה מדבר

פאפי כתב שירים נהדרים למרי ג´יי, ג´ודסי, פיית´ אוונס ועוד. ואנימדבר על שירים ממש, בלי שום סימפול. חלק מהלהיטים שלו הם באמת סימפולים של להיטים ישנים, זה באמת די מאוס, א-בל, זה נכון לגבי כל הז´אנר, כולל דרה או סאבלימינל. ודווקא חלק מהלהיטים שלו הם הפקות ללא סימפולים, גם מהזמן האחרון. בדוק וחזור אלינו.

Pace

New member
אנא אמור לי

(בלי טיפת זלזול), איזה להיטים קודמים (ולא מהאחרונים) לא היו מבוססים על שירים אחרים? מצטער על הבורות, אבל התיאשתי מה"אומן" הזה, ולא אקום ואמחא לו כפיים מפני שהתחיל ליצור מוזקיה מקורית (באמת כל הכבוד). מצחיק אותי שאתה אומר שהדבר נוגע לגבי כל הז´אנר... איך אתה יכול לשוות את מה שהוא עושה לדרה? האם דרה לוקח להיטים בטוחים, או פשוט מסמפל קטעים שונים וקצרים, שמן הסתם כנראה מעולם לא היינו זוכים להכיר ומפתח אותם? הסברתי באחת ההודעות את ההבדל בין סימפול להעתקה. כמו שאני רואה את זה, הדבר הכי קרוב להעתקה שדרה עשה היה לקחת את I Want To Do Something Freaky To You של ליאון הייווד, ולהפוך (ולפתח, ולשכלל) אותו ל-Nothing But A G Thang. וזה לדעתי, מעיד על הגדולה של דרה ומפריד אותו מפאפי. שלא לדבר על הסמפולים הנהדרים שלו מימי NWA. דרך אגב, מומלץ להקשיב לכל הלהקות פאנק האלה של שנות ה-70, באמת מוזיקה אדירה. אני לא אדבר על סאבלימינל מכיוון שאני פשוט לא אוהב את המוזיקה שלו. עדיין זכור לי פאפי הישן (והטוב?) שכל שיר מהאלבום הראשון שלו פשוט הועתק ממקור אחר ושוכתב. כך גם עם הלהיטים שלו בשנות ה-90. לצורת הראפ שלו אני לא רוצה אפילו להתייחס. מעולם לא נמניתי על חסידיו. מצטער, אבל בשבילי הוא אנטי-מוזיקאי, וזו דעתי. המוזיקה שלו בשיאה לא מתקרבת למפיקים הטובים של ההיפ-הופ. על טעם וריח... אבל ויכוחים הם מה שהופכים את המוזיקה למעניינת.

hermoni

New member
פאפי מעולם לא הצהיר שהוא ראפר

הוא תמיד אמר שהוא מפיק מוזיקלי זה שהוא מרפרפ... תשמע שאתה תהיה מנהל חברת הקלטות גדולה ביותר גם לך יהיה מותר לרפרפ מדי פעם על שיר או שניים עכשיו הקטע של פאפי שבאלבומים שלו להבדיל מהשני שהיה ביזיון הוא נותן בעיקר לראפרים אחרים את הבמה לרפרפ כי הוא יודע שהם פשוט יותר טובים וככה הוא עשה בראשון שלפי דעתי אחד האלבומים הטובים ביותר וכך גם בשלישי שבו בכלל הוא כמעט לא ריפרפ אלא בעיקר הציג את מיטב חברת באד בוי ושמה דווקא הביטים שלו מקוריים ומשובחים... וואי איך אני אוהב שמתחילים ויכוח על פאפי שסוף סוף אני מראה ידע:)

Pace

New member
די!

לא רציתי להרחיב על הראפ של פאפי, אבל אתה מכריח אותי. למה J Prince לא "מרפרפ"? למה ראסל סימונס לא? למה לא סטיב ריפקינד? או אולי DJ Premier (אם ניקח מפיק כדוגמא)? הבנת את הנקודה. אם תבדוק, תראה שלפאפי יש קרוב למאה שירים שהוא עושה בהם ראפ. אתה מוזמן.זה לא נקרא לרפרפ פה ושם. וזה תירוץ עלוב, כי אם אתה יודע שאתה ראפר גרוע, למה אתה מתעקש? אולי כי הוא חלטוריסט? מוזיקאי טהור הוא לא. ולדעתי No Way Out היה אחד האלבומים הכי לא מקוריים שיצאו אי פעם... ואם אני זוכר נכון, פאפי מופיע בכל השירים, עם רשימת אורחים נכבדת, שלא מונעת את הפיאסקו המוזיקלי. פשוט אלבום קריוקי. לגבי השלישי, אני לא יודע, ולא מתככון לבדוק, כי יש מוזיקה שבאמת מעניינת אותי.

DJ$upreme

New member
לדעתי מה שדרה עשה

לקלינטון או להייווד, הוא בדיוק מה שפאפי עשה לאייזלי ברוס או לדייויד בואי, איןשום הבדל.

למעלה