משור גרונג

dell555

New member
משור גרונג

אני חובב עבודות עץ אך נימאס לי לעבוד ולבקש משור כל הזמן האמת היא שלא התעסקתי בפרגולות אבל החלטתי להתחיל קצת השאלה הקשה באיזה מסור להשתמש גרונג שולחני או מסור גרונג יש מאות דגמים ואני לא מכיר ולא יודע המוכר הציע gpt 1205 או femi ללא פחמים

רוני1955

Active member
יש לי משור גרונג.

ואני בניתי פרגולות, וגם דק. המשור הכי פחות שימושי שיש לתחום לדעתי, ביחוד לשימוש ביתי, זה משור גרונג. יש לי גם משור אנכי (ג'יגסואו), משור עגול ומשור חרב. הכי שימושי היו המשור האנכי והמשור העגול. ביחוד במקומות שיש צורך לעשות מגרעות, או לחיתוך לישור כל הקרשים בסוף לקו אחר ישר.
אבל, אם בא לך דווקא על משור גרונג, בהצלחה.

dell555

New member
אני בונה דק

איך אני אמור לחתוך קורה 15 על 15 בצורה ישרה ולא עקומה
לעשות חיתוכים יפים
גם מסור עגול לא לוקח
השאלה אם עדיף מסור גרונג עם מסור עליון
או גרונג בלבד

רוני1955

Active member
אולי אתה לא יודע.

אבל משור גרונג גם לא חותך קורה 15X15.
אפשר לחתוך עם משור עגול מ 4 צדדים.

dell555

New member
המוסר שהציע המוכר חותך עד 305 ב 90 מעלות

דהיינו 30.5

רוני1955

Active member
המשך

אולי הוא חותך 305 מ"מ, ורק חיתוך לאורך כזה, אם הוא משור פנדל. בשביל לחתוך קורה בעובי כזה, הוא צריך להיות בעל קוטר של 750 עד 800 מ"מ לפחות. לחיתוך של קורה 15X15 ס"מ, המשור צריך להיות בעל קוטר של 40 ס"מ לפחות. איך שלא תסתכל על זה, אלו לא המשורים שהוצעו לך.
אני לא רוצה להיוציא לך את הרוח מהמפרשים, אלא רק סבר את האוזן לגבי מה שהציעו לך. תקנה מה שנראה לך לנכון. לי יש משור שחותך גם קורות עבות יותר, עד כ 25 ס"מ עובי. זה משור חרב.

dell555

New member
תשובה

א. כשאני לא מבין משהו אני עושה שיעורי בית
ב. הציעו לי שני מסורים עיקריים כי הבינו שאני לא מבין אחד ב 1700 והשני ב 1200
אחד של חברת GPT והשני TARGET שירות שטל
ג. לא אתה ולא הרבה כמוכה יכולים להוציא לי את הרוח מהמפרשים אולי תנסה אך לא תצליח
ד. אם קשה לך לנדב מידע אין צורך לעשות זאת בכוח אף אחד לא יושב עליך או נופל עליך, אין צורך להוסיף כל מיני מניירות
ה. המוכר בחנות אומר שאם הלהב 30.5 הוא יכול לחתוך קורות גדולות אני לא ראיתי איזה קורות כי אין לו עצים שם זה לא בית מסחר לעץ
לכן אני שואל

רשר

Well-known member
מנהל
שוב מומלץ לך לבדוק את קוטר הלהב ואת עומק החיתוך (פחות מחצי)

זה רק עניין של מחיר וגודל כלי כדי לחתוך 30 ס"מ צריך להב בקוטר 70 ס"מ לפחות ומשקל הכלי מחייב 2 אנשים לפחות להרמה,

רוני1955

Active member
המשך

מה שכתבת בשורות ג ו-ד, היה מיותר. מכיוון שרואים שאתה לא מבין, ניסיתי לתת לך עוד חומר למחשבה ולהחלטה שלך. התגובה שלך היתה מתנשאת ומיותרת. אם אתה חושב שאחרי תגובה כזו צריך לעזור לך, אתה טועה. ממנני, לא תקבל עזרה.

מסור גרונג

מסור גרונג פנדל לחובבים, בסביבות 1200 ש"ח, כמו זה שהציעו לך, או target שיש לי, מספיקים בהחלט לחובבים. המספר 305 - זהו קוטר להב המסור. לעבודות כמו הקמת פרגולה ודק, צריך כמה סוגים של מסורים. המסור הזה הוא בסיסי, וייתן לך את מיירב האפשרויות. קורות גדולות ניתן לחתוך במחסן ממנו אתה קונה את החומר, לכולם יש נגריה עם מסורים גדולים ויחתכו לך לפי מידות. אתה קונה כלים שיישארו אצלך ולא רק לעבודה אחת. בנוסף לדעתי, תקנה מסור ג'יגסו.
בהצלחה, אילן.

למעלה