תשובות
קודם כל,ג'רי עוזב ? הכוונה לשחקן ג'רי אורבך,בריסקו ?? חרטה.תמיד חיבבתי אותו. אז ככה : הסדרה המקורית היא "חוק וסדר" (Law & Order),הסדרה התחילה בשנת 90 ורצה עד היום,כרגע היא בעונתה ה-14 בארה"ב.הסדרה הזו מתרחשת במחלק רצח בניו יורק.במהלך שנותיה המרובות והמשובחות,הקאסט התחלף על ימין ועל שמאל,בלשים ותובעים חדשים.למשל בנג'מין בראט ששיחק 4 עונות (אם אני לא טועה),וכריס נות' ששיחק את את לוגאן במשך 5 עונות.השחקן הכי וותיק הוא ג'רי אורבך,שמשחק את לני בריסקו,הוא בסדרה מאז עונה 2 אם אני לא טועה,והוא משחק בסדרה כבר 12 שנה לערך.ועכשיו אמרת לי שהוא עוזב..

סדרת הבת שלה נקראת "חוק וסדר - מדור מיוחד" (Law & Order - Special vicitims Unit - בקיצור SVU).זהו שם של מחלק פשיעות המין,המחלקה עוסקת בעברייני מין ונפגעות תקיפה מינית.הסדרה התחילה בשנת 99,וכרגע היא בעונתה ה-5 (בארה"ב),ועונה 6 ו-7 כבר הוזמנו. הבלשיים הראשיים הם : אליוט סטאבלר (השחקן כריסטופר מלוני,אהוב ליבי מ"אוז".) ; אוליביה בנסון (השחקנית מריסה האגיטיי ) ; ג'ון מאנץ' (השחקן ריצ'ארד בלצר,ששיחק את אותו הבלש בסדרה "רצח מאדום לשחור" - הסבר מפורט על הסדרה ועליו למטה) ; פין טוטאולה (אייס-טי). כמו כן יש את מנהל המחלקה דונלד קרייגן (דאן פלורק ששיחק גם בחוק וסדר המקורית).בסדרה הזאת מתעמקים קצת יותר בבלשים,בניגוד ל"חוק וסדר" המקורית,ששם לא ידוע לנו הרבה יותר מכך שלבריסקו יש בת שלא מחבבת אותו במיוחד). על "חוק וסדר - כוונה פלילית" (law & order - criminal intent)אני לא ארחיב,כי פשוט לא צפיתי ממש בסדרה,היא לא מעניינת כמו האחרות.אני רק אציין שקת'רין ארבה משחקת שם,היא שחקנית מעולה. על "רצח מאדום לשחור" : זוהי לא סדרת בת ולא סדרת המשך.הסדרה שודרה לראשונה ב-93' ונגמרה ב-99'. ריצ'ארד בלצר שיחק את ג'ון מאנץ',בלש במחלק הרצח של משטרת בולטימור. ב"חוק וסדר - מדור מיוחד" הוא משחק את אותו ג'ון מאנץ',אותו טיפוס,רק שהוא נטש את מחלק הרצח בשביל המדור המיוחד. כמובן שדיק וולף (יותר הסדרה) לא לקח ככה סתם בלי רשות דמות ענקית כמו מאנץ' ותפר לה ג'וב חדש : דיק וולף הוא חסר טוב של טום פונטנה (מפיק בכיר ועזר ביצירה של "רצח",וחוץ מזה היותר של אוז,מה שמסביר למה כל שחקן ששיחק באוז שיחק גם בחוק וסדר) ואולי גם של שאר אנשי הפקת "רצח".פונטנה אהב מאוד את הדמות של מאנץ' (אולי הדמות הכי גדולה בטלוויזיה לדעתי),כך שהוא יותר משמח שדיק המשיך את הדמות הזאת בסדרה שלו. וחוץ מזה,"רצח מאדום לשחור" (השם באנגלית - Homicide : life on the street) ז"ל (שז"לה לה מאוחר מדי) היא סדרה משטרתית עמוקה ומעולה,רעוטת שבחים ,פרסים וביקורת טובה,רק חבל שהיא סגרה את הבסטה מאוחר מדי). מקווה שעזרתי.