משויצה

BigMatilda

New member
משויצה

אניואה כאן בארה"ב את שלוש הסדרות בפרקים חדשים כל שבוע !!! מוכנה לעדכן אם מישהו מתעניין...

Nimst

New member
איזה כיף../images/Emo13.gif

לפחות יש לנו מקור מידע מהימן בפורום בוגע להמשך:)

yauli747

New member
גם אני רוצה להשוויץ!!! + שאלה

טוב אז גם אני משוויץ !!! אני גם גר בארה"ב (ניו יורק) ואני חולה על הסדרה הזו ולא רק שאני רואה את השידורים שלה בNBC (אגב שבוע הבאה זה הפרק האחרון וג'רי עוזב...) אלה יש פה כל יום 2 פרקים ברצף ב TNT ותמיד מוצאים גם שידורים חוזרים.. עכשיו יש לי גם שאלה: אני חולה על הסדרה הזו שנים אבל אני בחיים לא הצלחתי לעשות לעצמי סדר עם הסדר של הסדרה מבחינת סדרות משנה.... אולי מישהו יכול לעשות לי פעם אחת ולתמיד סדר? אם אפשר אם השמות גם באנגלית אני אשמח ומי השחקנים הראשים... הסדרה רצח משחור לאדום גם היא סדרת בת? איך בדיוק גם משתלבות כל הסדרות אחת בשניה? בקיצור בהצלחה עם הפורום ואני אשמח לבקר פה בעדתי הקרוב

תשובות

קודם כל,ג'רי עוזב ? הכוונה לשחקן ג'רי אורבך,בריסקו ?? חרטה.תמיד חיבבתי אותו. אז ככה : הסדרה המקורית היא "חוק וסדר" (Law & Order),הסדרה התחילה בשנת 90 ורצה עד היום,כרגע היא בעונתה ה-14 בארה"ב.הסדרה הזו מתרחשת במחלק רצח בניו יורק.במהלך שנותיה המרובות והמשובחות,הקאסט התחלף על ימין ועל שמאל,בלשים ותובעים חדשים.למשל בנג'מין בראט ששיחק 4 עונות (אם אני לא טועה),וכריס נות' ששיחק את את לוגאן במשך 5 עונות.השחקן הכי וותיק הוא ג'רי אורבך,שמשחק את לני בריסקו,הוא בסדרה מאז עונה 2 אם אני לא טועה,והוא משחק בסדרה כבר 12 שנה לערך.ועכשיו אמרת לי שהוא עוזב..:( סדרת הבת שלה נקראת "חוק וסדר - מדור מיוחד" (Law & Order - Special vicitims Unit - בקיצור SVU).זהו שם של מחלק פשיעות המין,המחלקה עוסקת בעברייני מין ונפגעות תקיפה מינית.הסדרה התחילה בשנת 99,וכרגע היא בעונתה ה-5 (בארה"ב),ועונה 6 ו-7 כבר הוזמנו. הבלשיים הראשיים הם : אליוט סטאבלר (השחקן כריסטופר מלוני,אהוב ליבי מ"אוז".) ; אוליביה בנסון (השחקנית מריסה האגיטיי ) ; ג'ון מאנץ' (השחקן ריצ'ארד בלצר,ששיחק את אותו הבלש בסדרה "רצח מאדום לשחור" - הסבר מפורט על הסדרה ועליו למטה) ; פין טוטאולה (אייס-טי). כמו כן יש את מנהל המחלקה דונלד קרייגן (דאן פלורק ששיחק גם בחוק וסדר המקורית).בסדרה הזאת מתעמקים קצת יותר בבלשים,בניגוד ל"חוק וסדר" המקורית,ששם לא ידוע לנו הרבה יותר מכך שלבריסקו יש בת שלא מחבבת אותו במיוחד). על "חוק וסדר - כוונה פלילית" (law & order - criminal intent)אני לא ארחיב,כי פשוט לא צפיתי ממש בסדרה,היא לא מעניינת כמו האחרות.אני רק אציין שקת'רין ארבה משחקת שם,היא שחקנית מעולה. על "רצח מאדום לשחור" : זוהי לא סדרת בת ולא סדרת המשך.הסדרה שודרה לראשונה ב-93' ונגמרה ב-99'. ריצ'ארד בלצר שיחק את ג'ון מאנץ',בלש במחלק הרצח של משטרת בולטימור. ב"חוק וסדר - מדור מיוחד" הוא משחק את אותו ג'ון מאנץ',אותו טיפוס,רק שהוא נטש את מחלק הרצח בשביל המדור המיוחד. כמובן שדיק וולף (יותר הסדרה) לא לקח ככה סתם בלי רשות דמות ענקית כמו מאנץ' ותפר לה ג'וב חדש : דיק וולף הוא חסר טוב של טום פונטנה (מפיק בכיר ועזר ביצירה של "רצח",וחוץ מזה היותר של אוז,מה שמסביר למה כל שחקן ששיחק באוז שיחק גם בחוק וסדר) ואולי גם של שאר אנשי הפקת "רצח".פונטנה אהב מאוד את הדמות של מאנץ' (אולי הדמות הכי גדולה בטלוויזיה לדעתי),כך שהוא יותר משמח שדיק המשיך את הדמות הזאת בסדרה שלו. וחוץ מזה,"רצח מאדום לשחור" (השם באנגלית - Homicide : life on the street) ז"ל (שז"לה לה מאוחר מדי) היא סדרה משטרתית עמוקה ומעולה,רעוטת שבחים ,פרסים וביקורת טובה,רק חבל שהיא סגרה את הבסטה מאוחר מדי). מקווה שעזרתי.

כמה תיקונים..

יותר הסדרה = יוצר הסדרה * ביותר של אוז = היוצר של אוז * חסר טוב = חבר טוב *

Nimst

New member
תודה וכל הכבוד על התשובה המפורטת

כמה דברים: דבר ראשון, ג'רי אורבך אכן עוזב, אבל אין מה להתעצב יתר על המידה כי הוא לא הולך רחוק מדי. הוא יופיע בסדרת הבת החדשה, השלישית, Trial by Jury. היא אמורה להתחיל ב2005 בארה"ב. דבר שני, זה נכון שלא נותנים לנו הרבה מידע על הדמויות ב"חוק וסדר" וחבל, אבל פה ושם אפשר לקלוט כלמיני דברים. ידוע לנו, למשל, שלני אלכוהוליסט. בזמנו, כשכריס נות' הופיע, למדנו שאמא שלו הייתה אגוצנטרית שלא ממש נתנה לו יחס ראוי. אנחנו גם יודעים שאמא של ג'ק הכה את אמו ואם אני זוכרת נכון גם שהיא מתה צעירה. אלה הדברים שעולים לי כרגע, אפשר לעשות על זה פתיל בהזדמנות.. ועכשיו השלמות לבחור ששאל את השאלות: כוונה פלילית (Criminal Intent, כפי שהנדריקסית כתבה) מתמקדת רק בחלק של פענוח הפשע. מדובר בבלש רוברט גורן(Vincent D'Onofrio) ובבלשית אלכסנדרה איימס. הם מטפלים במקרי רצח קשים ומסובכים במיוחד. הכנס לכאן כדי לראות רשימה של כל השחקנים מהסדרה + מיני ביוגרפיות. כנ"ל לגבי חוק וסדר. כנ"ל לגבי מדור מיוחד.

feeler

New member
מתי זה באמת?

כי אני במרילנד, ואי אפשר לסמוך פה על הפוסט והמדור טלוויזיה שלו... אז אני חושבת שאני יודעת מתי SVU, כי נראה לי שזה ימי שלישי (?) באחת עשרה... אבל אין לי מושג על השאר.. זה NBC, זה אני יודעת, ואני יודעת שיש גם בTNT, אבל יש אין SVU... אה, ויש לפעמים בUSA שידורים של SVU

Nimst

New member
משויצה בשם אח שלי

שמתגורר בארה"ב וזוכה לפעמים לראות את "חוק וסדר" מצלמים ברחבי ניו יורק. כיף לו.

yauli747

New member
תודה לכולם על התשובות

לי האמת לא יצא לראות איך מצלמים את חוק וסדר אבל יצא לי שבוע שעבר במקרה לראות איך מצלמים את הסופרנוס....(טוב גם זה משהו לא?) תודה רבה על התשובות אני גם זוכר פרק של רצח משחור לאדום (לדעתי סדרה פשוט ענקית!!!) שהצוות מניו יורק בא לאיזה חקירה או משהו כזה חשבתי שמשם לקחו את מונצ'.... קיצור שוב מזל טוב על הפורום ואני מציע שתפתחו פה גם את הגלריות עם תמונות של כל השקחנים וכו...ו כמובן מאמרים וכל האפשרויות שנוספות (אני מציע (מנהל ובכלל לכולם)לבוא לבקר בפורום WWE מספר 13 ולראות איזה עבודה מעולה החברה עשו שם עם המאמרים והמילון מושגים וכמובן גם עם הגלריות (אני חושב שאחת הגדולות בתפוז)

Nimst

New member
מנהלת../images/Emo13.gif

תודה על המזל טוב. אני באמת צריכה לאמץ את ההצעה בקשר לגלריה, עוד לא היה לי זמן.

yauli747

New member
סורי ../images/Emo9.gif מנהלת !!!++ כמה הצעות

סורי "מנהלת" יש לי עוד כמה הצעות לשיפור הפורום...(גם אותם אני לוקח מפורומים אחרים בעיקר 13) אבל כמו שראית אני לא יודע את שמך אז אולי תעדכני את הכרטיס האישי וכמובן גם שאר חברי הפורום ככה יפנו אחד לשני בשמות פרטים שזה הרבה יותר נחמד... וכמובן תנסי לפתוח כמה שיותר מהאפשרויות של תפוז כי זה ממש מגניב ונוח במיוחד השאלות הנפוצות שזה ממש נוח כי אחרי כמה זמן יתחילו להכנס אנשים עם אותם השאלות.... גם לוח האירועים זה נחמד ולעלות לשם את ימי ההולדת של החברים הקבועים של הפורום ככה בימי הולדת אפשר לאחל להם מזל טוב...לי היה ביום ראשון והיה נחמד לקבל מזלטובים מכל החברה בפורום כמו בכול שנה... זהו היו לי עוד כמה הצעות אבל הם ברחו לי אני כבר אזכר.....

Nimst

New member
שמי סתיו:)

כבר הופסתי שאלה נפוצה (למרות שעוד לא היה לה זמן להפוך לנפוצה), אבל משום מה קטגוריית ה"שאלות נפוצות" לא מופיעה למעלה. כנ"ל לגבי אירועים - הוספתי אירוע אחד (דווקא לא יומולדת, אלא תאריך היציאה של של Trial by Jury). ניתן לראות אותו בעמוד הראש, אבל שוב - הקטגוריה לא מופיעה למעלה. אני אצור קשר עם תפוז ואברר את העניין. תודה, ואני תמיד אשמח להצעות נוספות:)

OpticalIllusion

New member
זה באמת רעיון טוב ...

זה יושם בפורומים אחרים.... בואו ניישם זאת גם כאן.

שמחתי לעזור

ותודה בוסית שהשלמת את החסר :) ואם תפתחי את הגלריות אני אשתדל לעלות כמה שיותר תמונות.

אחלה,וגם עוד דבר :

יש לי גיליון רייטינג מלפני כמה שנים,עם כתבה נחמדה על חוק וסדר,ואני אשמח לעלות אותה פה.אם היא תהיה מספיק ארוכה וטובה,אולי תפתחי מדור "מאמרים" ותעלי אותה ? כמו כן אני אשים לב לכל מיני הזכרות לסדרה בכל מיני עיתונים ואגיד פה.

Nimst

New member
זה יהיה מצויין!

אני כבר מחכה בקוצר רוח שמישהו יכתוב/יעלה משהו שאפשר יהיה לשים ב"מאמרים", תודה רבה!

Ez sLeeP

New member
רייטינג ../images/Emo99.gif

גליונות ישנים? המממ.. אולי תסרקי לי?

למעלה