משוט דחף

• פותח הנושא Lakch
  • פורסם בתאריך

Lakch

New member
משוט דחף

הי, אורחת לרגע בפורום, עם שאלה.... מישהו יודע מה זה משוטי דחף? ואיך מסיעים יאכטה? יכול להיות שעם משוטי דחף? תודה

מטש

New member
במסגרת המדור לעברית יפה

על משוטי דחף עדיין לא שמעתי, אבל ייתכן שהכוונה לשיטת החתירה : דחיפה של המשוט,בד"כ בעמידה, להבדיל מחתירה קונוונציונלית הנעשית במשיכה של המשוט בישיבה תוך עבודה עם שרירי הבטן. זקני הדור זוכרים בוודאי את הדייגים הערביים חותרים בעמידה, עם הפנים קדימה, ועם שני משוטים קשורים יחד... ומהיכן נלקח המונח משוט דחף? ההקשר יכול אולי ללמד למה הכוונה.

לא בדיוק משוט דחף,אבל...

מערכת הנעה מסוג VOITH-SCHNEIDER עונה על ההגדרה. המערכת נפוצה בעיקר בכלי שייט הפועלים בנתיבי שייט המגבילים את אפשרויות התמרון של הכלי כגון,גוררות וספינות מעבורת. מערכת הנעה כזאת מקנה לכלי השייט כושר תמרון מעולה. הכלי יכול לנוע קדימה ואחורה, הצידה ובאלכסון ולבצע סיבוב מלא של 360 מעלות על המקום.באופן כללי ביותר, פעולת הלהבים היא כמו של משוטים החותרים במים;

Lakch

New member
ויאכטה?

מתנצלת על הפריצה לפורום שלכם, וגם לא כ"כ מבינה בדברים האלה, אבל האם יכול להיות שליאכטה יש דבר כזה?

Lakch

New member
מתוך פקודת הפרשנות

שמגדירה: "אניה" או "ספינה" - כל כלי המשמש בשיט ואינו מונע במשוטים או במשוטי-דחף בלבד; אני מנסה להבין האם יאכטה היא אוניה לפי ההגדרה הזו...

מטש

New member
יאכטה היא ספינה

יאכטה הינה ספינה לפי ההגדרות שלך. היא אינה מונעת במשוטים או משוטי דחף. אניה, לעומת זאת, מוגדרת ככלי שייט המונע ע"י מנוע ותפוסתו מעל 100 טונות (תפוסה, כלומר נפח, לא משקל.) אבל מהיכן נפלה עלינו פתאום פקודת הפרשנות ??? לא מספיק חוק הספנות ??? נשמח לשמוע.

נראה כי

את פקודת הפרשנות כתב הקמרשלורל. עד שיוכח אחרת.

אוריון1

New member
משוט דחף

הכוונה כנראה לספינות שמפליגות במיסיסיפי הם מונעות עי משוטי דחף בצדדים אולי?

arye9

New member
משוט דחף

מוט שדוחפים בעזרתו את הסירה בעזרת דחיפת הקרקע?

arye9

New member
וזה מביא אותי

וזה מביא אותי לחורפים של שנות החמישים בנתניה. בשטפונות האלה היינו משיטים רפסודות עם משוטי דחף?

arye9

New member
גונודלה

הגונדולה למיטב ידיעתי נעזרת במשוט אחד הנמצא בצד ימין. זאת הסיבה שמבנה הגונדולה, במבט מלמעלה אינו סימטרי אלא בהגזמה כמובן בצורה הזאת: ) לשם איזון כוון ההתקדמות. וכמובן שהרפסודות שבנינו היו יותר יפות מהגונדולות
. שבת שלום ושנה טובה אריה

למעלה