משוואת המראות

קוקי93

New member
משוואת המראות

טוב אז קודם כל יש כאן פורום נפלא! יש כאן הרבה אנשים שעוזרים אחד לשני ורציתי להגיד ממש תודה:) עכשיו יש משוואה שאומרת 1 1 1 _ =_ +_ u v f היא נקראת משוואת המראות.. מישהו יודע להסביר מה היא אומרת ואיך הגיעו אל המשוואה הזו? חג סוכות שמח!

bambipoop

New member
תשובה חלקית:

u מייצג את מרחק העצם עצמו מן העדשה. v מייצג את המרחק של העצם המדומה מן העדה, כלומר איפה אחרי העדשה צריך למקם את המסך עליו נראה דמות של העצם המקורי. (מקווה שההסבר היה ברור) f היא נקודת מוקד העדשה. יש נקודת מוקד מעבר לכל צד של העדשה וכל קרן שעוברת דרך העדשה תעבור דרך אחת מנקודות אלה. המשוואה קובעת שסכום המרחק ההופכי של העצם לעדשה עם המרחק ההופכי של הדמות המדומה לעדשה, תמיד קבוע ושווה לגודל ההופכי של מוקד העדשה (מוקד העדשה קבוע ומשתנה בין עדשה לעדשה) אני חושב שאל המשוואה הגיעו דרך הגיון פשוט, בדקו וגילו שזה עובד... מקווה שההסבר ברור.

קוקי93

New member
אממ קודם כל ממש תודה על התשובה

אבל לא הבנתי רק את החלק של מוקד העדשה עצמו.. איפה רואים את האורך שלו? ולמה אומרים שלמראה אורך מוקד הוא אינסופי?

ההסבר של bambipoop מדויק.

בעדשה קרן שפוגעת במקביל לציר העדשה נשברת ועוברת בצד השני דרך המוקד. קרן הפוגעת ועוברת דרך המוקד (בצד הקדמי) תצא מן העדשה במקביל לציר. אז: א. את המוקד אפשר לגלות ע"י שליחת קרניים מקבילות לציר ומציאת הנקודה שבה הן נחתכות. ב. נדמה לי (לא זוכר בדיוק) שאת בהנוסחה גילו לפי דמיון משולשים על סמך הגיאומטריה שתיארתי לעיל. ג. במראה מישורית קרניים הפוגעות במקביל לציר מוחזרות גם כן במקביל לציר. לכן אפשר להגיד שהן נפגשות באינסוף. מכאן שאורך המוקד הוא אינסוף. שוב, זה רק לגבי מראה מישורית.

קוקי93

New member
אה נדמה לי הבנתי

אז המוקד הוא בעצם באמצע? אם אני שולחת משני הצדדים קווים שכמעט מקבילים אז אגלה את המוקד? אני מקווה שהבנתי נכון.. ובגלל שמראה מחזירה הכל אז אין מצב שיפגשו.. אממ תודה

תבדילי בין מראה לעדשה.

כדי למצוא את המוקד אף פעם לא שולחים קרניים משני הצדדים. שולחים 2 קרניים מקבילות לציר ונקודת החיתוך שלהן היא המוקד. f הוא המרחק מן המוקד עד למישור העדשה. ההבדל בין עדשה קעורה למראה קעורה היא שבעדשה הקרניים נפגשות בצד השני של העדשה ואילו במראה הן נפגשות באותו צד כמו העצם.

קוקי93

New member
אממ

אני מצטערת .. אבל לא הבנתי.. כנראה חסר לי עוד ידע.. לא הבנתי מאיפה אתה שולח קרניים.. ואם הם מקבילות, איך הן יכולות להפגש? בכל מקרה תודה והמשך חג מהנה

זה ממש פשוט ../images/Emo201.gif ראי בקובץ המצורף.

זה קובץ שהופיע באינטרנט והעתקתי אותו כי הקישור לא עובד. אבל כל הזכויות שמורות לבעלי האתר והקובץ. רואים מן השרטוט איפה נפגשות הקרניים ואיפה המוקד.

למעלה