משוואות ישר

mistero

New member
משוואות ישר

מהי משוואת הקו הישר העובר דרך הנקודה (X,X^2) ושיפועו 0.5X- ? (משוואת האנך הכללית לפונקציה X בריבוע). תודה

lovelyAnonymus

New member
תשובה

לפי נוסחא למציאת משוואת המשיק לפי שתי נקודות: Y-Y1=m(X-X1) נציב את הנקודה שלך והשיפוע ונקבל: Y-X^2=-0.5(X-X) שזה Y=X^2

lovelyAnonymus

New member
הנוסחא פשוטה מאוד, אז אפשר להשתמש בה

למרות שאף פעם לא נתקלתי בתרגיל למציאת משוואת ישר..

ס6לנית

New member
אני יודעת תנוסחא..

פשוט חבל לבזבז זמן על שאלות כאלה.. אין אותם בפסיכומטרי!

mistero

New member
תודה על הנסיון, אבל אם תשים לב

y=x^2 זה לא כל כך קו ישר....

עוד נסיון

כמו שנאמר, הנושא רחוק מלהיות רלוונטי לבחינה הפסיכומטרית. ובכל זאת- למה הכוונה בנקודה (x, x^2)? זו לא נקודה ספציפית, ולכן לפי הבנתי יש אינסוף קווים שמתאימים לשאלה שלך, וזה גם מה שהוביל לטעות של מי שניסה לענות לך והציב את הנקודה הכללית הזו בנוסחה. מקווה שעזרתי

mistero

New member
לא נכון נו...

ואתה מדריך פסיכומטרי לכאורה, בחיאת...(קידום אומר שאתה מתיימר להיות מדריך לא?) תקראו שניה מה רשמתי...אני אגיד שוב אבל בשלבים, אולי לא הייתי ברור יש פונקציה, נקח לדוגמא את הפונקציה X^2. נקודה כללית על הפונקציה היא כמובן (x,x^2). בכל נקודה אמנם עוברים אינסוף קוים, אבל אני מחפש את משוואת הקו הישר שהוא מאונך בנקודה זו. אנו יודעים את שיפוע המשיק, ולכן גם את שיפוע האנך, כי הוא כמובן מאונך אליו... אז מה משוואת האנך הכללית לפונקציה X^2 ?
אגב, את הפונקציה הזו בחרתי לשם פשטות...השאלה מורכבת מפונקציה קצת הרבה יותר מורכבת... תודה רבה

joannasvansk

New member
איזה חכמולוג../images/Emo31.gif

אולי תעשה אינטגרל ותעזוב אותנו בשקט? אין פונקציות בבחינה הפסיכומטרית.

טוב אם אין ברירה :)

ואתה מדריך פסיכומטרי לכאורה, בחיאת...(קידום אומר שאתה מתיימר להיות מדריך לא?) תקראו שניה מה רשמתי...אני אגיד שוב אבל בשלבים, אולי לא הייתי ברור יש פונקציה, נקח לדוגמא את הפונקציה X^2. נקודה כללית על הפונקציה היא כמובן (x,x^2). בכל נקודה אמנם עוברים אינסוף קוים, אבל אני מחפש את משוואת הקו הישר שהוא מאונך בנקודה זו. אנו יודעים את שיפוע המשיק, ולכן גם את שיפוע האנך, כי הוא כמובן מאונך אליו... אז מה משוואת האנך הכללית לפונקציה X^2 ? אגב, את הפונקציה הזו בחרתי לשם פשטות...השאלה מורכבת מפונקציה קצת הרבה יותר מורכבת... תודה רבה Y=X^2 הפונקציה סימטרית ועוברת דרך ראשית הצירים. אנך....X=0....

mistero

New member
זה האנך רק בנקודה Y=0...

טוב לא משנה. תודה רבה לכולכם על הנסיון לעזור. joannasvansk - יש לך אצבע?

mistero

New member
ולמחוק את ההודעה האחרונה ../images/Emo3.gif

זה מה שקורה כשהולכים לישון ב 3 בלילה...אופס...

joannasvansk

New member
כן, יש לי

אתה רוצה למצוא לה משוואה, או שאולי תוציא ממנה Log? חמוד אתה, חמוד.

דלדי

New member
אתם טוחנים מים..

הבחינה הפסיכומטרית לא מתעסקת ברמה כזו של שאלות.. חבל לכם לבזבז את הזמן בלפתור שאלות כאלה.. אם אתם באמת משעוממים יש לי כאלה בשפע.. בספר בני גורן 5 יחידות.. תלמדו דברים יותר מהותיים.. מה שגם שיש שאלה אחת לכל היותר בבחינה בציר המספרים!

דלדי

New member
זה משנה למה התכוונתי?

אנשים פשוט מבזבזים זמן על שטויות. הכמותי של הפסיכומטרי הוא ברמה של 3 יחידות!

למעלה