משה ניסים?

vizini

New member
אבל זאת בדיוק הנקודה ששאלתי.

האם אינך חושב שיש משהו מאוד בעייתי בהסכם שתלוי באיש אחד, (שיכול גם למות מוות טבעי) ואשר אי קיומו במקרה כזה יביא את המדינה למצב כה קשה? האם אינך חושב שהסכם כזה לא ראוי שיוסכם מלחתחילה?

ראליסט

New member
קפוץ לי עם ההתנצלויות כבר!!!

אנחנו לא ביום כיפור,אלא בפורום שבו נראה לי שצריכים להתווכח! אתה מראש קובע את העמדות שלי,מניח מראש שאם אני תוקף את הליכוד אז אני שמאלני-כאילו שזה חוק טבע,ומעוות עובדות בעצמך. אני מציע לכולכם לרדת אחת ולתמיד מעניין ההתנצלויות החולני הזה.בסופו של דבר,בטח שזה לא ישנה את הדעות הבסיסיות של כל אחד.כמו שאני החלפתי בתמימות את כהן-אורגד במושה ניסים,ונוצרה כאן חגיגה של ממש-אך לא על העיקר לגבי שר האוצר הנ"ל-מדיניותו הכלכלית,אלא על שגיאתי התמימה,אז ממש אני לא רואה צורך להתנצל על עניין זה ועל כל עניין אחר. די עם הצביעות-תתנצל את על זה,אתה על זה.אנחנו חיים במדינה דמוקרטית,ולא שמעתי שגם מישהו שעדיין תומך בהסכמי אוסלו,או בסרבנות ,או בהתנחלויות לא חוקיות,או בפטור לחרדים ,צריך מתישהו להתנצל על זה.

אביסון

New member
מה קורה אח שלי הכל

טוב או רק חלק? אגב, חבר טוב שלי עובד כעו"ד אצל משה ניסים.

muk99

New member
מה שלא תמצא באתר הכנסת על ניסים

משה ניסים, בנו של מי שהיה הרב הראשי לישראל, הרב ניסים, נכנס לכנסת עוד מטעם המפלגה הליברלית בגח"ל בשנות העשרים לחיו כאחד מחברי הכנסת הצעירים ביותר, שהיו עד אז. הוא נכנס בזכות מוצאו וייחוסו. לא שירת שירות סדיר בצה"ל, בתוקף פטור "תורתו אומנותו". אליו, בין השאר התכוון אריאל שרון כאשר באחד הויכוחים בממשלת בגין, אמר שהוא לא מתכוון להתוכח עם עריקים. אביו, הובס בבחירות לרב הראשי הספרדי על ידי עובדיה יוסף שמילא במקומו תפקיד זה בשנות השבעים. ניסים, בהיותו שר המשפטים יזם את הגבלת כהונת הרבנים הראשיים לתקופה של עשר שנים וכך אילץ את עובדיה יוסף לפרוש מתפקיד הרב הראשי. מאז יש "דם רע" בינו לבין משפחת עובדיה יוסף, שעבר בתורו למפלגת ש"ס. אחת הסיבות לדחיקתו של משה ניסים הצידה מהנהגת הליכוד היא עליית כוחה של ש"ס והידיעה שהוא בבחינת "סדין אדום" למפלגה זו.

פאספרטו

New member
משה ניסים : אפיזודה במשרד האוצר

מר ניסים הופקד בלית ברירה על משרד האוצר בממשלת האחדות של 84. איש אפור , נטול השכלה כלכלית ומועמד משום מקום של הליכוד , אשר היה אמור לאחוז בתיק האוצר על פי ההסכם הקואליציוני. שמיר הפך ראש ממשלה פרס הפך שר החוץ, והפסיד לשמיר בקרב על הסכם לונדון רבין שר הביטחון וניסים האלמוני שר האוצר. זה היה האיש הכי פחות מזיק שהליכוד יכלו למצוא לתפקיד . והאמת חוץ ממודעי , הוא היה שר האוצר מטעם הליכוד שעשה הכי פחות נזק . אולי הוא לא התערב. פאספראטו.

למעלה