הערה להערה...
ראשית,לא אמרתי שום דבר לגבי איכותו של בגיניסט כבן אדם,או בקשר לכל תכונה שלו (אני בכלל לא מכיר אותו).הבעתי דעה נחרצת שתמיכה במפלגה,באופן עיוור בלי לראות את האופציות האחרות (גם מימין,במקרה של בגיניסט),ובעיקר כשמפלגה זו נכשלה,ונחלה הצלחה בבחירות,בעיקר כי יריבתה,כלל לא רלוונטית,וכן כי היתה אחדות לאומית ספציפית בעד שרון,תמיכה כזאת היא לא אינטרס של המדינה. וזה נכון גם לגבי התומכים "המכורים" של מפלגת העבודה.כולל בהחלט תיקי דיין. הדמיון בין "שרופי" הליכוד ל"שרופי" העבודה כ"כ רב,שאני יכול ממש להבין שהם צריכים ממשלת אחדות.בפורום הזה צוטט מישהו שטען שגם אם שרון יגנוב את כל תקציב המדינה,הוא יצביע עבורו.ממש טיעון הזהה לטיעון של תיקי דיין. המחלה במדינה הזאת היא שהצבעה למפלגה נחשבת לעניין תרבותי ושבטי,בעוד שמפלגה אמורה להיות אמצעי לשרת את המדינה.כמו שלמפלגת העבודה מצביעים בעיוורון כל הקשישים,ואני שמעתי אישית על כאילו שאמרו שהם מרוצים משרון,אך תמיד הצביעו לעבודה ותמיד יצביעו.כך גם לליכוד מצביעים תמיד ,באחוזים עצומים,יוצאי עדות המזרח (בעיקר בפריפריה),גם כשהם מודים שהליכוד פגע בהם כלכלית וחברתית. אז אותי ההצבעה השבטית והתרבותית,מגעילה.חשבתי שאחרי מעל 50 שנה נהיה ישראלים ולא נחוש פה געגועים לגלויות השונות שמהן הגענו רובינו.זה שזה לא קורה,זה אסון למדינה.