משה ניסים?

Zivtu

New member
משה ניסים?

מי יודע משהו על משה ניסים והיסטוריה של האיש?

masorti

New member
מידע על משה ניסים מאתר הכנסת..

מובא בלינק המצורף למטה.

ראליסט

New member
כן...

הוא היה משרי האוצר הגרועים בתולדות מדינת ישראל.כיהן תחת שמיר ובזמנו האינפלצה זינקה לכ-600 אחוזים בשנה!

אתה עושה צחוק מעצמך

משה ניסים כיהן כשר אוצר תחת שמיר? בתקופתו האינפלציה זינקה ל-600%? השינאה שלך לאנשי ליכוד מעבירה אותך על דעתך עד כדי כך שאתה מסלף את ההיסטוריה בצורה שאפילו ילד בן יומו יבחין בכך. כמובן שגם הפעם לא תתנצל על הסילוף שלך.

ראליסט

New member
אם טעיתי...

אז לבטח הוא כיהן בתקופת בגין-בסופה. מה שברור ואת זה לא תוכל להכחיש,שבתקופתו האינפלציה הגיעה לשיא (הוא החליף את מר כלכלה נכונה ארידור?). העיקר שאת העובדה שהוא היה שר אוצר מאופס,לא תוכל להכחיש.וזה לא קשור לאהבה או שנאה לאנשים. ואם תגיד לי שהוא היה שר אוצר טוב,אז תוכיח שאתה "מכור" של הליכוד,ולא של המדינה...

המדייק

New member
שניכם טועים

משה ניסים כן כיהן כשר האוצר תחת שמיר ולא כיהן כשר האוצר תחת בגין (בממשלות בגין הוא היה שר בלי תיק ושר המשפטים) בכל מקרה, תקופת ה"פריחה" של האינפלציה (600%) לא היתה בתקופתו ולא בגללו הוא החליף את יצחק מודעי כשר האוצר בשנת 1986 במהלך ממשלת האחדות עוד לפני שהסכם הרוטציה נכנס לתוקפו ושמעון פרס היה עדיין ראש הממשלה. האינפלציה המטורפת היתה תוצאה של המדיניות הכלכלית של ארידור (כמו שאחד מכם טען) ותהליך ההבראה נעשה על ידי פרס כראש ממשלה (עם כמה שקשה לי להודות בזה) ויצחק מודעי כשר האוצר במסגרת "עסקת חבילה" עם ההסתדרות אולם, בשל משבר קואליציוני בין המערך והליכוד שנולד בעקבות "יציאה" של מודעי אשר כינה את פרס: "ראש ממשלה מעופף" - נוצר הצורך להדיח את מודעי ממשרד האוצר על מנת להבטיח את המשך קיום ממשלת האחדות. וכך ב-86 התחלפו בינהם ניסים ומודעי במשרדי האוצר והמשפטים. זה היה כבר בתקופת ההתאוששות של המשק והיציאה מהאינפלציה. זמן קצר לאחר מכן - מונה שמיר לראש הממשלה במקום פרס (רוטציה) וניסים המשיך לכהן כשר אוצר תחת שמיר עד הקמת ממשלת האחדות השניה בראשות שמיר ב-1988. אז החליף אותו פרס במשרד האוצר וניסים מונה לשר ללא תיק. ומשפט אחרון אליך, "ריאליסט" זה שאתה לא מדייק בעובדות, וקובע נחרצות עובדות שלא היו ולא נבראו, רק משום שניסים היה ליכודניק מעיד עליך את מה שנראה בעיניך באות קלון: שאתה "מכור" של המערך, ולא של המדינה...

ראליסט

New member
הערה ל"מדייק".

אכן,ייתכן ושגיתי ובאמת לא מדובר במושה ניסים,אלא בכהן-אורגד ,שהחליף את ארידור ובתקופתו האינפלציה הגיעה ל-600 אחוזים.מה שעושה את כהן אורגד לאחד מגרועי שרי האוצר בהיסטוריה הישראלית. יפה שיש פה ימני שמודה שאכן ארידור גרם לאסון כלכלי,ואכן גם הליכוד היה שותף במחדלים חמורים ולא רק השמאל.יפה שלפחות אתה מודה ששמעון פרס עשה משהו חיובי למען המדינה,ולא רק הרס אותה. אבל למה שמתי בכל זאת גרשיים? לו היית עוקב אחרי מה שכתבתי פה ,היית מזמן שם לב שאני לא הצבעתי למפלגת העבודה בבחירות, ואף לא ל"שינוי".למעשה שמתי פתק לבן,כי אני רואה כיום הן בליכוד ,הן בעבודה והן במפלגות אחרות חסרות אידאולוגיה, כאותה גברת עלובה בשינוי אדרת. בגיניסט לעומתי,הצביע למחל בהתלהבות,למרות שלפי הבנתי,הוא ימני בדעותיו משרון,והיה רוצה לראות את ליברמן הטרנספריסט בתוך הליכוד.הוא חבר מרכז הליכוד,וכל פרשיות השחיתות שנגלו שם לא הרתיעו אותו להצביע למען מפלגה זאת. אז מצטער,אני באמת לא מכור של המערך,בז לו,ובז לאילו שמכורים למפלגות יותר מאשר למה שהן מיצגות ולמדינה!

המדייק

New member
הערה ל"ריאליסט"

ראשית דבר, אני מתנצל אתמול זו הפעם הראשונה שנכנסתי לפורום ולכן, שגיתי כאשר ייחסתי לך תמיכה במפלגה זו או אחרת. אולם, אדם אשר תומך באדם אחר רק משום שהוא חבר במפלגה הנכונה (כמו שהאשמת את בגיניסט) לא פחות טוב מאדם אשר פוסל אדם אחר רק משום שהוא חבר במפלגה הלא נכונה (כמו שעשית אתה). ההאשמות שהטחת במשה ניסים ובמדיניותו כשר אוצר מבלי לדעת אפילו באיזו ממשלה כיהן בתפקיד זה, תחת איזה ראש ממשלה, באיזו תקופה, מה היתה מדיניותו הכלכלית ומה היו ההישגים והכשלונות הכלכליים באותה תקופה - רק מוכיחות שכל פשעו של ניסים היה בהיותו שר האוצר מטעם הליכוד - וזה הספיק לך כדי להשפריץ תוכחות והשמצות שכל קשר בינן לבין המציאות מקרי לחלוטין - וזה עוד מפרי עטו של זה המתקרא "ריאליסט" תיקי דיין כינתה את האנשים בשוק "אספסוף" בשל אמירה לפיה: "גם אם עראפאת יעמוד בראש הליכוד - אני אצביע ליכוד" על אותו משקל - גם אותם אנשים נאורים ומשכילים (כמו תיקי דיין בעצמה) אשר מתגאים בכך שלעולם לא יצביעו ליכוד (לצורך העניין, גם עם הסגן של אלוהים יעמוד בראשו) - הם אספסוף באותה מידה - ועל כך נאמר טול קורה מבין עיניך

ראליסט

New member
הערה להערה...

ראשית,לא אמרתי שום דבר לגבי איכותו של בגיניסט כבן אדם,או בקשר לכל תכונה שלו (אני בכלל לא מכיר אותו).הבעתי דעה נחרצת שתמיכה במפלגה,באופן עיוור בלי לראות את האופציות האחרות (גם מימין,במקרה של בגיניסט),ובעיקר כשמפלגה זו נכשלה,ונחלה הצלחה בבחירות,בעיקר כי יריבתה,כלל לא רלוונטית,וכן כי היתה אחדות לאומית ספציפית בעד שרון,תמיכה כזאת היא לא אינטרס של המדינה. וזה נכון גם לגבי התומכים "המכורים" של מפלגת העבודה.כולל בהחלט תיקי דיין. הדמיון בין "שרופי" הליכוד ל"שרופי" העבודה כ"כ רב,שאני יכול ממש להבין שהם צריכים ממשלת אחדות.בפורום הזה צוטט מישהו שטען שגם אם שרון יגנוב את כל תקציב המדינה,הוא יצביע עבורו.ממש טיעון הזהה לטיעון של תיקי דיין. המחלה במדינה הזאת היא שהצבעה למפלגה נחשבת לעניין תרבותי ושבטי,בעוד שמפלגה אמורה להיות אמצעי לשרת את המדינה.כמו שלמפלגת העבודה מצביעים בעיוורון כל הקשישים,ואני שמעתי אישית על כאילו שאמרו שהם מרוצים משרון,אך תמיד הצביעו לעבודה ותמיד יצביעו.כך גם לליכוד מצביעים תמיד ,באחוזים עצומים,יוצאי עדות המזרח (בעיקר בפריפריה),גם כשהם מודים שהליכוד פגע בהם כלכלית וחברתית. אז אותי ההצבעה השבטית והתרבותית,מגעילה.חשבתי שאחרי מעל 50 שנה נהיה ישראלים ולא נחוש פה געגועים לגלויות השונות שמהן הגענו רובינו.זה שזה לא קורה,זה אסון למדינה.

סליחה... איפה טעיתי?

אני יודע בדיוק את כל מה שאמרת. פשוט העדפתי לתת למר ריאליסט, שהוכיח כי אינו מונע אלא משינאה תהומית ועיוורת להתפתל קצת בטרם העמדתי אותו על דיוקו. נתפס על חם.

Roobie

New member
טעית כאשר כתבת

"משה ניסים כיהן כשר אוצר תחת יצחק שמיר?" ואמרת שהראליסט עושה צחוק מעצמו, בעוד שדווקא כאן הוא צדק (הוא טעה במשהו אחר, לפי מה שהבנתי)

ראליסט

New member
בגיניסט עושה חגיגות...

מזה שהתבלבלתי בין כהן-אורגד לבין מושה ניסים,ומזה מקיש את הנחותיו הליצניות,בדבר "שנאתי" לליכוד. קשה לו ,לזה שבאמת שונא את השמאל,והיה באורגזמה שבוע לאחר הבחירות,כאילו שתוצאות הבחירות כבר הכריעו את העתיד המעורפל של המדינה,קשה להודות באמיתות כ"כ ברורות,לגבי כשלונם של שרי האוצר של הליכוד בימי בגין ושמיר-למעט מודעי,שהוא מפתח תאוריות בקשר לתחושותי האישיות כלפי מפלגה זו או אחרת.אני טענתי לא מהיום כי מפלגת העבודה דוחה אותי לא פחות מהליכוד. אבל ככה זה עם פוליטרוקים של מפלגות,אנשי מרכז ומאכרים.בשבילם המפלגה היא מעל המדינה.מאחר שבגיניסט חבר בגוף המכוער הזה,שנקרא "מרכז" הליכוד,תמיד הוא יגן על הליכוד שלו. הליכוד זה הבית האמיתי שלו.מדינת ישראל-בספק.

../images/Emo140.gif

זר פרחים גם לך יקירי, על שטענת כי מדינת ישראל אינה ביתי. בהשכלה כבר הצעתי לשמאלנים למיניהם להתחרות- ואיש לא הסכים. אני מציע גם בימי מילואים- נראה אם מישהו יסכים הפעם. אז נדע ישראל ביתו של מי היא וביתו של מי לא.

וואללה, אתה צודק בגדול

אפילו אני לא שמתי לב לטעות, כנ"ל בקריאה שניה. כנראה שהבלבול נסע מהעניין של האינפלציה- אני קישרתי זאת לתקופת שמיר הראשונה (לפני 84) ושכחתי מהשניה. הנה- אני מודה בטעותי קבל עם ועדה. לא בושה להודות בטעויות. עדיין לא מאוחר להתנצל על אסון אוסלו.

Roobie

New member
ההתנצלות שלי

אתה היית הוגן והתנצלת, וביקשת ממני להתנצל בנושא אוסלו - אני חושב שזו בקשה הוגנת מצידך. אני מתנצל בשם מחנה השמאל בפני עם ישראל על כך שלא יצאנו להפגין מספיק אל מול ההסתה של הימין בראשות בנימין נתניהו נגד יצחק רבין ז"ל, ולא מנענו בזמן את הרצח שביצע פעיל הימין יגאל עמיר יימח שמו וזיכרו. אם היינו פועלים בזמן, האסון לא היה קורה, ומדינת ישראל לא היתה מגיעה למצב הזה.

vizini

New member
אינך חש בבעייתיות שבדבריך?

לפי דבריך, הקיום וההצלחה של הסכמי אוסלו היו כולן מונחות על כתפיו של יצחק רבין ז"ל. נניח לרגע שזה נכון. אינך סבור אם כך, שהיה זה הימור גדול מדי להטיל על כתפיו של איש אחד, שהיה יכול למות גם מסיבות טבעיות ולהביא אותנו למצב הנוכחי? בפרט כשאין לנו כל אינדיקציה לכך שאילו היה חי היה המצב אחרת?

Roobie

New member
לא רק הסכמי אוסלו

אני מאמין שמצב המדינה באופן כללי היה יותר טוב עם מנהיג כמו רבין בראשות-הממשלה. בקשר להסכמי אוסלו - אני מאמין שאם רבין לא היה נרצח, הם היו מתבצעים עד סופם ולא היינו מגיעים למצב העכשווי. הפסקת הסכמי אוסלו באמצע יצרה את המצב הכי קשה - גם עבור המתנחלים וגם עבור הפלשתינאים - והחיכוך היה בלתי נמנע. בסופו של דבר הצד הדפוק יותר (לא, לא המתנחלים) התקומם. אני לא מצדיק את זה, אבל אני בטוח שאנחנו במצב דומה גם היינו מתקוממים (ואני מדבר על הנערים שזורקים אבנים על טנקים, לא על המחבלים המתאבדים).

vizini

New member
אבל זאת בדיוק הנקודה ששאלתי.

האם אינך חושב שיש משהו מאוד בעייתי בהסכם שתלוי באיש אחד, (שיכול גם למות מוות טבעי) ואשר אי קיומו במקרה כזה יביא את המדינה למצב כה קשה? האם אינך חושב שהסכם כזה לא ראוי שיוסכם מלחתחילה?

Roobie

New member
אני לא חושב שההסכם תלוי רק בו

אבל אני חושב שהוא היה מסוגל לבצעו על הצד הטוב ביותר, ושרציחתו גרמה לנקודת שבר - גם בהסכמי אוסלו. מה היית חושב לו מובראק לדוגמא היה נרצח אחרי מסע הסתה מתוכנן היטב? שהמצרים מתנגדים להמשך שלטונו. כנ"ל לגבי השקפת הפלשתינים על מדינת ישראל לאחר הרצח.

lsg101

New member
שתי הערות

1. הסכם לא אמור להיות תלוי באדם אחד. אחרי שסאדאת נרצח, ישראל לא הבינה שמצרים לא רוצה שלום ותקפה אותה. היא המשיכה עם מוברק, והוא עדיין מחזיק (למרות שזה לא בדיוק שלום). לא מן הנמנע שעם סאדאת היינו משיגים שלום חם ולא קר, אבל מי יודע. בכל מקרה, הפלסטינים הפרו את הסכמי אוסלו מהיום הראשון, וגם רבין וגם פרס ראו את זה והתעלמו. זה הסיבה להתפוררות ההסכם ולא הצד הישראלי. 2. לא היה מסע הסתה מתוכנן היטב. הימין ככלל לא הטיף לרצח, אלא התנגד להסכמים, וזו עמדה לגיטימית לגמרי. מי שהטיף לרצח היה מן הימין הקיצוני ביותר, וכך גם מי שרצח אותו. לא שרון, לא ביבי, ולא אף אחד ממנהיגי הימין קרא לרצוח את רבין. אחרי הרצח הפכתם את ההתנגדות למדיניות הממשלה למשהו שכביכול הוא עבירה. במדינה דמוקרטית, כפי שידוע לך, כאשר אתה מתנגד למדיניות הממשלה חובה עליך למחות בכל דרך דמוקרטית, והפגנות ענק - מה לעשות - זו דרך דמוקרטית, גם אם השמאל לא אוהב את העובדה שהעם מחובר לאדמה יותר מאשר להזיות השלום שלו. אגב, אחרי שביבי עלה והמשיך למסור להם שטחים, מנהיג ימין אשר תקף את ההסכם בכל רגע, גם אז הם הבינו שהישראלים מתנגדים להסכם? נשמע מופרך.

למעלה