משהו ששמתי לב אליו

גנגי

New member
בדיוק היום חשבתי על זה.

כשהייתי באמריקע כל הזמן תהיתי איך הם מצליחים לשמור על השירותים - בכל מקום - נקיים למופת ובלי שום ריח, ואילו אנחנו, בבתי הספר ובכל מקום שיש בו שירותים ציבוריים, לא מצליחים. אז זהו, שיש לי חדשות. בבית הספר שהבת הצעירה שלי לומדת בו, שהוא פנימייה, כמו שרבים מכם יודעים, השירותים תמיד מצוחצחים וריחניים. תמיד. וזאת למרות שהם בתוך גבולות מדינת ישראל. נדמה לי שהכול עניין של חינוך בסיסי לשמירה על רכוש הציבור ולהתחשבות בזולת.

אלי ו.

New member
זה גם ענין של תחזוקה

כפי שכתבתי גם בבית הספר וגן הילדים של ילדי המצב טוב אבל מהתמונה למעלה את יכולה לראות רצפה שלא נוקתה ברצינות במשך שנים. לאסלה אין מושב, הרצפה שחורה כאילו מישהו עשה שם קומזיץ, בפח האשפה אין שקית, הכיור מלוכלך וכו'. הרבה יותר קל לחנך לשמירה על מקום נקי מאשר לחנך לא ללכלך מקום מזוהם. כשמתייחסים לתלמידים כמו אל בני אדם יש סיכוי שהם יתנהגו כמו בני אדם. אם ביה"ס אומר לתלמידים שזה בסדר לקבל שירותים כאלה הוא שולח להם מסר שהסביבה שלהם (שלא לדבר על הבריאות) אינה חשובה. שירותים כאלה הם בדיוק הדרך לא ללמד איך לשמור על רכוש הציבור.

שרוֹן

New member
אצלינו היה דווקא די בסדר

זה לא מנע ממני לכסות את המושב בנייר טואלט כפי שלמדתני אימי, אבל היה די נקי. אולי בגלל שהתרגלתי לטוב, כשהגעתי לטירונות הייתי די המומה ממה שהיה שם באסלה ומחוצה לה. הייתי אומרת חיות, אבל אני לא רוצה להשמע פולניה. ודווקא היו נחמדות הבנות שהיו איתי. גם כאן זכורות לי הליכות אל מאחורי הבוטקה של השרותים, אל חיקו של הטבע.

נץ666

New member
בהיותי תלמיד לא השתמשתי בשירותי

ביה"ס, מה אני פסיכי?! בתיכון, עם זאת, השירותים היו המחששה שלנו, זה בהחלט. מה שמזכיר שבגבעתיים מנהלת "קלעי" סגרה את שירותי הבנים בגלל ונדליזם או משהו דומה למשך כחודש. בננו דיווח לנו ששירותי הבנות אירחו אותו, ודווקא הם יותר נקיים משירותי הבנים.

צימעס

New member
דווקא?

בכל,אבל-כל-השירותים-הציבוריים-שפגשתי, כולל-אלה-שאני-הייתי-אמונה-על-ניקיונם, שירותי-הגברים-הדיפו-ניחוחות-עזים-יותר-מאלה-של-הנשים. ענין-הקליעה?אולי.כנראה.

נץ666

New member
צימעס, זה ציטוט שלו

זה מזכיר לי

חרוז שקראתי אי פעם באיזשהם שירותים ציבוריים חבר יקר חבר חביב השתן ישר ולא סביב אה, אתם שואלים מניין לי חרוז שכנראה נכתב בשירותי גברים? אין לי מושג. זה היה מזמן. אולי בשירותים משותפים (יש לי זיכרון עמום שזה מאיזשהו צריף עתיק יומין בקיבוץ. אז בהחלט ייתכן שלא היו שניים) ולכל שוחרי הפמיניזם: אל דאגה, יש גם גרסה נשית חברה יקרה חברה חביבה השתיני ישר ולא בסביבה
תודו שזה יצירתי

אלי ו.

New member
ולי זה הזכיר

אנחנו לא משתינים במאפרות שלך אנא אל תשליך בדלים בשירותים שלנו. פגשתי את הציטוט לראשונה אצל קורט וונגוט ושנים אח"כ בשירותים ציבוריים רבים. ואם כבר זכרונות, את "אלוהים יברך אותך מר רוזווטר" של וונגוט ממנו לקוח הציטוט לעיל קראתי בו זמנית יחד עם "מרד הנפילים" של איין ראנד. זה לא היה בכוונה אבל הניגוד בין הקפיטליזם של ראנד (מי שראוי מתעשר) ל"נהר הכסף" של וונגוט (לעשירים יש גישה לנהר הכסף, הם עשירים לא בזכות כשרונם) יצר איזון שמאוד מצא חן בעיני.

מה שבטוח ביטוח

הייתי ביום הורים בבית הספר של בתי. כל השרותים בבית הספר היו נעולים עם שלט "סגור לרגל תקלה" - כדי שההורים לא יראו את הזוועה מן הסתם. בכל ימי ההורים זה חזר על עצמו

למעלה