משהו שקרה לי היום

דללה

New member
לפני הסיפור עם עלה ירוק זה כן

כמעט כל מי שתשאל אותו על בליך יגיד לך שהוא אחד התיכונים הכי טובים בארץ ושטויות כאלה

omerlich

New member
זה גוף ששכחתי איך קוראים לו

והיה כתוב שמה שאם מוציאים פרופיל 21 יותר קל לקבל ויזה לארה"ב

eitangn

New member
צעקות אינן הבעת דעה אלא אלימות

ציטוט: "רציתי לדעת מה דעתכם?אני הלכתי וצעקתי עליהם,הייתם עושים אותו דבר?" - הפתגם אומר שכשאתה צועק שומעים, וכשאתה מדבר מקשיבים... כלל יסוד בדמוקרטיה זה חופש הדיבור. מותר להם להביע דעתם, ללא פחד. וצעקות זה אקט אלים. לדבר, להתווכח כן. לא לצעוק.

tapr

New member
לא, הם עוברים על החוק

הסתה לאי מילוי משימה צבאית (כנראה לא הגדרה מדוייקת לחלוטין).

דללה

New member
חבל שלא הייתי היום בביה"ס!

קרה לי מקרה דומה בצו הראשון שלי כשנעמד לידי חרדי שדיבר בטלפון וטען שהוא הגיע כדי להשתמט מהצבא. כמה חברה שהיו שם ושמעו את אותו חרדי פתחו איתו בויכוח.. (לצערי לא יכולתי להשתתף בויכוח כי בדיוק הייתי צריכה להיכנס לבדיקת ראיה וכל זה) בכל אופן, אם הייתי שם והייתי מקבלת את הפלאייר אני בטוחה שהייתי מגיבה בכעס וזורקת את הפלאייר על הריצפה (אם הייתי מוכנה לקחת אותו בכלל..)

vinney

Well-known member
בושה וחרפה

עם כל הכבוד, זה מתחיל להיות הגזמה פרועה. הגיע הזמן שצה"ל יתחיל להקצות קצת על כל ה"קבניסטים" המשתמטים האלה...

goanin

New member
אני יודע מי אלה

"התנעוה לאזרוח החברה בישראל" - תנועה שמעודדת מלש"בים וחיילים להשתמט משירות. זו תנועה שבסופו של דבר חותרת תחת קיומו של צבא ההגנה לישראל ממניעים קיצוניים. במרצ מדברים המון על החרפה הזאת, ומוקיעים בגלוי את נסיונותיה להחליש את הצבא וחתירתה "לאזרח" את הבחורות והבחורים ה'מסכנים' שנותנים את עצמם להגנה על המדינה. אין להשתמט משירות צבאי. במקרים אמיתיים יש, כאמור את הכלים לקבל פטור מהשירות, והצבא לפי שקוליו פוטר.

אשרת

New member
מי במרצ יוצא נגד זה?

זהבה גלאון?
אשר לא ממש יוצאת בצורה גלויה נגד תופעת ההשתמטות הצבאית על רקע אידיאלוגי? יוסי ביילין?

goanin

New member
../images/Emo192.gif יופי אשרת...

מרצ היא מפלגה ציונית! אולי תצחקי גם עכשיו? עכשיו אני בכלל מבולבל.. מי יותר שמאלני, אני או את?

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

האמת היא שזה אכן מצחיק... לאור הויכוחים הנוראיים שהיו לנו בקשר ל'קו הציוני'....

asafz8

New member
הקו הציוני לא מדד

אני לא יודע עד כמה אדם שמאלני אבל נראה לי קצת זגזג לעבור מימין די קיצוני- חברתי לשמאל מובהק חברתי אבל שיהיה בכיף

מרצ אינה מפלגה ציונית

אתה מוזמן לחפש בחוקה/תקנון/מצע שלהם הגדרה של המפלגה כמפלגה ציונית. הדבר היחיד שיש שם זה שהיה להם זה הגדרת המדינה כציונית (גם אירן מגדירה אותנו ככה) ושהם "מוכנים" לעשות טובה ולשמור על חוק השבות. האמת בדקתי בשבילך עוד פעם והם דירדרו אפילו את זה, שים לב איך הם רוצים לבטל את כל המסודות הציוניים: "המוסדות הלאומיים – ההסתדרות הציוניות, הסוכנות היהודית, הקרן הקיימת לישראל, הם גופים המשמרים תמונת מצב שהיתה קיימת לפני עשרות שנים, ועליהם להשתנות כך שיהיו מייצגים ויענו לאתגרים הנוכחיים שבפני העם היהודי". שים לב איך הם "קיצצו" את כל החלקים הציוניים ממגילת העצמאות: "מדינת ישראל ... (וכאן קוצץ: תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות) תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום... (וכאן קוצץ: לאור חזונם של נביאי ישראל) תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות". ויש גם פנינה נוספת: "תישקל האפשרות להכנסת שינויים להמנון ולדגל המדינה כדי שיכילו גם סמלים ותכנים ערביים". והכי גרוע כמובן זו הגדרתה של המדינה כמדינת כל אזרחיה, שזה שם קוד לחיסול המדינה היהודית (אני יכול להפנות אותך לפסיקת בג"ץ בנושא בשארה ולדיון במונח "מדינת כל אזרחיה"): "מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי ומדינת כל אזרחיה".

אנדרי ז

New member
לא הבנתי

למה חסרים לך נביאי ישראל אם אנחנו בעד הפרדת הדת מהמדינה?

לי אישית לא חסרים ../images/Emo13.gif

אבל ביננו ההשמטה לא הייתה מסיבות דתיות. חוץ מזה, אם כבר ציינתי את ההשמטות, צריך לציין את הכל. מר"צ קורצת כל הזמן לקולות ערבים ולכן לא מוכנה לאמץ שום סממן ציוני.

למעלה