משהו שקרה לי היום

אנדרי ז

New member
יגן מי שמגן על תושבי ארה"ב

צבא קבע מקצועי בשכר. כך עובדת גם המשטרה דרך אגב (עד כמה שהיא מצליחה עוד להגן על מישהו...)

vinney

Well-known member
זאת בדיוק הבעיה

כמו שאתה רואה, המשטרה לא ממש מצליחה לעשות משהו מועיל ובניגוד לארה"ב, שתכלית הצבא שלהם זה בעיקר להלחם מעבר לים, כי לא קנדה ולא מקסיקו לא מאיימות עליה, לנו יש גבולות יבשתיים עם אויבים מוחשיים מאוד.

אנדרי ז

New member
אבל זאת בעיה של משאבים

יותר שוטרים, שגם ישתכרו יותר ועל כן גם ייבחרו בקפידה רבה יותר, גם יגיעו ליותר הישגים. הפיתרון לבעיה הזאת לא יכול להיות נעוץ במשאב שמורכב למעשה מעבדים, קרי צבא חובה.

vinney

Well-known member
הוא כן

כי לא יהיה לך מספיק אנשים לקיים צבא. צה"ל זה מאות אלפי חיילים סדירים ומילואימניקים. כמה לדעתך יסכמו לשרת בצבא שכיר? אחוז מאוכלוסיה? שניים? שניים וחצי כמו בארה"ב? 2.5% מאוכלוסיית ישראל זה 175000 איש. ויחסית לארה"ב, המדינה לא תוכל לתת שכר והטבות מפליגות כמו שכל מתגייס לצבא אמריקקי מקבל. כך שנניח וכן נוכל לממן צבא כמו בארה"ב, זה יהיה רבע, פחות או יותר, מהצבא הנוכחי. הנחה יותר סבירה שהצבא לא יגדל מעבר ל80000 איש, ולא יעלה פחות ממה שעולה עכשיו. השאלה הנשאלת - האם זה מספיק? כנראה שלא, כי עם כל הכבוד לטכנולוגיה, היא לא שווה כלום אם אין אנשים שמפעילים אותה, ובניגוד לארה"ב, אנחנו לא יכולים להסתפק בצבא שכולו מבוסס על טילים וחיל אוויר וים. אנחנו חייבים צבא יבשתי חזק וגדול כל הזמן. כשנגיע לימי מזרח תיכון חדש, אפשר יהיה לדון בזה מחדש, אבל אם אפילו בחלק ממדינות אירופה יש גיוס חובה, מי אנחנו שנוותר על זה?

ביאטה

New member
לא ידידי, יש ויש

בתור מי שקצת התעסקה בנושא התקשורת, אני יכולה להגיד לך שיש התלבטויות עורך בדיוק על הנקודה הזאת. מצד אחד אתה תרום פרסום ומצד שני אתה מגנה תופעה - ואם זו תופעה רחבה - היא ראויה לפרסום ושיח ציבורי. מה שמפתיע אותי עוד יותר, זה ההתעלמות של הנהלת "בליך", האם לא ראו מורים שהנכנסו לבי"ס את הפליירים ?!?

דללה

New member
בואי אני אספר לך משהו קטן...

בכל בוקר עומד מנהל ביה"ס ולפחות 2-3 מורים בשער ביה"ס ומוודאים שכולם מגיעים עם תלבושת ביה"ס (לא שזה עוזר כל כך
) ההנהלה ידעה.. המורים ידעו.. כולם יודעים.. הבעיה, שכל עוד זה לא נעשה בשטח ביה"ס אף אחד לא יפעל כדי למנוע את זה ואני לא רוצה להישמע מגעילה או גזענית או כל דבר אחר, אבל בטוח שלא המנהל הדתי שלנו (שיש לציין שבבחירות שנערכו אצלנו הוא לא טרח לאחל לתא 'שינוי' הצלחה כפי שאיחל לכל שאר התאים) הנהלת "בליך" רואה ובוחרת להתעלם, כרגיל.

לא מבין מה הבעיה שלכם

יש שם כמה אנשים שחושבים שגיוס חובה הוא פסול ואינם מעוניינים להתגייס מכל מיני סיבות. מה הבעיה שלכם אם זה? זו זכותם המלאה. כל עוד הם לא עושים זאת בתוך שטח בית הספר אז בית הספר לא יכול לעשות כלום וגם אם הוא היה יכול, אין סיבה שהוא יתערב בנושא. כולם פה כל כך ליברליים אך רק כשזה נוגע למי שתומך בצד שלהם.

vinney

Well-known member
לא, זאת לא זכותם

הם יכולים לחשוב מה שהם רוצים, הם יכולים להיות מעוניינים במה שהם רוצים, אבל אסור להם לעודד אחרים לעבור עבירה (ולקבל סעיף נפשי בלי מחלה נפשית קצת קשה בלי התחזות והונאה ובאופן כללי רמאות), שלא לדבר על עבירות שעושים בעצמם. לא רוצים גיוס חובה? שילחמו בזה בכנסת, וימצאו פתרון אחר (שאף אחד מהם לא מציע, לפחות לא שום דבר מעשי).

מותר, גם מותר

בדיוק כמו שאני מעודד את כל חברי לצאת לבתי קפה בתשעה באב שלמרות שלפי החוק המקומות האלה חייבים להיות סגורים ומי שפותח אותם עובר על החוק ומסתכן בקנס. אם היו לי חברים שהם בעלים של בתי קפה ומסעדות, הייתי מעודד גם אותם לפתוח. בדיוק כמו שלפני כמה שנים כשעוד אכפו את חוק החמץ, ארגנו אני וכמה חברים משמרות ליד בתי עסקים וניסינו למנוע מהפקחים לחלק דוחות לבתי הקפה שמכרו חמץ. הדרך של הציבור להשפיע על המחוקקים בכנסת היא ע"י יצירת לחץ ציבורי, וזה בדיוק מה שהאנשים האלה מנסים לעשות. חלק גדול מהחוקים השתנו בדיוק בגלל דברים כאלה. אם יהיו הרבה תלמידים שיסכימו עם הדיעה הזאת, זה יחייב את המחוקקים להתייחס לבעיה וזאת בדיוק המטרה שלהם. אני כמובן לא תומך במעשיהם ומתנגד לדעתם, אבל אני מכבד את זכותם להילחם על נושא שחשוב להם והם מאמינים בו. אותך אגב, אני לא מנסה לשכנע. כפי שאמרתי בהתייחס לנושא אחר - פשוט אין טעם.

vinney

Well-known member
למה, כי זה נכון?

אם אני אעמוד מול בית הספר עם שלט "תקנו סמים! תקנו סמים!" זה גם בסדר? עם שלט "תרצחו ראשי ממשלה ! תרצחו ראשי ממשלה !" זה גם בסדר? לכל דבר אפשר למצוא הצדקה, איפה עובר הגבול שלך?

אשרת

New member
אמרתי משהו לא נכון?

אם אתה יודע שאסור להם לפתוח את העסק שלהם ב-ט' באב והפתיחה הינה עבירה על החוק, ואתה מעודד אותם - אז זה לא עידוד? כיצד היית מכנה זאת?

vinney

Well-known member
התבלבלת קלות

אין שום חוק האוסר עלייך לצאת לבתי קפה בשבת. אלה שפותחים בתי קפה בשבת - עוברים על החוק המנהלי, לא פלילי, ומשלמים קנסות. כנ"ל עם חמץ. העבירה שהם מעודדים היא פלילית, והעונש עליה הוא מאסר. האנשים אותם הם מעודדים לעשות את זה הם ברובם קטינים שהחוק קובע שאין להם מספיק שיקול דעת להחליט החלטות עצמאיות. שילוב של השניים רק מחמיר את המצב. וזה הדדי, גם אתה קיר אטום בדעותייך, וגם אותך אין טעם לשכנע, אבל אנשים שאולי יקראו את הודעותייך עלולים בטעות לחשוב שהן קשורות למציאות, אז אני מתקן את המצב.

vinney

Well-known member
למשטרה אם כבר

הסתה לדבר עבירה, ודי חמורה, ועוד בבתי ספר

דללה

New member
בחייך ויני,

נראה לך שהנהלת "בליך" תפנה למשטרה ותסתכן שוב בפגיעה בשמה ה"טוב" (ע"ע המשפט נגד עלה ירוק)??? הגזמת! איך רואים שאתם מכירים את "בליך" רק מהסיפורים! כאילו שלמישהו שם אכפת בכלל ממה שקורה מחוץ לכותלי ביה"ס! הם עסוקים בלדאוג לשם ה"טוב" של ביה"ס! בליך לא כזה טוב כמו שהוא מצטייר בתקשורת.

למעלה