משהו שקצת חורה לי.

Gravitron

New member
משהו שקצת חורה לי.

נדמה שAXN לאחרונה נוטים כמעא יותר לכדי פסאדו-דרמה ומדע בדיוני מאשר לאקשן, או פונים לשידורים חוזרים של סדרות עברו. איני מתכוון להמעיט בערכן של תוכניות אלו או בקהל צופיהם, אך היות והערוץ (לפחות בארץ) אינו מבוסס על הכנסות מפרסומות (דהינו, אחוזי צפייה) הייתי מצפה (באם ישנן לסניף AXN שבארצנו הקטנה סמכויות ריבוניות כלשהן) ממנו לבצע שומה רכישות ניסיוניות של תכנים חדשים בתחומים שונים (אשר עדיין, כמובן, מבוססים על פעולה--אקשן). כמן-כן, באופן כמעט שיש בו מן הלעג, הערוץ קולט תוכנים מסויימים מערוץ שש (כגון לואיס וקלארק, סליידרס) אך מתכנים אחרים, חדשים יחסית, הוא מתעלם לחלוטין. דוגמא טובה לכך תהיה כיצד הערוץ למשל נכשל בשילוב סדרות אנימצייה בלוח משדריו, בעוד שהערוץ השישי מביא סידרת אנימציה כגון שיבעת הסמוראים (מעין חידוש של סרט הקלאסיקה, עם פיתול על בסיס עולם דיסטופיאני) - סדרה רווית אקשן שמקומה יכיר בה בערוצנו האהוב ללא כל ספק. בתודה רבה ומקרב לב,

d1f2

Well-known member
יש צורך בלהתאים את התכנים...

למשל לואיס וקלארק וגולשים בזמן, הם שודרו בערוץ הילדים אבל הן עדיין סדרות אקשן(או בסיגנון דומה) ולכן אפשר לשדרם בערוץ. לעומת זאת, אנשים שאוהבים סדרות אקשן לא תמיד מתחברים לסדרות אנימציה בטח ובטח שלא סדרות בשפה זרה.

Gravitron

New member
להתאים את התכנים ל...מה בדיוק?

בני שתיים עשרה? אם באנימציה עסקנו, רמת האקשן בלואיס וקלארק יכולה להיות קבילה לזאת שבקוסם מארץ עוץ. סדרות אנימציה נושנות כגון הרובוטריקים וכוח המחץ הן בעלות יותר אקשן (למעשה, כיום סדרות כאלו נאסרות מהפקה בארה"ב בשל לחץ מאירגון הגג של ועד ההורים הבינלאומי של אמריקה כנגד 'אלימות בטלוויזיה', חס-וחלילה שילד יראה דמות לוחם שמחזיק אקדח, מצד שני, רמבו נחשב ללהיט http://bart.trendmill.nl/forum/rolleyes.jpg ).

אם הערוץ יתחיל להביא סדרות אנימה

כמות הצופים תרד פלאים. עדיף להשאר עם סדרות מציאותיות ולא מצוירות, כדי שלא נהפוך את הערוץ למגוחך.

Gravitron

New member
מגוחך?

כמו שקווין סורבו בעל האגו המנופח הפך את אנדרומדה לכל-כך מגוחכת עד שאפילו עדר חובבי ה"הרקולס" שלו לא יכלו לסבול עוד את החובבניות בעלילה שהוא כפה ואחוזי הצפייה שלה צנחו פלאים עד לכדי ביטולה?

cowgirl Ms

New member
מסכימה, ולא מסכימה.

לא מסכימה- לדעתי לואיס וקלארק וגלשים בזמן הרוויחו את המקום שלהם בערוץ בכבוד. מה רע בקצת נוסטלגיה? מסכימה- סדרות אנימה. בהחלט בהחלט בהחלט. זה משהו לדעתי שיכול להעלות את הערוץ ברמה. ואני לא מדברת אלו שמשודרים בערוץ הילדים, כי אלו, עם כל הכבוד, דיי ילדותיים. אבל סדרות כמו Cowboy Bibop שכבר שודר בארץ [ב"יס" נדמה לי] ואוונגליון [שיש ב VOD], שבבירור מכוונות לקהל צופים בוגר ומבוגר, יכולות להיות תוספת מרעננת ומושכות קהל צופים חדש לערוץ.

lordof the

New member
יש ערוץ אנימה

אז שלא הגיוני ש AXN ישקיעו ברכישת סדרות מהסוג הזה..

Gravitron

New member
ובכן,

אין לי דבר נגד לואיס וקלארק, אך אני מוצא זאת עלבון למאזני ההגיון שהכותב הקודם מצא לנכון להעמיד את לואיס וקלארק כאמת מידה לאקשן ואזי לשקול כנגדה את סדרות האנימציה ככללן בגריפה אחת ולפסוק שהן אינן עולות באותו קנה-מידה או בעלות קנ"מ התואם לערוץ. ועם כל הכבוד לגבירתי, איני מוצא שום דבר ילדותי בשבעת הסמוראים, נהפוך הוא מכך. אני מיודע עם הבוקר ביבופ, ומסכים. אוונג'ליון הינה שונה מטעמי. ובכל הקשור באקשן נטו, אני מאמין שמגילות הסמוראי, רוחות הסמוראי ורוח בקליפה משמשות דוגמאות די טובות. ובכלל, אם הערוץ מצא זאת לנכון בעבר (מן הסתם, משום שדיוויזית הסרטים של סוני הינה בעלת הזכויות לא היה קשה להסיג זכויות שידור -- AXN הינו בבעלות סוני) לשדר את FAKK^2 של HEAVY METAL, אזי אין זאת מחוץ לגבולותיו לשלב סדרות אנימציה רוויות פעולה.

cwn

New member
מסכים

בארץ יש קבעון של חשיבה, מצוייר = סרט לילדים, וזה לא נכון, קיימות סדרות אנימה יפניות לכל הגילאים ושם האנימה תופסת חלק גדול בתרבות. הגיבו כאן על קהל הצופים, לפי דעתי תוספת כזו לערוץ דווקא תגדיל את כמות הצופים בו. לכל צופה יש איזה ז'אנר שמשודר בערוץ שהוא לא אוהב, בין אם זה ריאליטי, סדרות משטרה, קלאסיקות או זינה/הרקולס/הרקולס הצעיר. הערוץ מתאים לקהל רחב ואני לא רואה למה אנימות אקשן לא יתאימו.

Gravitron

New member
בהקשר זה...

להרוג את ביל, הסרט המהולל גורף הקופות, בחלקו הראשון בוצע באנימציה. ולעניות דעתי, טרנטינו (ו/או עובדיו) עשה עבודה מעולה במחקר הרקע על התרבות והאומנות ובביצועו בהעלותם על המסך ברמת אוטנתיות גבוהה במיוחד.

למעלה