זה בסדר...את לא חייבת להסכים אתי../images/Emo4.gif
אבל עובדות אי אפשר לשנות, העולם הזה כולו "רפש וטיט", ואת ה"בעל דבר" ברא הבורא יתברך שמו, על מנת שמתוך החושך,(הרפש והטיט) נכיר את יתרון האור, ונוכל לדעת מהי הטהרה. הכיצד אמורה הנך :"להתבונן פנימה וללמוד לזהות איזה קול בא מתוך היצר הרע, ואיזה קול מושך אותנו לכיוון הטוב...."? והרי תנאים ואמוראים ידעו כשוף, ושיחת שדים, וכו', לשם מה? הרי צריך "תמימות ופשיטות", ןלא "להכנס לחקירות ובילבולים שיכולים להזיז אותנו מדרכנו ומאמונתנו"? אני יכול להביא אלפי דוגמאות להוכיח לך שהעולם הזה כולו מלחמה אחת גדולה מרגע הוולדנו לתוכו, אולם מספיקה רק דוגמא אחת קטנה, מרבנו הקדוש שאותו את מצמצמת למה שאת מבינה בלבד, ולא מפרגנת לו עוד... בענין מחשבות זרות אומר רבנו הקדוש: יושב לו המלך באצטדיון, ולמטה נלחמים גבוריו בחיות הרעות, כך הקב"ה שולח לו לאדם מחשבות זרות בתפילתו, ונהנה הקב"ה מנצחונו עליהם... ועוד יתרה מזה פתחי את הספר "שיחות הר"ן" בערך מלחמות, ואחר חזרי נא לכאן, וספרי לי על: "לעבוד את השי"ת בתמימות ופשיטות לא בדרך של מלחמה". בכל מקרה את כמיהתך להשאר "נקיה מבפנים", ו"להתחבא בפינה מסותרת ולשמור ששום מזיק לא יכנס בגבול שלך", אני מבין בהחלט. זהו רצון בסיסי וטבעי של כל יצור אנושי, אבל בעולם בו ציוונו רבנו: "נור אזמרה"..רק אזמרה, ועוד אזמרה, לחפש נקודות טובות... משמע שזו עבודה קשה...למצוא כאן טוב....
נכון, צריך ללכת בתמימות ןבפשיטות, אבל מי לנו כיעקב אבינו, שהתורה מעידה עליו: "איש תם יושב אוהלים", אולם אל לנו לשכוח, התורה מעידה עליו גם: "עם לבן גרתי"...מלחמה יותר גדולה מזו....?? טוב, זהו לעת עתה, אולי תנסי ל"רדת" לתוך הזמן...אז גם תוכלי להבין.