נכון אולי זה לא ממש הנושא של הפורום הזה ועדיין אולי תוכלו לענות לי. מה אתם חושבים על זה שהצבא שלנו הוא צבא חובה? אתם חושבים שזה חשוב להתגייס? או שאתם בכלל נגד הצבא? סיבות ונימוקים בבקשה אגב אני כן רוצה להתגייס לצבא, זה חשוב לי
צריך לסיים את האפליה בין אזרחים ולהפסיק את המצב בו קיימים אזרחים חייבי גיוס ופטורים מגיוס ולהנהיג צבא מקצועי בו ישרת רק מי שמוכשר מספיק ובחר לשרת מרצונו החופשי וגם לשלם לחיילים שכר הוגן התואם את השכר שהיו מקבלים באזרחות על תפקיד דומה, ואם אין תפקיד דומה באזרחות (למשל לוחמים) לתת להם שכר גבוה המשקף את הסיכון אליו הם חשופים.
מה אתם חושבים על זה שהצבא שלנו הוא צבא חובה? זה מצויין שזה צבא חובה. אחתר באמת נראה לכם שהיו הרבה שהיו מתגייסים? נכון שיש את הפטריוטים ואלה שחיים בציפיה לגיוס וכו' אבל יש את החלק השני של אלה שמנסים להשתמט מהצבא בכל דרך אפשרית. אתם חושבים שזה חשוב להתגייס? זה מ-א-ו-ד חשוב להתגייס. אני לא נגד הצבא ואין לי שום דבר שלילי לגבי הצבא.
חייל בצבא מקצועי הוא מקצוע עד גיל הפרישה (כלומר תעסוקה ל50 שנה), גם בצבא מקצועי יצליחו לשמור על כמות החיילים הנדרשת אפילו אם יתגייסו מעט מאוד כל שנתון, ולי נראה שהביקוש יהיה גבוה מההיצע בגלל התנאים שיווצרו והצבא יעשה סלקציה.
בן גוריון נתן פטור לחרדים בגלל שהם טענו שקשה יהיה להם להסתדר בצבא ואז הם היו ממש קצת,עד עכשיו האוכלוסייה החרדית גדלה מאוד. ואני חוזר שוב שצריך לגייס את החרדים !!
אין שום הצדקה לעשות דברים "סתם" ואין שום הצדקה לפטור אזרחים מחובות אזרחיות, המדינה יכולה לכפות על חרדים וערבים גיוס ולשלול את אזרחותו של מי שישתמט או לחילופין להפוך את הצבא למקצועי, חובה להפסיק את אי הצדק הזה ויפה שעה אחת קודם.
מצב היפותטי - ארה"ב נכנסת למלחמה נגד ישראל, וחל בארה"ב חוק גיוס חובה על כל האמריקאים הצעירים הכשירים ללחימה, כולל יהודים. האם תיהיה בעד גיוס יהודים אמריקאים שילחמו נגד ישראל?