משהו שמעניין אותי

wildgirl1

New member
משהו שמעניין אותי

נכון אולי זה לא ממש הנושא של הפורום הזה ועדיין אולי תוכלו לענות לי. מה אתם חושבים על זה שהצבא שלנו הוא צבא חובה? אתם חושבים שזה חשוב להתגייס? או שאתם בכלל נגד הצבא? סיבות ונימוקים בבקשה אגב אני כן רוצה להתגייס לצבא, זה חשוב לי

SupermanZW

Well-known member
אני בעד צבא מקצועי

צריך לסיים את האפליה בין אזרחים ולהפסיק את המצב בו קיימים אזרחים חייבי גיוס ופטורים מגיוס ולהנהיג צבא מקצועי בו ישרת רק מי שמוכשר מספיק ובחר לשרת מרצונו החופשי וגם לשלם לחיילים שכר הוגן התואם את השכר שהיו מקבלים באזרחות על תפקיד דומה, ואם אין תפקיד דומה באזרחות (למשל לוחמים) לתת להם שכר גבוה המשקף את הסיכון אליו הם חשופים.

AeroSlash

New member
אוקי......

מה אתם חושבים על זה שהצבא שלנו הוא צבא חובה? זה מצויין שזה צבא חובה. אחתר באמת נראה לכם שהיו הרבה שהיו מתגייסים? נכון שיש את הפטריוטים ואלה שחיים בציפיה לגיוס וכו' אבל יש את החלק השני של אלה שמנסים להשתמט מהצבא בכל דרך אפשרית. אתם חושבים שזה חשוב להתגייס? זה מ-א-ו-ד חשוב להתגייס. אני לא נגד הצבא ואין לי שום דבר שלילי לגבי הצבא.

beatman

Member
אני חושב שצבא מקצועי עדיף מצבא

חובה מכל הבחינות. אבל בישראל לא יתגייסו מספיק אנשים בשביל שיהיה אפשר להגן על המדינה,לכן אין ברירה אלא לגייס את כולם.

SupermanZW

Well-known member
דווקא אין סיבה לדאגה

חייל בצבא מקצועי הוא מקצוע עד גיל הפרישה (כלומר תעסוקה ל50 שנה), גם בצבא מקצועי יצליחו לשמור על כמות החיילים הנדרשת אפילו אם יתגייסו מעט מאוד כל שנתון, ולי נראה שהביקוש יהיה גבוה מההיצע בגלל התנאים שיווצרו והצבא יעשה סלקציה.

beatman

Member
אם כך

אז כנראה המדינה רוצה שכל אחד יגן בתורו על המדינה,מעין אחריות לאומית.

SupermanZW

Well-known member
אם כך

למה היא נותנת פטור גורף לחרדים וערבים ונמנעת מלגייס בנות באופן רנדומלי?

SupermanZW

Well-known member
אז כנראה שהמדינה לא רוצה שכל אחד

יגן עליה בתורו, אלא רוצה לעשות אפליות בין אזרחים.

beatman

Member
היא רוצה שכל יהודי יגן עליה.

בן גוריון נתן פטור לחרדים בגלל שהם טענו שקשה יהיה להם להסתדר בצבא ואז הם היו ממש קצת,עד עכשיו האוכלוסייה החרדית גדלה מאוד. ואני חוזר שוב שצריך לגייס את החרדים !!

SupermanZW

Well-known member
גם אני רוצה, אבל המדינה לא רוצה

השלטון להזכירך הוא חילוני ורוב חברי הכנסת והממשלה הם חילונים, למרות זאת לא מגייסים חרדים, נראה שהמדינה לא רוצה מה שאנחנו רוצים.

Vrock

New member
תשובה.

לחרדים-סתם. לערבים-כי לא צריך לתת נשק למי שלא מאמין בזכות קיום המדינה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אין שום הצדקה לעשות דברים "סתם" ואין שום הצדקה לפטור אזרחים מחובות אזרחיות, המדינה יכולה לכפות על חרדים וערבים גיוס ולשלול את אזרחותו של מי שישתמט או לחילופין להפוך את הצבא למקצועי, חובה להפסיק את אי הצדק הזה ויפה שעה אחת קודם.

Drunk Bullet

New member
שאלה

מצב היפותטי - ארה"ב נכנסת למלחמה נגד ישראל, וחל בארה"ב חוק גיוס חובה על כל האמריקאים הצעירים הכשירים ללחימה, כולל יהודים. האם תיהיה בעד גיוס יהודים אמריקאים שילחמו נגד ישראל?

SupermanZW

Well-known member
אני לא אזרח אמריקאי

לכן אותי לא ישאלו שאלה כזו.

Vrock

New member
ברור שאין הצדקה.

אבל לא נותנים לערבים רובים כי הם האויבים שלנו, וגם יכ האויבים שלנו הם קרובים שלהם.

Vrock

New member
תשובה.

לחרדים-סתם.לערבים-כי לא צריך לתת נשק למי שלא מאמין בזכות קיום המדינה.

למעלה