משהו שמטריד אותי....

מיטללל

New member
מה מסתבך?

רוצה שנחשוב על דרך טיפול התחלתית ביחד? דבר אחד בטוח, הדבר הכי חמור שאתה יכול לעשות, זה לא לעשות כלום.

RogerW

New member
יש דברים חדשים שרק מסבכים את הכל...

וכן.. אני רוצה שנחשוב על דרך התחלתית.. זה יעזור הרבה.. ואני יודע שזה הכי חמור...

דרך התחלתית היא

ללכת לדבר על מה שמטריד אותך עם מישהו מקצועי. ברור לך שמהודעות קצרות בפורום וירטואלי לא תבוא הישועה. אני ממליצה לגשת למישהו מומלץ (על ידי חברים , משפחה וכו´) ולנסות לברר את העניין הזה, כמה זמן שזה לא ייקח.

shellyland

New member
כיוון אפשרי אחר

האם איבחנו אצלך פעם ADD או ADHD? כי ההתנהגות שאתה מתאר, חוסר השקט ואפילו הבעיות הרגשיות וחוסר הבטחון שמלווים את זה מדליקים אצלי נורה של הפרעת קשב ריכוז. אם לא אובחנת מעולם, עשה לעצמך טובה גדולה ולך לאיבחונים. זה יוכל לשנות את חייך מן הקצה אל הקצה (ואני לא מגזימה!)

RogerW

New member
אני לא בטוח לגבי אבחונים...

אני לא ממש זוכר... אני חושב שעשו לי שהייתי קטן... אבל לא יודע מה היה.... ומה זה ADD ו ADHD?? אבל אני בטוח שהיה אצלי הרבה דברים שהייתי קטן... הרבה הפרעות.... ואני אנסה לעשות אבחונים....

ואם עוד לא תפסת את שלי

אתה יכול לגשת לפורום ad(h)d לקויות וזכויות (הפרעות קשב וריכוז), שם ישנם גם מאמרים, גם הסברים, ובעיקר פורום המכיר ובקיא בנושא. מקסימום הם יוכלו להפנות אותך לגורם מוסמך יותר לאבחון, ומקסימום הם גם ינסו להבין יחד איתך האם יש לך הפרעת קשב וריכוז, והאם לא.

RogerW

New member
תודה לכולם על העזרה.. אבל אני חושב.

ששומדבר כבר לא יעזור... אין צורך להטריד אותכם יותר מידי... אולי בעולם הבא המצב ישתפר.. אני מקווה... אז תודה לכולם... שניסיתם לעזור..תודה
byebye I´ll see you on the dark side of the moon...

יופי, רוג´ר, אחלה גישה !

"שומדבר לא יעזור" ?!?! ניסית משהו ?!?! ובינינו, זה לא "שומדבר" אלא אתה. אתה צריך לעזור לעצמך. תתחיל משם. כל השאר יגיע בהקדם. תבוסתנות והרמת ידיים היא לא פתרון, וגם אתה יודע את זה. זה לא כל כך מסובך, תתפלא.

RogerW

New member
סליחה... לא לזה התכוונתי...

לא התככונתי ששומדבר לא יעזור לי.. אלא שאני איני יכול לבקש עזרה או לקבל עזרה... אולי הרבה דברים היו עוזרים.... אבל אני לא מסוגל לקבל אותם.. וזאת הבעיה... אם אני לא יכול לבקש עזרה.. אז אף אחד לא יבוא לעזור.. ובגלל זה הדבר רק יחמיר.. איך אקבל עזרה אם אני לא יכול לבקש ולשתף פעולה עם העוזרים?!?!

nutmeg

New member
אותי זה מרגיז

לא נורא מרגיז אבל מרגיז מספיק כדי להגיב. בא בן אדם מיואש שרוצה עזרה. נענים לו, שולחים יד, עצה, מילה טובה, התחלה, כוון... ומה מקבלים בתמורה? "טוב לא צריך, אתם לא שווים בעיני גם ככה" בכל אופן ככה זה מתפרש. תגיד, מה אתה רוצה אדון רוג´ר? שמישהו יבוא ויחייה את החיים שלך עבורך? נראה לך שאם תישאר בבית בתוך פתיתי הנייר שאתה קורע בעצבנות משהו יזוז? ככל שתחכה יותר, יותר פערים יצטברו ויותר קשה יהיה לך לצאת מהבית. מה שמרגיז זה לראות שמישהו רק "כאילו" מבקש עזרה אבל את ההחלטה מה לעשות (או לא לעשות) כבר הייתה לו בראש עוד מקודם. ואתה יודע מה? בהחלט יכול להיות שהפיתרון הכי טוב עבורך כרגע זה להיות בבית - כי האופציה השנייה (קרי, לצאת) קשה פי מאה. ואתה צודק - כי באמת בתקופות קשות לפעמים כדאי לפרגן לעצמך את האפשרות לא לעשות דברים. אבל לפחות תהיה מספיק כן עם עצמך לגבי זה. יכולת פשוט יכול להגיד לנו שלמרות העצות והכוונות תטובות אתה חושב שיותר נכון לך עכשיו לשמור על סטטוס קוו ולא לפעול לכוון שינוי כלשהו... או שאין לך כרגע את הכוחות לשינוי... סבבה. אל תעשה שינוי. לא מוכרחים לעשות שינוי בחיים כדי לכתוב כאן בפורום. שב עמנו כאן ותתיידד.

nutmeg

New member
הרי בקשת עזרה יפה מאוד כאן...

אתה לא אילם ולא עילג. מה זאת אומרת שאתה לא יכול לבקש עזרה? כבר ביקשת, חלקנו כבר נענו לך. כנראה יותר תפיק מטיפול מקצועי - אבל אם אין באפשרותך לגשת לקבלו, עדיין יש המון דברים שאתה יכול לעשות בעצמך.

RogerW

New member
../images/Emo52.gif לא התכוונתי... באמת..

פשוט עבר עליי יום קשה.. וסתם דיברתי... לא התכוונתי... פשוט רבתי עם ההורים ועם כל המשפחה... וההרגשה לא משהו... אני מתנצל אם נשמעתי כך שאני לא רוצה עזרה... אני חוזר בדבריי... למרות שלא התכוונתי לדבר על זה מההתחלה.. אבל כן דיברתי ואתם עזרתם והייתם מאד נחמדים.. ואני לא.. אני חושב שזה יעבור.. אני מבטיח שלא אשבר יותר.. הייתי ממש רע.. למרות שעזרתם והייתם מאד נחמדים...

מיטללל

New member
../images/Emo10.gif

כן זה מעליב. החזרת את החתימה. אחרי שגרמת לי אתמול והיום לחשוב עליך דקות רבות. טוב נו.. מי אני בכלל. תרים ידיים. מסכימה עם nutmeg. חבל. כמו שאמרתי לך אתמול, אני לא יודעת איך משפרים את המצב. אין לי פתרון קסמים. אני רק יודעת מה אסור שתעשה, וזה להתייאש מעצמך. כי משם תגיע למקומות נמוכים, מהם כבר לא תוכל לעלות. וכן זה קשה, וזה תהליך. אבל אלו החיים שלך, וזה שווה את זה !

RogerW

New member
נכון.. זה מעליב מאד..../images/Emo7.gif

אני נורא מצטער.. הייתי ממש ממש נורא... אני לא יודע מה קרה לי... כמו שאמרתי זה בגלל שעברתי יום קשה.. אבל אני מבטיח שזה לא יקרה שוב... זה היה ממש טיפש... אני לא אוותר אף פעם.. לא כזה אני... פשוט תשכחו ממה שאמרתי... זה היה רגע של כעס... אז... סליחה... אם אפשר לסלוח על מעשה טיפשי ומטומטם כזה.....

מיטללל

New member
אתה לא צריך להתנצל

ויהיו עוד ימים קשים.. וימים טובים.... פחות ויותר. ואתה לא חייב לנו כלום. רק לעצמך.

RogerW

New member
אני כן צריך להתנצל..

ככה לא מתנהגים עם אנשים נחמדים שמנסים לעזור...... ומקווה שזה רק חד פעמי..............................................................

nutmeg

New member
היי רוג´

צ´מע - הרי לך דוגמא חייה לקטעים מהחיים שכנראה מעלים לך את סף החרדה. כשבאים בין אנשים, במיוחד כשאתה חסר ניסיון או ביטחון עצמי, קשה מאוד לדעת איך יגיבו למילים שלך. הנה - אתה כתבת משהו מתוך מצב נפשי מסויים שהיה קשור למשהו שקורה בבית, לנו לא היתה שום דרך לדעת זאת והגבנו כאילו אתה מגיב אלינו. חלק ממה שלומדים כשנמצאים בין אנשים זה לדעת לעשות הפרדה בין מה שקורה לך בפנים למה שמתרחש בחוץ, ולהיות יכול להתבונן על שני התהליכים במקביל עם קורטוב של אובייקטיביות. את זה לא לומדים ביום אחד וצריך להתאמן. אז באמת לא היה צורך להתנצל אלא רק להסביר לנו שהטונים המיואשים לא היו בתגובה אלינו אלא אל משהו אחר שאחנו לא ראינו. אתה צריך לקחת בחשבון שאנחנו לא קוסמים ולא יכולים לנחש מה קורה אצלך בבית, אלא אם כן אתה משתף. במילים אחרות, ההבנה שלנו אותך מוגבלת למה שתהין לספר לנו - ואתה חייב לקחת את זה בחשבון! עכשיו אתה מבין למה צריך לצאת מהבועה?

שמע, למרות שמגיעה לך שטיפה

רצינית, אני אוותר עליה בשלב הזה. שלא תבין לא נכון - מגיעה לך שטיפה כדי שתשתחרר מתחושת חוסר האונים והמסכנות הזו. אתה לא פחות טוב מאף בן אדם אחר והחרא שלך לא מסריח יותר מהחרא של אנשים אחרים. (למרות שאני בטוח שאתה מרגיש כך כעת) אני יודע שיש עוד המון דברים שאתה בטח רוצה לספר ואתה חושש. זכותך. רק תזכור שאולי נוכל לעזור לך בחלק מן הדברים, במיוחד בזירה כזו בה אינך חייב להזדהות ובה אתה שומר על אנונימיות מסוימת.
אנחנו פה בשבילך. (תוותרו לי על פרץ הקיטשיות, אוקיי?)

RogerW

New member
אז עכשיו המחשבות יותר צלולות...

ואפשר להגיב בצורה טובה... אז ככה: קודם כל תמיד לומדים מנסיון ומטעויות.. ומקווה שאכן למדתי.. וזה אכן היה מחוסר ניסיון... ואני אכח הרבה דברים בחשבון בפעם הבאה... ובקשר לתחושת חוסר האונים והמסכנות... אז זה בכלל לא מאפיין אותי.. דווקא להיפך... אני תמיד חזק מרוב האנשים סביבי ומשדר ביטחון יותר מכולם.. אפילו לאנשים קרובים מאד אליי אף פעם לא דיברתי כך ואף פעם לא שידרתי מסכנות... אבל כמו שאמרתי זה היה רגע של חוסר ריכוז ונסחפתי קצת... ואני מודה לכולם על העזרה.. ואני יודע שתנסו לעזור בכל דבר.. וגם אני כאן בשביל כולם.. ומוכן לעזור בכל דבר

למעלה