משהו שמטריד אותי....

RogerW

New member
משהו שמטריד אותי....

יש משהו שמטריד אותי הרבה זמן: אני לא יכול לשב בשקט.. לא בדיבור אני מתכוון.. אלא במעשה.. תמיד שאני יושב עם חברים אני תמיד עושה משהו ללא כוונה... זה קורה לבד... למשל אם אני מחזיק בנייר.. אני גוזר אותו לרסיסים.. אותו דבר עם כוסות פלסטיק.. אני מרסק אותו לחתיכות קטנות, וזה מלכלך את כל המקום.. וגם אם יש משהו מבד שיוצאים ממנו חוטים.. אני מתחיל להוציא אותם וזה הורס לפעמים.... וזה כך בכל דבר.. וכל זה ללא כוונה... בזמן שאני מקשיב לאנשים או מדבר... אני לא יודע מה זה או ממה זה או איך פותרים את זה... מישהו יודע??? זה נורא שאתה יושב אצל מישהו ולגלות שכל הבגדים שלך מלאים גזרי נייר קטנטנים...

אקווה

New member
האם יכול להיות

שאתה סובל, אפילו קצת, מחוסר ביטחון? כי אני יודעת שאני לפעמים כן, ואין לי מושג למשל מה לעשות עם הידיים. אז אני מוצאת את עצמי עושה כל מיני דברים שהם לא בהכרח הגיוניים... אז חשבתי אולי זו גם הבעיה שלך.. מה דעתך?

RogerW

New member
לא קצת... הרבה..

אני חושב שהבטחון העצמי שלי שואף לאפס.. אולי בגלל זה... וזה גם קורה רק אם יש אנשים בסביבה... זה לא קורה שאני לבד... אולי בגלל זה??! יש בזה משהו מה שאמרת...

מיטללל

New member
אתה חדש?

אני לא זוכרת את כינוייך. עדיין לא הייתה לי הזדמנות לזרוק אייקונים ולברך מישהו. ממש בא לי. אז הנה, ברוכה הבאה!
(היא לא מקבלת את הכבוד לו היא ראוייה) ! ובאשר למה שכתבת, תראה כמו שכתבו לפניי, גיזור וקימוט הנייר בזמן שיחה עם אנשים יכולה להיגרום מכמה דברים, עצבנות, חוסר מנוחה, ושעמום. אני זוכרת שבשנה שעברה בבית הספר, למורה שלי הייתה הפרעה אחרת, כל פעם שהיא הייתה שומעת קימוט נייר, היא הייתה משתגעת! אתה מעיד על עצמך כחסור בטחון עצמי מוחלט. ואתה אומר שזה קורה רק אם אתה בחברה, אז הבעייה שבאמת צריכה להטריד אותך היא איך אתה מרגיע את עצמך בחברת אנשים ומתחיל לבנות בטחון עצמי לאט לאט. רק ככה זה יעלם. אני לא יודעת איך עושים את זה, בונים בטחון עצמי, הערכה עצמית. בן כמה אתה? מה זאת אומרת "בטחון עצמי שואף לאפס"? למה אתה חושב שזה ככה? מתי זה התחיל? במה זה מתבטא?

אקווה

New member
טוב...עכשיו גם קראתי את החתימה שלך.

וזה בהחלט לא מראה על ראייה יותר מדי אופטימית של החיים.. תשמע - ביטחון עצמי הוא המכשול העיקרי שלנו. צריך ללמוד איך לאהוב את מה שאנחנו, על הטוב ועל הרע, להיות מודעים לעצמנו, לחולשות ולדברים בהם אנחנו חזקים. כמובן שבחברה יש לנסות להבליטאת הצדדים החיוביים והחזקים, אבל במקביל אסור להזניח את הצדדים החלשים וצריך להמשיך ולעבוד עליהם גם כשקצת קשה.. ההתעסקות שלך עם דברים כשאתה בחברה זה רק הסימפטום של העניין. אתה צריך, כמו שהקלישאה אומרת, להתחבר לעצמך, ולראות ולהראות מה אתה שווה. ואם צריך - לא להתבייש גם לדבר עם מישהו... מחזיקה לך אצבעות!!

גם אני עושה את זה כשמשעמם לי

זה לא אומר שאתה חולה נפש (אני מקווה). זה פשוט אומר שמשעמם לך... כל הזמן... תמיד... מה לעשות? להתעלם אם זה לא מפריע לך ואם זה כן מפריע, להיות קצת יותר מודע למעשים שלך ולנסות להגמל. דרך אגב, למה שלא תשתמש בידיך לדברים אחרים? אם אתה צריך רעיונות - תן צעקה.

Outlast

New member
גם אני עושה את זה,

ולא דווקא כשמשעמם, חתיכת נייר/ניילון לא תישאר שלמה אצלי בידיים.. ומשהו קשור- נכון בעיתונים (´ידיעות אחרונות´ למשל) יש בשולי העמוד חורים קטנים כאלה? אז כשאני מחזיקה עיתון אני לא מסוגלת להשאיר אותם שלמים, אני חייבת לקרוע את החור (מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוונת, אם לא- קחו את העיתון הקרוב למקום מגוריכם ותסתכלו על השוליים שלו). זה די חולני, ולא ניתן לשליטה, אני חייבת לקרוע אותם. אגב, מישהו יודע מאיפה החורים האלו מגיעים ולמה הם משמשים?

Slider_-_14

New member
אם את מתכוונת לחורים שאני חושב-

נראה לי שזה בשביל המכונות שהנייר לא יברח. בכל אופן בקשר לבעיה שלך כולם עושים את זה לרוב כתוצאה משיעמום...

RogerW

New member
כן.. אני חדש - יחסית...

*ואני בן 19 (אני חושב)... *ואני לא חושב שזה קורה משעמום... לא רק שאני משועמם אני עושה את זה.. *בטחון עצמי שואף לאפס זה אומר שאין לי בטחון לעשות שומדבר.. קשה לי בדברים הכי פשוטים.. אני לא יודע למה זה ככה וזה נמשך כבר הרבה זמן. *ואני מנסה להילחם בזה הרבה זמן.. אך ללא הצלחה גדולה.. כל פעם משהו שובר אותי ואני חוזר להתחלה.. כאילו לא עשיתי כלום.. אבל אמשיך לנסות.. ** ותודה על העזרה ועל החזקת האצבעות

מיטללל

New member
שום תודה. אנחנו רק בהתחלה

אוקיי תקשיב, קודם כל תשנה את החתימה שלך. לא אוהבת אותה. היא עצובה ולא מקובלת עליי (איפה שלי שצריך אותה?). הכל מתחיל בגישה.. ואתה משדר ומרגיש יאוש (אתה מוזמן להגיד לי אם אני טועה). אתה אומר שאתה נלחם בזה וזה טוב, זה טבעי שיהיו דברים שישברו אותך. הרי זה לא יכול להשתנות ביומיים. זה תהליך. יום טוב. יום רע. ומכל מפלה אתה צריך להפיק משהו, ללמוד לקח. בינתיים תמשיך לנסות ולהעיז. לפחות תנסה. שמעתי משהו ברדיו לפני כמה זמן, ישנן סדנות לשיפור הבטחון העצמי. על קבוצות שמסייעות לאנשים שמתקשים להשתלב בחברה. דיברו שם על התהליך, על כמה שזה יכול לעזור. אתה יכול לנסות?

RogerW

New member
טוב.. אני אשנה.. (אני מחפש בינתיים)

קודם כל את לא טועה... אני כן משדר ומרגיש ייאוש (אנסה לשנות את זה)... ואני חושב שאמשיך להילחם.. למרות הכל... ולמרות שדיבור זה החלק החלש אצלי.. אז קשה לי לקבל עזרה רגילה... אז אולי אקבל כאן בכתיבה.... אז נקווה לטוב ונלחם.... אולי יקרה משהו... (אני יודע שתגידו לי להגיד בטוח יקרה משהו... כדי שיקרה משהו.. ככה זה תמיד.. אבל.. לא חשוב...)

RogerW

New member
טוב.. שיניתי.. זמנית..

מקווה שזאת תהיה אופטימית יותר.. אם תעבור את הצנזורה (ד"א אני לא מעשן.. שומדבר.. טוב..)

מיטללל

New member
יותר נסבלת :)

תשמע אנחנו יכולים לתת עידוד ועצות, אבל את הדרך שלך לפתרון הבעיה רק אתה יכול למצוא, וגם דרך "עזרה רגילה", ולמרות הקושי, זאת לא בושה. השאלה היא לאיזה דרגה זה מגיע. ועד כמה זה משתלט עליך. אגב, כמה סופגניות אכלת בימים האחרונים?

RogerW

New member
רק אחת... אני בדיאטה:)

ובקשר לשאלתך לאיזה דרגה זה מגיע... אז זה מגיע לדרגות מאד גבוהות.. זה משתלט על החיים... ובמיוחד עכשיו שאני לא נמצא במסגרת קבועה... זה נהיה קשה יותר.. וגם שאני לא מצליח לעשות דברים שצריכים להיות כל-כך פשוטים ושאני רואה את רוב האנשים עושים את זה בקלות.. אני לא מבין למה זה כל-כך קשה לי.. וזה מוסיף לכל הכאב ושאר הדברים...

shellyland

New member
רוג´ר אתה צריך להבין

שבטחון עצמי ירוד לא נובע מבטחון עצמי ירוד. הוא נובע מדברים אחרים שמפריעים לך, ועד שלא תלמד לזהות אותם ולחיות איתם בשלום לא תוכל "להרים" את הבטחון העצמי שלך בצורות מלאכותיות. זה פשוט לא יקרה.

nutmeg

New member
היי רוג´

תראה, התנהגויות שונות בדרך כלל מצביעות על כך שמתרחש לו איזה "עניין" הדורש את תשומת לבך. כאילו - אם אין לך מילים, יוצאת התנהגות. העיסוק בקריעה לחתיכות קטנות בדרך כלל "יושב" על בסיס חרדתי. כשבקצה האחד יש הפרעה אובססיבית ובקצה השני איזה מתח שחייב לצאת איכשהו, בין שתי הקצוות עולם ומלואו. כמובן שהפתרון הוא לא לטפל בהתנהגות אלא בחרדה ויש המון מה לעשות, אבל צריך לפנות לעזרה. אם תרצה יותר פרטים על הטיפול בחרדה יש לך אפשרות לשאול כאן בפורום או במסרים.

maayan15

New member
רוג´ר...

אין לי הרבה מה להוסיף על מה שמיטל ונוטמג אמרו...אני רק אומר שאתה באמת חייב לטפל בחרדות שלך, תנסה להעלות את הביטחון העצמי שלך..בסה"כ אתה לא כ"כ גרוע
...וכמו שאמרתי לך כבר מי יודע כמה פעמים, מגיע לך להיות מאושר...אתה אחלה בן-אדם...אז תקשיב לאנשים כאן ותדאג לעצמך...

RogerW

New member
טוב.. אני אדאג לעצמי ואטפל...

מי יודע מה היה קורה אם לא היו אחלה בני-אדם ובנות-אדם
שתמיד עוזרים בכל דבר?!?!?

מיטללל

New member
תאר לך

מה היה קורה אם תמיד היו אנשים שיעזרו בכל דבר.. :) ולענייננו, איך "תדאג לעצמך ותטפל"? איך תתחיל? דיברת עם נוטמג במסרים? דיווחים ועדכונים בכל צעד בקשה

RogerW

New member
אני מתאר לעצמי.....

ולענייננו... בעצם אני לא יודע איך אטפל.. ואיך אתחיל... ועדיין לא דיברתי במסרים.... בעצם הכל מסתבך... אני לא בטוח בכלום יותר...

למעלה