משהו שכתבתי עכשיו

כששופט שואל שאלה כמו האם גנבת, אני לא חייב לענות ויותר כדאי לשתוק ולתת לו להחליט בעצמו למה להאמין כדי שלא יסבך אותי בשקר; אבל לא רצוי לדבר עם טיפשים שלא יכולים להבין, גם לא כדי שלא ילכו להציק למישהו אחר. צריך להיות שמח על יכולות ועל הצלחות, וכשאדם שמח זה נותן לו כוח חיובי להשפיע לטובה על הסביבה. טוב לדבר עם חברים על דברים שאוהבים לעשות, דברים שמעניינים אותנו ושחשובים לנו, כדי לחזק את החברות. הדיבור בכלל כלי מאוד יעיל, והרבה פעמים אפשר לפתור מריבות בעזרת הסברים במקום לדבר רעות על אנשים. לפעמים צריך לנזוף בסמכותיות ולאיים בתלונה. אני מאמין בדיבור ועוסק באמנות הכתיבה מאוד ברצינות. אני אוהב מאוד את חברתי בכפר, אבל אהבת חיי תמיד תהיה האישה שטיפלה בי בתל אביב לפני שלושים שנה, אישה נהדרת מאין כמוה אבל היא לא רוצה אתי קשר ואין מה לעשות בזה.

SupermanZW

Well-known member
כששופט שואל שאלה כמו האם גנבת, אני לא חייב לענות ויותר כדאי לשתוק ולתת לו להחליט בעצמו למה להאמין כדי שלא יסבך אותי בשקר; אבל לא רצוי לדבר עם טיפשים שלא יכולים להבין, גם לא כדי שלא ילכו להציק למישהו אחר. צריך להיות שמח על יכולות ועל הצלחות, וכשאדם שמח זה נותן לו כוח חיובי להשפיע לטובה על הסביבה. טוב לדבר עם חברים על דברים שאוהבים לעשות, דברים שמעניינים אותנו ושחשובים לנו, כדי לחזק את החברות. הדיבור בכלל כלי מאוד יעיל, והרבה פעמים אפשר לפתור מריבות בעזרת הסברים במקום לדבר רעות על אנשים. לפעמים צריך לנזוף בסמכותיות ולאיים בתלונה. אני מאמין בדיבור ועוסק באמנות הכתיבה מאוד ברצינות. אני אוהב מאוד את חברתי בכפר, אבל אהבת חיי תמיד תהיה האישה שטיפלה בי בתל אביב לפני שלושים שנה, אישה נהדרת מאין כמוה אבל היא לא רוצה אתי קשר ואין מה לעשות בזה.
לשופט, אם אתה בבית המשפט, אתה חייב לענות.
לשוטר אינך חייב לענות ואתה רשאי לבקש עו"ד.

זכות השתיקה קיימת בחקירה אך לא במשפט.

אם אשתוק, השופט ייאלץ לחקור אותי כדי לקבל ממני מידע. בכל מקרה יחליט האם להאמין לפי הראיות.

גם כשאין זכות רשמית, הברירה היחידה של השופט היא לחקור או להפעיל אמצעים אחרים כדי לגלות את האמת. כמו שאפשר להסתיר ראיות ולשקר, אפשר לשתוק ולהגיד תאמין לי. בין אם אסתיר ראיות או אשתוק, השופט ייאלץ לנסות לגלות בעצמו את האמת.

נערך לאחרונה ב:
כללי חיים:

להתעניין בתחביבים ובנושאים רגשיים של חברים.
לדבר מאוד ברור ולעניין.
לדבר בשפה יפה.
לשתוק במקום לשקר בחקירה ועם חברים.
לא לדבר רעות על אנשים.
לפתור מריבות בעזרת הסברים.
לנזוף בסמכותיות ולאיים בתלונה כשצריך.
להימנע מדיבורים חומריים.
להיות שמח, אמתי ועדין.
לתת הרבה אהבה ודאגה לחברים.
לתת לאנשים עצות מעשיות של חשיבה חיובית.
לבצע מחויבויות בחריצות ובנאמנות.

נערך לאחרונה ב:
מה בעצם ההבדל הלוגי בין לענות על שאלה ובין לתת להחליט אם להאמין לסיפור? בכל מקרה גם אם אענה על השאלה יחליטו אם להאמין או לא, אז מה ההבדל? אם האדם יגיד שהוא רוצה לדעת ולא רק להאמין, זה כמו להגיד שהוא רוצה לראות.

אולי: צריך לעשות כאילו יודעים כדי שהשומע יחשוב שהוא יודע ולא ינסה לדעת בדרך אחרת. אם לא יחשוד, יניח שאומרים לו דבר נכון. אם יחשוב שיש לו סיבה לחשוד, יחליט אם להאמין או לא. אף פעם לא ברור לגמרי שאדם ישקר, כי תמיד יש אפשרות שיגיד את האמת. לכן, אף פעם לא ברור לגמרי שהשומע יחשוד.

למעלה