משהו שאני חושבת על זה כבר הרבה זמן,

זכותך לא להסכים, אבל אני נפגשתי בלא מעט

ילדים כאלה....
וכמעט בכל כיתה היום יש לפחות אחד או שניים כאלה...
אבל נכון שמצד שני גם הצטיינות בלימודים בבית ספר לא מבטיחה הצלחה בחיים.
ומה זאת בכלל הצלחה בחיים?
אני חושב למשל שהיום אני בהחלט סיפור הצלחה...

שלומות0

New member
הצלחה בחיים

שאתה מצטיין ביסודי, בתיכון באונברסיטה,
אבל אתה לא מצליח לפרנס את עצמך לא במקצוע שלך וגם לא במשהו אחר, אתה לא מוצא בת זוג להקים משפחה, אבל היית המצטיין בכיתה..
תמיד בלימודים הצטיינת.. אבל שהגעת לשלב של החיים שבו אתה עומד ברשות עצמך וצריך להתפרנס אתה לא מצליח, הכרתי כמה אנשים כאלו..

לא מסכים לגמרי

בשבילי הצלחה בחיים זה ללמוד להכיר את עצמך על יכולותיך ומגבלותיך להודות בכך וללמוד להתמודד עם זה.
להיות מצטיין בכיתה זה ממש לא חוכמה. אגב אני אף פעם לא הייתי הצטיינתי בציונים...
גם להצליח להתפרנס זה לא קריטריון. יש לא מעט אנשי פשע שמרוויחים לא רע בכלל...

דינה

אין לי ויכוח איתך על שיטת הלימוד, הראיה החוסמת, חוסר יכולת לראות מעבר, יש לי בעיה כשאת טוענת שתרופות וטיפולים גורמים לזה... אכן בי"ס מדכא יצירתיות... מה תעשי? תשאירי את הילד בבית? תפתחי בי"ס פרטי שלא מדכא אותה? מה הרעיון? מה את בעצם מבקשת?

כיום במסגרות הנוכחיות הקיימות, אין ילד אחד שלא סובל משיטה שפוגעת לא רק ביצירתיות, אלא גם ברצון וההנאה מהלמידה... אבל זהו המצב. כדי לאפשר את זה, חלק מהילדים זקוקים לעזרה והעזרה הזאת מצילה חיים... הם יקבלו תרופות וטיפולים, כי רק כך הם ישרדו.. אם זה יפחית יצירתיות, אז מה? טוב להם.

אם את טוענת ש 5 שעות ישיבה בכסא מפחיתה יצירתיות, מה עושים קופרייטרים? מה עושים גרפיקאים? ציירים? מוזיקאים? כמה זמן הם צריכים לשבת בכסא? מה קורה אצלך כשאת יוצאת לעבודה ל 9 שעות ביום? איך הילדים שלך היו לומדים אם לא היית עובדת? איך תעזרי להם להיות פרודוקטיביים ולאפשר להם חיים טובים ויגדלו להיות בוגרים שיכולים לפרנס את עצמם? מה המטרה שלך בבואך לחנך אותם? למה יצירתיות יותר חשובה ממצב של תלות תמידית בהורים?

האמת... אם היו נותנים לי את האפשרות שדניאל יוכל ללכת לביה"ס ולקבל תרופות שיאפשרו את זה, לא הייתי חושבת פעמיים, אפילו אם היצירתיות שלו תדעך... היא הרבה פחות חשובה מהחיים עצמם.

כיום אני רואה את היצירתיות צל דניאל כפיצוי לרגישות היתר שלו, לסבל הבל יתואר, לקושי הבלתי נשלט... אני גאה בו על כך שלמרות הקשיים, הוא מתעלה עליהם ומשתמש בהם לקידומו...

אני מאחלת לו שיגיע לשלווה ונחת, שימצא דרך שיוכל להתנהל בה בשלום עם עצמו ועם הסביבה... ואם הוא יפסיק ליצור בגלל זה, אין לי שום בעיה...

צודקת בכל מילה

רק מעטים מסוגלים לשבת לבד ולפתח יצירתיות בלי עזרה, ולא תמיד הם מצליחים לממש את יכולתם

dina199

New member
איפה בכל מקום שכתבתי ראית

'בלי עזרה ' ?
מה שכן אני לא רואה באילוץ (ובמיוחד בהצלחה) לשבת שעות על גבי שעות - עזרה כל שהיא .
אולי להשמנה

dina199

New member
אני לא טוענת . אני שואלת .

ואני מודה שהשאלות קשות , אחת השרשור לא היה מתמפלץ

אני שואלת שלה היפטתית : מה אם ? מה היה קורה אם אותם אנשים שהתפרסמו (לצערי אני נאלצת להשתמש רק בדוגמאות שלהם כי רק עליהם יש מידע) אם בגלל הצלחת טיפול כשלשהו לא היו רושמים אותם חוג מסויים ?
אני לא מציעה הצעות. אני לא מציעה לא לטפל . אני רק רוצה שאנשם יחשבו (לא איכפת לי שישללו ויבקרו , כל זמן שיחשבו) . אין ספק שכול םצריכים להתפרנס. אבל האם כולם צריכים לעבוד באותן עבודות סטנדרטיות , רק כי 'כך כולם מתפרנסים'. (ושוב, מי יודע מה זה ה'כולם' הזה ?
)

וכן, אני חושבת שישיבה מאולת בכיסא מורידה יצירתיות . גם אצל מתכנתים. בעמק היסיליקון למשל מודעים לעניין ונותנים לאנשים לבוא לעבודה איך שהם ררוצים ולעשות מה שרוצים , עיקר שבסוף תהיה כתובה תוכנית שעובדת טוב (אין דבר כזה בארץ
). . לגבי צירים , גרםיקאים וקופירייטרים אין ספר שישיבה רק מזיקה להם מבחינה מקצועית ויצירתית (אלא אם כן הישיבה עוזרת להם ספציפית , כשלאחרים זו יכולה להיות עמיד, או הליכה , או אפלו שכיבה
). ולגבי מצב שרוב אנשים כן יושבים, כי הם חייבים - זה מצב נתון . אנשים הם דבר חזק, הם מסוגלים לעבוד גם בתנאים גרועים .

ולמעשה כן, בן שלי כן למד בבית ספר פרטי שלא דיכא. והם אפילו למדו שם את החומר של משרד החינוך כולל בגרויות , בלי אילוץ לשבת בכיתה גדולה ובלי אילוץ לשבת 45 דקות רצוף . ולמרבה הפלא (ברור שאין כאן שום פלא
) התלמידים שנשרו מבית ספר רגיל, הצליחו שם

אני מסכימה שהיית רוצה שדניאל יסתדר בבית ספר רגיל אפילו במחיר יצירתיות . אבל אתם הדוגמה שזה לא יוצא , ללא קשר כמה שאת רוצה .

ואני חוזרת לאותה שאלה . את מוכנה לשלם ביצירתיות . תשובה מצויינת כי זו הדעה שלך . בטוח שיש שאנשים עם דעות זהות . אבל האם ייתכן שיש אנשים עם דעות שונות מזאת ? מי שהדעות שלו שונות, התשובות שלהם לא פחות מצויינות
.

אז אני שואלת האם הורי אחרים מוכנים גם מוכנים לשלמם ביצירתיות ? רק לחשוב על זה, לא לבצע שום דבר.

והאם אותם הורים שמוזכרים בהתחלה (שילדים שלהם כבר גדלו והתפרסמו) היו מוכנים לוותר על יצירתיות וחוגים (ברור שהאלה ריטורית ותיאורטית) אם בזמו היו מציעים להם 'טיפול' מצליח שאולי גם היה כולל תרופות .

היי דינה יקרה

באמת שרשורפלצת ולכן קצת התעייפתי... אז אין לי תשובות בשם אחרים, זוהי תשובה שלי וכששאלתי את דניאל, הוא דווקא העדיף לסבול ולהמשיך ליצור... אני כאמא שלו חושבת אחרת, כי אני יודעת לאן זה יכול להגיע וגם הגיע...

אני טוענת שלא תמיד יש לנו את זכות בחירה, אני נאלצתי לבחור בחינוך ביתי, כי אין פתרון בשום מסגרת לדניאל, זה לא היה מתוך בחירה ואני לא עובדת ומבחינה כלכלית אנחנו בקרשים... יש אנשים שהאחריות שלהם גדולה יותר, שהם צריכים לפרנס 3 ילדים ויותר ולכן הילדים האלה צריכים מסגרת טובה שלא קיימת, מה עושה משפחה כזאת? מתפשרת על חינוך ציבורי...

יש משפחות חד הוריות שאם האמא לא תעבוד, היא לא תצליח לשלם את שכ"ד והיא והילד יהיו ברחוב, מה עושה אמא כזאת? מתפשרת על חינוך ציבורי...חינוך ציבורי הוא ברירת מחדל כמעט בכל מקום בעולם... יש גם משפחות שחינוך הילדים הוא מעל הכל, ולכן רק צד אחד עובד ומפרנס את המשפחה והצד השני מתרכז בללמד ולחנך את הילדים ויכול להיות שגם קשה להם כלכלית מתוקף בחירתם...

בחינוך ביתי הילד נמצא לבד, הוא לא לומד חיברות ולחיות בקבוצה, אבל הוא נפגש פעם בשבוע עם ילדים שלומדים כמוהו... יש גם בתי ספר דמוקרטים /אנטרופוסופים שחלק מהילדים מרוויחים את שיטת הלימוד וחלק מהילדים נפגעים ממנו... בתי ספר דמוקרטים/אנטרופוסופים עולים כסף, לא לכל ההורים יש את אפשרויות המימון... ועוד ועוד...

אני חושבת ששירשור כזה מדגיש את חוסר האונים שלנו מול המערכת ולא נותן תקווה... אבל כאשר אנחנו מנסים לשנות ומקשיבים לנו, זה כן נותן תקווה ואני אופטימית...

arana1

New member
מה עושים ? דנים במצב,מבררים אותו

מנסים לדבר עליו
אנשים חסרי אומץ.ויוזמה תמיד אומרים שאו שתביא לי פתרון אחר,רצוי מוכן וגמור שאפשר לאכול בכפית,או שתשתוק ותקבל את המצב בהכנעה,למה ? כי "זה המצב "
אבל שינוי נוצר לא על ידי אנשים שמחכים לפתרונות שלמים ומוסכמים אלא מתוך דיון שחושף את הסתירות והכשלים בקיים

החיים עצמם זה לא ללכת לבית הספר
החיים עצמם זה ליצור וללמוד ולהשתלב בחברה שמסוגלת לקבל כל מיני אנשים מכל מיני סוגים

היצירתיות היא לא פיצוי אלא ביטוי של הרגישות,היא חלק ממנה,בן אדם יוצר הוא בדרך כלל גם בן אדם רגיש,ומתוך הרגישות הזאת הוא יוצר,ולכן לעמעם את הרגישות שלו בעזרת תרופות או קונפורמיות זה ממש לא הפתרון הנכון
בן אדם יוצר לא יכול להגיע לשלום ונחת בלי ליצור
ולכן אין ברירה אלא לחפש חברה שתאפשר קבלה של זהות יצירתית
לבן אדם יוצר היצירתיות מהווה את הסיכוי להשתחרר מתלות בהוריו
וגם אם לא אז הגיע הזמן שהמדינה עצמהה,כמי שמתיימרת לייצג את ערכי החברה,פשוט תתמוך בו

כשאני עבדתי כתכנת אז לא הייתי יושב כל היום בכיסא
את רוב הפתרונות הייתי מעצב בראש בזמן ההליכה
או בזמן בהייה באנשים בבית הקפה
אחרי זה לכתוב את הקוד זה ממש הבעייה הכי קטנה

למעלה