אני לא רוצה להאיר את עינייך
במסגרת הפורום כי זה רק יפגע בבן שלי בסופו של דבר. כמה דברים: 1. לאנשים שחוו אובדן אין שום זכות יתר. הם גם לא אנשים טובים יותר, הם גם לא מצנזרים את מה שהם חושבים על משהוא באופן שונה. הם אנשים רגילים ולחלקם (כמוני למשל) יש גם פה ג'ורה. 2. צר לי שחברתך נעלבת. אני מציעה לה להפסיק לקרוא פה או בכל פורום אחר בו היא עלולה להתקל בביקורת. מאחר ומדובר על פורום פתוח כולנו חשופים לביקורת - גם אני. וכמו שאת רואה, אני לא בורחת ממנה, לא מוחקת הודעות, ואפילו לא מבקשת ממך להפסיק לכתוב כאן אף על פי שהיו בהודעותיך דברים שנגעו ליקר לי מכל - בני. 3. ביקורת בפורום פתוח, ובעיקר בפורום תמיכה, וזאת להבדיל מפורום גננות, שמסומן כפורום מקצועי ואינו פורום תמיכה, היא לא תמיד נעימה. היא מושמעת בדרכים שונות ומשונות, ומאחר ומדובר בפורום תמיכה ולא בפורום מקצועי גם אין צורך לעטוף אותה במילים פדגוגיות. 4. ובכל זאת, למרות האמור בסעיף 3, אני תוהה מה את מצפה ממני (בכנות תוהה לא בציניות), את רוצה שלא נעשה שימוש במילים כמו "פוסטמה" ונשתמש במילים חינוכיות יותר? זה ישנה את המצב או את הרגשות של חברתך? את רוצה שלא נחלוק כאן בכלל ביקורת? את רוצה שלא נביע תמיכה בביקורת? מה את מציעה? איך לדעתך צריכה להכתב הודעה של אמא שחושבת שהגננת פגעה בבנה? את באמת חושבת שהודעה כזאת צריכה להיות מבוססת על ערכים של 'הגינות אנושית' או שאולי קצת נסחפת? ושוב נסי לקרוא את השאלות שלי לא בטון של התרסה למרות מגבלות המדיה, זאת באמת לא שאלה מתריסה. 5. את חברה טובה (אף על פי שאני יודעת שהיחסים בינכן הם לא רק על בסיס חברי) ואני מלאת הערכה לנכונות שלך להגן באש ובמים על חברתך (ושוב, זה לא בציניות) אבל אני מניחה שעל אותו בסיס של תמיכה בלתי מסוייגת שזוכה לה חברתך ממך, את גם יכולה להבין את התמיכה שניתנת כאן לכל כותבת פורום שמביעה רגשות בין אם טובים ובין אם לא טובים. 6. מספרת יקרה, תרשי לי להמר הימור מסוכן - אני כמעט בטוחה, שאם תבדקי את עצמך בכל הודעותיך בתפוז, בכל כינוייך השונים (אם יש כאלה), תגלי שגם את הגבת לא פעם בהודעות תמיכה לא ממש קורקטיות, שבוודאי היו מלוות גם במילים פחות עדינות או בסימנים שונים ומשונים שמחליפים מילים גסות. אני אפילו מעיזה להמר, שאי שם בתפוז, אפשר למצוא הודעה שלך שמקטרת באופן חמור על איש מקצוע כזה או אחר, ושזכית בתגובות אוהדות להודעה כזאת ושגם בהן היו מילים שסותרים ערכים של "הגינות אנושית", ואין לי צל צלו של ספק, שאם היו כאלה תגובות, לא נקטת כנגדן בריסון פדגוגי. בנקודה הזאת יש הרבה ציניות, כי אני באמת חושבת שיש בדרישה שלך משום התחסדות. ובנימה קצת יותר אישית: לעניין חברתך, אני חושבת, שגם כתבתי כאן אבל בעיקר התבטאתי כך בפני הורים אחרים שהם חברים מהגן, שאני חושבת שחברתך היא גננת טובה לרוב הילדים אבל עבור בני היא הייתה מאוד לא טובה עד כדי פוגענית. זהו אולי הלקח הכי חשוב שלמדתי מכל הסיפור הזה - לא כל גננת ולא כל גן יכול להתאים לכל ילד. גננת שיכולה להיות מצויינת ל-15 ילדים בגן, יכולה להיות נוראית עבור ילד אחד. אין סתירה בין הדברים. כשהורה נתקל במצב כזה זה יכול להיות מאוד מבלבל, מאוד מתסכל, ובמידה רבה מאוד מעליב. לא תמיד צריך לחפש את האשם בילד, במה "לא בסדר אצלו", למרות שזה המקום הראשון שאליו כולנו כהורים בוחרים ללכת (ואגב גם אנחנו "נפלנו" באותה שגיאה). מעבר לזה, אני חושבת שגם אם יש לילד בעיה מסויימת כזאת או אחרת, מחובתו של ההורה לשקול קודם כל באיזה גן הוא היה רוצה שהילד שלו יהיה מאובחן. לאור כל השתלשלות העניינים אנחנו בחרנו לא להשאר במקום בו לדעתנו יש אווירה פוגענית כלפי הבן שלנו, כי גם במידה ויש בעית ויסות חושי או כל בעיה אחרת, הגן הזה הוא לא המקום שבו נרצה לטפל בזה - וזאת אולי השורה התחתונה הכי חשובה. אין כאן בעיה של בת יענה הורית אלא מודעות הן להווה והן לעתיד. זה הזמן להפסיק לרדוף הודעות שלנו בפורום הזה ולהסתכל פנימה, ליישם ולשפר את מה שנחוץ (אף על פי שאני שומעת הדים נהדרים של שיפור ואני שמחה על כך רק חבל שזה נעשה על גבינו). מספרת יקרה, זאת ההודעה האחרונה שלי בעניין. בגלל שמאוד קשה לדון בדבר הזה בלי לגעת בתומר, אני מבחינתי עוצרת. אם תרצי לשוחח עימי במדיה מעט יותר צנועה, תוכלי לעשות את זה בכל דרך שתבחרי. חברתך באמת זכתה בחברה טובה. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם. אין לי זמן להגהה. סליחה על שגיאות.