משהו קצת שונה

נייטי

New member
אני לא רוצה לתבוע אותך

חבל שאת קוראת אותי בטון כ"כ מלחמתי, אף על פי שאני מבינה שזה חלק ממגבלת המדיה וקשה לנחש את טון הכתיבה שלי. אני גם חושבת, שחברותיי בדבריהן התייחסו מאוד יפה למה שאת כתבת ולבקשות שלך. כשאתפנה קצת אגיב מעט יותר באריכות להודעה הקודמת שלך.

אםדניאל

New member
מספרת סיפורים יקרה

אני קצת תוהה לגבי שלל ההודעות שלך. סתם לידע כללי, שמו של בנה של נייטי נחשף כבר מזמן ע"י נייטי עצמה - זו זכותה המלאה. לעומת זאת, שם הגננת והגן לא נחשפו מעולם. לפי ההגיון שלך אסור לקטר על גבי האינטרנט. כי אולי החשמלאי שהיה מגעיל גולש כאן, וחמותי שתחייה וחבורתיה גם הן סמויות כאן שלא לדבר על החצי שלי היקר....וכן אני חושבת שאם גננת בניק תכתוב בפורום גננות, "איזו אמא איומה פגשתי היום בגן" זו זכותה, היא לא נתנה שם, היא פרקה קשיים שיש לכולנו עם אנשים שונים. חוץ מזה, שאני , באופן אישי, לא יכולה להבין איך גננת אומרת שאין לה שום דבר טוב להגיד על ילד. אני עבדתי עם ילדים, חלקם אהבתי, חלקם ממש לא , חלקן היו מלאכים קטנים (ולפעמים לא) וחלקם שדים (ולפעמים לא) אבל גם לילד הכי בעייתי - אפשר למצוא משהו טוב להגיד. אם גננת היא כ"כ מקצועית ורוצה לתמוך בהורים , כדברייך, איך בדייוק היא עושה את זה בדרך הזאת? נגיד שלתומר באמת יש בעיות מעל מעבר וזה לא היה קושי של הגננת אלא קושי אובייקטיבי של תומר (נניח) אז מה? אז אין שום דבר טוב להגיד עליו? איך היא תיצור קשר של אמון עם ההורה ותעזור לו לראות את הקושי אם היא רואה רק את השלילי. עבדתי עם ילדים עם פתיל קצר שהיה מאוד קשה לעבוד איתם, אבל לפעמים הם צירו יפה או שחקו יפה בפינת בובות (גם אם לזמן קצר) או הקשיבו לסיפור בעניין או נהנו מהטיול או מהריקוד וכן הלאה וכן הלאה... כשלגננת אין שום דבר טוב להגיד על ילד - זה בדיוק המקום שהילד צריך לעבור גן. ויותר מזה , בעייני מאיר באור לא טוב את יחסי האנוש של הגננת - ומכאן גם את המקצועיות שלה - כי זו עבודה עם אנשים, ילדים והורים. ונכון, אני רואה רק את הצד של נייטי, אני לא מכירה את הגננת, אין לי מושג מי היא ובאיזה גן היא עובדת (אם היא כ"כ רוצה היא יכולה בעצמה לכתוב כאן, ואולי נראה עוד צד - אבל האמת זה לא נראה לי לעניין) - מתוך מה שהאמא הספציפית הזאת סיפרה - אני לטובתה, אותה אני מכירה ואני כאן כדי לתמוך בה עם קשיים שהיא מעלה, תהיה זו הגננת, או הילדים או הבעל או המוכרת בחנות או כל אחד אחר.

נייטי

New member
בקשה קטנה

אין לי בעיה שהדיון הזה יתנהל על כל מה שבא לכן, על ביקורת כן או לא במסגרת פורומים או על גננות והורים וגם אין לי שום בעיה שהדיון כאן יטחן אותי עד דק ו/או יגע בגננת של תומר אבל מבקשת להוציא את תומר מהדיון. תודה.

אם תומר יוצא מהדיון,

אולי שיבוא אליי הבייתה? לפי הסרטון נראה לי שיתאים לו פה עם שני האקרובטים האחרים. וחוץ מזה שלמרות שאני לא מכירה את 'מספרת סיפורים' נראה לי שהוא החינני מבין שלושתיכם...

happy

New member
מספרת יקרה

שמרתי מאוד על איפוק ותהיתי אם בכלל להתייחס למה שאת רושמת. יש לך את החוצפה להכנס לבית של אנשים (עד כמה שזכור לי לא הוזמנת, כי יש פעמים שמוזמנים לכאן בעלי מקצוע) , את מתערבת בשיחה בין אנשים ועוד מעבירה ביקורת
אומנם זהו לא פורום סגור הוא פתוח לכל וכל מי שרוצה מוזמנת לבוא. אך הפורום הוא פורום הורות לאחר אובדן. זאת חבורה סגורה של בנות. אנחנו לא מעונינות לשפוט את הגננת.ממש ממש לא. אנחנו חברות של נייטי. נייטי מרגישה צורך לשתף אותנו. צר לי לאכזב אותך אך מבחינתינו הגננת הינה דמות וירטואלית. אף אחת מאיתנו לא יודעת מי זאת הגננת והיכן הגן. אך מצד שני אנחנו יודעות מי זאת נייטי אותה אנחנו פגשו מספר פעמיים ולכן נייטי היא אינה דמות וירטואלית. השירשור אינו מופיע בפורום גננות אלא בפורום הורות לאחר אובדן. לכן אין פה שום קשר לדעה שאנו מביעות על הגננת. הגננת לא מועמדת פה לדין בכלל. וזכותינו וגם זכותה של נייטי לא לדבר בצורה יפה על הגננת שבכלל לא מוערבת בשיחה והיא גם לא מעורבת בפורום וגם שום פרט שיכול לזהות אותה נמצא פה. זה היופי בדו שיח בין אנשים. מבחינתינו מדובר ממש בגננת וירטואלית. זה שאת מכירה את שני הצדדים לא אומר כלום וזה ממש ממש לא קשור. לא רואה סיבה למה להעלב שנשים שממש לא מכירות את הגננת מכנות אותה פוסטמה כלכך פוגע בך
מספרת יקרה התפרצת לפורום שאת לא חברה בו אז אין הרבה מה לעשות לא תמיד נעים לקרוא מה שכתוב בו.

מילה קטנה לסיום

הפורום הזה לא סגור, זהו פורום פתוח. איך שלא תהפכו את הדברים הכפשתן כאן אשה שגם אם איננה חברה בפורום, או שאיננה מוכרת לכן היא חלק מ"תפוז" כבר שנים רבות. אתן חברות של נייטי וככאלה אתן חשות כי קללות וגידופים כלפי הגננת היא דרך לגיטימית להביע את תמיכתכן בה. כנראה שאני מתחסדת מלידה, אך בעיני רמת השיח פה היא מזעזעת. אני כמובן לא אפר עוד את שלוות חייכן, אבל מקווה שעמוק עמוק בלב גם אם אינכן מודות בכך, העובדה שפגעתן בסגנונכן הירוד באדם גם אם אינו חבר במועדון הסגור הזה, אולי רק קצת מזיזה לכן... ואולי לא... לילה-טוב.

אני לא מצליחה להבין.

את אומרת כי פגענו באשה אשר מהווה חלק מ"תפוז" שנים רבות. אבל אנחנו, לפחות רובנו, *לא* מכירות אותה. לא בדמותה האמיתית ולא בזו הוירטואלית, לא חושבת שלמי מאיתנו היה מושג שהיא גולשת בפורום גננות, אקטואליה או כל פורום אחר. כשאני קוראת ביקורת כלשהי, טובה או לא, אני לא עוצרת ושואלת את עצמי, האם גם האדם המבוקר קורא או משתתף בפורומים השונים. אני מביעה את דעתי על פי הנתונים שהובאו לידיעתי. ולא תמיד התמיכה בביקורת היא גורפת, לעיתים בהחלט יש מקום להעלות השערות של "מה הצד השני מרגיש". במקרה הזה, לדעתי לא היה מקום. מאחר לא מדובר בהודעה הראשונה וגם לא השנייה בנושא זה בפרט או בדיונים רבים בהתמודדות של ילדים עם קשיים אלו או אחרים במסגרות שונות בכלל. את הגעת להודעת הסיכום בנושא והחלטת כי רמת השיח היא מזעזעת והסגנון הוא ירוד. נכון שזהו פורום פתוח. אבל קבוצת המשתתפות בו הינה מצומצמת מאוד, וכקבוצה מצומצמת, גם לנו יש ביטויים וקודי שיחה מסויימים. לאדם מבחוץ זה יכול להיראות נורא, אבל ככה זה כשאתה משקיף על קבוצה. לא תמיד כמשקיפה את יכולה להבין את הדינמיקה הקבוצתית. יש פורומים בהם הפנייה המקובלת אחד לשני היא במילה "זונה" והדבר נאמר במלוא האהבה והחיוך. אז? הסגנון מזעזע? רמת השיח היא ירודה? ככה מקובל בקבוצה זו לדבר. צר לי כי חברתך נפגעה. מקווה שהיא תשכיל לקחת את הביקורת הבונה שנאמרה פה בדיונים השונים ולא רק בדיון ספציפי זה וליישם אותו הלאה.

נאשא

New member
ועכשיו אני מסכימה איתך

וחבל שכתבנו יחד, כי את אמרת בדיוק את כל מה שרציתי בעדינות וביופי שלך. חבל, הייתי חוסכת לעצמי לפתוח ת'ג'ורה שלא ידעתי שיש לי (ראה תגובתה של ברבי. היא נראה לי עד עכשיו בהלם).

נאשא

New member
אם כה מזעזע פה, אז אל תבואי יותר

תשמעי, כבר הרבה זמן לא עלו לי על העצבים ככה, ומי שמכיר אותי יודע שאני יודעת לספוג הרבה, ושקשה להוציא אותי משלוותי. ודוקא את, שנשמעת לי אחלה בנאדם בהתחלה, הצלחת!
מי את בכלל שתגידי לנו איך להתבטא? את לא מכירה פה אף אחת, את באה לך מהצד וקוראת במדיה שהקריאה בה מאד שטחית, והופ, מבקרת אותנו. "קללות וגידופים"??? את בכלל יודעת על מה את מדברת? אז נכתבה המילה פוסטמה, אז מה? את יודעת בכלל מי זאת תמי0 שכתבה את המילה פוסטמה שכל כך מציקה לך??? זו בחורה שהיא כל כך עדינה שמעולם לא יוצאת לה קללה, ואני אישית נקרעתי מצחוק* כשקראתי אותה כותבת את המילה הזו (שאין ספק שיכולה גם להשמע נורא), זה הרי כל כך לא מתאים לתמי לכתוב דבר כזה וזה כל כך ברור כאן בבית הזה שהיא משחקת אותה 'עצבנית'. כאן יש סגנון ירוד??? מאיפה באת עם זה??? מקריאה של שתיים וחצי הודעות? זה פורום עם תרבות הדיון הכי נעימה ותומכת שפגשתי בתפוז! יש פה תמיכה מהלב! יש פה ים של הבנה! יש פה סגנון יחודי לכל אחת שמגובה בהכרות האישית שלנו מעבר לפורום, ואת זה את לא מכירה. אף פעם לא אהבתי תגובות פורומיות בסגנון "קראת כמה הודעות כדי להכיר את הפורום לפני שכתבת את זה?", אבל אני חייבת לכתוב לך את זה עכשיו, כי ממש, אבל ממש פיספסת אותנו! טוב מאד שסיכמת ואת הולכת. חבל, חבל שבעצמך ירדת לכאלה פסים מעליבים (כן, אפשר לפגוע גם אם לא מקללים!). גרררררר *תכף גם יהיה לך משהו להגיד על הסגנון הירוד שלי שהמילה פוסטמה הצחיקה אותי, נכוןו?

דיא

New member
:D

ואני כל הדיון חושבת אם תגיע לפה "מאוחדת" או אולי "מכבי", החברה של "כללית", כדי לסנגר עליה בשרשור של תמי.

תמי ס

New member
מספרת סיפורים

איזה סיפורים את מספרת? אני באמת מנסה להבין מה בעצם עבר לך בראש? האם באמת חשבת שניפול על צווארך בקריאות גיל משל מצאנו את אחותנו האובדת? אין לי שמץ של מושג מי את, אבל יש לי הרבה יותר ממושג מי היא נייטי ומי בנה. נייטי היא אחות ליבי ומי שפוגע בה פוגע בנפשי, באת וחדרת לכאן ברגל גסה, לכאן -לבית החם שיצרנו לנו, ואת כותבת חצי אבחון על ילד שמעולם לא פגשת??. מי שמך? על ידי מי הוסמכת לאבחן על סמך עדות שמיעה? הדבר האחרון שמותר לגננת לעשות הוא לאבחן, אז עוד לנסות לאבחן ילד שלדברייך מעולם לא פגשת? מה זה אומר על המקצועיות שלך כגננת? אני מחשיבה את עצמי כחברה קרובה של נייטי, אלפי פעמים הייתי בביתה ואלפי פעמים פגשתי את בנה, מיום שנכנס לגן הזה אני שומעת ממנה על היחס שהוא מקבל ובכל זאת עד היום אין לי מושג היכן ממוקם אותו גן ומי היא הגננת. אז סליחה אם צרמו לך מילותיי, אבל לאור התנהלותה של הגננת הזו במקרה דנן אין לי אלא לחזור על דבריי, ובעדינו לומר, היא פוסטמה.

נייטי

New member
ולסיום: אמרו חכמנו -

הראה לי מי הם חבריך ואגיד לך מי אתה וזה נכון לגבי כל הצדדים. אני יכולה רק לשמוח על חבריי, ומודה מקרב לב למספרת על פתיחת הדברים האלה, שעזרו לי להיות עוד יותר שלמה אבל בעיקר ממש שמחה.

שלומית76

New member
וואו

זה מה שנשאר לי לומר אחרי קריאת השרשור הזה. הפורום שלנו בהחלט מלא בהפתעות.(ורק עזבתי ליום אחד...) גאה בך על האיפוק בתגובותייך ועל ההתנסחות היפה שלך, ובעיקר שמחה מאוד שבחרת לעזוב ולמצוא את הגננת הנכונה. איזה בית נפלא יש לנו כאן!

happy

New member
עד כמה שאני מכירה שיחות בין אנשים

שהם לא בנושאים מקצועים ב 100% . שיחות מסדרון, שיחות קפה או איך שלא תקראי להן בכל השיחות האלו מכפישים אנשים. נכון לא מכפישים את האנשים הנוכחים אך המון פעמים מכפישים את אלו שלא. ברוב הפעמים מכפישים אנשים שלא מכירים או מכירים בהכרות שיטחית. ככה זה בפורום שיש בו חברויות והוא לא פורום של התיעצות נטו.

למעלה