משהו קטן וטוב.

rutimay

New member
משהו קטן וטוב.

סיפרתי בשבוע שעבר על ההתנדבות של ענבל כעוזת מדריך בחוג ההשרדות של ירדן. בסוגריים: דניס הישרדות, למי שלא מכיר, היא שיטת הגנה עצמית שמשלבת ג'ודו, קראטה וג'יוג'יטסו. שחר מתאמן כבר שנה חמישית וענבל שנה שלישית, והשנה לחצתי על המדריך שלהם לפתוח קבוצה לירדן וחבריו. אז ככה, יש לנו בחוג ילד שכמעט ולא מתקשר. הוא לא מדבר בכלל, מרבה להתרוצץ ממקום למקום בתנועתיות-יתר חסרת תכלית, ומצווח כל פעם שפונים אליו. כשהתגבשה הקבוצה בחוג היה נראה שהפער בנו לבין שאר ילדי הקבוצה גדול מדיי. הוא לא מילא אחרי אף הוראה של המדריך, לא ביצע שום מטלה ובאופן כללי היה עסוק בעצמו - מנותק מאוד ממה שקורה סביבו. די בהתחלה התעורר החשש שהתזזיתיות שלו תפריע לאחרים, וסימן שאלה גדול ריחף על המשך השתתפותו בחוג. אבל משהו אמר לי שדווקא הילד הזה צריך להיות שם, ושזה הצ'אנס שלנו לנסות להוציא אותו מהבועה. שיכנעתי את המדריך והחלטנו לראות לאן זה יתקדם. אתמול פתאום ראינו תופעה מדהימה. כל פעם שהמדריך נתן הוראה לילדים לבצע תרגיל - והילד לא זז ולא מגיב כהרגלו - היתה ניגשת אליו ענבל שלי, מתיישבת/ כורעת מולו - ואומרת לו בקול שקט אבל תקיף: "א., תשכב על הגב! א., תקפל את הברכיים! א., שים ידיים בהגנה וראש באויר!" והילד מגיב אליה! מסתכל עליה בריכוז וממהר לבצע את ההוראות בדיוק מושלם! עכשיו, זה לא שהוא לא הבין את ההוראות של המדריך, כי עובדה שהוא ביצע את כל התרגילים בשלמות. הוא שמע אותן והבין אותן היטב גם קודם, אבל הוא פשוט אימץ את ענבל לסמכות שלו. והפספוסה הזאת הצליחה לחדור את הבועה שלו, בשלווה אינסופית ובבגרות מדהימה. קראתי למדריך שיסתכל לכיוון שלהם והוא אמר לי שהוא בכוונה לא אומר כלום כדי לא לשבור את הקסם. שנינו היינו נרגשים עד דמעות. ======================== אני לא מספרת את הסיפור כדי להתגאות שוב בבת שלי. באמת שלא. היא ואני מוקפות פה בפורום בכל כך הרבה אהבה ופרגון שבאמת אין לי צורך בעוד צומי. (למרות שזה אף פעם לא יזיק...
) אני מספרת לכם כי זאת היתה הפעם הראשונה שבה באמת האמנתי - מכל הלב - בפוטנציאל של השילוב, ובכוח העצום שיש לילדים הרגילים ביצירת סוציאליזציה תקינה לילדים שלנו. אני כל כך רגילה לראות בילדים הרגילים "איום" על ירדן, שמעולם לא התפניתי באמת לחשוב שאולי יש ילדים מסוג אחר: מודעים יותר, מחונכים יותר, טובי לב, מביני עניין - שהיו יכולים לקדם אותו יותר מכל המבוגרים בהם הוא מוקף כל חייו. אני מאחלת לכל ילד איזו ענבל קטנה שתצליח להוציא אותו מהבועה, ומאחלת לעצמי שהיא תישאר כזו תמיד.

גאמי

New member
רותי../images/Emo34.gif

אני מצטרפת לאיחוליך... אין מילים, איזו ילדה זו, כן אני יודעת שהסיבה לכתיבת השורות היתה להדגיש את חשיבות השילוב כפונקציה למעורבות ילדים אחרים בו, אך אי אפשר להתעלם מכך שיש בענבל שלך משהו כל כך נדיר, כל כך רגיש, אינטליגנציה ריגשית גבוהה ביותר נקרא לזה? מדהים. לגבי אמונתך, אני כל כך מאמינה בכך גם. הסיבה שעברנו לאן שעברנו כפי שכבר כתבתי היתה השילוב ומבחינתי שילוב מוצלח הוא לא ילד, שכותב, לומד, עובד טכנית יפה בכיתה, שכן שימי את ילדינו בתוכנית מובנית כמוסד בית ספרי ובדרך כלל זה מה שיעשה להם סדר בבלגן. השילוב האמיתי הוא זה הלא פורמלי. הוא זה שמעבר לשיעורים הוא ההפסקות, אחר הצהריים כניגזרת של הבוקר, שיתוף הפעולה בין התלמידים כל אלה. בזה מותנית הצלחה של שילוב. בתך היא דמות שבמהותה בשל אישיותה המדהימה מצליחה להגיע להיכן שמבוגרים ממנה לא מסוגלים לחתור. איזה חיוך ענק מרחתן לי את וענבל שלך. הללויה.

doroniz

New member
אויש אויש אויש

איזו אמא זו.....ואיזו ענבל ענקית זאת....... מרגש, מעודד, מחמם ת'לב......הכל......ועוד קצת.

dinr

New member
זה בדיוק מה שמטריד אותי בתופה זו.

הבן שלי בן 5 ויש לו אחות בת 4. שמתי לב שהוא איתה הם מדברים ומנהלים שיחות. הוא יכול לשתוק כל הדרך לגן שלה, ואז כשהיא נכנסת למכונית ומדברת ומספרת הוא חייב פתאום גם להכנס לשיחה. אני רואה שהוא רוצה ליצור תקשורת רוצה לשחק מחבואים ותופשת עם ילדים בגן שלו ואין פרטנרים. שמתי לב גם לעובדה שכשהוא בחברת ילדים בג'מבורי ומצטרף לחבורה שעולה ומתגלשת הם לא מסלקים אותו. האם ילדים הם הטרפיסטים הטובים ביותר? זו שאלה שמאוד מציקה לי האם שלוב מוציא יותר מהילד ,כי הוא גורם לו להתמודד בסיבבת ילדים? המנחה של הגן טוענת ששילוב מוצלח הוא לא ילד יושב בגן עם כולם אלא מתערה ונהפך לחלק מהם, ולכן נחוץ תרגול על יבש עם אנשי הגן, האומנם? האם לא הכי טוב פשוט לזרוק למים? קצת מבולבל כי עדיין הכל אצלי במחשבות מטרידות.

rutimay

New member
למה זה מטריד אותך?

ראשית, תמיד טענתי שהילדים "הרגילים" שלנו הם התראפיסטים הכי טובים לאחים המיוחדים שלהם. גם אם ישנן תקופות בחיים בהם היחסים לא מתבססים על קבלה והבנה, וכוללים גם אלמנטים של בושה וקושי מצד האחים "הרגילים" - גם אז התקשורת שהם מצליחים ליצור עם האחים האוטיסטיים היא הנורמטיבית והבריאה ביותר האפשרית. אז אם הבן שלך מתקשר עם אחותו - את רק צריכה לברך על כך. (אגב, סתם קוריוז - לענבל יש חברה נורא טובה, שהקשר ביניהן נוצר והתחזק הרבה "בזכות" העובדה שלשתיהן אחים בעלי צרכים מיוחדים. (לחברה הזאת יש אחות עם תסמונת רט, וצריכים לראות אותן ביחד כדי להבין איזו אישיות עשויה להיווצר לאחים של.) לגבי סוגיית השילוב - דובר, מדובר וידובר בה הרבה בפורום זה. אין תשובות חד משמעיות לגבי אופי השילוב באופטימלי, וזה תלוי המון ביכולות הבסיסיות של הילד האוטיסט. יש כאלה שתזרקי אותם למים והם ילמדו לשחות, יש כאלה שיזדקקו למצופים במשך תקופה ארוכה, ויש כאלה שבפירוש יטבעו. בשביל האחרונים מיועדות הבריכות הרדודות, בהם הם ירגישו בטוחים, שמחים וטובי-לב. לפחות בתחילת הדרך. אם את שואלת לדעתי - אני לא בעד לזרוק את הילד למים בשום מצב. לא כל הילדים בגן או בכיתה המשלבת מסוגלים להכיל את הילדים שלנו, והצפת יתר של גירויים בגן הרגיל עלולה ליצור יותר נזק מתועלת אם השילוב לא נעשה נכון. אני כן חושבת שתיווך הכרחי במרבית המקרים, וברור שהמטרה היא לא להושיב "עציץ" בגן או בכיתה, אלא להביא לשילוב חברתי. מה שאנחנו כהורים יכולים לעשות זה לעודד שילוב בלתי פורמלי בשעות אחה"צ - חוגים, מפגשים עם ילדים אחרים וכו'. זה משהו שאני אישית לא עשיתי כמעט, והיום אני מכה על חטא. במשך שנים שמרתי את ירדן בתוך צמר גפן, ובאיזשהו מקום (מקום אפל שלי, שהיום אני לא גאה בו) לא הייתי מסוגלת להתמודד עם החריגות שלו בעולם "האמיתי". אם יש משהו שהייתי עושה אחרת - זה זה. אבל איך אומרים, את הנעשה אין להשיב. אפילו אני לא נולדתי מושלמת.

רוויטלג

New member
משהו קטן? - משהו גדול!

את תורת היחסות המציא אינשטיין עוד לפניי אבל דברים שנראים פשוטים וטריוויאלים לאנשים שלא מודעים ללקויות ולקשיים של הילדים שלנו נדמים לנו כעולם ומלואו, וזה המכנה המשותף של כולנו פה, זוית הראייה האחרת שפתחנו הממחישה ש"מה שרואים מכאן לא רואים משם". ענבל היא מקסימה, בודאי גם בזכות עצמה, ובודאי גם לך יש לך חלק בכך שלימדת אותה לקבל את ירדן ובכלל את השונה בטבעיות ובאהבה. כל הכבוד לשתיכן.

אפשר לאמץ אותה קצת???

רותי באמת מרגש עד דמעות. הלוואי שכל הילדים שלנו יפגשו ילד כמו ענבל, שיקרב אותם לעולם שמסביבם. אני גאה בה יחג איתך

yonitbrk

New member
אפשר לאמץ אותה?

אין לי מילים. אכן מלאך קטן ומיוחדת במינו.

RUTHIE1

New member
היא גדולה היא גדולה היא גדולה...

הלוואי על כל הילדים ה"רגילים" התנהגות בלתי רגילה שכזו. אוף, גם אני רוצה כזו ילדונת מקסימונת...

laura ashley

New member
מרגש באמת ../images/Emo204.gif

ובלי להכיר את הילד ואת הסיטואציה אני לא מסכימה איתך שהילד הבין את המדריך ושמע אותו. לילדים עם קשיים תחושתיים ובעיות אודיטוריות לא תמיד יש יכולת להבין אינטונציה של אנשים או לשמוע מילה שלמה או בכלל להבין אותה , גם אם הם מדברים, ומאוד יכול להיות שכשהמדריך שמסתובב בכתה ומדבר, או עומד רחוק ממנו, או יותר גרוע מזה- מדגים משהו פיזית, הוא פשוט לא הבין מה רוצים ממנו וכשענבל ניגשה אליו הוא כן שמע אותה והיא גם ירדה לגובה שלו והסתכלה לו בעיניים אני מתארת לעצמי, אז זה שילוב מנצח. כל הכבוד על היוזמה ואני מקווה שהילדים ימשיכו להנות ולהתקדם

snooopi

New member
איזו בת מדהימה יש לך!

אין לי ספק שילדים יכולים לתקשר יותר טוב עם הילדים המיוחדים שלנו, בעיקר אם ההורים עדיין לא הקנו להם הרגלי שיפוט לקויים שקיימים אצלם. גם אצלנו בבית יפתח נשמע הרבה יותר לאחיו הגדול מאשר לנו. (כנראה שגם אצלנו משהו כבר התקלקל...) אבל הצורה שבה הבת שלך עשתה זאת היא באמת מדהימה!

איזו ילדה מדהימה ../images/Emo24.gif

הכי כייף לי זה סיפורים כאלה . אכן אושר ואת כאמא מותר ורצוי לך ל ה ת ג א ו ת ו ב ג ד ו ל !!! שגידלת ילדה כזו מדהימה כל הכבוד לה והמשך הצלחות בחוג אריאלי

mayarel

New member
איזה סיפור מקסים ../images/Emo13.gif

מדהים לגלות איך פתאום מופיע בחיים ה"מפתח המתאים" והינה הילד יכל כל הזמן רק צריך היה למצוא איך. זה מקסים שלענבל זה קורה בצורה כל כך אינטואיטיבית. מה את אומרת, היא עושה הדרכות להורים ולאחים
? וברצינות כמה חשוב לתת לילדים שלנו הזדמנות.. כמה אצור בהם!

טל 0 0 0

New member
זה באמת באמת מרגש

עד דמעות. הלוואי וכל הילדים שלנו היו מוקפים בענבל כזאת סביבם, והלוואי גם כולם היו מגיבים כך ומגלים את האחד שיאיר דרכם למחוזות נוספים. רותי, הבת שלך היא משהו מיוחד ואני מתרגשת ביחד איתך.
טל

היא מסוג הילדים שצריך לשכפל

אם היה אפשר- הייתי מזמינה העתק בשבילי. בהחלט יש לך סיבות לגאווה.

מקסימה ומרגשת הילדה שלך../images/Emo99.gif../images/Emo140.gif

רותי, בורכת בילדה מקסימה- ילדה שיודעת ורוצה לחדור שריון.. וגם שריון כזה של אוטיזם או קושי שמיעתי. הנה דוגמא מקסימה לילדה עם יכולות שעוד תיקחנה אותה רחוק קדימה. זה ממש נהדר היכולת הזו, עם התקיפות והשקט. בורכת והתמזל מזלו של א. שענבל שלך שם. אני מאחלת לירדן שלך, ליהונתן שלי ולכל ילדינו, לפגוש במערכת החינוכית יותר ענבליות ופחות מהסוג האחר שגרם לך להגן עליו מפני השילוב. כיף לקרוא וכיף לשמוח איתך. זה ממש סיפור מרגש של אופטימיות ופוטנציאל. אגב, זה ילד שיכול להרויח מטיפול שמיעתי וכנראה גם ABA.
תלמה.

למעלה