משהו על ציונות..

קליט

New member
לא משנה מה שאמרתי

יתכן שלא דייקתי עד הסוף . בוא נדבר כעת . שוב, אין לי הכרעה ברורה בקשר לחרד"לים שליט"א . אין כמעט שום משמעות אם אתה חושב שהמדינה היא גאולה, חוץ מזה שזו אופטימיות מופרזת ושגויה - גם לפי התורה

זודי

New member
אנחנו מקובלים מרבותינו שהמדינה לא

רק שאינה גאולה ולא ראשית צמיחת גאולתינו אלא שהיא הגלות הקשה ביותר . זה לא קנאות ולא נטורי קרתא אלא דברים ששמעתי באזני מפי הרב לנדא זצ"ל שהיה רב של בני ברק . הוא לא היה נטורי קרתא אלא חסיד חב"ד . וזה היה ברור לרוב הציבור החרדי שהצביעו בבחירות . דברים ברוח זו הופיעו פעמים רבות בעיתון המודיע שלא היה שייך אף פעם לקנאים של נטורי קרתא אלא לאגודת ישראל . רוב הציבור החרדי לפני שלושים וחמש - ארבעים שנה ( ומדובר על הציבור החרדי שהשתתפו והצביעו בבחירות ) ידע שהמדינה לא שייכת ליהודים אלא לעוקרי תורה שלקחו את שם ישראל במירמה .

קליט

New member
היו גלויות קשות יותר

המדינה היא הרפתקה מטומטמת שעלתה לנו בחללים רבים בגוף ובנפש, ואנחנו לא יודעים מה יקרה מחר ה` ישמור . ארץ ישראל היא דבר נפלא, יש כאן הרבה תורה וקדושה ומקומות קדושים, ומזג אויר נחמד ואנשים יקרים ומוכשרים - ישתבח שמו לעד . המדינה היא יחסית מקום נחמד לגור בו . אני מסכים בס"ה להגדרה שלך . ואם מישהיא חושבת שאנחנו חיים על הירח - שיערב לה :) . . . יתכן גם כשלים חמורים כשיש דיעות והשקפות זרות . לא כדאי גם להסתובב באיזור הגבול . . . אנחנו הולכים בדרך המלך כפי דעת רבותינו שליבם פתוח כאולם, והיראת שמים שלהם והמידות שלהם והסייעתא דישמיא שלהם היא ברמה אדירה

זודי

New member
מזג אויר זה המדד לגלות וגאולה ? !

את הדברים האלה שהגלות הזו האחרונה בין אחים טועים היא הגלות הקשה מכל הגלויות - לא אני המצאתי . זו היתה דעתם הברורה של גדולי ישראל בעשרות שנים האחרונות ומבוססת על דברי קדמונים יותר שכתבו דברים ברורים לגבי סוף הגלות . את הדברים האלה תוכל לקרוא בספריהם , בכתבי דרשותיהם ובמכתביהם ו/או בספרי תלמידיהם .

קליט

New member
זוהיא גלות קשה עקב רוח הכפירה הקרירות והרפיון

שמצויה אצל הרבה מאתנו, היו תקופות קשות יותר ביהדות . כתבתי על ארץ ישראל שהיא נפלאה - גם בגלל מזג האויר שלה

על קמצא ובר-קמצא חרבה ירושלים

לא מזמן סיימנו את שלושת השבועות, ואנחנו לא מיישמים מה שהם מלמדים אותנו,
זה דבר שהשארתי דווקא לסוף, כל המחלוקת והתהום עם משהו כמו משטמה או מילה חריפה אחרת, שיש בין הציבור החרדי ללאומי-ציוני,
וזה מגיע משני הכיוונים,
אם אין אחדות בעם, אם אי אפשר לנהל דיאלוג מכובד , אז אנחנו כך לא נתקדם, ונמשיך ללכת אחורה,
כתוב על בית הלל ובית שמאי שלמרות המחלוקות שהיו ביניהם בהלכה, הם נהגו אהבת ישראל ביניהם ואף התחתנו ביניהם,
כן יש לנו בעיה בהכרה כראשית צמיחת הגאולה, הרי זה מנוגד לרמב"ם מפורש, ועוד פרטים שהוזכרו,
אבל לבוא ולומר על הצבא שהוא מטונף? איזה צורת התבטאות וחשיבה זו?
גם אם חרדים לא מתגייסים לצבא, הוא כן עושה עבודת קודש, ורק אתמול ראינו מבצע סיכול פיגוע, וזה אחד מרבים,
יש את שבט זבולון ויש את שבט יששכר וכל אחד לפי שליחות נשמתו בעולם הזה מבלי לזלזל באף אחד מהם.

אצל החרדים אין טלוויזיה ושאר הדברים שאתה מונה אבל אנחנו רואים נשירה מהישיבות, התפתחות נוער שבאבי, ושאר דוגמאות,
למרות שאצל הדתיים-לאומיים הפתיחות לעולם הזה גדולה יותר, אבל רואים שחינוך וכן יראת-שמים די מושרשים שם,
ובינינו - אני רואה את זה בסביבה הקרובה שלי, אצל החרדים צריכים חיזוק משמעותי בנושא אהבת ארץ-ישראל,
הרי כל פרשיות השבוע הנוכחיות מדברות על זה, איך אפשר לחשוב שחרדים הצביעו בכנסת בעד נסיגה מגוש קטיף ובעד הסכמי אוסלו
ובאתר "ככר השבת" היתה כתבה על הרב שטיינמן והדעות שלו (בדומות לחבריו) שנוטות לשמאל והוא היה בעד לשבת עם ציפי ליבני בקואליציה אחת,
מה שמזכיר לנו איך ש"ס ישבו עם פרס רבין, מרץ, שמאל קיצוני ומפלגות ערביות - בקואליציה שמאלנית צרה....

קליט

New member
פעם חשבו שיש סיכוי לשלום

אם החזרת שטחים יביא שלום אז מצוה להחזיר שטחים, ואין ענין להאחז בארץ בכל מחיר . *אין גם ענין לשבת בממשלה עם ביבי, עדיף אולי ציפי או שלי ואז לא תהיה כאן הסתה כזו נוראה -כנראה . *בצבא מכריחים אותך לחלל שבת, לאכול אוכל לא כשר, (ככה קראתי לפני שעות ספורות בפורום דתיים בתפוז, גם שמה 19 פתחה את הנושא הזה) ולהיות בחברה רעה . למעשה, יש רבנים שמתירים או מחייבים לשרת בצבא אחרי החתונה, יש להניח שהרבנים יורו לך לשרת במקום הכי כשר כמו נחל חרדי, או שהם יורו לך לא לשרת כי יש היום עודף חיילים בצבא ועדיף למדינה שלא תשרת

מי שחשב - כנראה טעה

בעיקרון שמירה על שטחים זהו כורח בטחוני, ושמירה על בטחונם של יהודים, כמו ההלכה המפורסמת בשו"ע או"ח שכ"ט בהילכות שבת שבאה למנוע מגוים לפלוש לארץ,
אבל בלי קשר לכך, מדובר על ארץ הקודש, ארץ ישראל, המקומות הקדושים, קברי צדיקים וכו',
אני פוגש ורואה חרדים שבכלל לא מעניין אותם והם לא מרגישים שום זיקה ושום חביבות למקום שכל הדורות כספו אליו,
ארץ ישראל אינה נחלתה הבלעדית של הציונות הדתית אלא של כל יהודי בכל מקום,
אתה אומר בדיוק את מה שעשו אריה דרעי וחבריו כאשר ישבו עם שמאלנים קיצונים וערבים בממשלה שמאלנית צרה בזמנו, ציפי ליבני התגלתה כאנטי דתית ממדרגה ראשונה
אבל שלי יחימוביץ - אתה בהחלט צודק, היא ממש מפתיעה ביחסה החיובי לחרדים ולכל ה"עליהום" שמתנהל היום,
בצבא לא מכריחים לחלל שבת, אם אין חיוב מבצעי, וכמובן אוכל כשר, אני שירתתי בצבא ואני יודע מה הולך שם, ואם אתה ביחידת נחל חרדי אז בכלל אין בעיה,
אין לי ויכוח שאלו שתורתם אומנותם, לא ישרתו בצבא אלא ישבו וילמדו,
אבל גם אם הם לא עושים שירות צבאי זה לא אומר שצריך לזלזל בצבא, אתם לא יודעים איזה פעולות נעשות שם, זה ממש מסירות נפש והגנה כפשוטה על כל מי שיושב כאן.

קליט

New member
יש חולקים עליך ואומרים שבצבא יש אין סוף מכשולות

בכשרות וכו`, ואם אתה עושה פטרול עם רכב בשבת אז אתה חייב להדפיס כרטיס ולחלל שבת סתם ככה, הצבא המטונף הזה מעסיק אלפי נקיבות כדי שיהיה למפקדים עם מי להשתעשע בלילות . . וזה עולה הון תועפות

אתה מדבר מחוסר ידע

ויותר מדעה בעיקר קדומה, אבל לא מציאותית,
לפי הנוהלים לא מזיזים סתם רכב ביום שבת, הצבא לא מטונף, ובדק בית רציני צריכים לעשות כולם, כמו שכבר הוזכר,
החוגים החרדיים אינם פטורים מכך, ואם קרה מקרה דוגמת אליאור חן, שזה חילול השם מספר אחד,
ואם אתם מודעים למקרה הנוסף שנחשף בקשר ל"אדמו"ר" או אחד ממנהיגי חצר מסויימת, זה מראה כמה בדק בית וחשבון נפש צריך לעשות,
הצבא לא מעסיק חיילות לתעסוקת לילות, ואין שום קשור לעלות כספית כלשהי,
ודרך אגב גם אתה וגם כל שאר בני התורה, בזכות חיילי צה"ל לומדים תורה,
בלעדי הפעילות שהם עושים, אף נפש חיה בארץ ישראל לא היתה יכולה לשבת שנייה אחת בשקט.

זודי

New member
אתה מדבר מחוסר ידע מוחלט להיסטוריה

הלא רחוקה של ארץ ישראל . עד לפני כמאה שנה חיו כאן יהודים בשכנות יחד . בשנת תרעו כשהגיע לארץ ישראל ויצמן ש"ט והכריז על עצמו כממשלת ישראל גולה , התחילו הפרעות . גם אחר-כך הגיעו להסכמה שאם לא יהיה ליהודים כוונות השתלטות יוכלו לחיות בשלום . הציונים צמאי הדם רודפי ישראל רצו דוקא להשתלט על ארץ ישראל שניתנה רק ליהודים שומרי תורה ומצוות ובשום אופן לא לפורקי עול ולשם כך הכנסתם אותנו למערבולת של מלחמות ושפיכות דמים , הרס וחורבן שאין להם סוף . אז זה שקר גס לדבר על אהבת ישראל וארץ ישראל ועל קדושת הארץ כאשר האמת שמדובר על רשע ופשע שנאת העם והארץ קירוב כל רע וריחוק ותיעוב כל דבר טוב . אז אין מקום לברבורי דברים על מחלוקות בית שמאי ובית הלל כי הרי שם לא היה מדובר על רוצחים ונרצחים . כמו כן כל הדיבורים על שנאת חינם לא שייכים פה כי שנאת עולם לעם עולם ומאידך שנאת הרע זה לא שנאת חינם .

chayah

New member
נראה ששניכם מדברים מחוסר ידע

מדינת ישראל קמה בשנת תש"ח אז על איזה ממשלת ישראל גולה אתה מדבר?
ציונים צמאי דם?? תסלח לי אבל אתה פשוט מדבר שטויות, בכל השירשור אתה פולט בשרשרת ביטויים ומילים שמבטאים את היחס שלך ליהודים
אבל לא מבטאים את המציאות,
ולידיעתך כולם יהודים, ובדיוק ולא פחות מאשר אתה, כולל ציונים וכולל חילונים וכל מי שיש לו אמא יהודיה.
לאורך כל ההיסטוריה אנחנו שומעים על פוגרומים, שואה, טבח ביהודים , אז אתה חושב שמהקמת המדינה כל זה התחיל?
זה לא קשור להקמת המדינה, אם מנהיגי המדינה הזו היו קצת יותר חכמים גם בזמן קיום המדינה יכלנו לחיות בשקט ללא שום מלחמה, אבל זה כבר נושא אחר,
ואם כבר דיברת על היסטוריה - פרעות וטבח חברון תרפ"ט היו הרבה לפני קום המדינה,

ואם כבר אתה מדבר על שנאה ושפיכות דמים, החברים הנחמדים שלך מנטורי קרתא ושותפיהם, תורמים כסף למחבלי אש"ף (!!!), יש תמונות איך שהם הלכו לבקר
את הפצועים שלהם, והמשלחות שלהם לנשיא איראן ימ"ש בתמיכתם לתוכניתו הגרעינית להשמיד את מדינת ישראל.

אני חרדית, אבל אני כן מעריכה את ארץ ישראל, וכל המשרתים בצה"ל,
ובאזור המגורים שלי אני רואה כמה אטימות ואדישות יש לנושא זה, שהוא בכלל לא קשור לציונות אלא ליהדות
וכמו שנאמר נכון - צריכים הרבה חשבון נפש,
הציונות הדתית הם שומרי מצוות לכל דבר אז איך אפשר לומר עליהם פורקי עול?

קליט

New member
‏`זודי` הוא `קנאי` והוא קיבל את הדרשות האלה עם חלב אמו..

הדתיים, החרד"לים, החילונים, כולם אהובים . לפי התורה אסור לנו לשרת בצבא שכזה, אנחנו לא אמורים להתאבד רוחנית, וחייבים גם להגן על הארץ בלימוד תורה כמו שהיה בדורות עברו שכמה שבטים עסקו בתורה בקדושה . הצבא לא צריך אותנו . כל מי שמשרת בצבא זכותו גדולה מאוד . לדתיים עדיף באמת שילכו לצבא במקום שיסתובבו שלובי ידיים עם בנות בחוצות העיר חלילה . החינוך שלנו זה לא להסתובב סתם ברחוב, לעסוק בתורה, לשמור את העיניים ואת המחשבה כמה שאפשר, אלו דברים מפורשים שכתובים בתורה . מי כמונו אוהבים את הארץ הזאת ויודעים להעריך אותה . אין לנו חלק עם הציונים שהכניסו אותנו לטירוף הזה, ולמצוה החדשה - להתקלקל בצבא . בהתחלת המדינה היו המון משרתים חרדים בצבא וכו` , כרגע לא צריכים אותנו, בעוד כ 40 שנה שוב נחזור לצבא כשר ובגדול . הדתיים לוקחים את התורה כהמלצה ותו לא, הרבה מנשיהם לא מכסים את ראשם והן ממש לא צנועות . אנחנו מעריכים את מי שדבק בתורה בלי התחכמויות

זודי

New member
לא ידעתי שאתה מכיר אותי כ"כ טוב עוד

מהימים ששמעתי את הדרשות עם חלב אימי . אבל אתה לא מכיר אפילו ת`צמך וחבל שלא למדת ולא שמעת אף פעם דברי חכמה היית כותב פחות שטויות . אבל רק דבר אחד אגלה לך וזה לא קנאות אבל כנראה שזה שמעתי מאז חלב אימי - שעוד כמה עשרות שנים לא נשרת בצבא כשר של מדינת ישראל כי אנחנו ה"קנאים" מאמינים בביאת המשיח , ובזמנו ישרור שלום בעולם .

קליט

New member
זודי

הייתי מצפה ממך ליותר . בחייך, סתם להתנצח כמו בגן ילדים .

זודי

New member
מה אני אעשה ואני ציפיתי ממך להרבה

פחות . אני מתפלא כל פעם מחדש שאתה ממש מתעלה על עצמך .

קליט

New member
לא בדיוק הבנתי מה שכתבת

ממש לא פגעתי בכבודך ! . אתה פשוט רגיל מימי מיין העליזים לשטוף את החברים בצוננים

זודי

New member
אינני מומחה לבעיות של הבנת הנקרא

אבל גם בלי להבין אפשר לדעת שתרעו זה לפני תשח ואפילו לפני תרפט . אבל אולי מישהו יסביר לך לאט מה כתבתי . אבל רק הציונים והחילוניים הם יהודיים ורק אותם את מצווה לאהוב ואילו החרדים לא יהודים ? הם לא נולדו לאמאות יהודיות ? אותם את מצווה לשנוא ? !

קליט

New member
מה זה ויצמן ~ש"ט~ ?

הציונים עשו טעות שהתעקשו על מדינה שעלה לנו עשרות אלפי קורבנות . מי יתן וזה יגמר בזה . הסיכון עדיין קיים שיום אחד נעלם ה` ישמור, אז בשביל מה צריך את העגל הזה ? . . מה יש פה לשמוח ? . . הפיתרון הוא לתת לרבנים לנהל משא ומתן עם הערבים

למעלה