משהו מתוק

נראה ממש טוב-תודה ../images/Emo25.gif

שנהפוך את זה לפינת בישול-יש לכם המלצות למנות לראש השנה
אפשר קינוחים, אפשר מנות ראשונות,מנות עיקריות, ביניים... מה הולך להיות על שולחן החג במשפחתכם
לא לשכוח מתכונים
.

אין לי מושג מה הולך להיות

כמו תמיד, גם הפעם אעשה את החג במרכז ליוגה, אין לי מושג מה הם הולכים לבשל, רק מקווה שלא יהיו יותר מדי תבשילים עם דבש, כי יש לי רגישות לדבש. (מצד שני אני יודעת שהבחורה שמבשלת בדר"כ אוהבת לשים סילאן בתבשילים כך שזה בסדר). הארוחות שם הן כמובן צמחוניות ותמיד האוכל שם, בייחוד בחגים מאוד טעים וממלא. טוב שיש לי מקום להיות בו בחגים

תדברי איתה יקירה

היא יכולה להשאיר מנות שהיא תשים סיאלן ולא דבש כי הרגישות לדבש זה רגישות של הגוף לאבקנים

אין על המרכז ליוגה...

בתקופה שאני הייתי שם חגגתי איתם כמעט את כל החגים והייתי באה לסעודות שבת ולפוג'ות ולסטסנגים... כל כך אהבתי את זה... תקופה יפה וארוכה שהיתה והסתיימה לה... |אייקון של אום|

אני תכננתי להיות בבית

אפילו שאני אהיה לבד בבית אבל חברה לחצה לבוא להורים שלה ואני לא יודעת מה יהיה שם אצלנו בבית נהגנו להכין דברים מיוחדים לחג \ מתחילים בבישול של בשר ראש , במרק שמשמש לשאר הבישולים שמתבשל בסיר לחץ , הבשר יוצר רך ונימוח בפה, כמו קציצות פרסה, צמחוניות , או עם בשר קציצות של סלק עלים , אפשר צמחוני או עם בשר לוביה מבושלת עם בצל ומעט קינמון , אפשר צמחוני עם אבקרת בטעם מרק עוף או עם מרק בשר מהמרק שבשר הראש התבשל בו ובשר ראש מבושל עם תפוחי אדמה, זה תבשיל שמכינים בפסח ובראש השנה נקרא מעודה בטטה , העיקר תפוחי אדמה מטוגנת ומתבשלת עם בשל ועצמות וגידים על אש קטנה והריח שלו מציף את הבית עד הארוחה בסיום הברכות , אני על הריח הזה חולמת כל השנה ויש תפוח בדבש , , בוחרים תפוח אדום מחלקים לפלחים וטובלים בדבש , את זה האחייניות והאחיין אוהבים הכי הרבה ,פותחים עם התפוח בדבש ואחר כך בתמרים רטובים לא יבשים ומברכים על שניהם פרי העץ וריבה של דלעת לבנה שקשה להכין אותה ויש לי ריבה מוכנה במקרר , מברכים עליה ביום הראשון וליום השני מכינים תבשיל של דלעת עם בצל וחומוס וזה מעדןן שלרוב מבושל במרק בשר הראש אפשר לבשל צמחוני עם מרק עוף קינמון ולהוסיף מעט סילאן למתיקות ועליהם מברכים על פרי האדמה , כי זה צמחים וירקות מוכר לכם המאכלים הללו?

עדינה77

New member
נשמע נהדר וחגיגי

אני מקווה שתטעמי לפחות חלק אצל החברה שלך. תהני ושנה טובה

יודעת שלא

כי ההורים של החברה שמארחים הם מעדה אחרת לגמרי אבל ששוקלת את זה להיות לבד או להיות עם החברה ומשפחתה אצל הוריה , היא לא תניח לי להיות לבד , בהתחלה חשבתי לא לדבר בכלל על זה להעביר את זה בשקט אבל היא העלתה את זה ולא יכולתי להתחמק היא ידעה שאחי לא יזמין אותי , לאחרונה הם מוזמנים בערבי החג , אחרי שנים רבות של נתק , לקרובים רחוקים של אשתו

למעלה