משהו מרגיז אותי.

אנדרי ז

New member
כנראה שפספת את הכוונה שלי

הבחור טוען שמה שחשוב זאת רק התוצאה, ותעזוב אותו מעובדות לא רלוונטיות כמו למשל שמשהו פשוט היה בלתי אפשרי, או שערפאת היה רוצח המונים שפשוט התגעגע לחזרה לדרכיו הישנות. לכן לפי שיטתו ערפאת בכלל לא רלוונטי, העובדה היא רק שבזמן שלטון העבודה פרצה האיתיפאדה.

ריאליסט

New member
חה חה

ובזמן שלטון הליכוד-שינוי פרצה שפעת העופות. מה הקשר? במבחן התוצאה (כפי שאתה טוען),מפלגת העבודה נכשלה-ולמרות שעם שוקלים זאת קצת,אחריותה לפריצת האינתיפאדה אינה שונה מאחריותו של שרון (למשל) לכך שבתקופתו נרצחו אלף ישראלים,או לאחריותו של ביבי על כי בניגוד למצעו ליטף את ערפאת וחיבקו. מעשית-לצערינו,הציבור הישראלי לעתים מעניש (ברק וביבי),ולעתים לא. "שינוי" נכשלה במבחן התוצאה.כרגע לפי הסקרים הציבור מעניש אותה.אבל גם אם בסוף הציבור לא יעניש אותה,הרוב לא בהכרח צודק-הרוב במשטר דמוקרטי-קובע. וגם אם אני אצביע בעד מפלגה שתקבל עוד קול אחד מלבדי,לא אשנה את דעתי ואחשוב שטעיתי-אלא אם התוצאות בשטח יהיו מאכזבות. ומאחר שגם אכזבה היא עניין סוביקטיבי (כי אני התאכזבתי קשות מהתנהלות שינוי בעניני דת ומדינה ולכן לא עלה על הדעת שאצביע בעדה כאשר בנושאים אחרים אפילו איני מסכים איתה),כך יש כאלו שהתאכזבו משינוי-וימשיכו להצביע בעדה. דמוקרטיה היא שלטון הרוב,אך לא צדקת הרוב בהכרח.

מלבד העובדה שאתה בהחלט עונה

לפרופיל הגנטי של טומי לפיד : ,אל תזיינו לי בשכל" "הליכוד שזיין אותה". ושאר תיאורי השיגולים למיניהם, לא נראה שהצלחת לשכנע אף אחד להיפך.

הכריחו אותכם לשבת בממשלה שנתיים?

לא זכור לי שמישהו הכריח אותכם לחמם כסאות בממשלה סתם כי זה נוח. בדיוק באותם טענות באתי למפלגת העבודה שלא מיהרה לצאת מהממשלה ושרק עמיר פרץ היה הקטליזטור שהצליח להוציא אותה מהממשלה כדי להוות אלטרנטיבה לשלטון ולא לחסות בצילו, מפלגה שלא משכילה להוות אלטרנטיבה בגלל שמנעמי השלטון קוסמים לה יותר, לא פלא שמשלמת על זה אחרי זה בקלפי, לכן טוב עשה עמיר פרץ שסרב לחבור לממשלת שרון, גם כשעמד בראש עם אחד, וגם לאחר מכן כשעם אחד חברו לעבודה והפכו לחלק ממנה, וכמובן גם עכשיו כשהוא יו''ר העבודה.

ריאליסט

New member
שטויות,שטויות,שטויות!

שינוי היתה המפלגה שהחזיקה את הממשלה.בימי ממשלות בגין,כשהליכוד מנה בין 45 ל-48 מנדטים,החרדים שמנו 5 מנדטים השיגו השגים יותר גדוים מכל השגי שינוי בקדנציה הנוכחית. אמביציה לשנות? באמת...לכל מפלגה יש אמביציה לשנות לא? למה רק לשינוי? בגלל השם "שינוי"? הליכוד "זיין" את שינוי-ושינוי שתקה-כי כל החכי"ם הפחדנים שלה סרבו לצייץ כשטומי לפיד אמר את דבריו! לכן האחריות היא על כולם! לשינוי היתה אפשרות לשנות באמת-והיא נכשלה.הפעם המערכת הפוליטית העתידית בנוייה כך,ששינוי לא תוכל להשיג אפילו מה שיכלה להשיג בקדנציה המסתיימת.אף אחת מהמפלגות:העבודה,מפלגת שרון והליכוד-לא ילכו עם שינוי-כל אחת משיקולים שלה. העבודה עם פרץ לא תשלים עם ההשקפה הכלכלית של שינוי-ושינוי לא תלך עם העבודה.שרון צריך את החרדים והעבודה לקואליציה,ולכן לא ילך עם שינוי.אם זה יהיה אקטואלי-אז ביבי יעדיף ממשלת ימין+חרדים,ולא יילך עם שינוי גם כן. כל קול לשינוי הוא בזבוז-גם למי שמאמין באיזושהי אג'נדה שלה.בטח שזה נכון אם ימשיך להנהיגה הכשלון לפיד.

מדוע המפלגות החרדיות עם מספר

מנדטים דומה לזה שיש בכנסת הזו לשינוי, הצליחו ומצליחות להשיג הישגים הרבה יותר משמעותיים כאשר הן בקואליציה? מדוע אריה דרעי עם פחות מנדטים משהיו ללפיד, הצליח הרבה יותר?

ריאליסט

New member
כי הם עקשנים יותר

לצערינו....-ולא מתקפלים כמו "שינוי",ואח"כ באים ובוכים שעם 15 מנדטים "לא היה להם מספיק כוח"....

mishauli

New member
לא כדאי להתרגז על הבכיינים, כי הרי

עצם התגובה לבכיינות מספקת את מבוקשם: הכרה בכך שעמדתם ראויה לתגובה. אבל היא אינה ראויה. בפנייתם אלינו בגוף שני ("הבטחתם". "לא עשיתם") מוציאים הבכיינים את עצמו מכלל אנשי "שינוי" - כמו הבן הרשע שבאגדת פסח מוציא את עצמו מכלל ישראל. יתר על כן, הבכיינים השורצים בפורום זה לא סתם מתלוננים, אלא רוצים שאנו, חברי "שינוי" ותומכיה, נמצטרף למקהלתם המייבבת ונעזוב את "שינוי". לא חשוב לאן, לימין או לשמאל - רק שנעזוב. לכן איני מגיב ליבבות וממשיך בפעילות לטובת "שינוי" והמדינה.

ריאליסט

New member
אתה לא מגיב

רק מסיבה אחת-כי אין לך היכולת להגיב על הטענות שמועלות נגד "שינוי". מה זה "איש שינוי"? אתה אמור להיות קודם כל בעל אינטרס שהמדינה תצליח.המפלגות הם אמצעי בלבד! אם אני תוקף את "שינוי" זה לא בגלל שאני לא איש "שינוי"-אני לא חבר באף מפלגה.פשוט לדעתי "שינוי" פוגעת בעקרונות מסוימים שלה במדינה כפי שלדעתי היא צריכה להראות.ואם יש משהו שבו אני כבר תומך ב"שינוי" (קרי-מצעה בנושאי דת ומדינה),הרי אותי היא אכזבה קשות.לדעתי מי שהצביע לשינוי אמור להתאכזב ממנה יותר ממי שלא הצביע בעבורה,אבל למשל ראה עימה עין בעין את נושא דת ומדינה.

למעלה