משהו מעניין

kelebrin

New member
איזו שחצנות מעצבנת!

למה אתה חושב שהדת שלך טובה יותר?! "כמה זבי חוטם שמשוחקים דרקונים ומבוכים" זו באמת העלבה! איך היית אתה מרגיש אם מישהו היה קורא לדת שלך טיפשית או מטומטמת? ואיך היית מרגיש אילו היו קוראים לך יהודון?!?! תחשוב לפני שאתה שולח כאלו הודעות.

sandchicken

New member
תודה

"למה אתה חושב שהדת שלך טובה יותר?!" כי היא שלי כמובן. ""כמה זבי חוטם שמשוחקים דרקונים ומבוכים" זו באמת העלבה!" אבל באופן עקרוני זה נכון. "איך היית אתה מרגיש אם מישהו היה קורא לדת שלך טיפשית או מטומטמת?" עצבים, וזה קורה לי כמעט כל יום. באסה לי. "ואיך היית מרגיש אילו היו קוראים לך יהודון?!?!" מה זה רלבנטי?? יהודון היא קריאה גזענית, לא דתית. אגב, לא היה מזיז לי - גזענים לא שווים אפילו את השתן שלי. "תחשוב לפני שאתה שולח כאלו הודעות." קשה לי לחשוב, אני דוס.

פיציק

New member
יהודון היא קריאה גזענית?

i resnet that! איזו מן בורות היא זו לומר שיהודון היא קריאה גזענית? אתה באמת חושב שאם היית נוצרי עדין היו קוראים לך יהודון? תן לי להזכיר לך, שהיהדות היא דת ולא גזע. הגזע שלך (אם כבר) - הוא שמי. אם מישהו יזרוק אליך הערה "שמית" אז תאמר לי שזו הערה גזענית. אבל כשמישהו אומר לך שהוא יהודון, הוא מתכוון לכך שאתה יהודי. חובש כיפה. הולך לבית-כנסת ומאמין באלוהים של היהדות. לא בגלל שום דבר אחר!

ובכל זאת,

יהודון הפכה למילת גנאי בעקבות הקונוטציות שהיא מביאה בה. בדיוק מאותה סיבה אני מעדיפה שיקראו לי פאגאנית ולא עובדת אלילים.

sandchicken

New member
you can resnet as long as you wish

בורות נכונה, כמובן. יהודון היא קריאה גזענית במובהק! יהודון, כמו כושון, מופנית אל יהודים ללא קשר בדתם - הרי גם לאתאיסטים קראו יהודונים, וכן, גם למומרים קראו יהודון. היהדות היא דת, אבל היא מציינת גם עם מסויים. שמי הוא לא גזע אלא קבוצה לשונית, אבל ככה זה שלומדים היסטוריה נאצית-ציונית.

Remirat

New member
זבי... חוטם......

אהההה... כן... כי אדוני הוא כמובן מלומד בן 200 שראה את כל שיש לראות, וחווה את כל שיש לחוות, ולכן יש לו כל זכות לזלזל במסורות בנות אלפי שנים... ואני לתומי חשבתי, שדווקא בפורום שכזה תתגלה קצת יותר סובלנות כלפי דתות אחרות. אזרחי ישראל המאמינים בדתות פגאניות למיניהן, אינן מבדילים עצמם מכלל האוכלוסיה. הם מתנהגים כמו כל אדם אחר. אני לא רואה כל סיבה לקרוא לאוכלוסיה שלמה הכוללת זקנים, מבוגרים, וילדים "זבי חותם"... המלצה לאדוני... פעם הבאה, תחשוב פעמיים, ואפילו שלוש, לפני שאתה מזלזל באמונה של אדם אחר.

Remirat

New member
ודרך אגב...

בלי שום קשר ל... כלום... מה יש לך בדיוק נגד מבוכים ודרקונים?

sandchicken

New member
שום דבר

אני רואה במשחקי תפקידים סובלימציה נפלאה לפנטזיות כמו קסם ואלילים. אבל זה מה שאני רואה בהם - סובלימציה, לא משהו שצריך להפוך אותו לאורח חיים. וכאן בדיוק נכנס הקטע של "זבי חוטם ששיחקו יותר מדי מבוכים ודרקונים". באשר לגילי המופלג, לחוויותי ולאשר חזו עיניי - לא רלבנטי, אני מזלזל במה שראוי לזלזול, ללא קשר למידת עתיקותו. למה חשבת שתהיה פה סובלנות? הרי "חופש" נהנים מאוד לזלזל בדת ובדתיים, אני אגב לא חופשניק אלא דתי. לא ממש אכפת לי שאתם אזרחי ישראל. ורוב הפאגאנים, כפי ששיטוט קצר בפורום שלכם יגלה - הם ילדים, רק מיעוטם מבוגרים, וזקנים לא ראיתי.

זה בגלל אופי הפורום,

אבל אם אתה רוצה, יש מועדון בוואלה של וויקנים וניאו-פאגאנים, והמועדון לא מרשה לילדים מתחת לגיל 18 להיכנס, כדי לשמור על צביון המועדון. רובם שם בני 20-30, חלקם כבר מלמדים את ילדיהם פאגאניזם.

יש הבדל בין ללמוד פאגאניזם

לבין להיות פאגאני. בהודעה שכתבתי למעלה התייחסתי ל"דור הראשון" של הפאגאנים. רק בשנים האחרונות מתחיל להיוולד הדור השני. יש מגמה בקהילות הפאגאניות ללמד את הילדים מגוון רחב של דתות ולתת להם לבחור בעצמם. אני מכירה משפחה שבכל שנה בוחרת 2 דתות, והם חוגגים עם הילדים שלהם במשך אותה שנה את החגים של 2 הדתות שבחרו, ומלמדים את עצמם ואת הילדים שלהם על הדתות האלה. אבל זאת כבר בחירה של המשפחה.

Remirat

New member
אנא, פירוש...

"אני מזלזל במה שראוי לזלזול"... אנא פרש, הסבר, והדגם...

sandchicken

New member
אני חושב

שפאגאניות של ילדים בני 16 שרוצים להיות קוסמים ראויה לזלזול, ללא קשר לעתיקות של אותה פאגאניות. אגב, הפאגאניות שלכם בכלל לא עתיקה - כמו שמישהו בפורום אחר אמר: בניגוד להינדואיזם שהיא דת פאגאנית חיה ונושמת כבר אלפי שנים, האלילים הקלטיים היו ממשיכים להתגלגל במוזיאונים ללא הניו-אייג´.

למעלה