משהו מעניין

korinalir

New member
משהו מעניין

במהלך שיטוטי ברחבי ממלכת הפורומים של תפוז נתקלתי לפתע בהודעה הבאה מפורום שאמניזם פאגניזם: ההודעה. סתם חשבתי שזה יעניין את יושבי הפורום ואותי גם לאיך באמת אתם הדתיים מתייחסים לקהילה הפאגנית ההולכת ומתפתחת בארץ וברחבי העולם?

sandchicken

New member
יש לנו בעיות קצת יותר גדולות

מכמה זבי חוטם ששיחקו יותר מדי מבוכים ודרקונים.

sandchicken

New member
ההתייחסות שלך פשוט לא נכונה

אינני שופט את ההבדל בין הפאגאניות ליהדות בשאלה: מי צודק (שהיא גלגול של השאלה - לאיזה אל יש גדול יותר). אני רואה את האמונה היהודית כחובה לעבוד את האל. לעומת זאת האמונה הפאגאניות היא הסברה שיש כוחות מסויימים בעלי רצון בעולם. האמונה פה היא על מישור שונה לגמרי - האמונה הפאגאנית היא אמונה אינפורמטיבית, בעוד שהאמונה שלי היא אמונה ערכית. עכשיו, שתי האמונות אינן רציונליות - האמונה היהודית אינה רציונלית מאחר ואמונות ערכיות בטבען אינן רציונליות (הניהיליזם לבדו הוא רציונלי), ואילו האמונה הפאגאנית היא לא רציונלית מאחר והיא מניחה דברים שמנוגדים לשכל הישר. אתה חושב שאני מאמין באל אחד, והם בכמה. זה לא נכון. הם מאמינים בכמה אלילים, אני מאמין בחובה לעבוד את האל.

אנדרי ז

New member
בחייך...

מבחינתי גם האמונה שלך מנוגדת באותה מידה לשכל הישר. כך שאין פה שום הבדל פרט להבדל הכמותי, אתה עם אליל אחד והם עם הרבה.

עידו10x

New member
הזכרת לי משפט ששמעתי מתישהו

"Don´t worry about them, they´re just a bunch of crazies who believe in only one god... They have no idea how close they are to complete Atheism"

shkool

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הייתי חייב

shkool

New member
הרסת את החצי פירמידה היפה שהתחלנו

לבנות! תתבייש לך!

sandchicken

New member
ואתם שניכם

הוכחתם קשיות הבנה מדהימה, הרי אמרתי לכם בפירוש שההבדל בין הפאגאניזם למונותאיזם אינו במספר האלים. אבל תחיו באוולתכם, הרבה יותר כיף להיות בור.

korinalir

New member
נצא מנקודת הנחה

שאתה צודק בדבריך, למרות שאתה לא והדת הפגאנית הרבה יותר מורכבת מאיך שאתה מזלזל בה. אבל לא משנה נניח שאתה צודק אז אני חושבת שהדתות הפגאניות שרק מאמינות באלים ומחוברות אליהן ולטבע עדיפה על דת בה האל רודה באנשים וחלה חובה לעבוד אותו כל הזמן בכל שניה...

ואם כבר מדברים על דת אינפורמטיבית,

בדיוק היום, בשיחת קבלת שבת המסורתית ביני, אמא שלי וסבא שלי, העלנו את זה שהפאגאנים היום הם אנשים שמאמינים לגמרי בכל דבר בו הם מאמינים, משום שהם לא נולדו לתוך הדת ואף אחד לא כפה אותה עליהם. כלומר, האמונה שלי היא אמונה אמיתית ושלמה, הגעתי אליה בדרך מאוד קשה וכדי לשמור עליה אני צריכה להילחם באנשים צרי מוחין (לא חסרים כאלה). לעומת זאת, כמו שהחילונים נחשבים כ"תינוקות שנשבו", אך אחד לא יכול להבטיח לי שכל הדתיים-חרדים ומסורתיים למיניהם באמת מאמינים באמונה שלמה ביהדות, ולא מאמינים בה רק כי זה המסורת בבית.

sandchicken

New member
ובכל זאת

הדתות הפאגאניות הן דתות אינפורמטיביות ולא הלכתיות, בניגוד למונותאיסטיות. אתם לא חייבים לעשות מעשים מסויימים, אתם יכולים לעשות כל מה שבא לכם - וזה בניגוד למונותאיזם שגורס "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם". אני מאמין לך שאמונתך "אמיתית ושלמה" - אבל בינה ובין אמונתי יש רק שיתוף השם: האמונה שלי היא אמונה ערכית - אני דוגל בדת היהודית, אני משעבד עצמי אליה. האמונה שלך היא אמונה אינפורמטיבית - את סוברת מציאות כלשהי לא מחייבת. דתיים לא מתנגדים לפאגאניות בגלל צרות מוחין - דתיים מתנגדים אליה כי הם חייבים. מסורתיים בהגדרה לא מאמינים אמונה שלמה ביהדות. באשר לדתיים למיניהם - יש ויש, אבל העיקר שהם מקיימים את המצוות.

זאת הבעיה הכי גדולה ביהדות!

"העיקר שהם מקיימים מצוות", אולי לך זה נשמע מצוין - אבל אותי זה מחליא. מה זה נותן לאלוהים שאנשים סתם מקיימים מצוות, מתוך הכרח או הרגל, אבל לא מתוך אמונה?

nissimhania

New member
ועל זה נאמר צרות מוחין...

אינך מבינה כמה עומק יש ברעיון המצוות. הייתי מנסה להסביר, אבל אני בעצמי עדיין לא הבנתי את מלוא המשמעות, וכל הסבר שלי יהיה חסר ולא מדויק. מה שאני יכול להבטיח לך, שטעם במצוות כפי שנהוג לומר- שמקיימים מצוות כי אלוהים אמר, איננו אלא הרובד החיצוני והשטחי. ואני דווקא די בטוח שאני לא צריך להסביר לאדם רוחני כמוך, שכאשר נכנסים לעומק רואים דברים אחרת לגמרי.

sandchicken

New member
להפך

קיום המצוות הוא הוא הרובד הפנימי והעמוק. זוהי כל הגדולה שבדת היהודית - השיעבוד למצוות.

nissimhania

New member
לא הבנת את כוונתי,

לא אמרתי שקיום המצוות אינו רובד פנימי ועמוק, ההיפך- אמרתי שאין לראות בו כפעולה שטחית וחסרת משמעות, אלא להעמיק ולגלות עד כמה הרעיון בקיום מצוות הוא מדהים ומלא משמעות.

למעלה