משהו מסובך :-\

משהו מסובך :-\

אז ככה, אני בן 15. ואני אני רוצה יעוץ מה לעשות בנוגע לבעיה שיש לי (כי אני עדיין בארון ואין לי מישהו אחר שאני יכול לשתף אותו). התאהבתי במדריך שלי (במעין תנועת נוער). הוא כ"כ חמוד, ואני לא יכול להפסיק לחשוב עליו.. אני לא יודע אם הוא הומו או לא, כי יש לו "תכונות" של הומואים (ושתדעו שאני נגד להכליל!) אבל זה רק חצי מהבעיה. הבעיה האמיתית היא שהוא גדול ממני ב-4 שנים, ועוד כמה זמן הוא עוזב, ואין לי מושג איך אני יכול לפתור את זה.. אז אם זה קרה למישהו או שאתם יכול לייעץ לי מה לעשות אני אשמח. בתודה מראש, ויום מעולה (ואם מישהו פה חושב שהוא מכיר אותי, אז בבקשה לא להכריז על זה בפרהסיה)

אוו! שלום... זו ההודעה בישבילך

גם אני חבר בתנועת נוער וגם אני התאהבתי במדריך שלי אבל הסיפור שלי קצת פסימי. המדריך שאני התאהבתי בו עזב עוד לפני סוף השנה... בכל מקרה.. לדעתי.. בתור אחד בתנועת נוער יש לך 2 אופציות שלא כוללות יותר מידי ציפייה שמשהו יקרה :/ באופן כללי אני כבר אומר לך, תנסה לשכוח אותו מעכשיו - אל תמשיך לחשוב עליו, כמה שזה לא נשמע אנושי ומציאותי תבין את הרעיון שהוא מדריך, ואתה חניך, והוא אמור בתפקידו להוות לך דמות חינוכית ולא חבר או זוג. חוצמזה שתחשוב שאתה חבר עכשיו עם מישהו שקטן ממך ב- 4 שנים ותבין אולי סוג של ריחוק וסוג של חוסר בגרות בין הגילאים... יש לך 2 אופציות עיקיריות : 1. לשכוח הכל ולנסות להדחיק ולהמשיך לחייך ( כי אין מה להיות מדוכאים) ולחכות לרגע שהוא יעזוב כי שם יהיה לך קל יותר לשכוח אותו ולהמשיך הלאה בחיים שלך 2. לדבר איתו, הוא מדריך שלך.. הוא בטוח יבין אותך... ובמידה והוא כן אולי הוא יחליט גם לשתף אותך - אתה יכול לספר לו באופן בטוח על הנטיות שלך אבל באופן חלקי או בכלל לא רצוי לדעתי על האהבה שלך אליו..... תתיחס על זה כתקופה שתעבור מצטער שאני לא נותן לך תשובה אופטימית אבל בתור אחד שבתנועה והיה במצב כזה ומתוך הכרות עם אנשיםש היו במצב כזה. זה פשוט לא קשר רצוי ... שיהיה לך המון המון בהצלחה ואל תעז להפסיק לחייך :) סופ"ש רגוע ונעים ! מקווה שעזרתי

היי, תודה לך על התגובה, אני שמח שיש עוד אנשים

פה שזה קרה להם, ואם למישהו יש עוד דברים להגיד או להציע אני אשמח לשמוע (לקרוא יותר נכון) שבוע טוב :)

James Hammerton

New member
הבעיה זה פחות פער הגיל

ויותר העובדה שאתה בן 15, מה שאומר שלא תוכלו לקיים יחסי מין בגלל מגבלה חוקית אפילו אם הוא באמת הומו (שזו באמת הבעיה היותר מרכזית). לדעתי מדריכים בתנועות נוער אמורים להיות יותר גיי פרנדלים, אז כנראה שאם תצא מהארון הוא יקבל את זה טוב בכל מקרה, וגם אם הוא סטרייט עדיין תרוויח ידיד או מישהו שיוכל לסייע לך מעצם היותו המדריך.

היי, ממש תודה

אני שמח שהבעיה היא רק זו.. ונראה לי שאני באמת אתוודה בפניו על זה שאני הומו, לגביי זה שאני אוהב אותו, אני לא יודע.. אני אצטרך לחשוב על זה הרבה. אבל אני לא רוצה לשמור את זה בבטן יותר מידי.. כי כרגע אין לי למי לספר את זה חוץ מלכם. שבוע נעים :)

בנוסף למה שכבר אמרו קודם-

תיקח בחשבון שאחד מהכללי הדרכה הכי בסיסיים זה לא להכנס למערכות יחסים מסוג כזה עם חניכים (או לשבור סמכות בכל דרך אחרת...). מה שאומר שגם אם הוא הומו ואתה מוצא חן בעיניו (וזה "אם" די גדול...), רוב הסיכויים שהוא לא יעשה כלום... לדעתי אם אתה חושב שזה יעזור לך להרגיש טוב יותר- תדבר איתו... אבל אל תבוא עם ציפיות לשיחה הזאת... בכל מקרה, זה יעבור לך עם הזמן, ואתה תמצא מישהו אחר...
בינתיים תנסה להתעסק בדברים אחרים, ולא לחשוב על זה יותר מדי...
בהצלחה!

למדריכים לא אסור להיות עם חניכים?

במיוחד אם הם בגירים והחניכים לא? ובקטע של הגילאים אני יצאתי עם בנות שקטנות ממני ב3 שנים. אבל אני לא נחשבת. אני אינפנטילית
אבל לא רק עם קטנות ממני ב3 שנים.

עמטת

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo13.gif.

אני מניחה שלהתאהב במדריך זה פחות או יותר קל, כמו שאני מניחה שזו התאהבות קלה שתחלוף. בכל מקרה, קשר עם המדריך אני יכולה להבטיח לך שלא יהיה, הוא בכל זאת המדריך שלך וזה פחות או יותר אסור. פרט לכך, אל תחשוש לספר לו. הוא המדריך שלך ואני משוכנעת שהוא יבין אותך ואולי גם יעזור. תבטח בו. אני יכולה לציין שלפני חודשיים, בערך, חניך שלי גם כן יצא מהארון בפני, וזו באמת לא התרגשות גדולה. אדם הוא אדם, אני מניחה שהמדריך יסכים איתי. אני מניחה גם שכשהוא יעזוב ההתאהבות תדעך, ותוכל למצוא בחור בן גילך לקיים איתו קשר:).

אור פרא

New member
אני לא מסכים

בכלל לא בטוח שהמדריך יבין אותו אם הוא יספר לו מה הוא מרגיש כלפיו. שמעתי גם על מפקדים בצבא שלקחו רע יציאה מהארון של חיילים שלהם, אין סיבה שלמדריך בתנועת נוער לא יקרה אותו דבר - מה גם שמדובר בהתאהבות ולא בסתם יציאה מהארון. אתה אומר שהוא נראה הומו... אתה יכול לנסות לצאת מהארון בפניו, אבל לומר לו שאתה מאוהב בו עלול להפיל עליו תיק שהוא לא יהיה מסוגל לעמוד בו. בלי קשר לנטיות ולמין של שניכם, מערכת יחסים בין שניכם היא בלתי אפשרית. התנועה לא תראה את זה בעין יפה ומן הסתם תתנגד לזה. בכל אופן, אני ממליץ לך לספר למישהו קרוב שאתה סומך עליו, אולי מישהו מהתנועה שמכיר את המדריך, ולראות מה דעתו על העניין. בהצלחה :)

BIoNdY

New member
תזכור שיש ערכים בתנועה שבצבא אין

ובתור מדריך בתנועת נוער הוא צריך כביכול להוות דוגמא של "קבלת השונה" - מה שבצבא אין. אין לא חושב שהרבה אנשים שלא מאמינים בערכי התנועה בה הם מדריכים ידריכו בה, ותזכור שהצבא לא מחנך לקבלת השונה, בתור מדריך מחובתו להבין את העובדה שאותו חניך הומו (אני מדבר על היציאה מהארון, לא על חסיפת הרגשות), ולקבל את זה בצורה כזו או אחרת, גם עקב היותו מדריך בתנועה, גם מרצון אישי, זהו ערך שהוא רוצה להעביר, אני לא חושב שהוא אינו דוגל בערך הזה אם הוא מנסה להעביר אותו.

אור פרא

New member
דיברתי על חשיפת הרגשות

ברור שבתור מדריך הוא צריך לקבל חניך הומו... ואם לא, הוא לא ראוי להדריך

עמטת

New member
../images/Emo42.gifזה לא אותו דבר.

מערכת היחסים של בין מדריך לחניך היא מערכת יחסים הרבה יותר פתוחה ותומכת. כמובן, זה תיק. אני גם לא יכולה להבטיח שהסיפור לא יעבור הלאה לקומונרים/מדריכים בוגרים/כלמני להתייעצות, אבל בתכל'ס, בעניינים כאלו כנות היא חשובה, והמדריך יעשה כמה שיותר כדי לשמור את הענייןבצורה דיסקרטית ולטפל בו בהגיון.

אור פרא

New member
אני לא בטוח שכל אחד היה נוהג כך

המדריך הוא בסופו של דבר בנאדם, ולא כל בנאדם מסוגל לנהוג בהגיון במקרה כזה. כנות חשובה, אבל במקרה הזה היא יכולה להיות הרסנית, ולכן אני חושב שמוטב לו לפנות למישהו אחר להתייעצות ולא לספר למדריך שהוא מאוהב בו

עמטת

New member
../images/Emo42.gifכל מדריך היה נוהג ככה,

בעיקר בזכות הסביבה התומכת שיש סביבו. הוא מדריך לבד אבל לא לבד במערכת, יש לו ליווי להדרכה ואנשים הבוגרים ממנו שייעצו לו. ראיתי מדריכים נוהגים במקרים קשים יותר בהגיון. מה שכן, אני חושבת שההתאהבות במדריך היא דבר חולף ואולי כדאי לחכות איתה עוד.

idonkey

New member
מילה שלי

האמת שזה לא קרה לי אבל בתור מי שהדריך שלוש שנים, אני יכול להגיד לך שזה קו אדום שאי אפשר לעבור עליו, זתומרת שמדריך יהיה עם חניך. המדריך לא יכול להרשות לעצמו סיטואציה כזאת. בכל מקרה אם חניך היה מתוודה בפני על דבר כזה הייתי מאוד מעריך אותו. אבל כדי לחסוך אי נעימות מצדך, עדיף לך לחכות שזה יחלוף. בהצלחה.

idonkey

New member
ודרך אגב

לא כל המדריכים הם כאלה אנשים בוגרים כמו שמציירים לך כאן. הלואי שזה היה ככה. לא חסרים גם מדריכים מנייקים שלא יתמודדו עם כזה עניין כמו שצריך.

moshe34

New member
כדאי לחשוב מה יכול להיות ב-2 המקרים

במקרה הראשון נגיד שתשכח אותו כמו שהציעו החברים הקודמים, ואז הכל יהיה בסדר, אבל הייצר בלב בטוח יקפוץ לך מדיי פעם ולא תוכל לשכוח אותו מהר כל כך. במקרה השני תנסה לדבר איתו בעדינות או אולי אפילו בביישנות, סביר להניח שאתה יודע את סוגי ההתנהגות שלו ולכן תוכל לדעת לתפוס אותו במצברוח טוב ולא כועס או משהו כזה. הרבה הצלחה ותמשיך לעדכן אותנו

שוב שלום,

רציתי להגיד לכם תודה ענקית על זה שאתם מיעצים ותומכים, אתם אחלה אנשים ואני שמח שהפורום הזה קיים. אני מבטיח שאני אעדכן (ככה כותבים?) ברגע שיהיה מה. שבוע טוב

למעלה